ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια

    Πριν λίγο καιρό στο προφίλ του Ανθομέλι στο instagram ετοιμάσαμε για εσάς ένα challenge στο οποίο έπρεπε μέσα σε έναν μήνα να σας παρουσιάσουμε 30 ιδέες που έχουμε υιοθετήσει στη ζωή μας και πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν και τη δική σας καθημερινότητα (#30ideaschallenge). Οι ιδέες σας ενθουσίασαν και μάλιστα όταν σας προσκαλέσαμε να μας πείτε ποιες ήταν οι ιδέες που υιοθετήσατε από το blog μας όλα αυτά τα χρόνια δεν διστάσατε να μας στείλετε τις φωτογραφίες σας ή να μας γράψετε γι’ αυτές. Γι’ αυτό κι εμείς σας επιβραβεύσαμε με μία κλήρωση όσων συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία με δώρο μία τσάντα από εμάς.

    Περιεχόμενα Απόκρυψη

    Μιας και πολλοί από εσάς έχετε συνδυάσει το Ανθομέλι με μια πληθώρα ιδεών και καθώς η συμμετοχή σας ήταν μεγάλη αποφασίσαμε να μοιραστούμε τις ιδέες αυτές και μέσα από μια συγκεντρωτική ανάρτηση. Εν όψη καλοκαιριού, μάλιστα, σας προτρέπουμε κι εσάς να υιοθετήσετε αυτό το challenge των 30 ιδεών ή έστω μέρος αυτών, και να κάνετε το καλοκαίρι σας και την καθημερινότητά σας λίγο διαφορετική!

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια
    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια 15

    1) Ένας χάρτης στην πόρτα

    Ένας χάρτης μέσα στο σπίτι κολλημένος σε έναν τοίχο ή σε μία πόρτα ενός δωματίου ακούγεται λίγο παράξενο αλλά είναι σίγουρα χρήσιμο και πολύ εκπαιδευτικό! Βοηθάει πολύ τα παιδιά στο μάθημα της Γεωγραφίας! Πώς όμως μπορούμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα από την εκμάθηση του σχολικού μαθήματος; Η Κάλη κολλάει μαζί με την κόρη της πάνω στον χάρτη της Ελλάδας που έχουν στερεωμένο στην πόρτα ένα μικρό αυτοκόλλητο στα μέρη που έχουν επισκεφτεί, έτσι ώστε το παιδί να μάθει τη γεωγραφία πιο βιωματικά. Το παιδί έχει καλύτερη εικόνα του χάρτη της χώρας του και μαθαίνει ευκολότερα πόλεις, νομούς και περιοχές.

    Ακόμα κι αν δεν ταξιδεύετε συχνά, ένα ακόμα tip είναι να βάλετε αυτοκόλλητο στο μέρος που μένετε εσείς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τελευταία πρόταση να κυκλώσετε και τα μέρη που θέλετε να πάτε!

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια

    2) Μοντέρνα τέχνη με ξηρά παστέλ

    Ψάχνετε για μια εύκολη ιδέα για diy παρέα με τα παιδιά, αλλά και γιατί όχι, μόνοι σας ακόμα κι αν είστε αρχάριοι του είδους; Σας έχουμε μια όμορφη ιδέα. Πάρτε ένα μαύρο χαρτόνι, σχεδιάστε με θερμόκολλα και πιστόλι σιλικόνης μια αφηρημένη συνεχόμενη γραμμή δημιουργώντας έτσι αφηρημένα σχήματα. Χρωματίστε κάθε κενό σχήμα που δημιουργείται με 2 ή 3 διαφορετικά χρώματα ξηρού παστέλ. Σβήστε απαλά με το δάχτυλό σας την ένωση των χρωμάτων ώστε να δέσουν μεταξύ τους. Φυσήξτε τα περίσσια των χρωμάτων και το έργο σας είναι έτοιμο για να το κορνιζάρετε.

    30 ιδέες για την καθημερινότητα όλης της οικογένειας_τεχνική ζωγραφικής με ξηρά παστέλ
    Ο τοιχος στο δωμάτιο της κόρης μου με δικά της έργα. Αγαπημένα της έργα με διάφορες τεχνικές από τις πρώτες της ζωγραφιές (δεξιά) ως έργα σε μουσαμά με ακουαρέλα, μαρκαδόρους ή ξηρά παστέλ.

    3) Rainbow effect με cd!

    Για την ιδιαίτερη αυτή aesthetic φωτογράφιση θα χρειστείτε ένα cd, ένα κινητό με φλας και ένα 2ο κινητό ή φωτογραφική μηχανή. Σε ένα δωμάτιο με κλειστά φώτα και παντζούρια κρατήστε οριζόντιο και αναποδογυρισμένο ένα cd στο χέρι σας. Βάλτε μπροστά σε αυτά το φλας του κινητού έτσι ώστε το φως να δείχνει προς τον τοίχο. Θα δημιουργηθεί στο τοίχο ένα ουράνιο τόξο. Εκεί μπροστά μπορεί να σταθεί το… μοντέλο σας και μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία με τη φωτογραφική ή ένα άλλο κινητό.

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια

    4) Φύκος ή Μπέντζαμιν, ένα αγαπημένο φυτό στο μπαλκόνι μας

    Το μπέντζαμιν είναι ένα φυτό που μπορεί να φυτευτεί στο χώμα και σε γλάστρα και μεγαλώνοντας ανάλογα με το πώς θα τον κόψετε μπορεί να εξελιχθεί σε Θάμνο ή να ψηλώσει περισσότερο και να μοιάζει με δέντρο. Τα φυτά αυτά προέρχονται από τη Μαλαισία. Υπάρχει η ποικιλία μπέντζαμιν με πιο μικρά και λεπτά φύλλα. Είναι ένα εύκολο φυτό που μεγαλώνει πολύ γρήγορα και μπορείτε να κάνετε τον κορμό του πλεξούδα. Ευδοκιμεί και σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο. Να λοιπόν μια ευκαιρία να ασχοληθείτε φέτος το καλοκαίρι με την κηπουρική.

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια

    Διαβάστε περισσότερα

    5) Πάνελ οργάνωσης για το γραφείο.

    Η οργάνωση του γραφείου και το πώς μπορούμε να κερδίσουμε χώρο στην επιφάνειά του ειδικά αν είναι μικρό ή στενό είναι κάτι μας προβληματίζει. Εμείς σωθήκαμε με τα πάνελ που αγοράσαμε από το γνωστό σουηδικό κατάστημα και με τα εξτρά αξεσουάρ φτιάξαμε μια υπέροχη χρηστική σύνθεση. Το άλλο θετικό του είναι πως μπορείς να τα μετακινείς ανάλογα με τις ανάγκες σου. Εννοείται πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην κουζίνα.

    30 ιδέες για την καθημερινότητα όλης της οικογένειας_ένα πάνελ οργάνωσης για το γραφείο

    6) Εύκολες μπούκλες για τα μαλλιά σας.

    Λούζεις, στεγνώνεις στριφογυρνάς και έχεις μαλλιά σγουρά!

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια

    Δείτε εδώ πώς ακριβώς να τα κάνετε.

    7) Εύκολα σοκολατάκια

    Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Με ένα κουτάλι ρίξετε μέσα σε χαρτάκια για σοκολατάκια τη λιωμένη σοκολάτα και βυθίστε μέσα σε αυτή αποξηραμένες φράουλες ή δαμάσκηνα ή ξηρούς καρπούς ή ακόμα και δημητριακά. Αφήστε να κρυώσουν και τα σοκολατάκια είναι έτοιμα. Διατηρούνται και στο ψυγείο. Μπορείτε να τα προσφέρετε και ως δώρο.

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια

    Δείτε εδώ τη συνταγή αλλά και μια ιδέα για να τα προσφέρετε ως δώρο.

    8) Εφαρμογή Samsung

    Εσείς γνωρίζετε για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης για να αλλάξουμε τον κόσμο μας ως το 2030; Πώς μπορούμε κι εμείς να προσφέρουμε για την επίτευξη αυτών των στόχων; Κατεβάζουμε από κινητό samsung την εφαρμογή Samsung Golbal Goals Παρακολουθώντας κάποιες διαφημίσεις ή απλά φορτίζοντας το κινητό μας μπορούμε να κερδίσουμε κάποια λεπτά του ευρώ και όταν μαζευτούν 1 ευρώ και άνω να τα δωρίσουμε στον στόχο που θέλουμε.

    Αν θέλετε να θυμάστε την ύπαρξη της εφαρμογής στο κινητό μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα φόντα για καλό σκοπό. Κάθε φορά που ξεκλειδώνει το τηλέφωνό σας θα βλέπετε στην οθόνη σας κάποιο quote, κάτι που θα σας προκαλέσει σκέψη και προβληματισμό και θα σας θυμίσει αυτή την παγκόσμια προσπάθεια.

    9) Aroma Therapy

    Μπορείτε πριν κοιμηθείτε να ψεκάσετε τα σεντόνια σας με ένα Body mist με αιθέρια έλαια σε σπρέι για έναν πιο χαλαρό και μυρωδάτο ύπνο γεμάτο φρεσκάδα.

    10) Υφασμάτινες τσάντες για τα ψώνια σας.

    Οι τσάντες πολλαπλών χρήσεων τοποθετούνται στην τσάντα ή στο αυτοκίνητο χωρίς να πιάνουν χώρο, ειδικά αν είναι αναδιπλούμενες με δικό τους πουγκάκι, και μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε για τα ψώνια μας χωρίς να χρεωνόμαστε σακούλες. Έτσι γινόμαστε και οικολόγοι. Στο αυτοκίνητο χρησιμοποιώ πιο σκληρές τσάντες για περισσότερα ψώνια. Μπορείτε να τις αγοράσετε και από σούπερ μάρκετ η πολυκαταστήματα σε διάφορα μεγέθη. Έχω πάντα στο αυτοκίνητο σακούλες ισοθερμικές για τα ψώνια ψυγείου και κυρίως κατάψυξης.

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    11) Φτιάχνουμε τα δικά μας αυτοκόλλητα

    Θα χρειαστούμε ταινία διπλής όψης και εκτυπωτή και μικρές εκτυπωμένες εικόνες ή ζωγραφιές των παιδιών. Κολλάμε τη μία πλευρά της ταινίας στο κάτω μέρος της ζωγραφιάς και όταν θελήσουμε να το κολλήσουμε κάπου ξεκολλάμε και την άλλη πλευρά της ταινίας.

    12) Δημιουργώντας χώρο στην κουζίνα

    Μικρή κουζίνα μεγάλοι ταλαιπωρία στο μαγείρεμα και γενικά στην καθημερινότητα. Πώς μπορούμε να είμαστε οργανωμένοι, να τα έχουμε όλα τα απαραίτητα δίπλα μας αν η κουζίνα μας δεν έχει πολλά ντουλάπια ή ράφια. Τα δημιουργούμε εμείς εύκολα και οικογνομικά. Εγώ σώθηκα με τα εργονομικά ράφια από την ΙΚΕΑ που προσαρμόζονται όπου θέλω στον τοίχο μου. Στις ράγες στις οποίες στηρίζονται μπορούν να προσαρμοστούν και κρεμαστάρια (πχ για κουτάλες και άλλα εργαλεία ή θήκες για όρθια αντικείμενα ή τους καφέδες σας. Αγαπημένο αντικέιμενο και οι θήκε για τις κάψουλες καφέ από τη nespresso. Μπορεί να τοποθετηθεί στον πάγκο αλλά και στον τοίχο (τότε όμως δεν μπορούμε να εκμετάλευτούμε την πίσω πλευρά).

    30 ιδέες για την καθημερινότητα όλης της οικογένειας_ράφια οργάνωσης για την κουζίνα για να επωφεληθείτε χώρο στον πάγκο
    Τα μεταλλικά μου ράφια με έχουν σώσει εξοικονομώντας χώρο στον πάγκο.

    Αναζητήστε όλες τις παραπάνω ιδέες στα highlights των story μας εδώ (πατήστε προβολή για να ξεκινήσει).

    13) Εκτυπώσιμο με τα SOS τηλέφωνα στο σπίτι μας

    Ας μάθουμε στα παιδιά ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πρέπει να ξέρουν που θα αποτανθούν. Επίσης εμείς δεν χρειάζεται να ψάχνουμε κάθε φορά κάποια τηλέφωνα, όπως του γιατρού ή της φαρμακοποιού και τα έχουμε όλα μαζεμένα. Είναι χρήσιμο και για τους ανθρώπους που φροντίζουν τα παιδιά μας.

    Διαβάστε περισσότερα

    • Χρήσιμο ευρετήριο για όσους κρατάνε τα παιδιά μας
    • Λίστα με πληροφορίες να φεύγουμε με ήσυχο το κεφάλι μας! 

    14) Tip για να μην θολώνουν τα γυαλιά με τη μάσκα

    Εάν φοράτε γυαλιά σίγουρα αντιμετωπίζετε πρόβλημα όταν φοράτε μάσκα επειδή η ανάσα σας θολώνει το τζάμι τους. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι χάρτινη ταινία για γάζες από το φαρμακείο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζε κι ο άντρας μου και σώθηκε. Κολλάει τη γάζα στο επάνω μέρος της μύτης του κι έτσι με την σωστή εφαρμογή της μάσκας δεν βγαίνει η αναπνοή μέσα από αυτή για να θολώσει τα γυαλιά.

    30 ιδέες για την καθημερινότητα όλης της οικογένειας_ένα tip για να μην θολώνουν τα γυαλιά όταν φοράμε μάσκα
    Απλό και θαυματουργό!

    15) Βιβλία αυτοβελτίωσης

    Τα βιβλία αυτοβελτίωσης μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για μια νέα ζωή. Εμπνευση για κάτι καινούργιο ή για μια αλλαγή. Οπως για παράδειγμα το Απελευθερώστε τη μαγεία που κρύβετε μέσα σας της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερ συγγραφέα του Eat pray love και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Mίνωας. Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που μας γέμισε έμπνευση. Αν νιώθετε κι εσείς στραγγισμένη από δημιουργικότητα τότε διαβάστε το.

    Διαβάστε κι άλλα βιβλία αυτοβελτίωσης:

    • Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις του Λέο Μπουσκάλια Παλιό αλλά πολύ αγαπημένο και μου δίδαξε ότι η αγάπη είναι αυτό που θέλω να προσφέρω.
    • Σκέψου σαν μοναχός (εκδόσεις ψυχογιός) Το διάβασα όταν είχα ανάγκη να ξαναβρώ τις ισορροπίες μου και να ξαναβρω αυτό που με κάνει ευτυχισμένη.
    • Αλλάζω προς το καλύτερο και ζειν. Αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό όταν χρειάζεσαι μια αλλαγή και θέλεις να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα μέσα σου
    • To Laggom, Το βιβλίο του Hygge (περισσότερα εδώ) και το βιβλίο του LYKKE, η δημιουργία της τέχνης αναμνήσεων είναι βιβλία έμπνευσης και δημιουργικότητας.

    16) Ευωδιαστό σπίτι

    Αν μαγειρεύετ και μετά μυρίζει έντονα ή περιμένετε καλεσμένους και θέλετε να ευωδιάζει το σπίτι σας τότε μπορείτε να κάνετε το εξής κολπάκι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό προσθέστε ξύλο κανέλας, λίγα καρφάκια γαρύφαλλου και ίσως μία φέτα πορτοκάλι και βάλτε το στο μάτι χωρίς να ανάψετε τον απορροφητήρα. Οι ατμοί από το υγρό μίγμα θα ευωδιάσουν τον χώρο. Θα με θυμητείτε!

    17) Οργάνωση παιχνιδιών και ρούχων

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ντουλάπες σας για να αποθηκεύσετε τα παιχνίδια των παιδιών ανά ομάδες/είδος οργανώνοντάς τα σε πλαστικά κουτιά με καπάκι ώστε να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο και να κερδίσετε χώρο.

    Οργανώστε επίσης το συρτάρι με τα εσώρουχα και τις κάλτσες χρησιμοποιώντας υφασμάτινες θήκες ή ακόμα και κουτιά από παπούτσια ή άλλα αντικείμενα ανακυκλώνοντάς τα.

    Δείτε κι άλλα tips για οργάνωση των παιχνιδιών.

    18) Αποθηκευτικά ράφια στο μπάνιο σας

    Ένα μεγάλο ράφι στηριγμένο στην άκρη από τα πλακάκια σας μπορεί να τοποθετηθεί στο μπάνιο σας για να τοποθετήσετε ψηλά μεγάλα αντικείμενα δημιουργώντας ένα μίνι πατάρι κερδίζοντας χώρο. Θα το δείτε παρακάτω στο link με τα highlights από τα story μας.

    19) Κορνίζες unicorn ή κορνίζες που μεταμορφώνονται

    Παρακάτω στο κίτρινο πλαίσιο πατήστε στο link για να δείτε πώς μεταμορφώσαμε απλές κορνίζες για το παιδικό δωμάτιο με διαφορετικούς τρόπους, όπως με βερνίκι νυχιών.

    Δείτε εδώ πώς να φτιάξετε και τις στέκες unicorn

    20)Τι κάνουμε με τον κιμά που περίσσεψε;

    Ξέρουμε ότι σας αρέσουν τα απλά μαγειρικά tip γιατί ο χρόνος είναι λίγος και πάντα θέλει τρόπο και όχι κόπο!

    Πατήστε εδώ για να βρείτε αυτή την εύκολη συνταγή.

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια

    Διαβάστε περισσότερα tips για την κουζίνα:

    21) Ξεχνάς να πιεις νερό;

    Κατέβασε μια εφαρμογή στο κινητό σου για να στο θυμίζει! Εμείς χρησιμοποιούμε την εφαρμογή Υπενθύμιση για να πιείτε νερό. Κάθε μία ώρα σας στέλνει ηχητική ειδοποίηση κι έτσι δεν χάνετε την καθημερινή αναγκαία ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώσετε.

    Δείτε τα παραπάνω πατώντας στο highlight εδώ.

    22) Βιβλία αφιερωμένα στις γυναίκες

    Τα βιβλία θα τα δείτε εδώ στο βίντεο που ετοιμάσαμε στο link του highlight από τα story μας παρακάτω στο κίτρινο πλαίσιο. Τα βιβλία αυτά αποτελούν μια έμπνευση για τα παιδιά σας και σίγουρα τους γεμίζουν γνώσεις.

    23) Δημιουργικός χρόνος με τα παιδιά με χρώματα για το πρόσωπο.

    Είτε για τις απόκριες είτε και για όλο τον χρόνο τα χρώματα για το πρόσωπο είναι οι αγαπημένες μας απ’ όταν τα παιδιά ήταν μικρά. Διασκεδάστε βάφοντας τα εσείς αν είναι μικρά ή αφήστε τα να πειραματιστούν με βιντεάκια στο outube αν είναι μεγαλύτερα.

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια

    24) Ενδιαφέροντα site για παιδιά

    Οι ιδέες της παρέας εμπνευσμένη από μία φίλη στο instam που η κόρη της με τις φίλες της δημιούργησαν μια ηλεκτρονική εφημερίδα εμπνεύστηκα και βοήθησα τη Μελίτα και τις συμμαθήτριές τους να δημιουργήσουν την δική τους εφημερίδα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο αρκεί να υπάρχει λίγη οργάνωση. Τα παιδιά έγραψαν στα άρθρα, βρήκαν ή ζωγράφισαν μία εικόνα κι εγώ με την βοήθεια της Μελίτας την στήσαμε στο power point και τη στείλαμε στους γονείς, στους συμμαθητές και στη δασκάλα της τάξης τους με e-mail. Μια εφημερίδα από παιδιά για παιδιά.

    25) Πώς να πείσετε τα παιδιά σας να διαβάσουν βιβλία!

    Πώς θα πείσετε τα παιδιά σας να διαβάσουν βιβλία όταν πλέον αρχίσουν να διαβάζουν μόνα τους. Με ποιον τρόπο μπορείτε να τα σπρώξετε να περάσουν από τα εικονογραφημένα στα χωρίς εικόνες. Είναι πολλά τα παιδιά που νομίζουν πως δεν θα τα καταφέρουν και τους φαίνεται βουνό! Η Κάλη έκανε με την 10χρονη κόρη της μια συμφωνία. Για κάθε 3 σελίδες που θα διάβαζε η μαμά στην κόρη θα διαβάζει μία η κόρη δυνατά μόνη της.

    Το κόλπο έπιασε και μετά από καμιά 20αριά σελίδες και επειδή βαρέθηκε η κόρη να περιμένει τη μαμά πότε θα βρει χρόνο να της διαβάσει.. τι να κάνει… συνέχισε μόνη της κατα κατάφερε να διαβάσει το πρώτο της μεγάλο βιβλίο χωρίς εικόνες που δεν ήταν άλλο από το πρώτο βιβλίο της σειράς Χάρη Πότερ “Ο Χάρυ πότερ και η φιλοσοφική λίθος”. Ανυπομονεί να διαβάσει και τα υπόλοιπα. Μάλιστα με την τρέλα της με τον Χάρυ πότερ η νονά της της χάρισε όλη τη σειρά!

    Διαβάστε περισσότερα

    Εκτυπώσιμα βιβλιοκουπόνια

    Χαρίζοντας τα παλιά βιβλία μας! Εκκαθάριση τώρα!

    26) Tip για λαχταριστό γιουβέτσι.

    Το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό που πρέπει να το φας λίγο αφότου βγει από τον φούρνο, λέει πάντα η μαμά μας. Το κόλπο είναι να το βγάλετε ενώ έχει βράσει το κριθαράκι ή το κοφτό μακαρονάκι και πριν απορροφήσει όλο το νερό να το σκεπάσετε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

    Βάλτε το πυρέξ στον φούρνο με το νερό. Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει ρίξτε και ανακατέψτε ελαφρά το ζυμαρικό. Η ποσότητα είναι ένα προς τρία. Δηλαδή 1 κούπα/ποτήρι ζυμαρικό για 3 κούπες/ποτήρια νερό. Το αφήνετε στον φούρνο για 10-12 λεπτά. Θα το βγάλετε από τον φούρνο πριν σωθεί το νερό. Σκεπάστε με την πετσέτα για 5 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας και μετά απλά απολαύστε το. Με αυτόν τον τρόπο δεν λασπώνει το γιουβέτσι σας και παραμένει ζουμερό.

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια
    Σε αυτή τη φάση, βγάλτε το από τον φούρνο και σκεπάστε το με μια πετσέτα για 5 λεπτά περίπου

    27) Πώς θα φάνε τα παιδιά τα καρότα στην φακή;

    Δείτε εδώ το δικό μας κόλπο που πιάνει 100%!

    28) Μια γκαλερί στο σπίτι σας

    Δείτε εδώ πώς δημιουργήσαμε μια γκαλερί για τα παιδιά στο σπίτι μας. Η Κάλη συνεχίζει να την στολίζει με δημιουργίες της Μελίτας

    29) Πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει μια μακαρονάδα

    Για να γλιτώσετε χρόνο βάλτε στο μάτι την κατσαρόλα με λίγο νερό και ανάψτε το μάτι στο μέγιστο. Εντωμεταξύ, γεμίστε τον βραστήρα και μόλις βράσει ρίξτε το στην κατσαρόλα. Με αυτόν τον τρόπο το νερό είναι έτοιμο πολύ πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.

    Διαβάστε περισσότερα: Δείτε κι άλλες συσκευές που μου έχουν βελτιώσει την καθημερινότητά μου.

    #30ideaschallenge: 30 χρήσιμες και έξυπνες ιδέες για το σπίτι και όλη την οικογένεια

    30) Εύκολο ντρέσιγκ για σαλάτες

    Ελαιόλαδο, νοστιμιά, λεμόνι. Αυτά είναι τα 3 συστατικά για ένα εύκολο ντρέσινγκ για τις σαλάτες μας. Περιχύχστε στο μπρόκολο ή ακόμα και σε ψιλοκομμένο iceberg με ντοματίνια και απολαύστε μια νόστιμη σαλάτα.

    Δείτε και τις τελευταίες ιδέες που σας προτείνουμε στo highlight των story μας εδώ.

    Το challenge ολοκληρώθηκε. Σας προκαλούμε να βρείτε τη δική σας ιδέα ή συμβουλή μέσα από τις περισσότερες από 1200 αναρτήσεις μας στο blog!!! Σύμφωνα με τα σχόλια των αναγνωστών, το Ανθομέλι είναι εθισμός. Αν ξεκινήσεις να διαβάζεις δεν μπορείς να σταματήσεις. Εσύ θα δεχτείς το challenge;

    Κατερίνα και Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης