ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πως να φτιάξετε τεράστιες σαπουνόφουσκες – Συνταγή

    Στην προηγούμενη ανάρτησή μας σχετικά με το δεύτερο μέρος των ιδεών μας για δραστηριότητες μέσα στο σπίτι (δείτε και το πρώτο μέρος εδώ) σας πρότεινα να φτιάξετε γιγάντιες σαπουνόφουσκες ώστε να διασκεδάσουν τα παιδιά σε περίπτωση που τώρα που #μένουσπίτι το σπίτι σας έχει μεγάλο μπαλκόνι ή κήπο/αυλή. Δεν σας είχα δώσει όμως τη συνταγή και τώρα είμαι εδώ έτοιμη να σας πω πως θα φτιάξτε την τεράστιες σαπουνόφουσκες που σας υποσχέθηκα. Η συνταγή όντως πιάνει και η Μελίτα το κατευχαριστήθηκε! 

    Πώς να φτιάξετε τεράστιες σαπουνόφουσκες

    Φυσικά, επειδή πάντα ξέρετε ότι θέλουμε να είμαστε σωστές, πρέπει να πω ότι την συνταγή την βρήκα εδώ. Ωστόσο για όσους δεν γνωρίζετε καλά αγγλικά θα σας δώσω τη συνταγή και μεταφρασμένη. Επίσης να πω εδώ ότι καλό θα ήταν να φτιάξετε το υγρό μέσα σε ένα λεκανάκι, κουβά ή μεγάλο τάπερ καθώς η ποσότητα είναι αρκετή και ίσως την χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία φορά.

    Πώς να φτιάξτε τεράστιες σαπουνόφουσκες
    Μεγάλες σαπουνόφουσκες

    Πως να φτιάξετε τεράστιες σαπουνόφουσκες

    Θα χρειαστείτε:

    • 6 κούπες χλιαρό/ζεστό νερό
    • 1/2 κούπα απορρυπαντικό πιάτων
    • 1/2 κούπα κορν φλάουερ
    • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 κ.σ. γλυκερίνη (θα την βρείτε σε φαρμακεία)

    Διαδικασία

    Αφού βάλετε το νερό στη λεκάνη, ρίξτε σιγά σιγά τα υλικά σε σκόνη ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να διαλυθεί η μεγαλύτερη από την ποσότητα που θα ρίξετε (θα δείτε ότι στην πορεία πολύ από αυτήν θα κατακαθίσει). Εν συνεχεία, ρίχνετε το απορρυπαντικό και την γλυκερίνη αλλά με προσοχή να μην δημιουργήσετε πολύ αφρό.

    Όταν ανακατέψετε καλά, αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για καμιά ωρίτσα και μετά ξεκινάτε το παιχνίδι. Ωστόσο, ανά διαστήματα χρειάζεται να ανακατεύετε για να διαλυθεί όσο καλύτερα γίνεται το κορν φλάουερ και να μην κολλήσει όλο στον πάτο.

    Πώς να φτιάξετε τεράστιες σαπουνόφουσκες
    Μπορώ και καλύτερα, αλήθεια λέω! Μεγάλες σαπουνόφουσκες και θα γίνει εθισμός!

    Πώς να φτιάξετε το ειδικό εργαλείο για τις σαπουνόφουσκες

    Το δύσκολο είναι τώρα πως θα φτιάξετε το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τις φούσκες.

    Θα χρειαστείτε:

    • 2 ξύλινες ράβδους
    • 2 γαντζάκια με τρύπα ώστε να τα προσαρμόσετε/βιδώσετε στις κορυφές των ράβδων.
    • Σκοινί
    • 1 βαρίδιο (π.χ. δυο-τρεις μεταλλικές ροδέλες ή παξιμάδι)
    • 1,10 μέτρο σκοινί (περίπου) το οποίο θα κόψετε σε 2 κομμάτια (1 των 80 cm και ένα των 30 εκατοστών)

    Ωστόσο επειδή οι δικές μου ήταν έτοιμες δεν έχω φωτογραφίες που να σας δείχνω την κατασκευή βήμα προς βήμα. Έψαξα λοιπόν και βρήκα εδώ οδηγίες με φωτογραφίες για να σας είναι πιο εύκολο να τις φτιάξετε. Αν δεν μπορείτε, ωστόσο, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για να σας πω τις οδηγίες στα ελληνικά.

    Πως να φτιάξετε τεράστιες σαπουνόφουσκες - Συνταγή 4
    Πως να φτιάξετε τεράστιες σαπουνόφουσκες - Συνταγή 7

    Φτιάξτε μεγάλες σαπουνόφουσκες και με τα χέρια σας

    Ελπίζω να σας άρεσε η πρότασή μας για γιγάντιες σαπουνόφουσκες. Εντάξει, δεν είναι για εύκολους λύτες καθώς θέλει τη δουλίτσα του να γίνουν τα ραβδάκια αλλά αξίζει τον κόπο πιστέψτε μας! Βρείτε μας και σε instagram και fb και στείλτε μας τις φωτογραφίες σας σε περίπτωση που κάνετε κάποιες από τις κατασκευές που σας προτείνουμε.

    Κάλη


    Pin it for later

    Πως να φτιάξετε τεράστιες σαπουνόφουσκες _pinterest

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης