ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10+ λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη

    Πιο κλισέ ατάκα από το “Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα, εσύ που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά” δεν υπάρχει για να αρχίσω αυτή την ανάρτηση αλλά τι να κάνω που αυτός ο στίχος μου έρχεται πάντα στο μυαλό για την γενέτειρά μου τη Θεσσαλονίκη! Από τη Θεσσαλονίκη λείπω από το 2004 και αν με ρωτάτε, δεν την έζησα και πριν από αυτό τόσο όσο θα ήθελα για πολλούς λόγους, όπως ότι μέναμε στα προάστια και δεύτερον ότι το Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούσα ήταν ιδιωτικό κι έτσι δεν είχα την δυνατότητα να χάνω μαθήματα και να κάνω την κλασική φοιτητική ζωή.

    Τα τελευταία όμως χρόνια όταν επισκέπτομαι τη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά μου προσπαθούμε να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο και να τον περνάμε με βόλτες στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο στα προάστια όπου μένουν οι γονείς μου. Με τις βόλτες αυτές ανακάλυψα το πόσο έχει αλλάξει η Θεσσαλονίκη, το πόσο αρχόντισσα είναι και το πόσο θελκτική είναι για έναν τουρίστα, όπως πλέον θεωρώ και τον ίδιο μου τον εαυτό.

    Και όσο κι αν οι μόνιμοι κάτοικοι τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά λόγω της κίνησης από τα έργα του μετρό και της έλλειψης πάρκινγκ, εγώ ως τουρίστας θα μπορούσα να σας γράψω 100 λόγους για να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Θα μείνω όμως στους πιο σημαντικούς και σε αυτούς που βίωσα εγώ φέτος το καλοκαίρι παρέα με τον άντρα μου, τους γονείς μου και το Fiat 500X που ήταν σύντροφός μας σε αυτό το ταξίδι.

    10 λόγοι για να λατρέψεις τη Θεσσαλονίκη

    1. Νέα Παραλία

    Η Νέα Παραλία θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Θέλετε βόλτα χέρι-χέρι με τον καλό σας, τρελές βόλτες στις παιδικές χαρές με τα παιδιά σας, βόλτα με το πειρατικό καράβι στον Θερμαϊκό ή μήπως βόλτα από άκρη σε άκρη της με τα οικογενειακά ποδήλατα; Η παραλία της Θεσσαλονίκης τα έχει όλα και κυρίως υπέροχη δύση του ηλίου για υπέροχες φωτογραφίες με φόντο τον Θερμαΐκό κόλπο. Απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία μην ξεχάσετε να βγάλετε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου (κοντά στον Λευκό Πύργο) και στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου (κοντά στο Μακεδονία Παλλάς).

    Περπατήστε στο μεγάλο πλακόστρωτο και μπείτε στα θεματικά πάρκα που έχουν δημιουργηθεί κατά μήκος της παραλίας, πάρτε ανάσες δροσιάς και φτάστε έως και το θαυμάσιο Μέγαρο Μουσικής που είναι και αυτό ένα κόσμημα της πόλης για όλους.

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια, βόλτες, γλυκά.
    Από την παραλία της Θεσσαλονίκης μπορείτε να απολαύσετε μαγευτικά ηλιοβασιλέματα όλες τις εποχές του χρόνου.
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια, βόλτες, γλυκά.
    Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου επάνω στο άλογό του, δεσπόζει σε περίοπτη θέση στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

    Διαβάστε επίσης:


    2. Τα Κάστρα και η Άνω Πόλη

    Η αλήθεια είναι ότι η γειτονιά στα Κάστρα (Επταπύργιο-Γεντί Κουλέ) ήταν από αυτές που δεν ήξερα καθόλου καλά, καθώς είχα χρόνια να επισκεφτώ. Φέτος όμως γυρίσαμε στους δρόμους της Άνω Πόλης με το νέο Fiat 500 X και μας ενθουσίασε η κάθε γωνιά της. Περάσαμε από τα καστρόπληκτα, όπως τα λένε, τα μικρά διατηρητέα σπίτια της άνω πόλης και νομίσαμε πως βρισκόμασταν σε έναν άλλο τόπο. Πρόσφυγες από τη Μικρασιατική καταστροφή ήρθαν και κατοίκησαν εδώ και τον έκαναν τόπο τους. Δεν άλλαξε, τον κρατήσανε και διατηρήθηκε έως τις μέρες μας για να θυμόμαστε εμείς οι νεότεροι.

    Η μεγάλη Πορτάρα είναι εκεί από χρόνια για να μας θυμίζει και αυτή το τέλος της κατοικημένης πόλης επί τουρκοκρατίας. Ακόμα υπάρχει μέσα στο Βυζαντινό φρούριο και το κτίριο που επί χρόνια λειτουργούσε ως φυλακή. Ευτυχώς σήμερα δεν λειτουργεί και το μόνο μείον είναι πως δεν υπάρχει κάποιο άνοιγμα για να παρκάρεις και να βγάλεις τις φωτογραφίες σου με την άνεσή σου. Αν όμως παρκάρετε υπάρχουν πολλές επιλογές για να πιείτε το καφεδάκι ή το κρασάκι σας απολαμβάνοντας την όμορφη θέα της Θεσσαλονίκης.

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια, βόλτες, γλυκά.
    Τα τείχη που έχουν παραμείνει από την οχύρωση της πόλης κατά την Οθωμανική κυριαρχία στην Άνω Πόλη. Η πανοραμική θέα από τα κάστρα της Θεσσαλονίκης θα σας καταπλήξει.
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια, βόλτες, γλυκά.
    Το Fiat 500X μπροστά από την Πορτάρα στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια, βόλτες, γλυκά.

    3. Ο Λευκός Πύργος

    “Στον Λευκό τον Πύργο πήρα τα φιλιά σου”… άλλο ένα κλισέ τραγούδι που με συντροφεύει όλα αυτά τα χρόνια και έχει γίνει συνώνυμο της συμπρωτεύουσας. Όσο και αν ο Πύργος δεν είναι λευκός, όσο και αν έχει άσχημο παρελθόν, δεν παύει να είναι το σύμβολο της πόλης και το σήμα κατατεθέν της. Γίνεται να πάτε Θεσσαλονίκη και να μην επισκεφτείτε τον Λευκό Πύργο; Jamais! Οπότε βάλτε ίσια παπούτσια και ανεβείτε έως τον τελευταίο όροφο για να θαυμάσετε την απόλυτη θέα του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης.

    Φυσικά ανεβαίνοντας τα σκαλιά θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε και να μάθετε την ιστορία της πόλης στο μουσείο που βρίσκεται εντός του Λευκού Πύργου. Εάν βρεθείτε δε και στη δύση του ηλίου θα ήσαστε και τυχεροί να παρακολουθήσετε και το στρατιωτικό άγημα που έρχεται με βηματισμό και τη μπάντα να αποδίδει τιμές κατά την υποστολή της σημαίας του Λευκού Πύργου.

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα
    Τον 18ο αι. ονομαζόταν Φρούριο της Καλαμαριάς, τον 19ο αι. ήταν ο Πύργος των Γενίτσαρων. Σήμερα είναι ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης μας!
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα
    Χαρούμενοι μπροστά από τον Λευκό Πύργο με το Fiat 500X να μας περιμένει για νέες εξορμήσεις!

    4. Βυζαντική ιστορία

    Για όσους αγαπάτε την ιστορία και το #monumenthopping τότε η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη σας. Έχετε τόσα πολλά να δείτε και να μάθετε. Ξεκινήστε από τα Κάστρα κατεβείτε στον Άγιο Δημήτριο και φτάσετε έως την αρχαία αγορά και την πλατεία Αριστοτέλους. Ακόμα όμως μια διαδρομή με περισσότερα ιστορικά μνημεία είναι να ξεκινήσετε από την Καμάρα (Αψίδα του Γαλέριου) να θαυμάσετε τη Ροτόντα και από εκεί να περάσετε την πάντα γεμάτη πλατεία Ναυαρίνου όπου βρίσκονται τα Ανάκτορα του Γαλέριου και να φτάσετε στον Λευκό Πύργο.

    Βέβαια και μια επίσκεψη στον ναό της Αγίας Σοφίας είναι απαραίτητη. Ένας ναός που χτίστηκε τον 7ο αι. και διατηρείται σε άριστη κατάσταση έως και τις μέρες μας. Δείτε τι χρόνο έχετε και αποφασίστε την καλύτερη διαδρομή.

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα
    Η Ροτόντα που λέγεται πως ήταν μαυσωλείο του αυτοκράτορα Γαλέριου. Τα ψηφιδωτά που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ροτόντας είναι ανεπανάληπτα. Σήμερα λειτουργεί και ως ναός του Αγίου Γεωργίου
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα
    Η Καμάρα της Θεσσαλονίκης. Κτίστηκε τον 3ο αι. ως σύμβολο της νίκης του Ρωμαίου αυτοκράτορα Γαλέριου
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα
    Ο Ναός της Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένος στον Χριστό και στη Σοφία του Θεού

    Παρακάτω σας δίνουμε και τις δύο διαδρομές από το Ανθομέλι που μπορείτε πατώντας επάνω να τις διαβάσετε.


    5. Φαγητό για μερακλήδες

    Ποιος ήρθε στη Θεσσαλονίκη και δεν απόλαυσε μεζέδες; Στα στενά της Αριστοτέλους, ψηλά στα κάστρα ή μήπως δίπλα στη θάλασσα; Όπου κι αν επιλέξετε θα φάτε καλά, νόστιμα και με επιλογές για όλα τα βαλάντια. Η δική μας οικογενειακή τελευταία τρέλα για φαγητό μετά τη βόλτα μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ήταν τα υπέροχα σουτζουκάκια στη λαδόκολα μέσα στη στοά Μοδιάνο, τα ονομαστά βομβίδια που είναι όνομα (μαγαζί) και πράμα (σχήμα)!

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα
    Αυθεντικές γεύσεις της Θεσσαλονίκης στη λαδόκολα
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα
    Βομβίδια!!!

    6. Τα λαδάδικα

    Τι κι αν δεν είστε φοιτητές, τα λαδάδικα έχουν κάτι για όλους. Και για να μην τραγουδήσω και το τραγούδι του Μητροπάνου και με πείτε γραφική, την επόμενη φορά διαλέξτε ταβερνάκι ή μπαράκι και νιώστε το θεσσαλονικιώτικο vibe στο μεδούλι σας. Τα Λαδάδικα ήταν η αγορά του λιμανιoύ της Θεσσαλονίκης, που σώθηκε από τη μεγάλη φωτιά του 1917. Το σχέδιο να την αξιοποιήσουν ήταν από τα καλύτερα που έγιναν στην πόλη. Κρατήσανε τα βασικά χαρακτηριστικά της, αλλά αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά αλλάξανε τον χαρακτήρα της. Τώρα έγινε η πιο γνωστή περιοχή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για ποτό, φαγητό και διασκέδαση. Μια βόλτα από τα Λαδάδικα θεωρείται απαραίτητη, για να μη πω πως επιβάλλεται!


    Μust eat…:

    Τα μπακαλιαράκια στο λιμάνι. Από το 1910 ο Αρίστος είχε ξεκινήσει ένα μαγαζάκι στο λιμάνι που έψηνε γάβρο στους εργάτες του λιμανιού. Αυτό το μαγαζάκι σήμερα βρίσκεται στα χέρια των κληρονόμων και όλα αυτά τα χρόνια σερβίρει σε λαδόκολα μόνο σπεσιαλιτέ τηγανητό παστό μπακαλιάρο με πατάτες τηγανητές και καυτερά πιπέρια. Μην παραλείψετε να γευθείτε την νοστιμιά του μπακαλιάρου του Αρίστου. (Διεύθυνση: Κουντουριώτου 15)


    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα
    Πεζόδρομος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

    7. Βόλτα στις κλειστές αγορές

    Ααα το τι περιποιημένες ήταν οι στοές στην Ερμού και στην Αριστοτέλους και το πόσο όμορφα έμοιαζαν ακόμα και τα ταπεινά μανάβικα δεν λέγεται! Βρείτε μυρωδάτα μπαχαρικά, όμορφα λουλούδια και εκλεχτά ντελικατέσεν για να πάρετε μια μυωδιά από την πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης. Το Καπάνι ή αγορά Βλάλη πήρε το όνομά του από την παλιά αλευροαγορά που λειτουργούσε επί Τουρκοκρατίας και λεγόταν Ου Καπάν. Όπου και να περπατήσεις θα ακούσεις φωνές από τους εμπόρους που διαλαλούν το εμπόρευμά τους και θα δεις κόσμο πολύ, μα πολύ, να στριμώχνεται, να μιλάει δυνατά, να σταματάει, να ψαχουλεύει, να διαλέγει.

    Η οδός Ερμού χωρίζει το Καπάνι από την άλλη μεγάλη σκεπαστή αγορά του Μοδιάνο. Μεγάλες δόξες είχε γνωρίσει η αγορά Μοδιάνο – το όνομά της προήλθε από τον Εβραίο μηχανικό Ελί Μοδιάνο που την κατασκεύασε- έως το 1995 τότε που ο κόσμος δεν χωρούσε και χανόταν μέσα στα δαιδαλώδη στενά της για να ψωνίσει. Τώρα δυστυχώς πολύ λίγα μαγαζιά λειτουργούν και η αγορά σχεδόν έχει εγκαταλειφθεί.

    Όμως στις στοές της έχει ουζάδικα και μεζεδοπωλεία και ίσως εάν περάσετε από εκεί πετύχετε και οργανοπαίκτες με ζουρνάδες και νταούλια να σας διασκεδάσουν και να σας μεταφέρουν σε παλαιότερες εποχές. Όμως και αυτά τα λίγα μαγαζάκια την κρατούν ακόμα ζωντανή, έως ότου έρθει η ώρα της να ξαναγεννηθεί. Και σίγουρο είναι πως δεν θα αργήσει.

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Μανάβικο στην αγορά της Πλατείας Άθωνος

    Must Visit – Πλατεία Άθωνος

    Η Πλατεία Άθωνος που βρίσκεται μεταξύ Αγίας Σοφίας και Αριστοτέλους είναι μια από τις πιο ζωντανές περιοχές της Θεσσαλονίκης και τα βράδια συναγωνίζεται ακόμα και την περιοχή των Λαδάδικων. Παλιά ήταν το καλύτερο σημείο της πόλης και μπορούσε ο καθένας να βρει ότι λαχταρούσε η ψυχή του. Σήμερα όμως λίγα από εκείνα τα μαγαζιά έχουν απομείνει, τα περισσότερα κλείσανε, έχει όμως γεμίσει από όμορφα στέκια,ταβερνούλες και έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός για τους Θεσσαλονικείς αλλά και για του τουρίστες, Ειδικά από τότε που τοποθετήθηκε και το γυάλινο σκέπαστρο η ατμόσφαιρα άλλαξε και όλα πήρανε μια άλλη διάσταση.

    Η βόλτα μας μέσα στα στενά της πλατείας Άθωνος, με τις ταβερνούλες και στα μαγαζάκια που έχουν απομείνει με τα μπαχάρια και τα ψάθινα και ξύλινα χειροποίητα αντικείμενα ήταν για εμάς μια ακόμα νέα εμπειρία από τη Θεσσαλονίκη

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Η σκεπαστή αγορά στη Πλατεία Άθωνος
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Στην αγορά της Πλατείας Άθωνος θα βρείτε ακόμα τα τελευταία χειροποίητα ψάθινα καλάθια και πανέρια!

    8. Τα υπέροχο bistro, cafe και ζαχαροπλαστεία της.

    Τέτοια άνθηση στα ζαχαροπλαστεία και στα μικρά καφέ δεν την έχω δει πουθενά. Ήταν που ήταν η Θεσσαλονίκη η πόλη των καλύτερων γλυκών, μια μίξη ανατολής και δύσης, τώρα με τα τόσα υπέροχα μαγαζάκια σε κάθε γωνιά της πόλης, μπορείτε να απολαύσετε από το φαγητό σας, το σνακ, τον καφέ, έως το γλυκό, το παγωτό και τον κρασάκι σας.

    Την ωραιότερη μυρωδιά από τσουρέκι θα την μυρίσετε όταν περάσετε από τη γωνία Τσιμισκή με Αριστοτέλους από το ζαχαροπλαστείο του Τερκενλή (δοκιμάστε το τσουρέκι με κάστανο). Είμαι σίγουρη πως θα υποκύψετε στον πειρασμό και θα μπείτε μέσα για να γευθείτε έστω ένα από τα υπέροχα γλυκά του αν μπορέσετε και δεν φύγετε με ένα γεμάτο κουτί από αυτά!

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Γύρω από την πλατεία Αριστοτέλους θα βρείτε παραδοσιακά στέκια κάτω από τη δροσιά των δένδρων.

    Μust visit:

    • Xατζής με πολλά ζαχαροπλαστεία μέσα στη Θεσσαλονίκη. με σπεσιαλιτέ το περίφημπ καζάν ντιπί φτιαγμένο με βουβαλίσιο γάλα.
    • Ελενίδης με τα πολύ γνωστά σε όλους τα τρίγωνα φτιαγμένα από φύλο κρούστας και γεμιστά με κρέμα που μένουν χωρίς να νοτίσουν έως και 20 ώρες!
    • Αγαπητός Ιστορικό και διάσημο ζαχαροπλαστείο για τα μοναδικά του τρίγωνα με σφολιάτα και όχι μόνο!
    • Χατζηφωτίου Τα πιο γλυκά μυστικά της Θεσσαλονίκης είναι τα σοκολατένια πουράκια και οι καριόκες του Χατζηφωτίου
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε στις αρχές του 1960

    9. Τα ανακαινισμένα νεοκλασικά της κτήρια

    Με εντυπωσίασε φέτος που έκανα βόλτα στο κέντρο, το πόσα πολλά κτήρια έχουν ανακαινιστεί, αρκετά έπειτα από ιδιωτική πρωτοβουλία. Όσο κι αν το μετρό της Θεσσαλονίκης έχει γίνει σαν το γιοφύρι της Άρτας, τουλάχιστον η αρχιτεκτονική της έχει αναδειχτεί αρκετά μέσω των νεοκλασικών κτηρίων της. Στη γωνία Αγίας Σοφίας και Ερμού, το Μέγαρο Λόγγου χτισμένο από το 1925, γνωστό ως το ‘Κόκκινο σπίτι’, μετά ειδικά με τη νέα ανακαίνισή του είναι ένα πραγματικό κόσμημα της πόλης.

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Το ανακαινισμένο “Κόκκινο Σπίτι” στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Υπέροχα κτίρια κοσμούν ακόμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης

    10. Shopping στην Τσιμισκή

    Ποιος έχει πάει Θεσσαλονίκη και δεν έχει αγοράσει έστω και μια καρφίτσα; Άλλωστε οι Θεσσαλονικιές φημίζονται για το γούστο και την κοκεταρία τους. Κοκόνες και κοκέτες από πάππου προς πάππου και φυσικά η αγορά της Τσιμισκή κρύβει θησαυρούς για Θεσσαλονικείς και τουρίστες.

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Έτοιμες για shopping therapy στην Τσιμισκή!!!

    Must visit – Πεζόδρομος Ναυαρί

    • Ο πεζόδρομος της Ναυαρίνου για πίτσα και κρέπες γεμιστές είναι ιδανικός για τη νεολαία. Περπατήστε από την Καμάρα έως την Τσιμισκή και αγοράστε μικροπράγματα για τους έφηβους της παρέας. Ακόμη ένας must δρόμος της πόλης είναι η οδός Ικτίνου αλλά και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας για όλες τις ηλικίες!
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας.
    • Τiffany’s (Ικτίνου 3) Είναι ένα από τα καλύτερα κλασικά εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη.
    • Ble (στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας) Εδώ και λίγα χρόνια άνοιξε και έγινε ένα από τα καλύτερα στέκια της πόλης. Εδώ θα βρείτε ολόφρεσκα ψωμιά ψημένα σε παραδοσιακούς φούρνους, θα απολαύσετε τον καφέ σας είτε στο δροσερό εσωτερικό του ή στα τραπεζάκια έξω και αν θέλετε μπορείτε να απολαύσετε γεύσεις εκλεκτές επιλεγμένες από εσάς με ό,τι θέλετε και όσο θέλετε και να πληρώσετε ανάλογα με το βάρος του πιάτου σας!
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Καθίσαμε και εμείς στο Ble και απολαύσαμε υπέροχο μιλφέιγ, κανταΐφι, και ανεπανάληπτο γευστικά παγωτό!

    11. Τα σοκάκια και τα δρομάκια της

    Εντάξει, δεν ξέρω αν ήταν που ήταν καλοκαίρι και δεν είχε πολύ κόσμο αλλά βρήκα την πόλη ιδιαίτερα καθαρή και πραγματικά το κάθε σοκάκι είχε και μια διαφορετική γοητεία. Περιπλανηθείτε like #lostinthessaloniki και γενικά αφιερώστε χρόνο στις βόλτες και στην γευσιγνωσία.

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Πραγματικά γραφικά στενά στο κέντρο της πόλης.
    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Ποιός δεν θα ήθελε να πίνει το καφεδάκι του κάτω από τα σκιερά στέκια της πόλης;

    Bonus λόγος για να λατρέψεις τη Θεσσαλονίκη!

    Και αφού εξαντλήσετε κάθε γωνιά και όμορφη γειτονιά της Θεσσαλονίκης, ξεχυθείτε για να γνωρίσετε πρώτα τις κοντινές της παραλίες, Περαία, Αγία Τριάδα και Νέα Μηχανιώνα και αργότερα αφεθείτε στις καθαρές θάλασσες της Χαλκιδικής για μπάνια και βόλτες στα όμορφα ψαροχώρια της.

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Αναμνηστική φωτογραφία από τα κάστρα της Θεσσαλονίκης μαζί με το Fiat 500Χ

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές

    Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία Fiat για την χορηγία του νέου Fiat 500X που μας βοήθησε με ασφάλεια να φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη αλλά και να τη γυρίσουμε από άκρη σε άκρη! Μπορείτε να μάθετε τα πάντα γύρω από το υπέροχο αυτό αυτοκίνητο στο επίσημο site της Fiat


    Θα χαρώ να μάθω την άποψή σας για την πατρίδα μου! Έχετε επισκεφθεί ποτέ τη Θεσσαλονίκη;

    Κάλη


    Εxtra extra bonus photo και tip

    Αν στην παρέα υπάρχουν και παιδιά μπορείτε να επισκεφτείτε και τον Πύργο του ΟΤΕ στον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης που είναι σίγουρο ότι θα τους εντυπωσιάσει! Ανεβείτε στον τελευταίο όροφο που περιστρέφεται, πιείτε το ποτό σας στην καφετέρια και απολαύστε τη μαγευτική θέα της Θεσσαλονίκης από όλες τις πλευρές.

    10 λόγοι να λατρέψετε τη Θεσσαλονίκη. Αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, βόλτες, λευκός πύργος. κάστρα, ροτόντα, καμάρα, αγορές
    Ο Πύργος του ΟΤΕ έγινε το 1970 και βρίσκεται εντός του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολύ καλή περιγραφή της λατρεμένης πόλης! Διαβάζοντας το άρθρο έκανα μια αναδρομή στα δύο 3ήμερα που επισκέφτηκα την πόλη τα τελευταία χρόνια. Την είχα ξαναεπισκεφτεί δύο φορές τη δεκαετία του 80, τόσο παλιά, χαχα.Έχω να προτείνω το αρχαιολογικό μουσείο, το Τελόγλειο Ίδρυμα και το μουσείο φωτογραφίας.Δεν πρόλαβα να επισκεφτώ άλλα μουσεία, πχ Μακεδονικού Αγώνα, Εβραϊκό.
      Στα καταστήματα εστίασης ευχαρίστως θα ξαναέτρωγα βάφλα στο SPOON. Σημειωτέον, δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι βάφλες, αλλά του συγκεκριμένου καταστήματος είναι απίστευτες! Ωραίος χώρος με θέα για καφέ είναι το ELECTRA PALACE.
      Θα ήθελα να ξαναπάω σύντομα!

    2. Θεσσαλονίκη , ένας μεγάλος έρωτας αυτή η πόλη. Μου ξαναφέρατε στην μνήμη υπέροχες στιγμές αλλά και μου δώσατε και ιδέες για την επόμενη επίσκεψή μας!!

      • Αν λες αυτό που ήταν στην Ικτίνου με τα διάσημα μπιφτέκια, όχι δεν υπάρχει έχει κλείσει πριν 2 χρόνια. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά ωραία μαγαζιά στην πόλη. Υπάρχει το ούζο μέλαθρον, υπάρχουν πολλά στα λαδάδικα, τα μπακαλαράκια στο λιμάνι (κάτω από τα λαδάδικα), το ελιά λεμόνι επίσης είναι καλό στη βενιζέλου….

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης