ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10 ταινίες των 80s για να δεις μαζί με τα έφηβα παιδιά σου

    Σήμερα το μενού του Ανθομέλι έχει ταινίες των 80s που σου προτείνουμε να δεις μαζί με τα παιδιά σου (δημοτικού ή έφηβα) για να θυμηθείς τα νιάτα σου και φυσικά γιατί η δεκαετία αυτή είναι πάλι στη μόδα! Τρέλα, λέμε, στη νεολαία ειδικά μετά τον προτελευταίο κύκλο του Stranger Things, οπότε μην αργείς! Βρες σε ποια πλατφόρμα είναι διαθέσιμες οι παρακάτω ταινίες ή στην τελική στήριξε το βίντεο club της γειτονιάς σου!

    Όταν ήμουν μικρή μου μου άρεσε πολύ να βλέπω τηλεόραση. Με θυμάμαι να περιμένω πως και πως το Σαββατοκύριακο για να δω πρωί πρωί παιδικά, πριν ξυπνήσουν οι άλλοι γιατί φαντάζομαι ότι κι εσείς είχατε μόνο μία τηλεόραση στο σπίτι! Ας μην ξεχνάμε πως τότε δεν υπήρχαν τα συνδρομητικά κανάλια και το ίντερνετ για να βλέπουμε ό,τι θέλουμε όποια ώρα το θέλαμε. Αργότερα όσο μεγάλωνα λάτρευα να βλέπω εφηβικές σειρές, τύπου “Πριν χτυπήσει το κουδούνι” ή “Η Σούπερ Γιαγιά” και φυσικά να απολαμβάνω ξένες ταινίες από το βίντεο κλαμπ. Ωωωω, ώρες ολόκληρες μέχρι να διαλέξουμε και να πετύχουμε την ταινία που θέλαμε να δούμε, όπως το Karate Kid.

    Τώρα τα παιδιά έχουν άφθονες πλατφόρμες streaming (netflix, Disney+, Vodafone TV κ.α.) να επιλέξουν και πολλές από τις ταινίες των 80s και 90s που έβλεπα εγώ υπάρχουν και σήμερα στις οθόνες μας. Οι δύο αυτές δεκαετίας έχουν έρθει πάλι δυναμικά στη μόδα και είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά σας θα σας θεωρήσουν πολύ in αν τους προτείνετε να κάνετε μία λίστα με τις αγαπημένες σας παλιές ταινίες και φυσικά να τις δείτε παρέα!

    Κάνοντας ένα γκάλοπ στο προφίλ του Ανθομέλι στο instagram, συγκεντρώσαμε με τη βοήθεια σας μερικές από τις αγαπημένες σας ταινία αυτών των δύο δεκαετιών και θεωρήσαμε ότι πολλές από αυτές είναι πραγματικά απολαυστικές για να τις δείτε μαζί με τα παιδιά σας. Εννοείται ότι θα έγραφα και για άλλες αλλά για αρχή σκέφτηκα να μη σας βάλω μεγάλη λίστα και άρα μεγάλο challenge. Πάντα υπάρχει άλλωστε δυνατότητα για Part II. Αν σας άρεσε, γράψτε μου στα σχόλια να κάνω και δεύτερη ανάρτηση.

    10 αγαπημένες ταινίες των 80s  έπειτα από ψηφοφορία στο instagram
    Οι αγαπημένες σας ταινίες των 80s όπως τις ψηφίσατε εσείς στο Instagram

    Ταινίες των 80s που τις λες και οικογενειακές για να δείτε μαζί με τα παιδιά

    Τις ταινίες δεν θα τις αναλύσω πολύ γιατί είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι τις ξέρετε οπότε απολαύστε τα trailer και ετοιμάστε τη λίστα σας για το Σαββατοκύριακο.

    Ghostbusters: 1984 – 1987 – 2016 – 2021

    Χαμός με Ghostbusters μιας και το τραγούδι της ταινίας το λες και διαχρονικό και αυτό φάνηκε και από τις συνέχειες και τα remake τα επόμενα χρόνια.

    Footloose: 1984

    Την συγκεκριμένη ταινία ομολογώ ότι δεν την έχω δει αλλά όπως σας είπα ήταν πρόταση αγαπημένης αναγνώστριας κι έτσι την εμπιστεύτηκα. Ωστόσο το τραγούδι δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν έχει χορέψει!

    Top Gun: 1986 – 2022

    Με διθυραμβικές κριτικές η νέα ταινία του 2022 αλλά προτείνω πριν την δείτε, να ξεκινήσετε από την πρώτη. Τομ Κρουζ στα νιάτα του… και μπορεί στη Μελίτα να μην αρέσει αλλά κάποιες κάπου κάποτε ‘σκίζαν τα ρούχα τους τότε, χεχε!

    Goonies: 1985

    Με αυτή τη λίστα συνειδητοποίησα πόσες ταινίες έχω να δω χρόνια και πόσες ακόμα έχω να δω με την κόρη μου! Από τις πρώτες παιδικές ταινίες δράσεις του Steven Spielberg και οι φαν του Stranger Things θα δούνε και έναν από τους πρωταγωνιστές μικρό! Δεν κάνω spoiler!

    Teen Wolt: 1985

    Το ξέρατε ότι η σειρά Teen Wold στο Netflix είναι βασισμένη σε αυτή την ταινία με τον Μάικλ Φοξ; Ε, ναι λοιπόν! Δεν θα ξεχάσω πόσο φοβόμουν στην αρχή να τη δω αλλά είμαι σίγουρη ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί με τη Μελίτα. Τα παιδιά πλέον είναι πολύ περισσότερο εξοικειωμένα από εμάς!

    Dirty Dancing: 1987

    Εντάξει ποιος είδε αυτή την ταινία και δεν τον σημάδεψε! Εμένα πάντως με στιγμάτισε και από χορό και από πρωταγωνιστές και από τραγούδια. Η κόρη μου τη λατρεύει επίσης!

    Κι άλλες ταινίες των 80s

    Η Κούκλα (Mannequin): 1987

    Αυτή την ταινία την είχα ξεχάσει η αλήθεια είναι αν και τότε με θυμάμαι να τν βλέπω! Που να φανταστώ ότι η πρωταγωνίστρια θα παίξει στο Sex and the City και θα γίνει σύμβολο της εποχής της;

    The adventures of a baby sitter: 1987

    Μπορεί την πρωταγωνίστρια να την γνωρίσαμε καλά καλά στο Coctail αλλά όσοι δεν μπορούσαν να το δουν λόγω ηλικίας την έμαθαν στο Περιπέτειες μιας baby sitter. Από τότε έχουν βγει και άλλα παρόμοια remake αλλά για τους 80s fan αυτή η ταινία είναι η καλύτερη.

    Στάσου πλάι μου: 1987

    Ταινία σύμβολο για τη φιλία και ακόμα δεν θα ξεχάσω τις βδέλλες που τους είχα κολλήσει στο σώμα τους. Νομίζω ότι για αυτό δεν την ξαναείδα ποτέ, χεχε!

    Τρελές σφαίρες: 1987

    Υπάρχουν φανατικοί υποστηριχτές αυτής της ταινίας αλλά και όλων των υπόλοιπων που βγήκαν αλλά και εμπνεύστηκαν από αυτήν. Εγώ παρόλο που δεν είμαι τρελή φαν είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε πολλά αγόρια και δεν μπορώ να μην πω ότι ήταν σχολή για πολλές επόμενες κωμωδίες.

    Labamba: 1987

    Οκ παραδεχτείτε το, με το που ακούτε τον τίτλο θέλετε να τραγουδήσετε και να χορέψετε! Οκ, τότε δείτε το μαζί με τα παιδιά σας και θυμηθείτε τα παλιά!!

    Διαβάστε περισσότερα για ταινίες των 80s , 90s, 00s, and more:

    Εννοείται ότι περιμένω σε σχόλια τις δικές σας αγαπημένες ταινίες των 80s που να μπορούμε όμως να δούμε με τα παιδιά μας και υπόσχομαι και δεύτερη ανάρτηση για να συμπεριλάβω και τις δικές σας προτάσεις!

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης