ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πασχαλινά βιβλία από τις Εκδόσεις Σταμούλη και Άθως Παιδικά

    Σήμερα όπως σας είπε και το πρωί η Κατερίνα είναι η Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου … κι έτσι εμείς για να την τιμήσουμε θα σας προτείνουμε σήμερα βιβλία από έναν εκδοτικό οίκο που πρώτη φορά συνεργαζόμαστε και μας ενθουσίασε με την διαφορετική προσέγγιση των βιβλίων που εκδίδει μιας και αποπνέουν μια πιο ρομαντική και θρησκευτική αύρα. Πρόκειται για τις Εκδόσεις Σταμούλης και τις Εκδόσεις Άθως Παιδικά.

    diagonismos_ekdoseis_athos_2

    “Πάσχα στο Ξωκκλήσι” της Κατερίνας Μουρίκη

    Το πανέμορφα εικονογραφημένο αυτό βιβλίο είναι για παιδιά από 4-7 χρονών (η Μελίτα που είναι 5μιση το απόλαυσε)  και πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής εκκλησσίτσας που τα ζώα σώζουν από το γκρέμισμα. Πρόκειται για μια ιστορία που έχοντας ως σκηνικό την προετοιμασία για το Πάσχα μας διδάσκει την χαρά της ομαδικής δουλειάς και το πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε στόχους.  Μέσα από όμως από τις εικόνες θα σας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσετε με τα παιδιά για τον επιτάφιο και την Ανάσταση και να θυμηθείτε ίσως και σκηνές από το δικό σας Πάσχα στο χωριό. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν και μερικά παιχνίδια γραφής και διασκέδασης για τους μικρούς αναγνώστες. 

    diagonismos_stamouli_ekdoseis

    “Η Μεγάλη Βδομάδα του Νικόλα” της Μαρίνας Παλιάκη-Μπόκια

    To μικρό αυτό βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 3+. Μέσα από τα μάτια του μικρού Νικόλα βλέπουμε να περνάει όλη η Μεγάλη Βδομάδα μέσα από μικρά κειμενάκια, πολλά από αυτά γραμμένα και ως ποιηματάκια. Αν με ρωτάτε ωστόσο, να σας πω ότι αυτό το βιβλίο θεωρώ ότι αποτελεί το έναυσμα για μια απλή και κατανοητή συζήτηση με τα πιο μικρά παιδιά που από τα 3 και μετά είναι σε θέση να καταλάβουν πιο εύκολα την ιστορία του Χριστού και την πορεία του ως την Σταύρωση και να συνδυάσουν αυτή την ιστορία με την επίσκεψή τους στην εκκλησιά. Οπότε ετοιμαστείτε να απαντήσετε σε αρκετές ερωτήσεις τους! 

    diagonismos_ekdoseis_stamouli

    “Το Πρώτο Πάσχα” της Κατερίνας Δανδουλάκη-Χιόνη

    Για αυτό το βιβλίο είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που σας το παρουσιάζω μιας και πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο μιας καλής bloggoφίλης μου, της Κατερίνας, κοινώς της Μαμάς για Σπίτι. Χαίρομαι επίσης γιατί αυτό το βιβλίο είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα μιας και πρόκειται για έναν συνδυασμό ανάγνωσης, παιχνιδιού και κατασκευών. Μέσα από τα μάτια του μικρού Βενιαμίν, ενός 10χρονου αγοριού, μαθαίνουμε για την ιστορία του Χριστού από την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα έως και την Ανάστασή του. Το βιβλίο περιέχει επίσης εικόνες με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας για να χρωματίσετε και καρτέλες κατασκευών ώστε να αναπαραστήσετε όσα διαβάσατε. 

    diagonismos_ekdoseis_stamouli_3

    Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι προτάσεις μας από τις Εκδόσεις Σταμούλη και τις Εκδόσεις Άθως Παιδικά και να κρατήσουν όμορφη συντροφιά στα παιδιά σας πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

    Κάλη 


    Διαβάστε περισσότερα:

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

      • Eφη μου όχι την κάναμε, αλλά την κάναμε τόσο μα τόσο γρήγορα για να προλάβουν οι άνθρωποι να πάρουν το δώρο τους πριν το Πάσχα που ξεχάσαμε να γράψουμε τα ονόματα!Αν καταφέρω θα τα προσθέσω μέσα στις επόμενες ημέρες. Ευχαριστούμε πολύ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης