Πάνω απ’ όλα η οργάνωση!

Kathy

Αυτή την ανάρτηση την έχω έτοιμη από πριν τις γιορτές. Αλλά λόγω των χριστουγεννιάτικων αναρτήσεων έμεινε λίγο στο περιθώριο. παρατήρησα ότι κι άλλες μαμάδες έκαναν αναρτήσεις σχετικές με το θέμα της τακτοποίησης τελευταία. Μήπως τελικά όλες έχουμε το ίδιο πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε; Σπίτι με μικρά παιδιά σημαίνει παντού πραγματάκια πραγματούδια πεταμένα!

Είμαι σίγουρη πως κι εσείς έχετε βαρεθεί να μαζεύετε. Εγώ πάλι όλο συμμαζεύω κι όλο ασυμμάζευτα είμαι! Επειδή όμως είμαι άνθρωπος της τακτοποίησης και της οργάνωσης γενικότερα προσπαθώ να βρω λύσεις ώστε τα παιχνίδια, τα υλικά χειροτεχνίας κλπ να είναι βαλμένα στην θέση τους όμορφα και οργανωμένα ώστε να βρίσκουμε πάντα αυτό που ψάχνουμε.  
Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω ένα επιπλάκι (το οποίο μάλιστα πέτυχα στις προσφορές του ΙΚΕΑ σε πολύ καλή τιμή) με συρταράκια για να καλοθέσουμε να παιχνίδια ανά είδος. Στο ένα playmobil και μικρά ανθρωπάκια, στο άλλο αυτοκινητάκια, στο άλλο εργαλεία, τουβλάκια κοκ. 
Και μάλιστα λόγω της ηλικίας των παιδιών, που σημαίνει ότι δεν ξέρουν να διαβάζουν ακόμα, κόλλησα εικόνες με τα αντίστοιχα θέματα. 
 
Όσο για τα υλικά ζωγραφικής και χειροτεχνίας των παιδιών, τα οποία τα έχουμε σε αφθονία αφού η ζωγραφική είναι η αγαπημένη ασχολία της κόρης μας, αναγκαστήκαμε, για να μην γεμίζουμε το πάνω μέρος του  ψυγείο ή των ντουλαπιών της κουζίνας με κουτάκια και κουτούδια, να πάρουμε μια ραφιέρα με ψάθινα τετράγωνα καλάθια και να τα τακτοποιήσουμε εκεί. Έτσι στο ένα έχουμε τα είδη για ζωγραφική με πινέλα, στο άλλο τις πλαστελίνες και τα σχετικά εργαλεία, στο άλλο μπογιές, σβήστρες, ξύστρες, στένσιλ, κόλλες κλπ, στο άλλο τα μπλοκ ζωγραφικής και στο τελευταίο κάποια από τα παζλ  που παίζουν περισσότερο.

Θα μου πείτε βέβαια πάντα είναι τακτοποιημένα; Όχι βέβαια! Και φυσικό είναι να βάζω κι εγώ το χεράκι μου πολύ συχνά. Αλλά τουλάχιστον μαθαίνουν σιγά σιγά την οργάνωση και το ότι κάθε πράγμα πρέπει να μπαίνει στην θέση του. 
 
Σε αυτό με βοήθησε πολύ κι ένα παιχνίδι που παίζουμε κάθε φορά που είναι να συμμαζέψουμε τα δωμάτιά τους. Βάζουμε χορευτική μουσική να παίζει και όλοι μαζί,  γρήγορα, μαζεύουμε τα παιχνίδια μέχρι να τελειώσει η μουσική.
 
Μια άλλη ωραία ιδέα για τακτοποίηση είναι τα χάρτινα κουτιά. Υπάρχουν πολύ όμορφα κουτιά με πρωτότυπα σχέδια στην αγορά αλλά τι θα λέγατε να φτιάχναμε τα δικά μας κουτιά αποθήκευσης χρησιμοποιώντας κουτιά από παπούτσια;

Στο συγκεκριμένο κουτί καλύφθηκε με χαρτί που έχει χρωματίσει η κόρη μου στο μάθημα ζωγραφικής. 

Η τεχνική είναι αυτή της πατατοσφαγίδας!
 
Κόβουμε την πατάτα και μ’  ένα κουπάτ φτιάχνουμε το σχέδιο της αρεσκείας μας (μπορούμε να φτιάξουμε όσα σχέδια θέλουμε). Βουτάμε την πατατοσφαγίδα στο χρώμα που θέλουμε και σφραγίζουμε πάνω σε χαρτί (Εδώ χρησιμοποιήθηκε χαρτί σε ρολό). Αφήνουμε να στεγνώσει και καλύπτουμε το κουτί των παπουτσιών. Αν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε και  το καπάκι με κουμπιά, χάντρες, κρίκους ή ό,τι άλλο μας αρέσει! Εκτός αν θέλουμε να τα βάλουμε σε καποιο ράφι ή ντουλάπι το ένα πάνω στο άλλο.
 
 
Δεν είναι γλυκούλικο;
 

 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.