ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα

    Η ανάρτηση που θα διαβάσετε είναι μια μίξη ιδεών και προτάσεων. Με αφορμή και έμπνευση από τη Σοφία Αλεξίου δημιουργήσαμε μια ανάρτηση για όσα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα με τους γονείς τους ή θέλουν να ταξιδέψουν περισσότερο. Το βιβλίο Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή. Είναι η επιτομή του Ανθομέλι family travel. Η απόλυτη ξενάγηση στη Ν. Ελλάδα με τα παιδιά μας. Ένα βιβλίο που μας περιγράφει τα βασικά αξιοθέατα σε Αθήνα, Πελοπόννησο, Κρήτη και Αργοσαρωνικό και πώς μπορούμε με απλά λόγια να μιλήσουμε στα παιδιά μας για αυτά! Ένα βιβλίο που μπορεί να σας δώσει έμπνευση για την επόμενη εξόρμησή σας, αλλά και να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τη δική σας ιδανική διαδρομή. Το βιβλίο είναι της Σοφίας Αλεξίου και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός Παιδί.

    Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα
    Η Ελλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα

    Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα

    Παρόλο που το βιβλίο έχει μια κατάλληλα παιδική και χαριτωμένη εικονογράφηση, που φαινομενικά παραπέμπει σε παιδιά κάτω των 8 ετών, η Μελίτα το διάβασε μαζί μου πολύ ευχάριστα. Δεν παραλείψαμε να ανατρέξουμε στο φωτογραφικό μας υλικό για να θυμηθούμε κι εμείς όλες μας τις στάσεις στα μέρη και στα αξιοθέατα που περιγράφονται στο βιβλίο. Και μάλιστα δεν σας κρύβω ότι εκτός από δυο τρία, τα έχουμε επισκεφτεί όλα. Έτσι, σκέφτηκα να σας ξεναγήσω σε αυτά τα μέρη μέσα από τις φωτογραφίες αλλά και τις αναρτήσεις που έχουμε γράψει στο Ανθομέλι. Οπότε το βιβλίο και οι δικές μας αναρτήσεις σίγουρα θα σας ταξιδέψουν στα καλύτερα μέρη.

    Το βιβλίο η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα θα το βρείτε εδώ.

    Γνωρίζουμε την Αθήνα παρέα με το Ανθομέλι

    Το ταξίδι ξεκινάει από την Αθήνα, την πόλη που γεννήθηκε η Μελίτα και έχουμε τη χαρά να έχουμε εξερευνήσει αρκετά. Έχουμε πάει στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, έχουμε περπατήσει στον Λόφο του Φιλοπάππου μαζί με τη γιαγιά και τον παππού μας, αλλά έχουμε πάει και στο Λόφο Πνύκας μαζί με τη θεία και τα ξαδέρφια της.

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Ακρόπολη
    Στην Ακρόπολη με το Μελιτάκι μου!
    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Μουσείο Ακρόπολης
    Στο Μουσείο της Ακρόπολης παρέα με τα ξαδέρφια, τη θεία και τον θείο της
    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Λόφος Φιλοπάππου
    Στον Λόφο του Φιλοπάππου

    Φυσικά έχουμε ξεναγήσει φίλους και συγγενείς στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο και έχουμε κάνει ποδήλατο μπροστά από το Ζάππειο. Οι βόλτες μας συνεχίζονται στο Μοναστηράκι για παγωτό και ψώνια. Για αρχαιολογικές ξεναγήσεις στη Ρωμαϊκή Αγορά, στην αρχαία Αγορά, στο Τζαμί Τζισταράκη και στη βιβλιοθήκη του Ανδριανού.

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Παναθηναϊκό Στάδιο
    Με την Μελίτα μικρούλα μπροστά στο καλλιμάρμαρο
    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Ζάππειο
    Λίγο πριν φτάσουμε μπροστά από το Ζάππειο έχοντας κάνει βόλτα την Αθήνα με τα ποδήλατα
    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Αρχαία Αγορά
    Αρχαία Αγορά

    Αυτά και άλλα πολλά έχουμε δει στην Αθήνα. Τα Αναφιώτικα και το Αρχαιολογικό Μουσείο, μερικά από αυτά. Φυσικά θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε και να τα ξαναβλέπουμε καθώς σε κάθε ηλικία τα βλέπεις όλα αυτά με διαφορετικό μάτι και συγκεντρώνεις διαφορετικές γνώσεις.

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Αρχαιολογικό Μουσείο
    Μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο

    Αν κι εσείς θέλετε να έρθετε στην Αθήνα ταξίδι με τα παιδιά σας, μην παραλείψετε να διαβάσετε τις υπέροχες αναρτήσεις μας που αποτελούν έναν καταπληκτικό οδηγό για την ξενάγησή σας.

    Σε ποια άλλα μέρη σας ταξιδεύει το βιβλίο αλλά και το Ανθομέλι;

    Σούνιο

    Το βιβλίο μας μεταφέρει μαγικά στο Σούνιο και στο Ναό του Ποσειδώνα. Αξίζει κι εσείς να το επισκεφτείτε ένα ωραίο καλοκαιρινό απόγευμα, είτε με το αυτοκίνητό σας είτε με το ανοιχτό κόκκινο λεωφορείο, το Hop on Hop off.

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στα Νησιά του Αργοσαρωνικού

    Και τώρα σειρά έχουν μερικά από τα όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού. Πρώτη στάση στην Αίγινα, που, ναι, ίσως είναι από τα λίγα μέρη κοντά στην Αθήνα που δεν έχουμε πάει. Αλλά μην σκιάζεστε, έχει πάει η Κατερίνα με τα παιδιά της κι έτσι σας μεταφέρουμε εκεί μέσα από την ανάρτήσή της. Εμείς πάλι έχουμε επισκεφτεί τις Σπέτσες και την Ύδρα (διαβάστε και εδώ).Σας διαβεβαιώ ότι μια επίσκεψη σε αυτά τα νησιά θα είναι μοναδική ευκαιρία για μια βουτιά στην ιστορία μας.

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Ύδρα
    Στην Ύδρα με τα γαϊδουράκια
    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Σπέτσες
    Στις Σπέτσες – Καλοκαίρι 2020

    Το βιβλίο της Σοφίας Αλεξίου, “Η Ελλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα”, σας μεταφέρει σε όλα αυτά τα μέρη, αναφέροντας ξεχωριστές πληροφορίες για τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε σε κάθε μέρος αλλά και για την ιστορία τους. Η ποσότητα των πληροφοριών είναι τόση ώστε να μην γίνεται κουραστικό αλλά αντίθετα να κεντρίζει το ενδιαφέρον ώστε να γίνει επιθυμητό ένα ταξίδι.

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα-Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα, Εκδόσεις Ψυχογιός παιδί
    Η Ελλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα, Εκδόσεις Ψυχογιός παιδί

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Πελοπόννησο

    Σειρά έχει η Πελοπόννησος που μας καλωσορίζει με τον Ισθμό της Κορίνθου αλλά και την Αρχαία Κόρινθο, που δυστυχώς δεν έχουμε επισκεφτεί ακόμα. Όμως έχουμε πάει σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα βασικά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως η Επίδαυρος με το Ασκληπιείο της, η Αργολίδα με την Αρχαία Τίρυνθα, το Ναύπλιο και τις Μυκήνες.

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Ισθμός της Κορίνθου
    Πρώτη φορά αλλά όχι και τελευταία στον Ισθμό της Κορίνθου
    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Μυκήνες
    Δεύτερη φορά στις Μυκήνες
    Πρώτη φορά στην Επίδαυρο στο καλοκαίρι του 2020
    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Ναύπλιο
    Στο Ναύπλιο αγναντεύοντας τη θέα από το Μπούρτζι

    Τα Παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλαδα – Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Αν πάλι σας αρέσει η πιο άγρια ομορφιά, τότε τι θα λέγατε παρέα με το βιβλίο κι εμάς να κατεβείτε στη Μονεμβασιά και στη Μάνη έως και το Ακρωτήριο Ταίναρο.

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Μάνη - Αερόπολη
    Οδοιπορικό στη Μάνη με φόντο το Λιμένι
    Αγαπημένες διακοπές στη Μονεμβασιά

    Και ίσως κατά την επιστροφή σας να περάσετε και από την Αρχαία Ολυμπία, την οποία θα επισκεφτούμε ελπίζω σύντομα. Η Μαμά Μαρία όμως σας ταξιδεύει εκεί νοερά.

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο, από την Πάτρα έως την Πύλο

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο από την Μεθώνη έως την Καλαμάτα

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο: Οδοιπορικό στη Μάνη (α μέρος)

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο: Οδοιπορικό στη Μάνη (β μέρος)

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο: Από την Μονεμβασιά στον Πόρο

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Κρήτη

    Και για το τέλος σας άφησα την Κρήτη που τόσο αγαπάτε και είναι ένα νησί για όλα τα γούστα. Εμείς επισκεφτήκαμε τα Χανιά (δείτε κι εδώ) για λίγες μέρες αλλά αφήσαμε το Ρέθυμνο και άλλες πόλεις και δραστηριότητες, όπως το να περπατήσουμε το Φαράγγι της Σαμαριάς για άλλη φορά. Εσείς;

    Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ελλάδα - Χανιά
    Στα Χανιά με φόντο τον Φάρο τους τον Οκτώβριου 2020

    Και κάπου εδώ τελειώνει το ταξίδι μας στη Ν. Ελλάδα και σε μερικά από τα νησιά μας. Παρέα μας είχαμε την Ελλη και τον Ερμή αλλά ως πρωταγωνίστρια της δικής μας ζωής, τη Μελίτα μας. Και μπορεί προς το παρόν να ακολουθεί τα βήματα της μαμάς και του μπαμπά της αλλά στο μέλλον είμαι σίγουρη ότι θα χαράξει το δικό της δρόμο έχοντας γερές βάσεις και όμορφα ταξίδια στο ενεργητικότητα της.

    Ταξιδέψτε στην Ελλάδα με τα παιδιά σας, γνωρίστε τους τις ομορφιές της και την ιστορία μας και να είστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο θέτετε καλές βάσεις. Τα παιδιά πρέπει να ταξιδεύουν στην Ελλάδα γιατί τα ταξίδια είναι προίκα για τα παιδιά μας!

    Κυρία Αλεξίου, περιμένουμε και τη συνέχεια με ένα ταξίδι στην Β. Ελλάδα. Τι λέτε; Θα το τολμήσετε, ώστε τα παιδιά να ταξιδέψουν και στην Β. Ελλάδα; Το Ανθομέλι θα βρίσκεται παρέα σας κι εκεί μιας και το άλλο του μισό, η αδερφή μου Κατερίνα με την οικογένειά της αλλά και η μαμά Μαρία, η μητέρα μας, ζούνε στη Θεσσαλονίκη!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης