ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οικογενειακές ταινίες και σειρές στο Netflix για φέτος το καλοκαίρι

    Είμαι ίσως από τους τελευταίους που μπήκαν στην παρέα του Netflix και ίσως αυτή με την μικρότερη εμπειρία. Ωστόσο αυτό δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να γράψω για μερικές από τις αγαπημένες μας ταινίες και σειρές που μας κράτησαν παρέα τον τελευταίο χρόνο, που όπως και να το κάνουμε είχαμε αρκετό ελεύθερο χρόνο. Μετά από οικογενειακό συμβούλιο σας παρουσιάζουμε τις 10 αγαπημένες ταινίες και σειρές για να δεις με τα παιδιά σου αυτό το καλοκαίρι. Πάρτε ποπ κορν, αναψυκτικά, μπύρες για εσάς, βγάλτε την τηλεόραση ή το laprop στο μπαλκόνι, παραγγείλτε πίτσες και προετοιμαστείτε γιατί… η ταινία αρχίζει σε λίγα λεπτά.

    Πριν αρχίσετε να βλέπετε… ε, να διαβάζετε θέλω να πω, να σας πω ότι όλες οι ταινίες είναι είτε για παιδιά άνω των 7 ετών (totally safe) είτε για παιδιά άνω των 13. Αν είστε πολύ πουριτανοί το Netflix δεν είναι για εσάς, καθώς πολλές ταινίες για άνω των 13 περιέχουν βωμολοχίες, σεξουαλικά υπονοούμενα και συμπεριφορές που στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένες. Εμένα η Μελίτα είναι 10 αλλά με δική μου συναίνεση έχει δει και ταινίες για άνω των 13. Σίγουρα ωστόσο θέλει προσοχή.

    Οικογενειακές ταινίες στο Netflix

    Μπαμπάς επί 2 (7+)

    Σε αυτή την ταινία εκτός από το story λατρέψαμε και τη μουσική! Οπότε δύο σε ένα! Μια έφηβη το σκάει από το κοινόβιο που μένει με τη μητέρα της και ξεκινάει μια περιπέτεια για να βρει τον πραγματικό της πατέρα. Μια τρυφερή ταινία για όλη την οικογένεια.

    Η μέρα του Ναι (7+)

    Κλασική αμερικανιά μεν αλλά αρκετά σύγχρονη καθώς το challenge της ημέρας του Ναι παίζει πολύ στο διαδίκτυο και στο youtube. Οπότε και τα παιδιά σας θα το λατρέψουν. Δύο γονείς αποφασίζουν επιτέλους να πουν “ναι” στις πιο τρελές απαιτήσεις των παιδιών τους – μέχρι ένα όριο βέβαια – και ζουν μια μέρα με αχαλίνωτη πλάκα και περιπέτειες. Θα ξεφύγουν άραγε τα πράγματα από τα όριά τους;

    Ενόλα Χολμς (13+)

    Την αγαπήσαμε αυτή την ταινία και φυσικά προμηθευτήκαμε και τα βιβλία από Εκδόσεις Ψυχογιός (Part 1 και Part 2). H Μελίτα το είδε άνετα παρόλο που είναι μικρότερη από 13 χρονών. H Ενόλα Χολμς, η νεαρή αδερφή του γνωστού Σέρλοκ Χολμς, ξεκινάει την αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της και ταυτόχρονα βοηθάει ένα νεαρό λόρδο που το έσκασε. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι ποτέ έτσι όπως φαίνονται και η ευφυία της θα τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που θα βρεθούν στο δρόμο της.

    The Sleep Over (7+)

    Δεν είναι από τις δικές μου αγαπημένες ταινίες μιας και το σενάριο δεν ήταν και παρθενογένεση αλλά σίγουρα μια ταινία που την είδαμε ευχάριστα οικογενειακώς με την 10χρονη Μελίτα. Τι θα κάνουν 4 παιδιά όταν οι γονείς τους θα πέσουν θύμα απαγωγής; Μια ολονύχτια περιπέτεια τους περιμένει αλλά και αποκαλύψεις για τους δικούς τους γονείς που τελικά δεν είναι τόσο αθώοι όσο φαίνονται.

    Karate Kid (1-2) Karate Kid η Νέα Γενιά (13+)

    Νομίζω ότι εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις. Για όλους εσάς της γενιάς μας το Karate kid αποτέλεσμα σταθμό στη ζωή μας. Οπότε μην παραλείψετε να δείτε φέτος το καλοκαίρι όλες τις ταινίες (εγώ είχα να τις δω χρόνια και τις λάτρεψα ξανά!) και φυσικά να κάνετε την αρχή για τη νέα σειρά Cobra Κai του Netflix (βλ. στη συνέχεια).

    To ψηλό κορίτσι (7+)

    Αυτή η ταινία ήταν από τις πρώτες που είδαμε όταν βάλαμε Netflix και νομίζω ότι ήταν ένα καλό βάπτισμα. Η Τζόντι είναι μια πανύψηλη έφηβη και αποφασίζει να νικήσεις τις ανασφάλειες της. Ώσπου πέφτει και στην παγίδα του έρωτα. Άραγε ποιος θα είναι αυτός που θα της κλέψει την καρδιά και τι ρόλο θα παίξει το ύψος της;

    Ohana, ο θησαυρός της Χαβάης (7+)

    Ακόμα μια περιπέτεια για όλη την οικογένεια που μας άρεσε πολύ. Δύο αδέφια από το Μπρούκλιν μετακομίζουν στην πατρίδα τους τη Χαβάη και ξεκινούν μια περιπέτεια για να βρουν έναν χαμένο θησαυρό. Τελικά υπάρχει; Μια καλογυρισμένη ταινίας φαντασίας που με χαρά θα ξαναβλέπαμε.

    Work it (13+)

    Αν αρέσουν στα παιδιά σας οι ταινίες με χορό τότε θα λατρέψουν αυτή που συνδυάζει τον χορό και το χιούμορ αλλά και λίγο τον έρωτα. Μια πανέξυπνη αλλά αδέξια μαθήτρια λυκείου βάζει σκοπό να περάσει στη σχολή των ονείρων της. Ταυτόχρονα όμως αποφασίζει να δημιουργήσει και μια ομάδα χορευτών που θα τους μεταμορφώσει από outsiders σε πρωταθλητές. Το γιατί θα το μάθετε αν δείτε την ταινία.

    Ντόρα και η Πόλη του Χρυσού (7+)

    Με τέτοιο μαλλί που έχω δεν θα μπορούσα να μην σας προτείνω τη Ντόρα, τη μικρή εξερευνήτρια. Μπορεί η ταινία να είναι για λίγο παιδική αλλά κι εμείς με τον Κώστα την είδαμε ευχάριστα καθώς είναι καλογυρισμένη. Όταν οι γονείς της Ντόρα χάνονται μυστηριωδώς, αναζητώντας την αρχαία πόλη του Χρυσού, η Ντόρα και οι φίλοι της πηγαίνουν στη ζούγκλα για να τους σώσουν και η περιπέτεια ξεκινά.

    Τζίνι-Δράκος (7+)

    Η τελευταία ταινία που είδαμε και λατρέψαμε είναι Το Τζίνι-Δράκος. Μια ταινία κινουμένων σχεδίων που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις λόγω της πλοκής αλλά και του βαθύτερου νοήματος της. Δεν θέλαμε να τελειώσει. Ο Ντιν αγωνιά να μεγαλώσει ώστε να ξαναβρεί την παιδική του φίλη, η οποία όμως έχει γίνει διάσημο μοντέλο. Στο δρόμο του πέφτει ένα τσαγερό με ένα τζίνι-δράκο που μπορεί να του εκπληρώσει 3 ευχές. Ποιες θα επιλέξει και πως τελικά θα κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του παλιάς φίλης;

    Δείτε επίσης και τις προτάσεις μας για ταινίες στο Netflix για παιδιά στην εφηβεία

    Οικογενειακές σειρές στο Netflix

    Cobra Kai (13+)

    Και αφού δείτε τις 4 ταινίες Karate Kid ήρθε η ώρα για το Cobra Kai! Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα με τόσο ωραία και καλοστημένη είναι η συνέχεια της αγαπημένης μας ταινίας. Με εξαίρεση την περιττή για μένα χρήση βωμολοχιών και σεξουαλικών υπονοουμένων (τελικά έτσι είναι οι νέοι στις ΗΠΑ; Tragic!), η πλοκή είναι πολύ ωραία και τα flash back πολύ πετυχημένα. Η Μελίτα έχει πολυ αγωνία για τη συνέχεια κι εγώ δεν θέλω να τελειώσουν οι 3 κύκλοι! Αν έχετε αγόρια μυήστε τα στον κόσμο του καράτε!

    Άννα με Α (13+)

    Και τελευταία σας άφησα την Ανν ή Άννα που μας κράτησε συντροφιά για αρκετό καιρό καθώς έχει και αυτή η σειρά 3 κύκλους. Ομολογώ, ωστόσο, ότι ενδεχομένως ο μπαμπάς σας να μην τη δει όλη (εμάς δεν ήταν φαν) αλλά η σειρά είναι αρκετά γλυκιά και διδακτική. Οπότε ,αν έχετε χρόνο γιατί όχι να μην της δώσετε μια ευκαιρία; Ένα γενναίο και γεμάτο πάθος για τη ζωή ορφανό κορίτσι βρίσκει απρόσμενα σπίτι δίπλα σε μια γεροντοκόρη και τον εργένη αδερφό της και μαζί με αυτούς ξεκινάει και τη ζωή της προς την ενηλικίωση. Μια υπέροχη σειρά εποχής που θα λατρέψουν και οι έφηβες κόρες σας! Η ανιψιά μου τη λάτρεψε και μάλιστα έγραψε και εργασία γι αυτή σε σχέση με τα κοινωνικά θέματα που αναλύονται στην υπέροχη αυτή σειρά. Δυστυχώς μάθαμε πως δεν θα συνεχίσει με επόμενη σεζόν.


    Διαβάστε περισσότερα:

    Αυτά για σήμερα! Ελπίζω να σας άρεσαν οι επιλογές μας και να μας θυμηθείτε θετικά όταν δείτε αυτές τις ταινίες και τις σειρές στο Netflix φέτος το καλοκαίρι μαζί με τα δικά σας παιδιά.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης