Πασχαλινά βιβλία από τις Εκδόσεις Σταμούλη και Άθως Παιδικά

Callie

Σήμερα όπως σας είπε και το πρωί η Κατερίνα είναι η Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου … κι έτσι εμείς για να την τιμήσουμε θα σας προτείνουμε σήμερα βιβλία από έναν εκδοτικό οίκο που πρώτη φορά συνεργαζόμαστε και μας ενθουσίασε με την διαφορετική προσέγγιση των βιβλίων που εκδίδει μιας και αποπνέουν μια πιο ρομαντική και θρησκευτική αύρα. Πρόκειται για τις Εκδόσεις Σταμούλης (εδώ) και τις Εκδόσεις Άθως Παιδικά (εδώ)

diagonismos_ekdoseis_athos_2

«Πάσχα στο Ξωκκλήσι» της Κατερίνας Μουρίκη

diagonismos_stamouli_ekdoseis

Το πανέμορφα εικονογραφημένο αυτό βιβλίο είναι για παιδιά από 4-7 χρονών (η Μελίτα που είναι 5μιση το απόλαυσε)  και πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής εκκλησσίτσας που τα ζώα σώζουν από το γκρέμισμα. Πρόκειται για μια ιστορία που έχοντας ως σκηνικό την προετοιμασία για το Πάσχα μας διδάσκει την χαρά της ομαδικής δουλειάς και το πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε στόχους.  Μέσα από όμως από τις εικόνες θα σας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσετε με τα παιδιά για τον επιτάφιο και την Ανάσταση και να θυμηθείτε ίσως και σκηνές από το δικό σας Πάσχα στο χωριό. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν και μερικά παιχνίδια γραφής και διασκέδασης για τους μικρούς αναγνώστες. 

«Η Μεγάλη Βδομάδα του Νικόλα» της Μαρίνας Παλιάκη-Μπόκια

diagonismos_ekdoseis_stamouli
Γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας "Ταξιδεύοντας με το Ανθομέλι" στο Facebook και ακολουθήστε μας στο "greek_travel_family" στο Instagram.
Γίνετε μέλη της ομάδας μας "Let's blog party" στο Facebook, και ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Pinterest στο "We Love Pinatas"

To μικρό αυτό βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 3+. Μέσα από τα μάτια του μικρού Νικόλα βλέπουμε να περνάει όλη η Μεγάλη Βδομάδα μέσα από μικρά κειμενάκια, πολλά από αυτά γραμμένα και ως ποιηματάκια. Αν με ρωτάτε ωστόσο, να σας πω ότι αυτό το βιβλίο θεωρώ ότι αποτελεί το έναυσμα για μια απλή και κατανοητή συζήτηση με τα πιο μικρά παιδιά που από τα 3 και μετά είναι σε θέση να καταλάβουν πιο εύκολα την ιστορία του Χριστού και την πορεία του ως την Σταύρωση και να συνδυάσουν αυτή την ιστορία με την επίσκεψή τους στην εκκλησιά. Οπότε ετοιμαστείτε να απαντήσετε σε αρκετές ερωτήσεις τους! 

«Το Πρώτο Πάσχα» της Κατερίνας Δανδουλάκη-Χιόνη

diagonismos_ekdoseis_stamouli_3

Για αυτό το βιβλίο είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που σας το παρουσιάζω μιας και πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο μιας καλής bloggoφίλης μου, της Κατερίνας, κοινώς της Μαμάς για Σπίτι. Χαίρομαι επίσης γιατί αυτό το βιβλίο είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα μιας και πρόκειται για έναν συνδυασμό ανάγνωσης, παιχνιδιού και κατασκευών. Μέσα από τα μάτια του μικρού Βενιαμίν, ενός 10χρονου αγοριού, μαθαίνουμε για την ιστορία του Χριστού από την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα έως και την Ανάστασή του. Το βιβλίο περιέχει επίσης εικόνες με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας για να χρωματίσετε και καρτέλες κατασκευών ώστε να αναπαραστήσετε όσα διαβάσατε. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι προτάσεις μας από τις Εκδόσεις Σταμούλη και τις Εκδόσεις Άθως Παιδικά και να κρατήσουν όμορφη συντροφιά στα παιδιά σας πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Κάλη 


Διαβάστε περισσότερα: