ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ταινίες και σειρές στο Netflix που αγαπάνε οι έφηβοι

    Netflix δεν είχαμε ως τώρα κι ας μας πιλάτευε η κόρη μας να βάλουμε για να βλέπει τις σειρές που έβλεπε με τις φίλες της στο camping. Τι τα θες όμως; Λόγω καραντίνας πήραμε κι εμείς κωδικούς. Είχε βγει και η νέα σεζόν της ισπανικής σειράς La Casa de Papel που είχαμε δει ήδη τις 3 πρώτες σεζόν. Έτσι μπήκε το Netflix στο σπίτι μα με μία μόνο συσκευή ώστε να υπάρχει επιτήρηση για το τι βλέπουν και πόση ώρα τα παιδιά. Έτσι, πολλές από τις σειρές ξεκινήσαμε να τις βλέπουμε μαζί και παρακάτω σας προτείνω ταινίες και σειρές στο Netflix που αγαπάνε και οι έφηβοι!

    Ταινίες και σειρές στο Netflix που αγαπάνε οι έφηβοι

    Το περασμένο διάστημα, κάθε βράδυ, είχαμε μία οικογενειακή προβολή. Οι σειρές και οι ταινίες πολλές και ποια να πρωτοδιαλέξεις; Φυσικά ξεκινήσαμε από το La Casa de Papel που είναι μεγάλο κόλλημα και αν δεν την είδατε σας προτείνω να τη δείτε γιατί είναι μία σειρά πολύ πρωτότυπη και ανατρεπτική. Τώρα για το αν είναι κατάλληλη για εφήβους (γυμνασίου) ή παιδιά στην προεφηβεία θα σας πω πως… δεν είναι.

    Για να καταλάβετε η κόρη μου είχε αρχίσει να τη βλέπει με τους φίλους της στο camping πριν από εμένα. Κι όταν τελικά έφτασα να τη δω (καλέ για μια ληστεία ήξερα πως ήταν μόνο η σειρά) τα έχασα με τις ερωτικές σκηνές που περιλαμβάνει. Είμαι σίγουρη και πως και πολλοί άλλοι γονείς δεν το γνώριζαν…

    Γενικά να πω πως είμαστε από τις οικογένειες που προσέχαμε στο τι ταινίες θα δούνε τα παιδιά μας από όταν ακόμα ήταν μικρά. Και δεν μιλάω μόνο για ταινίες με σκηνές ερωτικές μιλάω φυσικά και για ταινίες με σκηνές βίας ή ταινίες θρίλερ. Τα παιδιά όμως μεγαλώνουν και είναι φυσικό να δουν ταινίες και μόνα τους ή με φίλους τους κάποια στιγμή. Το θέμα είναι… μπορούν να τις αξιολογήσουν; Και τι μαθαίνουν από αυτές για θέματα όπως το sex, οι διαπροσωπικές σχέσεις, οι ιδιαιτερότητες μεταξύ των φύλων κλπ…

    Αυτές τις μέρες που είδαμε πολλές σειρές συνειδητοποίησα πόσες λίγες είναι οι σειρές ή οι ταινίες που δεν έχουν βία, που δεν έχουν sex, που δεν μιλάνε για σχέσεις μεταξύ δύο αντρών ή δύο γυναικών, που να μην μιλάνε για ναρκωτικά. Που είναι εκείνες οι ταινίες οι κοινωνικές ή οι ρομαντικές που βλέπαμε εμείς! Θα μου πείτε άλλες εποχές; Ίσως!

    Αλλά τι να πω βρε παιδιά, πείτε με ρομαντική αλλά θα ήταν πιο ωραίο να πορευτούν στην ενήλικη ζωή τους τα παιδιά μαθαίνοντας για τις μελλοντικές σχέσεις τους με το άλλο φύλο σε μία πιο αγνή βάση αρχικά και όχι ξεκινώντας για παράδειγμα με έναν βιασμό. Και όχι δεν λέω πως θα περιμένω να μάθει το παιδί μου από μία ταινία αλλά κακά τα ψέματα άλλο η συζήτηση κι άλλο η εικόνα.

    Ωστόσο μέσα από αυτή την καραντίνα έμαθα πως κάποιες από αυτές τις ταινίες ή σειρές τώρα ή λίγο αργότερα θα της δουν τα παιδιά (Εξάλλου δεν θα τα μεγαλώσουμε μέσα σε μία γυάλα!). Γιατί να μην τις δούμε και παρέα και γιατί όχι να βρούμε και την ευκαιρία να συζητήσουμε κάποια καίρια σημεία τους; Τροφή για σκέψη λοιπόν ήταν για την οικογένειά μας πολλές από αυτές τις ταινίες και σειρές.

    Ταινίες στο Netflix για εφήβους και όχι μόνο!

    Προς όλα τα αγόρια που αγάπησα

    Πρόκειται για μια σειρά 3 ταινιών που πραγματικά λατρέψαμε οικογενειακώς! Οι νέοι τα συζητάνε αυτά κι έτσι η κόρη μου μόλις βάλαμε Netflix τις γνώριζε ήδη και ήθελε πολύ να τις δει. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ωραίες ταινίες είναι! Βασισμένες στο ομώνυμο βιβλίο της Jeny Han που θα βρείτε εδώ, μιλάνε για τον εφηβικό έρωτα αυτόν της πρώτης φοράς. Δεν πρόκειται για μια αμερικάνικη ρομαντική χαζοκωμωδία.

    Η ταινία έχει κωμικά στοιχεία και πολλά ρομαντικά αλλά στην ουσία είναι βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιστορία μέσα από την οποία περνούν πολλά καλά μηνύματα στους νέους. Επιτέλους μια σύγχρονη ταινία που όμως έχει πολλά στοιχεία ρομαντισμού, αλήθειας, που είναι γλυκιά και μιλάει και για την καλοσύνη ή την ανιδειοτέλεια, την αδελφική αγάπη και πολλά άλλα θέματα.

    Η Λάρα Τζιν έχει κρυμμένα σε ένα κουτί τα ερωτικά γράμματα που έγραψε προς καθένα από τα 5 αγόρια που έχει αγαπήσει σε μικρότερη ηλικία. Με “μυστηριώδες” τρόπο τα γράμματα στέλνονται στους παραλήπτες τους ταυτόχρονα και η ερωτική της ζωή όχι μόνο δεν είναι πλέον μόνο στη φαντασία της αλλά βγαίνει και εκτός ελέγχου!

    Οι ταινίες έχουν τους εξής τίτλους: Προς όλα τα αγόρια που αγάπησα (To All the Boys I’veLoved Before), Προς όλα τα αγόρια που αγάπησα 2, Προς όλα τα αγόρια που αγάπησα ΥΓ Σ΄αγαπώ ακόμα.


    Λειτουργία Πτήσης

    Μια ακόμα έξυπνη, ρομαντική και σύγχρονη ιστορία με υπέροχο χρώμα γυρισμένη στα πορτογαλικά. Κεντρικό θέμα της ιστορίας το instagram και πόσο αυτό επηρεάζει τους νέους δημιουργώντας μια άλλη πραγματικότητα γι αυτούς. Φυσικά το ρομαντικό στοιχείο δεν λείπει και από αυτή την ιστορία αλλά και ο ρόλος της οικογένειας στη ζωή των νέων.

    Η Άννα είναι influencer και η ζωή της είναι γύρω από το κινητό της. Είναι μια αληθινή ζωή; Οι γονείς της θεωρούν πως το έχει παρακάνει και με αφορμή το τρακάρισμα με το αυτοκίνητό της που οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούσε στο κινητό της θέλουν να την βοηθήσουν να απεξαρτητοποιηθεί από τo instagram. Έτσι τη στέλνουν στον παππού της, με τον οποίο δεν έχουν σχέση εδώ και χρόνια, και βρίσκεται σε ένα χωριό χωρίς σήμα αλλά και χωρίς κινητό! Μήπως τελικά θα είναι η ευκαιρία να δει γνωρίσει νέους πραγματικούς φίλους; Τη\ συνέχεια φυσικά θα τη δείτε στις οθόνες σας.


    Ο τέλειος συνοδός

    Τον πρωταγωνιστή της σειράς Noah Centineo τον μάθαμε μέσα από τις ταινίες του Netflix και απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει. Ψηλός, όμορφούλης και γοητευτικός είναι από τους ηθοποιούς που θα ερωτευτούν πολλά κορίτσια! Στην συγκεκριμένη ταινία ο πρωταγωνιστής φτιάχνει μια εφαρμογή, για να μπορέσει να βγάλει χρήματα για το κολέγιο, με την οποία τα κορίτσια κλείνουν ραντεβού με ένα αγόρι που θα έχει τα χαρακτηριστικά και τα ενδιαφέροντα που τους ταιριάζουν. Σε κάθε περίπτωση φυσικά το αγόρι του ραντεβού είναι ο ίδιος ο δημιουργός της εφαρμογής! Όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο έρωτας χτυπάει με το βέλος του τη δική του καρδιά!


    Διαβάστε κι άλλα άρθρα στο Ανθομέλι για την εφηβεία εδώ


    Σειρές στο netflix για εφήβους ή μήπως όχι;

    Εγώ ποτέ (Never Have I Ever)

    Μια νέα εφηβική σειρά του Netflx (Απρίλιος 2020) που θα αγαπηθεί πολύ! Πρωταγωνίστρια η Devi, μία ινδοαμερικανίδα έφηβη, η οποία μένει ανάπηρη για αρκετούς μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της. Όμως τελικά ξεπερνάει το ψυχολογικό της και στέκεται στα πόδια της βάζοντας στόχο για τη νέα σχολική χρονιά την βελτίωση της ερωτικής της ζωής και το να βγει από την αφάνεια και να γίνει πιο δημοφιλής. Στο σχέδιο συμμετέχουν και οι φίλες της που κι εκείνες έχουν τα δικά τους προβλήματα και μυστικά.

    Μια απολαυστική σειρά που δίνει μία γεύση και από άλλες κουλτούρες και μας μεταφέρει τους προβληματισμούς των εφήβων. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο αν θα είναι ή όχι καλοί μαθητές αλλά τα προσωπικά τους παίζουν σημαντικότερο ρόλο στη ζωή τους.

    13 γιατί (13 reasons why)

    Προτείνεται για ηλικίες 17+

    Δεν σας κρύβω πως έχω φάει τρελό κόλλημα με τη σειρά και καταλαβαίνετε πως αν έχω φάει εγώ κόλλημα που είμαι ενήλικας κατελαβαίνετε πόσο εθιστιική μπορεί να είναι για τους νέους και τους έφηβους. Πρόκειται για μαι σειρά 3 κύκλων (είμαι στον 3ο και περιμένω τον 4ο και τελευταίο που βγαίνει 5 Ιουνίου) που είναι πολύ πολύ δυνατή για πολλούς λόγους! Η δραματική αυτή σειρά μυστηρίου βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2007 από τον Τζέι Άσερ (ξεφυλλίστε το και αγοράστε το εδώ) και προσαρμόστηκε για το Netflix.

    Αυτό που μου άρεσε, ειδικά ως μαμά, είναι πως στην αρχή του κάθε κύκλου παρουσιάζονται οι ηθοποιοί λέγοντας ποιοι είναι και αναφέρουν τα θέματα με τα οποία πραγματεύεται η σειρά (παρενόχληση, εκφοβισμός, εκβιασμός, αυτοκτονία, κατάθλιψη, μοναξιά, ναρκτωτικά, αλκοόλ…).

    Το πιο σημαντικό όμως είναι πως προτρέπουν όσους πρόκειται να την παρακολουθήσουν να μην το κάνουν ή τουλάχιστον να μην το κάνουν μόνοι τους αλλά μόνο με τους γονείς τους αν τους προβληματίζουν κάποια από τα παραπάνω ζητήματα. Παραθέτουν τους τηλεφωνικούς αριθμούς εκείνους που μπορεί κάποιος να αποτανθεί για να ζητήσει ψυχολογική βοήθεια. Η ομάδα της σειράς έχει δημιουργήσει και το site 13reasonswhy.com στο οποίο επίσης μπορεί να αποτανθεί κάποιος νέος που χρήζει βοήθειας.

    Στόχος της σειράς είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει βγάλει στην επιφάνεια λεπτά ζητήματα τα οποία είναι πραγματικά, είναι γύρω μας. Ακόμα και άτομα που γνωρίζουμε μπορεί να βιώνουν συναισθήματα και καταστάσεις όπως των πρωταγωνιστών της σειράς, χωρίς να το έχουμε καταλάβει. Δεν ξέρω αν είμαστε οι κατάλληλοι για να τους βοηθήσουμε φυσικά. Γενικά η σειρά έχει δημιουργήσει και κύματα αρνητικών αντιδράσεων και έχουν γίνει διάφορες έρευνες για τα αποτελέσματα της παρακολούθησής της από τους νέους που μπορεί να έχουν προβλήματα ψυχολογικής φύσεως.

    Η ιστορία εξελίσσεται σε πόλη της Αμερικής. Τα γεγονότα του παρόντος και του παρελθόντος δίνονται εναλλάξ και σταδιακά κι αυτό είναι που την κάνει τα επεισόδια ακόμα πιο ενδιαφέροντα δημιουργώντας ερωτήματα και αγωνία. Η Χάνα είναι μαθήτρια Λυκείου (η Κάθριν Λάνγκφορντ που την υποδύεται ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα) μετά από μια σειρά γεγονότων στο νέο της σχολείο, αυτοκτονεί στα 17 της και αφήνει ένα πακέτο με 7 κασέτες για να τις ακούσουν ένας ένας όλοι όσοι έπαιξαν ρόλο σε αυτή της την απόφαση. Με τη φωνή της περιγράφει τα γεγονότα όπως τα έχει εκείνη βιώσει και με αυτόν τον τρόπο δίνει 13 λόγους (έναν για την κάθε πλευρά των κασετών) για τους οποίους το έκανε.

    Οι γονείς κατηγορούν το σχολείο της (το οποίο είχαν επιλέξει ως ένα σχολείο που πολεμά τη βία και υποστηρίζει τους νέους) και ξεκινάει ένας δικαστικός αγώνας (2ος κύκλος) με μάρτυρες τους ίδιους τους μαθητές αλλά και τον ψυχολόγο του σχολείου. Παράλληλα διαδραματίζονται κι άλλες ιστορίες όπως αυτές που έχουν σχέση με τον βιασμό, την κακοποίηση, τη χρήση όπλων, τις ψεύτικες ή αναγκαστικές φιλίες κ.α.). Οι φίλοι και συμμαθητές της επηρεάζονται πάρα πολύ από τα γεγονότα και αλλάζουν οι ζωές τους. Φιλίες νέες δημιουργούνται, σχέσεις καταστρέφονται, παίρνονται αποφάσεις καλές και κακές, άνθρωποι τιμωρούνται ενώ άλλοι όχι…

    Παρόλο που ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει τη σειρά μου προκάλεσε προβληματισμό σε πολλά επίπεδα ως γονιός και τα συζήτησα με την κόρη μου. Ωστόσο με προβλημάτισε και το γεγονός πως τα παιδιά τελικά δεν μιλάνε στους γονείς τους πάντοτε για όσα τους συμβαίνουν ακόμα κι αν έχουν καλή σχέση. Ωστόσο αν τελικά είμαστε κοντά τους αληθινά είναι σίγουρο ότι θα έρθουν σε μας έστω και αργότερα φτάνει να μην είναι αργά! Αν πάλι είμαστε απόμακροι και κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ίσως δεν τα βοηθάμε. Το σίγουρο είναι πως είτε είμαστε έφηβοι είτε είμαστε ενήλικοι πρέπει να μιλάμε! Πρέπει να μην κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να ζητάμε βοήθεια όταν το έχουμε ανάγκη.

    Είναι μια σειρά που σε κάθε επεισόδιο θέλεις να δεις τη συνέχεια αλλά προσωπικά η προσπάθεια μου να καταλάβω τι γινόταν, ποιος έφταιγε γιατί το έκανε κι επειδή γιατί ως σειρά σε παρασύρει να ζήσεις μέσα σε αυτή παρέα με τους πρωταγωνιστές δεν ήμουν σε θέση να αντέξω πολλά επεισόδια μαζί. Το βασικότερο πρόβλημα της σειράς είναι για μένα ότι για τον λόγο που ασυναίσθητα ερχόμαστε συχνά στο στρατόπεδο του πρωταγωνιστή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους νέους να ωραιοποιήσουν καταστάσεις. Εδώ χρειάζεται προσοχή και η συμβολή των γονιών και πολλή πολλή συζήτηση!

    Διαβάστε εδώ ένα αξιόλογο άρθρο για τη σειρά που διάβασα και κρίνεται αν πρέπει να τη δουν τα παιδιά σας ή όχι.


    Elite

    Ηλικίες 17+

    Μια ισπανική σειρά στην οποία τρεις έφηβοι της εργατικής τάξης γράφονται σε ένα σχολείο της πλούσιας τάξης (ύστερα από κλήρωση) όταν το σχολείο τους γκρεμίστηκε από εργολαβικό λάθος. Ο ένας μαγκάκος, ο άλλος καλό και ήσυχο παιδί αλλά και καλός μαθητής και η κοπέλα άριστη μαθήτρια και μουσουλμάνα μεγαλωμένη σε ένα αυστηρό περιβάλλον. Οι στόχοι τους διαφορετικοί αλλά και οι τρεις έρχονται αντιμέτωποι με τα πλουσιόπαιδα του σχολείου που τους βλέπουν με μισό μάτι. Η δολοφονία μιας κοπέλας στο σχολείο μπλέκει όλα τα πρόσωπα κι εμείς που παρακολουθούμε τη σειρά έχουμε αγωνία για τη συνέχεια. Άραγε ποιος είναι ο ένοχος;

    Ως τηλεθεατής θα πω ότι με ενθουσίασε η έξυπνη πλοκή της. Ως μητέρα θα αναφωνήσω: “Πάλι μια σειρά “εφηβική” (νεανική) με τόσες σκηνές ακατάλληλες; Μου την πρότεινε για άλλη μια φορά η κόρη μου και έναν από τους βασικούς λόγους είναι πως πρωταγωνιστούσαν δύο ηθοποιοί από το Casa de Papel (της σειρά υπογράφουν οι δημιουργοί του CdP). Mια από τις φίλες της που της την πρότειναν ως μια πολύ καλή σειρά δεν είχε άδικο για το ότι είναι μια πολύ καλή σειρά αλλά ούτε επίσης είχε άδικο (από την πλευρά των εφήβων) όταν της είπε πως “ίσως δεν είναι καλή ιδέα να τη δει με τους γονείς της“.

    Όμως τελικά την είδαμε όλοι μαζί και κανείς μας δεν το μετάνιωσε. Δεν σας κρύβω πως περάσαμε με το forward αρκετές ακατάλληλες σκηνές (για μένα οι χειρότερες ήταν τα τρίο) αλλά σίγουρα είναι μια σειρά που και πάλι μας έδωσε τροφή για συζητήσεις σχετικά με συμπεριφορές αλλά και θέματα όπως το aids, οι επιλογή ερωτικών συντρόφων, οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις, τις σχέσεις μεταξύ ατόμων με διαφορετικές θρησκείες, τα ναρκωτικά, την οικογένεια, τη συγχώρεση, τον εκβιασμό κ.α.


    Stranger things

    Το Stranger Things είναι αμερικανική σειρά επιστημονικής φαντασίας-τρόμου που δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Ντάφερ. Η σειρά εκτυλίσσεται στη δεκαετία του 1980 στη φανταστική πόλη Χόκινς της Ιντιάνα και αποτελεί φόρο τιμής στη δεκαετία του 1980 και της ποπ κουλτούρας. Η σειρά έχει τρεις σεζόν για την ώρα και περιμένουμε την 4η σειρά.

    Πρωταγωνίστρια της σειρά είναι μία κοπέλα, η Eleven, που ελέγχει τα πράγματα με το μυαλό της λόγω του ότι ο μπαμπάς της είναι επιστήμονας και την είχε κάνει πειραματόζωο. Κατά λάθος άνοιξε μια πύλη σε μια εναλλακτική διάσταση που ονομάζεται “Upside Down”, θα μπορούσαμε να πούμε σε έναν κόσμο ο οποίος βρίσκεται κάτω και ανάποδα από τον δικό μας (upside down).

    Αμέσως μετά ένα πλάσμα από το upside down απαγάγει ένα αγόρι, τον Will. Από τη μία η αστυνομία και η μητέρα ενώ από την άλλη η Eleven μαζί με τους φίλους του ψάχνουν για να τον βρουν. Αυτά όλα συμβαίνουν στη πρώτη σεζόν. Αν, λοιπόν, ψάχνεται για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας η σειρά Stranger Things είναι για σας. Αν ρωτάτε εμένα είναι η μόνη σειρά από αυτές που σας περιγράφω που δεν έχω δει γιατί είναι λίγο θρίλερ για μένα. … Χαχα!

    Η σειρά είναι πολύ διάσημη, ειδικά στους κύκλους των εφήβων και έχουν δημιουργηθεί παράλληλα με αυτή ένα παιχνίδι για κινητά IOS, ένα after show το Beyond Stranger Things και ένα παιχνίδι VR στο playstation. Σε πολλά καταστήματα μπορείτε να βρείτε είδη ρουχισμού, παιχνίδια, puzzle και αξεσουάρ της συλλογής Stranger things που είναι σίγουρο πως λατρεύουν οι έφηβοι! Οι νέοι λατρεύουν τις συλλεκτικές φιγούρες funko pop και τα σακίδια upside down,


    Οποιαδήποτε τηλεοπτική πλατφόρμα κι αν έχετε θα πρέπει να το σκεφτείτε διπλά πριν επιτρέψετε στα παιδιά να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αυτές.

    Αν είσαι γονιός εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο τότε είναι στη δική σου απόφαση αν θα δει μαζί το παιδί σου ή όχι αυτές τις σειρές ή ταινίες ή αν γενικότερα θα το επιτρέψεις να τη δει (ανάλογα με την ηλικία του). Εγώ τις είδα παρέα με την έφηβη κόρη μου και σε ενημερώνω αλλά η τελική απόφαση είναι δική σου αφού τώρα γνωρίζεις το περιεχόμενό τους.

    Αν πάλι είσαι νέος ή νέα τότε πριν επιλέξεις μία ταινία από το Netflix (στο οποίο δεν υπάρχει κάποιο διακριτικό για ποιες ταινίες είναι κατάλληλες ή ακατάλληλες σύμφωνα με το περιεχόμενό τους) διάβασε κριτικές ή μίλα με τους γονείς σου.

    Θα χαρώ να μου στείλετε και τις δικές σας επιλογές για εφήβους ώστε να ευρύνουμε τις γνώσεις μας και την απόλαυσή μας.

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    4 ΣΧΟΛΙΑ

      • Είπαμε… θεωρούνται εφηβικές γιατί έχουν να κάνουν με εφηβικές ανησυχίες αλλά είναι και για ενήλικες. Απλά προβληματίζομαι ακόμα αν είναι και για έφηβους (κυρίως μιλώντας για αρχές εφηβείας).

    1. Μέσα απο την οπτική μιας μαμάς, εισαι πιο ήσυχος. Ελπίζω να ανανεώσετε με νέες σειρές για εφήβους. Για μένα υπήρξε πολυ βοηθητικό αυτο το άρθρο.

      • Σε ευχαριστώ θερμά για το σχόλιό σου! Ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτική για το αν έπρεπε να το ανεβάσω αυτό το άρθρο είναι η αλήθεια. Όμως πραγματικά είχα ανάγκη να το κάνω γιατί ήταν μεγάλος ο προβληματισμός μου και για το τι πρέπει να κάνω με τα παιδιά μου και με αυτές τις σειρές/ταινίες και το περιεχόμενό τους. Αλλά νομίζω τελικά πως δεν είμαι η μόνη μαμά που είμαι προβληματισμένη τελικά! Χαίρομαι πολύ που βοήθησα με τα γραφόμενά μου.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης