ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    5 παιδικές ταινίες για να δείτε το Πάσχα με τα παιδιά

    Αν και όλοι ανυπομονούμε για το Πάσχα και ειδικά για τις ηλιόλουστες ημέρες που μας υπόσχονται οι μετεωρολόγοι, σίγουρα θα υπάρχουν και αυτές οι βραδιές που θα μείνουμε σπίτι ή που θα επιστρέψουμε από την εκκλησία και η τηλεόραση θα έχει για ακόμη μία φορά το Ιησούς από τη Ναζαρέτ που μέχρι και τα παιδιά μας έχουν βαρεθεί να βλέπουν. Για εκείνη τη φάση, λοιπόν, σας έχω 5 παιδικές ταινίες για να δείτε με τα παιδιά τις ημέρες του Πάσχα, που δεν τις λες και άκρως πασχαλινές αλλά τα λαγουδάκια σίγουρα μας προσφέρουν μια χαρμόσυνη hop-hop διάθεση!

    Τις ταινίες που σας προτείνω τις διαλέξαμε μαζί με την Μελίτα και τις έχουμε απολαύσει όλες είτε στο σπίτι είτε στο σινεμά. Κάναμε μια μικρή έρευνα και παρόλο που όπως ανέφερα οι ταινίες δεν είναι αμιγώς πασχαλινές ή θρησκευτικού περιεχομένου, η Μελίτα θεώρησε ότι τα ζωάκια παραπέμπουν κατά κάποιον τρόπο στη χαρούμενη διάθεση του Πάσχα με τα κουνελάκια, τα κοτοπουλάκια και τα πουλάκια να μας ομορφαίνουν τη ζωή!

    Ωστόσο όπως θα δείτε στα σχόλια υπάρχουν και αυτοί που διαφωνούν με τις προτάσεις μας. Οπότε αν διαφωνείτε κι εσείς, θα χαρώ να μου δώσετε κάποιες προτάσεις τις οποίες θα ενσωματώσω στην ανάρτηση αν φυσικά συμφωνώ με την ποιότητα της ταινίας. Βλέπετε πάντα πριν σας γράψω κάτι κάνω την έρευνα μου και πραγματικά εξεπλάγην με την χαμηλή ποιότητα ελληνικών ταινιών που σχετίζονται με το Πάσχα και έτσι αποφάσισα να μην τις ενσωματώσω.

    Παιδικές ταινίες για το Πάσχα

    Peter Rabbit:

    Μια άκρως απολαυστική ταινία, την οποία καλό θα είναι να προτιμήστε μεταγλωτισμένη, με τον περιπετειώδη και σκανδαλιάρη Peter Rabbit να διεκδικεί το χωράφι που μέχρι τώρα έτρωγαν τα καροτάκια τους. Τελικά θα καταφέρει να τον αγαπήσει ο νέος ιδιοκτήτης;

    Και αν σας αρέσει η πρώτη ταινία… τότε επιλέξτε και το No 2, δηλαδή το Peter Rabbit, Ο λαγός το ΄σκασε!

    Hop:

    Ένας λαγός με μεγάλα όνειρα θέλει να πάει στο Hollywood και να γίνει ντράμερ! Πέφτει όμως θύμα ενός τροχαίου και βγάζει το λάδι στον οδηγό που θα τον φιλοξενήσει.

    Ζωούπολη:

    Μια λαγουδίνα ατρόμητη θέλει να γίνει αστυνομικός! Μα όταν πάει στην πρωτεύουσα βλέπει ότι δεν είναι όλα ρόδινα για μια μικρή θηλυκιά λαγουδίνα. ‘Οταν όμως έρθει η ώρα να λύσει το μυστήριο των χαμένων ζώων, τότε η εξυπνάδα της θα τη σώσει και φυσικά θα λύσει και την υπόθεση. Πόσους κινδύνους όμως θα ξεπεράσει παρέα με την πονηρή αλεπουδίτσα που θα της κάνει τη ζωή δύσκολη;

    Οι 5 Θρύλοι:

    Μπορεί εδώ να μην έχουμε ζωάκια, έχουμε όμως όλους τους αγαπημένους μαγικούς ήρωες των παιδιών, όπως τον Άγιο Βασίλη, τη Νεράιδα των Δοντιών αλλα και το Πασχαλινό Λαγουδάκι σε μια όμορφη και συγκινητική περιπέτεια. Τι θα γίνει αν τα παιδιά σταματήσουν να πιστεύουν σε αυτούς και κυριαρχήσει ο Φόβος;

    O Πρίγκιπας της Αιγύπτου

    Κλασική ταινία που πραγματικά αξίζει να την δείτε! Ίσως να τους φανεί λίγο παλιακή αλλά να επιμείνετε γιατί θα τους βάλει μέσα στο κλίμα του Πάσχα και θα τους συγκινήσει όπως και θα τους διδάξει! Ουσιαστικά πρόκειται για τη ζωή του Μωυσή μέσα από την ματιά της Dreamworks!

    Διαβάστε περισσότερα:

    5 παιδικές ταινίες για να δείτε το Πάσχα με τα παιδιά
    Photo by cottonbro studio on Pexels

    Ευχόμαστε να σας άρεσαν οι προτάσεις μας και ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά να τις απολαύσετε αγκαλίτσα στον καναπέ ή στο κρεβάτι αυτές τις όμορφες ημέρες του Πάσχα που έρχονται. Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Όχι, δεν το έχουμε βαρεθεί, κυρία ”προοδευτική”. Το καλύτερο θα ήταν να αφήσετε τις παιδαγωγικές συμβουλές στους ειδικούς και να περιοριστείτε στις συμβουλές για το φριζάρισμα.

      • Καλησπέρα Αμαλία! Διαβάζω το μήνυμά σου με ένα χαμόγελο και μία έκπληξη και αναρωτιέμαι “σε εμένα μιλάει με τέτοιο τρόπο”. Αλήθεια θα μου τα έλεγες και face to face όλα αυτά τα πικρόχολα ή μόνο πίσω από το πληκτρολόγιο και την οθόνη σου αρέσει να βγαζεις την χολή σου; Πολύ χριστιανική συμπεριφορά, αλήθεια! Μάλλον έχεις δει πολλές φορές το Ιησούς από τη Ναζαρέτ! Σε αντίθεση με σένα λοιπόν είμαι στην ευχάριστη θέση να σου πω ότι είμαι πολύ προοδευτική και μόνο έτσι πάει ο κόσμος μπροστά. Τώρα περί βαρεμάρος… περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αν εσύ δεν το έχεις βαρεθεί μπορείς να το ξαναδείς για ακόμη μία χρονιά και να πάρεις και συμβουλές περί “αγαπάτε αλλήλους” και “μιλάμε ευγενενικά” γιατί μάλλον έμεινες μεταξεταστέα. Τώρα όσον αφορά στις παιδαγωγικές συμβουλές… που τις είδες δεν ξέρω! Ωστόσο να σου πω ότι είμαι πολύ περήφανη που ως καθηγήτρια εδώ και 20 χρόνια έχω δώσει πολλές και σωστές παιδαγωγικές συμβουλές στους μαθητές μου και στους γονείς τους. Το Ανθομέλι ωστόσο δεν είναι ένα τέτοιο παιδαγωγικό blog…αλλά ένα ψυχαγωγικό μαγκαζίνο για όλη την οικογένεια. Τέλος σε ευχαριστώ που διάβασες και την ανάρτησή μου για το φριζάρισμα και χαίρομαι που σου άρεσε! Καλό Πάσχα με υγεία!

    2. Ανατρίχιασα με το σχόλιό σου Αμαλία. Ως Θεολόγος έχω να σου πω εύγε! Η ταινία Ιησούς από τη Ναζαρέτ μας κάνει περισσότερους χριστιανούς και κυρίως καλούς ευγενικούς ανθρώπους. Θα ήθελα πολύ να σε γνωρίσω. Με ενδιαφέρουν πολύ ανθρώπινα είδη σαν εσένα. Επίσης, ενδιαφέρομαι πολύ να μάθω τι ειδικότητα έχεις.

    3. Γλυκιά μου Κάλλη, μετά από τόσα χρόνια που ακολουθώ τη σελίδα σας πρώτη φορά σε διαβάζω τόσο θυμωμένη. Για μας που σε γνωρίζουμε διαδικτυακά τόσα χρόνια, σχόλια όπως αυτό που απαντάς ένα πράγμα μας λένε: αντίπαλος που δεν μπορεί να τα βάλει με την αξιοπρέπεια, την κατάρτιση, η προσπάθεια για αντικειμενική έρευνα και ενημέρωση που πηγάζει από την αγάπη για ότι κάνετε και καταπιανεστε. Συνεχίστε όπως εσείς γνωρίζετε. Με αγάπη, μεράκι, αξιοπρέπεια και ταπεινότητα.

      • Μαρίνα μου ένα είναι σίγουρο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να απογοητεύω αυτούς μας στηρίζουν και μας αγαπούν τόσα χρόνια. Και μετά από τόση προσπάθεια να είμαι άξια (και παραπάνω) των προσδοκιών σας, ένιωσα πολύ αδικημένη με αυτό το σχόλιο! Επίσης καθώς όλα αυτά τα χρόνια πάντα απαντούσα με περισσή ευγένεια τα πικρρόχολα μηνύματα, νομίζω ότι αυτή την φορά ήταν η στιγμή να πάρει ο καθένας αυτό που του αξίζει! Σε ευχαριστώ για το όμορφο σου σχόλιο και ξέρεις ότι όλους τους αναγνώστες σας έχουμε μέσα στην καρδιά μας και κάποιους ίσως και λίγο περισσότερο!

    4. Αγαπημένη μου Καλη, χαίρομαι που εισαι ευγενής ακόμη και με τους αγενείς!! Ετσι εκπαιδεύεται ο κοσμος, με την συμπεριφορά μας!!!

      • Καλημέρα Κάτια! Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου! Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή σκέφτηκα να μην ασχοληθώ αλλά μέτά είπα ακριβώς αυτό που είπες εσύ. Αν δεν τους το πει κάποιος τότε πως θα πάμε μπροστά!

      • Νατάσσα κι εμάς! Αλλά δυστυχώς μετά την καραντίνα δεν επανήλθαμε ποτέ στα επίπεδα που ήμασταν παλιά. Μας εφαγαν οι πλατφόρμεσ streaming στην τηλεόραση.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης