ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ιδέες για το γέμισμα πινιάτας με γλυκά ή δωράκια

    Τι είναι η πινιάτα; Μία έκπληξη; Ένα παιχνίδι; Μια διασκεδαστική δραστηριότητα; Ένα δώρο; Θα μπορούσα με βεβαιότητα να πως πως είναι όλα τα παραπάνω! Είναι μια έκπληξη από μόνη της σε ένα πάρτυ και μέσα της κρύβει πολλές και διαφορετικές εκπλήξεις για τους καλεσμένους ενός πάρτυ, μιας βάφτισης ή κάποιας άλλης εκδήλωσης. Αν έχετε αγοράσει μία πινιάτα ή έχετε φτιάξει τη δική σας τότε πρέπει να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα που είναι το γέμισμα της πινιάτας με δωράκια. Οι πινιάτες πωλούνται άδειες κι έχουν ένα πορτάκι για να τις γεμίσετε με ό,τι θέλετε εσείς. Ανάλογα με τον αριθμός και την ηλικία των καλεσμένων, την εποχή, το θέμα του πάρτυ και τυχών διατροφικές συνήθειες μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία μεγάλη λίστα προιόντων. Εμείς ως ειδικές εδώ και χρόνια στην κατασκευή της πινιάτας θα σας δώσουμε τις ιδέες και μερικά tips για να τη γεμίσετε!

    Τι είναι η πινιάτα

    Η πινιάτα είναι μια κατασκευή από χαρτόνι σε διάφορα σχήματα. Είναι διακοσμημένη με χρωματιστά κρόσια από χρωματιστό γκοφρέ χαρτί και κρύβει μέσα της μικρές εκπλήξεις. Αποτελεί την ιδανική δραστηριότητα για πάρτυ η οποία θα απασχολήσει τα παιδιά για αρκετή ώρα. Τα παιδιά καλούνται με ανοιχτά ή και κλειστά μάτια να χτυπήσουν την πινιάτα με ένα ξύλινο κοντάρι ώσπου να τηνσπάσουν και να πέσουν από μέσα τα δωράκια!

    Στην κατηγορία ΠΑΡΤΥ του Ανθομέλι μπορείτε να δείτε την πινιάτα ως δραστηριότητα και να πάρετε ιδέες για διακόσμηση, μπουφέ, photo booth και άλλα παιχνίδια για τα παιδιά.

    Οι πινιάτες του Ανθομέλι “we love pinatas”

    Εμείς εδώ στο Ανθομέλι έχουμε μεγάλη αγάπη στα πάρτυ. Ξεκινώντας τα πάρτυ των δικών μας παιδιών και αργότερα από πάρτυ των φίλων τους φτάσαμε σήμερα να έχουμε φτιάξει το δικό μας brand με χειροποίητες πινιάτες για πάρτυ και κάθε είδους εκδήλωση. Γιατί η πινιάτα δεν είναι μόνο για παιδικά πάρτυ για γενέθλια ή ονομαστική γιορτή. Μπορεί να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για βάφτιση, για bacheror ή bacholerette party, για baby shower, εγκαίνια, ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση.

    Βρείτε τις πινιάτες του Ανθομέλι με την ονομασία We Love Pinatas στο κατάστημά μας στο jamjar.

    Ακολουθήστε το We Love Pinatas στο instagram και στο facebook.

    Ιδέες για το γέμισμα πινιάτας με γλυκά ή δωράκια
    Κατερίνα και Κάλη ή αλλιώς anthomeli sisters, οι δημιουργοί των We love pinatas!

    Πώς να γεμίσω την πινιάτα; Ιδέες για το γέμισμα της πινιάτας

    Η πινιάτα μπορεί να περιέχει γλυκίσματα αλλά και μικρά συμβολικά δωράκια. Το τι συνδυασμό θα κάνετε εξαρταται από εσάς. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν άμεση σχέση με το θέμα του πάρτυ. Τρία με τέσσερα γλυκίσματα για κάθε παιδάκι είναι αρκετή ποσότητα. Μπορείτε να υπολογίσετε και ένα δωράκι από αυτά που δεν τρώγονται για κάθε παιδάκι.

    Γλυκίσματα

    Προτιμήστε να αγοράσετε τυλιχτά γλυκίσματα ή σε ατομικά σακουλάκια. Συμφέρουν οι μεγάλες συσκευασίες που περιέχουν μέσα μίνι προϊόντα.

    • Σοκολάτες (εάν είναι καλοκαίρι να τις αποφύγετε γιατί λιώνουν εύκολα)
    • Σοκολατένια νομίσματα ή μικρότερα τυλιχτά σοκολατάκια
    • Σοκοφρέτες (επιλέξτε μίνι σοκοφρέτες που είναι ελαφριές και οικονομικές)
    • Καραμέλες (Προτιμήσετε μικρές τυλιχτές, εμείς δεν τις προτιμούμε γιατί είναι πιο βαριές από τα ζελεδάκια)
    • Ζελεδάκια (προτιμήστε μικρά τυλιχτά ή μίνι ατομικά σακουλάκια)
    • Μπισκοτάκια (προτιμήστε μεμονομένα μπισκοτάκια σε συσκευασία).
    • Κρακεράκια (μίνι συσκευασία)
    • Μαστίχες (τσίχλες)

    Tip: Για να μην ειναι πολύ βαριά η πινιάτα, γεμίστε την με τα μισά γλυκίσματα και τα υπόλοιπα πετάξτε τα εσείς στα παιδιά όταν σπάσουν την πινιάτα.

    Δωράκια που δεν τρώγονται

    Στα δωράκια συμφέρει η αγορά σετ με διάφορα σχέδια τα οποία θα χωρίσετε και ανάλογα με το είδος τους μπορεί να χρειαστούν τύλιγμα με διαφανή μεμβράνη από εσάς για να προστατευτούν κατά την πτώση.

    • Σφυρίχτρες (δεν θα τις πρότεινα τόσο εκτός αν είναι μέσα σε σακουλάκι, διαφορετικά χρειάζονται τύλιγμα)
    • Σβήστρες (δείτε εδώ) Μπορείτε να πάρε 3D σχέδια που τρελαίνουν τα παιδιά ή τις κάνουν συλλογή και να τις βάλετε μεμονομένες.
    • Μπαλόνια. Βάλτε πολλά μπαλόνια σε ένα σακουλάκι κι όταν σπάσει η πινιάτα αυτός που θα το βρει θα τα μοιράσει. (Δείτε εδώ)
    • Φουρφουράκια για πάρτυ. Βάλτε τα σε σακουλάκι γιατί όταν σπάσουν θα πέσουν στο πάτωμα ή στο έδαφος και μετά τα παιδιά θα τα βάλουν στο στόμα τους.
    • Αυτοκόλλητα- Αυτοκόλλητα τοίχου Προτείνουμε να πάρετε πρωτότυπα αυτοκόλλητα, όπως κάποια πιο φουσκωτά ή με στρας. Αν θέλετε να διαθέσετε αρκετά χρήματα υπολογίστε μια καρτέλα για κάθε παιδί. Αν όμως θέλετε να είστε πιο μαζεμένοι στις αγορές σας τότε μπορείτε να κόψετε στη μέση τις καρτέλες ή να πάρετε μπλοκάκια αυτοκόλλητων (είναι πιο ακριβά αλλά συμφέρουν γιατί θα τα χωρίσετε). Κάθε καρτέλα ή φύλλο με αυτοκόλλητα τυλίξτε το σε ρολό για ασφαλίστε με κολλητική ταινία. (Δείτε εδώ κι εδώ)
    • Μπαλίτσες (τα μίνι τρελομπαλάκια είναι μία λύση αλλά προσοχή στο βάρος της πινιάτας.
    • ΒραχιολάκιαΚολιεδάκιαΔαχτυλιδάκια
    • Σβούρες (επιλέξτε πλαστικές και όχι ξύλινες μην εκτοξευθούν σε κανένα κεφάλι!)
    • Πλαστικά ζωάκια-φρούτα-λαχανικά (είναι ιδανικά για πάρτυ με παιδιά στην προσχολική ηλικία, δείτε εδώ)
    • Πλαστικά παιχνίδια για το μπάνιο (ιδανικά για ένα πάρτυ με νήπια)
    • Κουτάκια με παζλάκια
    • Σφραγιδούλες
    • Φωσφορίζοντα βραχιολάκια ή κολιέ (Δείτε εδώ)
    • Παιδικά τατουάζ (δείτε εδώ)
    Ιδέες για το γέμισμα πινιάτας με γλυκά ή δωράκια 2
    Το γεμισμα της πινιάτας είναι ευχάριστο και για τα παιδιά ως διαδικασία. Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθειά τους λίγο πριν το πάρτυ!

    Γέμισμα πινιάτας για ΠΑΙΔΙΑ στην ΕΦΗΒΕΙΑ. Δείτε εδώ έναν πρωτότυπο τρόπο γιατί δεν είναι μόνο τα γλυκά για το γέμισμα της πινιάτας. Μπορεί να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις!

    Ιδέες για το γέμισμα πινιάτας με γλυκά ή δωράκια
    Πάρτυ για εφήβους με πινιάτα από We Love Pinatas

    Κομφετί

    Αν και είναι πολύ ωραίο εφέ δεν θα το σύστηνα γιατί λερώνει πολύ είτε πρόκειται για κλειστό χώρο (σπίτι ή παιδότοπο) είτε για ανοιχτό χώρο (αυλή, camping, πάρκο). Δεν θα ήταν και τόσο ευχάριστο ούτε το καθάρισμα για στο σπίτι ούτε να παρατήσουμε μικρά κομματάκια χαρτιού σε δημόσιο χώρο.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Πινιάτες για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο!

    Μικρές συμβουλές για το γέμισμα της πινιάτας

    Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το βάρος της πινιάτας. Ακόμα και αν η πινιάτα είναι γερή και αντοχής, όπως οι δικές μας We Love Pinatas, το υπερβολικό βάρος μπορεί να την κάνει να πέσει από το σχοινί που την κρεμάτε και να χαλάσει το παιχνίδι πριν καν αρχίσει. Επίσης αν γεμίσουμε όλη το εσωτερικό της τότε το χτύπημα με το μπαστούνι θα βρίσκει αντίσταση στο περιεχόμενό της και δεν θα σπάει!

    Tip: Ό,τι ηλικία κι αν έχουν τα παιδιά κάντε μαζί τους μία συμφωνία πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι της πινιάτας. Ζητήστε τους να φροντίσουν να μοιραστουν τις εκπλήξεις που θα βρουν μόλις σπάσει η πινιάτα με όλα τα παιδάκια του πάρτυ. Σίγουρα θα υπάρχουν κι αυτά που θα μείνουν παραπονεμένα οπότε καλό θα είναι να είναι ξεκάθαρο από την αρχή.

    Tip: Προνοήστε και κρατήστε κάποια γλυκίσματα για να μοιράσετε κάποιες εκπλήξεις στο τέλος στα παιδάκια που είτε είναι μικρά είτε όχι τόσο τολμηρά ώστε να τρέξουν να πάρουν από κάτω τις εκπλήξεις τις πινιάτας.

    Εναλλακτικά εάν θεωρείτε ότι δεν θα υπάρξει δίκαιη κατανομή για τα παιδιά, βάλτε μέσα μόνο καραμέλες και ετοιμάστε ένα σακουλάκι με μικροδωράκια για το κάθε παιδί!

    Tip: Όλες οι εκπλήξεις της πινιάτας πρέπει να είναι σε συσκευασίες που δεν ανοίγουν γιατί όταν θα πέσουν στο έδαφος μπορεί να ανοίξουν. Τα δωράκια καλό θα είναι να είναι τυλιγμένα σε διάφανη κόλλα περιτυλίγματος, ειδικά αν θα παίξετε σε εξωτερικό χώρο.

    Tip: Επιλέξτε μόνο αντικείμενα που αν θα πέσουν δεν θα σπάσουν.

    Ξύλινο κοντάρι για το σπάσιμο της πινιάτας

    Οι πινιάτες σπάνε με μπαστούνι. Οι δικές μας πινιάτες που φημίζονται για το πόσο γερές είναι, υποσχόμενες πολύ ώρα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, σπάνε με ξύλινο μπαστούνι. Στο κατάστημά μας στο jamjar θα βρείτε ξύλινα κοντάρια στολισμένα με υφασμάτινες κορδέλες και όχι με γκοφρέ που χαλάει εύκολα. Το μπαστούνι θα μείνει ακέραιο και γαι επόμενα πάρτυ σας!

    Βρείτε εδώ τα We Love Pinatas ξύλινα μπαστούνια για να το σπάσιμο της πινιάτας!

    Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας ένα κοντάρι για το σπάσιμο της πινιάτας.

    Ιδέες για το γέμισμα πινιάτας με γλυκά ή δωράκια
    Ξύλινο κοντάρι για το σπάσιμο της πινιάτας από We Love Pinatas στολισμένο με κορδέλες.

    Θα χαρούμε να μάθουμε αν έχετε ποτέ αγοράσει πινιάτα από εμάς ή από κάπου αλλού. Την εμπειρία σας αλλά και τις αναμνήσεις σας. Α, κι αν δεν βρείτε το σχέδιο που θέλετε στο jamjar μην ψάξετε αλλλού, πείτε μας την ιδέα σας κι εμείς θα την υλοποιήσουμε.

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης