ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πως να κρεμάσω τις ζωγραφιές του παιδιού μου στον τοίχο

    Στην σημερινή diy ανάρτηση θα σας δείξουμε τον τρόπο που σκεφτήκαμε για να αξιοποιήσουμε τις ζωγραφιές του παιδιού μας, δηλαδή της Μελίτας. Αν λοιπόν κι εσείς σκέφτεστε, “πώς να κρεμάσω τις ζωγραφιές του παιδιού μου στον τοίχο”, τότε σας έχω μια πολύ ωραία, οικονομική και εύκολα λύση.


    Καλή βδομάδα και φυσικά καλό μήνα! Από χθες επιτέλους χορεύουμε σε ρυθμούς αποκριάτικους, ρυθμούς αγιοβαλεντινιάτικους, ρυθμούς Φεβρουαρίου. Και όχι μην φανταστείτε ότι δεν έχω σταματήσει να χορεύω από χθες (δεν είμαι και στο dancing with the stars) αλλά αυτός ο Γενάρης με είχε σκάσει! Να φύγει και να μην ξανάρθει. Μίζερος και με πολλές πολλές σκέψεις και προβληματισμούς!

    Ευτυχώς όχι τίποτα σοβαρό εκτός από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχω γίνει καλά (από τα Χριστούγεννα παιδεύομαι) και πρέπει να δω τι θα κάνω επιτέλους με τον λαιμό μου που κάθε πρωί και βράδυ με πονάει και κλείνει και βραχνιάζει και γενικά με παιδεύει. Συν μερικά θεματάκια με τον αυχένα μου που έκλεισα ραντεβού να πάω στον ορθοπεδικό. Συν κάτι άλλο, και κάτι άλλο! Ουφ!!!

    Τι κάνει όμως μία blogger που θέλει να ξεδώσει; Κατασκευές! Και αυτός ο μήνας είχε πολύ δημιουργική απασχόληση. Και σε έρευνα αλλά και σε πράξη. Γενικά έχω βάλει στόχο να αλλάξουν κάποια πράγματα στο σπίτι το καινούργιο. Ναι, ναι, τέλειο είναι αλλά μετά τις γιορτές μου φαινόταν πολύ άχρωμο και έτσι θέλησα να μπριζώσω τον Κώστα να κάνουμε κάποιες αλλαγές, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί και περιμένουν να υλοποιηθούν. Εντάξει, είμαστε και τόσο χρόνια παντρεμένοι να μην κάνουμε και μία αλλαγή στην διακόσμηση (να με ακούσει και κανένας… χαχα… όλο αλλαγές κάνουμε!).

    Πώς να κρεμάσω τις ζωγραφιές του παιδιού μου στον τοίχο. DIY κατασκευή με συρματόσχοινο.

    Από που ήρθε η έμπνευση για τις ζωγραφιές στον τοίχο

    Σας έχω ξαναπεί ότι μου αρέσει πολύ να εμπνεύομαι από φίλους και να βλέπω πως μικρά πραγματάκια μπορώ να τα συνδιάσω στο δικό μου το σπίτι (το οποίο όσους τοίχους κι αν είχε εγώ θα μπορούσα να γεμίσω άνετα, χιχι!) Έτσι, συνέβη και όταν πήγα στο σπίτι της φίλης μου της Σοφίας (της shareyourlikes), η οποία είναι μια κινητή έμπνευση! Και κάπως έτσι είναι και το σπίτι της.

    Με μικρά πραγματάκια που το κάνουν τόσο ζεστό αλλά και τόσο ιδιαίτερο. Ένα από αυτά που μου άρεσαν πολύ ήταν ο τοίχος του χολ τους που είναι “ντυμένος” από πάνω έως κάτω με ζωγραφιές των παιδιών της. Όχι σαν ταπετσαρία αλλά σαν έναν ζωντανός πολύχρωμος και αεράτος οργανισμός! Μόνο χαμόγελο μπορεί να σου φέρει στο πρόσωπο!

    Από εκείνη τη στιγμή μου μπήκε στο μυαλό μου να φτιάξω κάτι παρόμοιο αλλά να μην είναι και το ίδιο. Και έτσι, θυμήθηκα ότι πριν λίγο καιρό είχα δει σε ένα ξένο μπλογκ (www.iheartorganizing.blogspot.gr είναι το blog αλλά δεν θυμάμαι ποια ανάρτηση ήταν ακριβώς) μια φωτογραφία με μια ζωγραφιά που κρεμόταν από ένα συρματόσχοινο. Είπα στον Κώστα το κόνσεπτ που είχα σκεφτεί και αυτός φυσικά ξετρύπωσε τον τρόπο για να το κάνουμε! Τελικά καταλήξαμε να πάρουμε τα υλικά από το γνωστό σουηδικό κατάστημα και ξεκινήσαμε τα τρυπήματα στον τοίχο (αρκετά οπότε κοιτάξτε να μην είναι ώρα κοινής ησυχίας, χιχι!) 

    DIY κατασκευή στον τοίχο για τις ζωγραφιές του παιδιού

    Σε γενικές γραμμές ανάλογα με τα μέτρα και τις γωνίες που θα χρειαστείτε για τον δικό σας χώρο, συν τα κρεμασταράκια, να υπολογίζετε από 13-30 ευρώ (πιστεύω ότι με τίποτα δεν θα το ξεπεράσετε). Μην ξεχάσετε απλά να αφήσετε τόση απόσταση ανάμεσα στις σειρές που να χωράνε έστω δύο σελίδες Α4 η μία κάτω από την άλλη. Αν δεν θέλετε τα συρμάτινα κρεμασταράκια, ωραία ιδέα είναι και τα μινιόν πολύχρωμα ή ξύλινα μανταλάκια. Εγώ πήρα και ένα κουτάκι τέτοια για να ενώνω δύο ζωγραφιές τη μία κάτω από την άλλη. 

    Πώς να κρεμάσω τις ζωγραφιές του παιδιού μου στον τοίχο. DIY κατασκευή με συρματόσχοινο.

    Εμείς με μία συσκευασία πέντε μέτρων φτιάξαμε τρεις σειρές συρματόσχοινου για τις ζωγραφιές της Μελίτας και περίσσεψε κιόλας. Εξαρτάται όμως πάντα από τον τοίχο και το σχέδιο που θέλετε να φτιάξετε. Η θέση του τοίχου που εμείς θέλαμε να αξιοποιήσουμε ήταν ακριβώς έξω από το δωμάτιο της Μελίτας ώστε να υποδέχεται τους φίλους της με χρώμα και τσαχπινιά! 

    Πώς να κρεμάσω τις ζωγραφιές του παιδιού μου στον τοίχο. DIY κατασκευή με συρματόσχοινο.

    Φυσικά, με το που στερεώθηκε το σύρμα, ξεκίνησα να το διακοσμώ με τις ζωγραφιές και τις χειροτεχνίες της και είμαι τόσο μα τόσο περήφανη για όλο αυτό. Αφού δεν χορταίνω να περνάω και να το βλέπω! Ειδικά όταν ξαπλώνω στην κρεβατοκάμαρα είναι η θέα μου και έτσι κοιμάμαι πιο γλυκά από ποτέ. 

    Πώς να κρεμάσω τις ζωγραφιές του παιδιού μου στον τοίχο. DIY κατασκευή με συρματόσχοινο.
    Πικάσο δεν την λες αλλά τσούκου τσούκου κάνει πράγματα που δεν τα λες πια και μουτζούρες!

    Το πιο ωραίο απ’ όλα όμως είναι ότι όταν έρχονται οι φίλες της θέλουν να κρεμάσουν και τις δικές τους ζωγραφιές… κι εγώ δεν χαλάω χατήρια. Οσο για την Μελίτα, το παιδί μπερδεύτηκε και νόμιζε ότι ήταν προς χάρισμα… χαχα! Με το ζόρι την κράτησα να μην χαρίσει όλες τις κρεμασμένες ζωγραφιές της. 

    Διαβάστε περισσότερα:

    Αυτά από εμένα για σήμερα! Ελπίζω να σας άρεσε ο τοίχος μας και να αξιοποιήσετε την ιδέα και την υλοποίηση στο δικό σας σπίτι.

    Καλή συνέχεια, 
    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    14 ΣΧΟΛΙΑ

    1. πολυ μου άρεσε σαν ιδέα! και ειλικρινα το σκεφτόμουν να αξιοποιήσουμε κάπως τις δεκάδες ζωγραφιές μας (κάπου στο χωλ έλεγα κι εγω!) τρύπες όμως δεν θέλω να κάνω ίσως βρω μια πιο εύκολη λύση!

    2. Τέλειο!!!!!!!Ανυπομονώ να έρθω να το δω.Όπως πάντα η ιδέα σου καταπληκτική,αλλά και η υλοποίησή της από τον Κώστα άμεση και τέλεια.ΠράγμαΤι εδώ που τα λεμε Ο τοίχος κάτι ήθελε.

    3. Πολύ ωραία η κατασκευή σου Κάλη, γενικά πολύ ωραία ιδέα αλλά κι ωραία την εφαρμόσατε με τον Κώστα. Κι εμείς έχουμε ζωγραφιές κολλημένες παντού αλλά η μικρή μας γωνιά είναι η διπλή ξύλινη ντουλάπα του Παύλου, κολλημένες στην εσωτερική πλευρά της ντουλάπας και συγκεκριμένα στις πόρτες. Πολύ όμορφο και φωτεινό και το νέο σου σπίτι! Περαστικά 🙂

    4. Ε, να πω κι εγώ με τη σειρά μου πως το είδα στο σπίτι της Κάλης, τρελάθηκα και μέσα σε 3 μέρες πήγα, πήρα υλικά και φτιάξαμε κι εμείς μια μικρή έκθεση στο διάδρομο! ¨Έεεεετσι, οι καλές ιδέες να μοιράζονται!

    5. Επ με πρόλαβες ( εσύ και άλλες τόσες blogger χα χα) !! Είναι η κατασκευή που θέλω να αναρτήσω !! Ελπίζω να μου πεις τη γνώμη σου και για την δική μου εκδοχή! Η δική σας είναι απλά τέλεια και ζουζουνιάρικη! Τι τέλειο deco τα έργα τέχνη των μικρών μας!! Φιλιά!

    6. Αυτή την φανταστική ιδέα την ζαχαρώνω εδώ και χρόνια, μετά την είδα στο σπίτι της Σοφίας υλοποιημένη και τώρα και σε σένα και πραγματικά την έχω ερωτευτεί Καλίτσα!!! Είναι ένας υπέροχος τρόπος να δείχνεις στα παιδάκια σου πόσο καμαρώνεις το πηγαίο ζωγραφικό τους ταλέντο και συγχρόνως μια τρυφερή και πρωτότυπη διακοσμητική ιδέα:)
      Το Μελιτάκι το γλυκό ήθελε να τις μοιραστεί καλέ τις ζωγραφιές της;;; Είναι γλύκα σαν τη μαμα της:))
      Όσο για το παλιοΓενάρη, να φύγει ξουτ ξουτ και να ξανάρθει του χρόνου, ανανεωμένος και πιο τυχερός:)))

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης