Διασκεδάζοντας με τεράστιες σαπουνόφουσκες

Kathy

Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει! Παρόλο που ο καιρός δεν βοηθάει με τα σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες, μικροί μεγάλοι ανυπομονούμε να τελειώσουμε με γιορτές, επιδείξεις, εξετάσεις και υποχρεώσεις και να ξεκινήσουμε τα μπάνια και τις διακοπές μας! Ωστόσο, για τους γονείς ξεκινούν και κάποια άλλα βάσανα, όπως το τι να κάνουν με τα παιδιά τις ώρες που εκείνοι θα είναι στη δουλειά ή πώς θα τα απασχολήσουν τις άπειρες ελεύθερες ώρες τους. Και παρόλο που για το τι θα κάνετε με τα παιδιά όταν θα είστε στη δουλειά δεν μπορώ να δώσω λύση, για τους υπόλοιπους που θα είστε μαζί σας σας προτείνω να γίνετε λίγο δημιουργικοί και να βρίσκετε εκτός από τα καθιερωμένα και άλλες πρωτότυπες δραστηριότητες. Σας έχουμε άλλωστε προτείνει κατά καιρούς πολλά παιχνίδια αλλά και ιδέες για ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Έτσι σήμερα σας προτείνω να παίξετε ένα παιχνίδι με σαπουνόφουσκες! Αν μάλιστα τα παιδιά είναι μεγαλύτερα μπορείτε να τα αφήσετε μόνα τους να παίξουν. Sapounofouskes

Πέρυσι ένα ηλιόλουστο πρωινό, κι ενώ ήμασταν στο κάμπινγκ, πρότεινα στα παιδιά ένα παιχνίδι με σαπουνόφουσκες. 

Πώς να φτιάξετε σαπουνόφουσκες με τα χέρια σας

Το μόνο υλικό που χρειαστήκαμε για να το οργανώσουμε ήταν απορρυπαντικό για τα πιάτα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και υγρό σαπούνι αλλά το απορρυπαντικό πιάτων δημιουργεί πιο μεγάλες και εντυπωσιακές φούσκες. 

Τα παιδιά έβρεχαν τα χέρια τους στη βρύση και μετά έριχναν σε αυτά λίγο απορρυπαντικό τρίβοντάς τα μεταξύ τους για να δημιουργηθεί αφρός.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Μετά δημιουργούσαν με τις παλάμες ή και με τα δάχτυλά τους έναν κύκλο και φυσούσαν απαλά μέσα από αυτόν. 

bourboulithres_14

Πέρασαν πολύ όμορφα και πραγματικά το διασκέδασαν δοκιμάζοντας τον εαυτό τους προσπαθώντας να φτιάξουν όσο πιο μεγάλες φούσκες μπορούσαν και να συναγωνιστούν μεταξύ τους.sapounofouskes_2

Εγώ από τη μεριά μου βρήκα ευκαιρία να αποτυπώσω στον φακό πολλές όμορφες φωτογραφίες και βιντεάκια. (Δείτε εδώ κι άλλες ιδέες για φωτογραφίσεις) sapounofouskes_1sapounofouskes_4Κι αν εσείς δεν έχετε αυλή ή φοβάστε μήπως γλυστρήσουν στη βεράντα, τολμήστε το στην μπανιέρα ή στην ντουζιέρα με αφρόλουτρο! Ένα μπάνιο διαφορετικό από τα άλλα μια στο τόσο δεν είναι υπερβολή! 

Καλή διασκέδαση! Χαρούμενες διακοπές σε όλα τα παιδιά!

Κατερίνα