ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες με τα παιδιά

    Πριν λίγα χρόνια είχαμε γράψει μια εξαιρετική ανάρτηση, γεμάτη ιδέες για διασκεδαστικές διακοπές του Πάσχα. Οι φετινές συνθήκες μας κάνουν να γεμίσουμε ξανά με σκέψεις για το πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε διασκεδαστικό αυτό το καραντινάτο Πάσχα που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα πάμε στους δικούς μας και θα μείνουμε σπίτι. Ωστόσο δεν θα μιζεριάσουμε αλλά θα σας προσφέρουμε ιδέες που θα ξεκουράσουν τα παιδιά από τη δύσκολη και γεμάτη οθόνες περίοδο που πέρασαν και αν έχετε κι εσείς το κουράγιο θα τους προσφέρετε ένα όμορφο Πάσχα γεμάτο με πασχαλινές δραστηριότητες.

    *Update: H ανάρτηση γράφτηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται είναι ευχάριστες για κάθε Πάσχα. Προστέθηκαν επίσης κάποιες καινούργιες δραστηριότητες οπότε ακόμα κι αν την έχετε διαβάσει στο παρελθόν θα βρείτε και καινούργιες δραστηριότητες στο τέλος της ανάρτησης.

    Δραστηριότητες με τα παιδιά κατά τη διάρκεια του Πάσχα

    Διακοσμήστε το σπίτι σας

    ‘Εστω κι αν άλλες χρονιές δεν το συνηθίζατε, φέτος ήρθε η ώρα να το κάνετε. Αυγουλάκια, στεφάνια, γιρλάντες και λοιπά αξεσουάρ αποτελούν απαραίτητο συστατικό ενός Πάσχα εντός των πυλών. Οπότε και αν δεν έχετε, ξεκινήστε τις online αγορές.

    Ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες με τα παιδιά. Πασχαλινό στεφάνι
    Πασχαλινό στεφάνι κουνελάκι

    Διοργανώστε ένα πασχαλινό brunch

    Oh, yes! To αγαπημένο μου! Ποιος είπε ότι το Πάσχα είναι μόνο το πασχαλινό τραπέζι; Καθορίστε μια μέρα, ίσως τη δεύτερη μέρα του Πάσχα ή μετά το τέλος της νηστείας, και φάτε τα τελευταία βραστά αυγουλάκια, παραδοσιακές αυγόφετες , βάφλες ή κρέπες. Φτιάξτε μια ωραία και αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο και στίψτε φρέσκα πορτοκάλια. Ένα ωραίο και παραδοσιακό ελληνικό πρωινό είναι ιδανικό.

    Ετοιμάστε ένα υπέροχο καλάθι για το νονό και τη νονά

    Αν είστε από τους τυχερούς που τους έχετε κοντά σας ή ακόμα κι αν χρειαστεί να το στείλετε, αγοράστε ένα όμορφο κουτί ή ένα μεταλλικό ή ψάθινο καλάθι και βάλτε δωράκια, χειροποίητα καλούδια, βιβλία, τσουρέκι, κουλουράκια, σπιτική λεμονάδα ή ό,τι άλλο τραβάει ο νους σας και στείλτε το στους νονούς των παιδιών σας! Μετατρέψτε αυτή την παράδοση σε πασχαλινή δραστηριότητα μαζί με τα παιδιά.

    Για περισσότερες ιδέες σχετικά με τα δώρα των νονών δείτε εδώ.

    Ετοιμάστε τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια

    Αυτή την φορά όμως μην τα κρατήσετε για εσάς! Μοιράστε σε καλούς γείτονες ή φίλους που έχετε κοντά σας και δείξτε τους ότι το μακριά δεν σημαίνει απαραίτητα και αποστασιοποιημένα. Τα όμορφα καλούδια είναι για να μοιράζονται.

    Ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες με τα παιδιά. Τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια.
    Τα πασχαλινά μας τσουρέκια

    Τη δική μας συνταγή για τσουρέκια δεν την αλλάζουμε με καμία άλλη! (περιέχει και βίντεο)

    Βάψτε αυγά

    Ωωωω, αυτό κι αν είναι fun για τα παιδιά! Στο Ανθομέλι μάλιστα θα βρείτε πολλούς τρόπους βαφής εδώ που θα σας κρατήσει τα παιδιά για αρκετή ώρα απασχολημένα. Εκτός από τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά που βάφουμε τη Μ. Πέμπτη επιδοθείτε και σε εναλλακτικούς τρόπους για να τα βάψετε που είναι πιο διασκεδαστικοί.

    Ανακαλύψτε υπέροχες χειροποίητες λαμπάδες που θα ξεχωρίσουν στο jamjar.gr και βρείτε εκατοντάδες σχέδια από ανεξάρτητους Έλληνες δημιουργούς.

    Κυνήγι θησαυρού

    Το κυνήγι θησαυρού είναι από τα αγαπημένα μας παιχνίδια και το απόλυτο παιχνίδια ανάμεσα στις πασχαλινές δραστηριότητες! Μάλιστα πέρυσι σας ετοιμάσαμε και δωρεάν εκτυπώσιμα ώστε να περάσετε ένα όμορφο πρωινό με τα παιδιά σας, χωρίς να σπαζοκεφαλιάσετε να γράψετε τους γρίφους. Εμείς το απολαύσαμε πάντως! Εναλλακτικά μπορείτε απλά να παίξετε το παιχνίδι των κρυμμένων σοκολατένιων αυγών! Αν πάλι είστε τυχεροί και ζείτε στη φύση, παίξτε ένα scavanger game in nature!

    Κι άλλες πασχαλινές δραστηριότητες

    Φτιάξτε σαπουνόφουσκες

    Αυτή την ιδέα την πραγματοποιήσαμε πέρυσι και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Οπότε ακολουθήστε τις οδηγίες μας και δεν θα χάσετε!

    Φτιάξτε τεράστιες σαπουνόφουσκες αλλά και σαπουνόφουσκες με τα ίδια σας τα χέρια

    Ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες με τα παιδιά. Φτιάξτε τις δικές σου σαπουνόφουσκες
    Τεράστιες σαπουνόφουσκες με τα χέρια

    Φτιάξτε πασχαλινές στέκες!

    Εντάξει, υποσχέθηκα πασχαλινές δραστηριότητες για όλους αλλά αυτό ίσως το λες και κοριτσίστικη δραστηριότητα. Ωστόσο είναι ιδανική και για τα μικροδωράκια που ενδεχομένως να θέλετε να κάνετε στις μικρές σας φίλες ή στις μαθήτριές σας, αν είστε εκπαιδευτικός.

    Πώς να φτιάξουμε ανοιξιάτικες και πασχαλινές στέκες

    Ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες με τα παιδιά. DIY πασχαλινές στέκες.
    Πασχαλινές στέκες

    Φυτέψτε λουλούδια στο μπαλκόνι σας

    Μπορεί η ενασχόληση με τον κήπο να μην ανήκεις στις άκρως πασχαλινές δραστηριότητες αλλά σίγουρα μας φέρνει πιο κοντά στην άνοιξη. Δεν μιλάω μόνο για όσους έχετε κήπο και αυτό είναι καθημερινή σας συνήθεια αλλά και για όσους ζείτε σε πολυκατοικία. Τι θα λέγατε το φυτώριο της περιοχής σας να γίνει η νέα σας συνήθεια. Αγοράστε σπόρους ή λουλούδια και φυτά και ανανεώστε μαζί με τα παιδιά το μπαλκόνι σας ή το δικό τους. Πέρυσι η κόρη μου έφτιαξε το μπαλκόνι της ανοιξιάτικο και ήταν τόσο χαρούμενη! Εννοείται πως υπάρχουν επιλογές για ανανέωση και για τους κήπους.

    Ιδέες και κατασκευές για το κήπο ή το μπαλκόνι μπορείτε να βρείτε εδώ.

    Ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες με τα παιδιά. Ανοιξιάτικο στεφάνι
    Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξτε ανοιξιάτικα στεφάνια μιας και η πρωτομαγιά πλησιάζει!

    Προμηθευτείτε χάρτινα φαναράκια

    Ξέρω ότι για πολλούς το να μην παρευρεθούν στην Πασχαλινή λειτουργία και στην Ανάσταση στην εκκλησία είναι μεγάλο πλήγμα. Ωστόσο σας έχουμε μια εναλλακτική λύση. Προμηθευτείτε χάρτινα φαναράκια και μετά την Ανάσταση, ανάψτε τα με προσοχή και αφήστε τα να πετάξουν στον ουρανό κάνοντας μια ευχή ή μια προσευχή!

    Στολίστε δικές σας λαμπάδες

    Παρόλο που κάθε χρόνο η Μελίτα έχει τη λαμπάδα από τη νονά της εγώ με τον Κώστα δεν παραλείπουμε να αγοράζουμε ο ένας στον άλλον τη λαμπάδα του. Απλά αλλά συμβολικά είναι τα δικά μας κεριά για την ημέρα της Ανάστασης. Οπότε και σας προτείνω να κάνετε το ίδιο. Στολίστε με τα παιδιά τις λαμπάδες για φίλους ή μέλη της οικογένειας που δεν έχουν νονό ή νονά να τους φέρει.


    Διαβάστε περισσότερα:


    Δείτε ταινίες που παραπέμπουν στο Πάσχα

    Εμείς σας προτείνουμε τις εξής: Peter Rabbit, Prince of Egypt, Hop, Noah. Τώρα αν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερα, τι θα λέγατε να παρακολουθήσετε παρέα πιο κλασικές παραγωγές όπως O Ιησούς από τη Ναζαρέτ ή Ben Hour.

    Δείτε και άλλες ταινίες που σας προτείνουμε εδώ

    Φτιάξτε τη δική σας Πασχαλινή παράδοση

    Για τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις μας σας έχουμε μιλήσει εδώ. Για τις πασχαλινές όμως; Μμμ, τώρα που το σκέφτομαι πέρα από τα πασχαλιά έθιμα που έχει σχεδόν όλος ο κόσμος δεν έχουμε κάτι ξεχωριστό. Μήπως τελικά θα πρέπει να δημιουργήσουμε; Να λοιπόν το challenge που έχετε για φέτος το Πάσχα. Δημιουργήστε τη δική σας πασχαλινή παράδοση. Σκεφτείτε out of the box! Φτιάξτε στεφάνια από αυγουλάκια και φοράτε τα κατά τη διάρκεια του πασχαλινού τραπεζιού ή στολίστε τις δικές σας λαμπάδες.

    Ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες με τα παιδιά. Οικογενειακό Πάσχα στα Πριγκιπόνησα.
    Για ακόμη μία χρονιά φέτος δεν μπορούμε να είμαστε μαζί! Εν αναμονή του καλοκαιριού και του εμβολίου!

    Tip: Και φυσικά μην ξεχάσετε να μιλήσετε με βιντεοκλήση με τους αγαπημένους σας που θα είναι μακριά. Τσουγκρίσετε διαδικτυακά τα ποτήρια σας και να βάλτε τα παιδιά να τους δώσουν τις καλύτερες ευχές τους!

    Ελπίζουμε και φέτος να σας δώσαμε διαφορετικές ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες πέρα από τις κλασικές παιδικές πασχαλινές κατασκευές που θα βρείτε σε πάρα πολλά sites και blogs. Σας ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα έστω και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Ας βοηθήσουμε τα παιδιά να μη θυμούνται την καραντίνα αλλά τις όμορφες στιγμές μαζί μας!

    Κάλη

    Update: Σας υποσχέθηκα όμως και μερικές ακόμα ιδέες… οπότε πρώτον δεν θέλω να ξεχάσετε να διαβάστε την παλιότερη ανάρτηση μας με ιδέες για τα παιδιά και δεύτερον διαβάστε την παρακάτω λίστα:

    1. Φτιάξτε μια πασχαλινή πινιάτα και διασκεδάστε την ημέρα του Πάσχα τα παιδιά που θα βρίσκονται στην παρέα σας. Εάν θέλετε μπορούμε να σας την φτιάξουμε κι εμείς με το We Love Pinatas.
    2. Οργανώστε μια πασχαλινή φωτογράφιση με την οικογένειά σας.
    3. Φτιάξτε με τα παιδιά σας πασχαλινές κάρτες και δωρίστε τες σε αγαπημένα πρόσωπα ή στους δασκάλους τους.
    4. Φτιάξτε ένα cookies-in-a-jar αλλά για το Πάσχα.
    5. Αγοράστε βιβλία με πασχαλινό θέμα (δες και εδώ )

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης