ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Παιχνίδι ερωτήσεων γνώσεων για πάρτυ Halloween

    Η εποχή του Halloween πλησιάζει και πάλι και εμείς αναπολούμε με πολύ λαχτάρα το περσινό πάρτυ που κάναμε για τη Μελίτα και τους φίλους της. Ένα πάρτυ που ξεκίνησε ως ένα μικρό playdate και τελικά κατέληξε κανονικό πάρτυ Halloween με τα όλα του (φαγητό, χορός, παιχνίδι ερωτήσεων για το Halloween, πινιάτα) και με μια μαμά αποκαμωμένη από την κούραση. Ωστόσο, όπως ξέρετε εγώ δεν μασάω με κάτι τέτοια και είμαι πάλι εδώ να σας ξεσηκώσω για να απογειώσετε το δικό σας πάρτυ.

    Πριν όμως ανεβάσω την ανάρτηση με το πάρτυ, θέλω να σας προετοιμάσω με δύο αναρτήσεις που θα βγουν η μία δίπλα στην άλλη με ιδέες για παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε μαζί με τα παιδιά ή αν είναι μεγάλα να τα αφήσετε να τα παίξουν μόνα τους. Το πρώτο είναι ένα παιχνίδι ερωτήσεων σχετικά με τις γνώσεις τους γύρω από το Halloween.

    Πάρτυ Halloween

    Πως παίζεται

    Στη δική μας περίπτωση, χώρισα τα παιδιά σε δύο ομάδες. Έκανα εγώ τις ερωτήσεις και απαντούσε η ομάδα που είχε σειρά. Αν έβρισκε την απάντηση έπαιρνε πόντο… αν όχι έπαιρνε σειρά η άλλη ομάδα να απαντήσει. Αν κανείς δεν ήξερε την απάντηση ο πόντος χανόταν! Η νικήτρια ομάδα έβαλε την άλλη να κάνει κάτι creepy (να μείνει σε σκοτεινό δωμάτιο για πέντε λεπτά ενώ οι άλλοι τους τρόμαζαν!)

    Παιχνίδι ερωτήσεων γνώσεων για πάρτυ Halloween
    Από το πάρτυ Halloween που κάναμε τον Οκτώβριο 2019

    Βρείτε τις χειροποίητες πινιάτες μας για πάρτυ στο jamjar store μας WE LOVE PINATAS. Ζητήστε μας να φτιάξουμε όποιο άλλο σχέδιο θέλετε επικοινωνώντας μαζί μας.

    Παιχνίδι ερωτήσεων γνώσεων για πάρτυ Halloween (και εκτυπώσιμο αρχείο)

    Οι ερωτήσεις μαζί με τις απαντήσεις τους

    (παρακάτω θα μπορείτε να κατεβάσετε και το εκτυπώσιμο αρχείο)

    Ποια ημερομηνία γιορτάζεται το Halloween;

    -31 Οκτωβρίου

    Τι συμβολίζει το πορτοκαλί χρώμα του Halloween;

    -Τον θερισμό του φθινοπώρου και τις κολοκύθες

    Τι συμβολίζει το μαύρο χρώμα του Halloween;

    -Τον θάνατο

    Πώς λέγεται η διαδικασία που τα παιδιά ντύνονται με στολές και ζητάνε γλυκά;

    -Trick-o-treat

    Με τι μέσο πετάνε οι μάγισσες;

    -Σκούπα

    Η κολοκύθα είναι φρούτο ή λαχανικό;

    -Φρούτο

    Από ποια χώρα προέρχεται το Halloween

    -Ιρλανδία

    Σε ποια χώρα γιορτάζουν τη Μέρα των Νεκρών;

    -Στο Μεξικό

    Από ποια χώρα κατάγεται και έζησε ο Δράκουλας;

    -Ρουμανία (Τρανσυλβανία) 


    Διαβάστε επίσης:


    Πώς θα αποκτήσετε τα εκτυπώσιμα 

    Κάντε εγγραφή στο newsletter μας και ξεκλειδώστε το εκτυπώσιμο. Συμπληρώστε όνομα και μέιλ και πατήστε εγγραφή. Μην ξεχάσετε να μπείτε στο e-mail σας για να κάνετε και επιβεβαίωση εγγραφής! Μετά θα εξαφανιστεί το παρακάτω κουτάκι* και θα πατήστε εκεί που λέει «Kλικ εδώ για κατέβασμα». Αμέσως θα λάβετε το εκτυπώσιμο στον υπολογιστή σας! Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα εκτυπώσιμα για τους συνδρομητές του newsletter μας από την κατηγορία εκτυπώσιμα.

    Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! Σύντομα θα λάβετε και το επόμενο newsletter μας. (Τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας).


    To Ανθομέλι προτείνει (μην διστάσετε να περιηγηθείτε και στα λινκ που υπάρχουν μέσα σε αυτές τις αναρτήσεις):


    Και μη νομίζετε ότι οι απαντήσεις είναι εύκολες για τα μικρά παιδιά, οπότε και θα υπάρξει ίντριγκα, πολλές μαντεψιές και αρκετό γέλιο με τις απαντήσεις τους! Γενικά αφήστε τους να συσκεφτούν και να πάρουν τις αποφάσεις τους ώστε να περάσει και η ώρα και να μην τελειώσετε μέσα σε πέντε λεπτά καθώς οι ερωτήσεις δεν είναι και πολλές (αλλά ούτε και λίγες!).

    Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα μας Βρείτε το δεύτερο παιχνίδι εδώ και αρχίστε να οργανώνετε το πάρτυ σας!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης