ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πως να έχετε hygge τρόπο ζωής το καλοκαίρι

    Φέτος ήταν η πρώτη φορά που άκουσα τον όρο hygge (χούγκα) μέσα από τα βιβλία Hygge και Lykke που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας. Τα αγάπησα πολύ καθώς είμαι κι εγώ του χουχουλιάσματος, των μικρών όμορφων αντικειμένων ή στιγμών που φέρνουν ζεστασιά στις εμπειρίες ή στην καθημερινότητά μου. Ωστόσο δεν μπορώ να μη σας πω ότι κάποια από τα στοιχεία που δίνονται στα βιβλία είναι εντελώς ξένα με την ελληνική κουλτούρα και είναι αρκετά δύσκολο να τα ενσωματώσουμε στη ζωή μας (όπως π.χ το να μαγειρεύουμε όλοι μαζί και να πίνουμε κρασί γύρω από την κουζίνα αφού σε εμάς μαγειρεύει ένας για να φάνε 10 και τα θέλουν και όλα έτοιμα ζεστά στο τραπέζι, χαχα!). Όπως κάθε φορά όμως που μου αρέσει κάτι προσπαθώ να βρω αυτά τα στοιχεία που μπορώ να ενσωματώσω στη ζωή μου χωρίς να με αγχώσει και αυτό αποφάσισα να κάνω και φέτος το καλοκαίρι. Πώς να έχετε, λοιπόν, hygge τρόπο ζωής και το καλοκαίρι!

    Πως να έχετε hygge τρόπο ζωής το καλοκαίρι 1

    Hygge τρόπος ζωής και το καλοκαίρι

    Διακοσμήστε το μπαλκόνι σας με όμορφα μαξιλάρια, γλάστρες κεριά και φωτάκια.

    Αν και κάθε χρόνο διακοσμώ το μπαλκόνι μου, φέτος είχα την χαρά να λάβω ως δώρο δύο πολύ όμορφα φαναράκια από μια αγαπημένη φίλη από την Κωνσταντινούπολη και φυσικά τα βράδια μας έχουν γίνει πιο hygge και πιο μαγικά. Φυσικά έπεται και συνέχεια!

    Πως να έχετε hygge τρόπο ζωής το καλοκαίρι 3

    Επιλέξτε νέα σεντόνια και πικέ κουβέρτες

    Ενα από τα πράγματα που λατρεύω να αγοράζω (αν και δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω τόσο συχνά) είναι τα λευκά είδη. Αν θα μπορούσα να έχω κάθε μήνα και ένα νέο σετ από πετσέτες, σεντόνια ή κουβέρτες θα το έκανα ευχαρίστως. Προς το παρόν χαίρομαι τα καινούργια μου σετ σεντόνια από την Κωνσταντινούπολη και βάζω πλώρη για την επόμενη αγορά μου.

    Επιλέξτε χρώματα σε ουδέτερες αποχρώσεις ή στο χρώμα του ξύλου.

    Τα ζεστά χρώματα και το χρώμα του ξύλου είναι αγαπημένα των Σκανδιναβών και των Δανών, οπότε αν θέλετε να έρθετε κοντά στην κουλτούρα τους, το ξύλο είναι ιδανικό. Εμείς έχουμε ηδη ξεκινήσει την ανακαίνιστη του γραφείου μου σε χρώματα του ξύλου… για να δούμε αν θα βγει αρκετά hygge!


    Διακοσμήστε με φρέσκα λουλούδια τα βάζα σας

    Κι όσο αν σε αυτό είναι ειδικές άλλες bloggers, προσπαθώ κι εγώ που και που να έχω λουλούδια στο σπίτι μου. Όχι ωστόσο τόσο συχνά όσο θα το ήθελα. Οπότε σε αυτό παίρνω κάτω από τη βάση. Εσείς όμως μην ξεχνάτε κάθε εβδομάδα να γεμίζετε με χρώμα τα βάζα σας!

    Πως να έχετε hygge τρόπο ζωής το καλοκαίρι 5

    Φάτε το πρωινό σας στο μπαλκόνι στολίζοντας όμορφα το τραπέζι σας

    Τι όμορφη στιγμή το καλοκαιρινό πρωινό στο μπαλκόνι. Το αγαπώ σαν εμπειρία και μας φέρνει πιο κοντά ως οικογένεια. Στολίστε με όμορφο τραπεζομάντηλο και λουλουδάκια και φτιάξτε όλοι μαζί παρέα το πρωινό σας! Ωραία ευκαιρία να βρεθείτε όλοι μαζί και να ξεκινήσετε το Σαββατοκύριακό σας με συζήτηση και γέλιο.

    Πως να έχετε hygge τρόπο ζωής το καλοκαίρι 7

    Tip: Μην γίνετε Σκανδιναβοί, ζήστε τη ζωή σας ευτυχισμένα στην Ελλάδα!


    Κάντε ένα πικ νικ ακόμα και στην αυλή του σπιτιού σας ή στην παραλία βλέποντας το ηλιοβασίλεμα

    Μην μου πείτε ότι δεν το θέλετε; Το πικ νικ μας φέρνει όλους πιο κοντά. Βρίσκουμε ευκαιρία για παιχνίδι, αγκαλιές και χαβαλέ. Γελάμε, τρέχουμε, τρώμε και μιλάμε!

    Πως να έχετε hygge τρόπο ζωής το καλοκαίρι 9

    Φτιάξτε ένα καλοκαιρινό γλυκό

    Αλλά μην το φάτε μόνοι σας. Καλέστε φίλους στο μπαλκόνι σας ή πηγαίνετέ το εσείς στους φίλους σας αντί να πάρετε κάτι έτοιμο.

    Πως να έχετε hygge τρόπο ζωής το καλοκαίρι 11

    Συνταγές για γλυκά μπορείτε να βρείτε στο Ανθομέλι πατώντας εδώ


    Καλέστε φίλους στο σπίτι για ποτό και γλυκό

    Μια από τις νοστιμιές του hygge είναι η καλή παρέα, και από αυτό στο Ανθομέλι έχουμε μπόλικες ιδέες. Ωστόσο, απ’ ότι το λίγο που έχω καταλάβει στο hygge, το μυστικό κρύβεται στη συνεργασία και όχι στο να έχουμε μια αποκαμωμένη οικοδέσποινα. Φέρτε όλοι από κάτι ή παραγγείλτε απ’ έξω, καλή μουσικούλα και κεράκια και φύγαμε για μια νύχτα μαγική.

    Τιp: Δεν αντιγράφουμε τους Σκανδιναβούς, εμπνεόμαστε από τον τρόπο ζωής τους.


    Πηγαίνετε μια εκδρομή ή για μπάνιο με φίλους

    Λείπει μια εκδρομή από το hygge; Όχι, βέβαια! Κι έστω κι αν είναι δυσκολο πολλές φορές να καταφέρετε να έχετε κοινό πρόγραμμα με τους φίλους σας, τίποτα δεν είναι δύσκολο να το κανονίσετε από νωρίς.


    Πηγαίνετε στην παραλία για να μαζέψετε κοχύλια

    Διαλέξτε ένα απογευματάκι, μην στρώσετε όμως τίποτα. Περπατήστε στην παραλία, δροσιστείτε πιτσιλώντας ο ένας τον άλλον και μετά στο ηλιοβασίλεμα κάντε τη βουτιά σας.


    Πως να έχετε hygge τρόπο ζωής το καλοκαίρι 13
    Αυτό το καλοκαίρι ήταν γεμάτο υπέροχα ηλιοβασιλέματα με φίλους

    Το βιβλίo του Hygge και το βιβλίο του Lykke από τις Εκδόσεις Μίνωας μπορείτε να τα ξεφυλλίσετε πατώντας τα link που σας δίνουμε. Εμείς ενθουσιαστήκαμε με τον τρόπο γραφής τους που είναι σαν να διαβάζεις ένα blog αλλά και με τις όμορφες φωτογραφίες. Μας έκαναν να αναζητήσουμε στο ίντερνετ προϊόντα και έννοιες που αναφέρονται στις σελίδες του κι έτσι να ενημερωθούμε για αρκετά θέματα.

    Πως να έχετε hygge τρόπο ζωής το καλοκαίρι 15
    Πως να έχετε hygge τρόπο ζωής το καλοκαίρι 17

    Ποδηλατάδα στην εξοχή

    Αν έχετε την τύχη να μένετε στην εξοχή, τότε εκμεταλλευτείτε το και πηγαίνετε μια οικογενειακή βόλτα στην εξοχή με τα ποδήλατά σας. Ένα μικρό σακίδιο με σνακ και μερικά νερά είναι ότι πρέπει για να έχετε μαζί σας.


    Ξεκινήστε επιτέλους αυτό το χόμπι που τόσο καιρό θέλατε

    Ζωγραφική, διάβασμα, μουσική, ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Σήμερα είναι επιτέλους η ώρα για να το κάνετε!

    Πως να έχετε hygge τρόπο ζωής το καλοκαίρι 19

    Info: Μέσα από την έρευνά μας ανακαλύψαμε και ένα καινούργιο e-shop προϊόντων για το σπίτι που, το Mageco.gr, και μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στην “ανακαίνιση” του πιο hygge σπιτιού σας!


    Θα μπορούσα να σας πω πάρα πολλά ακόμα αλλά θα σας αφήσω να τα ανακαλύψετε και μόνοι σας μέσα από τα βιβλία Hygge και Lykee. Η αίσθηση του Hygge μπορεί να βρίσκεται παντού γύρω μας. Από το να δούμε το ηλιοβασίλεμα αγκαλιά με τους αγαπημένους μας, να βουτήξουμε τα πόδια μας στη θάλασσα νωρίς το πρωί, να κάνουμε σαπουνόφουσκες και να χορεύουν τα παιδιά γύρω τους, να τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας με τους αγαπημένους μας φίλους, να δούμε θερινό σινεμά κάτω από την Ακρόπολη. Το Hygge είναι όλες αυτές οι μικρές ή μεγάλες στιγμές που κάνουν την καρδιά μας να χτυπά ή αγαλιάζουν την ψυχή μας και ηρεμούν το μυαλό μας. Είναι όλα αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους… αρκεί να τους δώσουμε την σημασία που τους αξίζει. Εκεί σας θέλω αγαπημένοι μου!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης