ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Τα ταξίδια είναι προίκα για τα παιδιά μας

  Τα ταξίδια είναι προίκα για τα παιδιά μας. Γιατί; Θα σας αναλύσω παρακάτω αναλυτικά τις σκέψεις μου. Φέτος, στην Δ’ δημοτικού ο γιος μου με χαρά έμαθε από τη δασκάλα τους πως στο μάθημα της μελέτης και στις ώρες της ευέλικτης ζώνης θα κάνουν το μάθημα της Γεωγραφίας. Αφού πήραμε τον Άτλα και αναρτήσαμε τον χάρτη της Ελλάδας στο δωμάτιό του (γιατί ο χάρτης είναι ο μεγαλύτερος βοηθός στην εκμάθηση της Γεωγραφίας) ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε σε κάθε μάθημα όλα όσα έκαναν με τη δασκάλα του στο σχολείο. Στο άψε σβήσε μάθαμε τα γεωγραφικά διαμερίσματα και μετά σειρά είχαν να μάθουμε τα σημαντικότερα γεωλογικά στοιχεία για το καθένα όπως επίσης και τους νομούς με τις πρωτεύουσές τους. 

  Τα ταξίδια είναι προίκα για τα παιδιά μας

  Με πολύ χαρά συνειδητοποίησα πως ήδη από τους δυο πρώτους νομούς τους οποίους μελέτησαν, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, είχε κάτι να θυμηθεί από μέρη τα οποία κατά καιρούς είχαμε επισκεφτεί. Μάλιστα με πολύ περηφάνια περιέγραφε στη δασκάλα και στους συμμαθητές τους τα μέρη αυτά κι εκείνοι με τη σειρά τους τον ενθάρρυναν να τους λέει όσα έχει δει.

  Μετά από δική του πρωτοβουλία και φυσικά αφού ρώτησε τη δασκάλα του ετοίμασα ένα φάκελο στο usb με 2-3 ενδεικτικές φωτογραφίες από τα μέρη που επισκεφτήκαμε για να τα δείξει στην τάξη του. Η θετική στάση της δασκάλας του αλλά και ο ενθουσιασμός των συμμαθητών του πραγματικά με εξέπληξαν! Γιατί τι καλύτερο από το να συνδυάζεις ονομάτα πόλεων με εικόνα; Πόσο μάλλον να τις έχεις επισκεφτεί!

  taxidia_me_paidia_moustheni

  Αυτό που επίσης με συγκίνησε στον γιο μου ήταν ότι θεωρεί τον εαυτό του “ταξιδιάρη”, όπως είπε στη δασκάλα του όταν εκείνη τον ευχαρίστησε που μοιράστηκε μαζί τους τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες αλλά και παρότρυνε τους συμμαθητές του να επισκεφτούν κι εκείνοι τα μέρη εκείνα λέγοντας: “Σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα”! (Τελικά ένα ταξιδιάρικο Ανθομέλόπαιδο είναι!)

  Τα ταξίδια είναι προίκα για τα παιδιά μας

  Ταξιδεύοντας μέσα από τις φωτογραφίες στα μέρη που εκείνος επισκέφτηκε πήγαμε πρώτα στη Θράκη, στην Ξάνθη και στον Νέστο και συνεχίσαμε με τη Θεσσαλία και τα μέρη της όπως τα Τρίκαλα (φρούριο), την Καρδίτσα (πάρκο με παγώνια), τη Λίμνη Πλαστήρα-φράγμα Ταυρωπου, τον Βόλο και Πήλιο (κάναμε πεζοπορία και είδαμε αρκετά χωριά του Πηλίου). Μετά περάσαμε στην Ήπειρο και θυμηθήκαμε το ταξίδι μας στα Γιάννενα αλλά και στα Ζαγοροχώρια με τα υπέροχα γεφύρια τους.

  Πώ πω μαμά πόσα μέρη έχω επισκεφτεί! Έχω όμως πολλά ακόμα!” Ξέρετε τι μου ζήτησε αμέσω μετά; Τα επόμενα ταξίδια μας να είναι στην περιοχή της Πίνδου, στη Σπάρτη (όπου πήγαν οι Δωριείς) και στην Κρήτη αφού γι αυτή και τον μινωικό πολιτισμό έχει μάθει τόσα πολλά! 

  Με όλα αυτά συνειδητοποίησα πόσο καλό κάνουν στα παιδιά μας τα ταξίδια. Μαθαίνουν καλύτερα την Ιστορία, τη Γεωγραφία μαθαίνουν πολλά για την χώρα τους. Γι αυτό πιστεύω ακράδαντα πως τα ταξίδια είναι προίκα για τα παιδιά μας. Μη φοβάστε να ταξιδέψετε παρέα με τα παιδιά. Και μη βρίσκετε δικαιολογία τα χρήματα. Ακόμη και μία ημερήσια εκδρομή έχει τόσα να τους μάθει.

  Με εφαλτήριο την πόλη σας ξεκινήστε με κοντινές εκδρομές ή συνδυάστε ακόμη και κοινωνικές υποχρεώσεις με επίσκεψη σε αξιόλογα μέρη. Μπορείτε ακόμη να γίνετε τουρίστες στην πόλη σας και να δώσετε στα παιδιά την ευκαιρία να τη γνωρίσουν καλύτερα παρέα με εσάς, όπως έκανε η γιαγιά Μαρία στην αρχή με τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη αλλά και με την μικρή μας Μελίτα στην Αθήνα (δείτε εδώ, εδώ). 


  Δείτε στο Ανθομέλι κι άλλα ταξίδια ή ξεναγήσεις με παιδιά:

  Θεσσαλονίκη (Καμάρα, Ροτόντα, Λευκός Πύργος)

  Θεσσαλονίκη (Κάστρα, Άγιος Δημήτριος)

  Αθήνα (Μουσείο Ακρόπολης με τα παιδιά)

  Αθήνα (ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

  Αθήνα (Φιλοπάππου)

  Αθήνα (Αρχαία Αγορά)

  Μυστράς: ταξίδι στη βυζαντινή καστροπολιτεία

  Οικογενειακό ταξίδι: Ναύπακτος, Δελφοί, Μεσολόγγι, Πάτρα

  Επίσκεψη στο μνημείο του Λεωνίδα και στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών με τα παιδιά

  Ρόδος, στην παλιά πόλη με τα παιδιά

  Πώς περάσαμε στη Σαντορίνη με τα παιδιά μας

  Βόλτα στο παλιό ενετικό λιμάνι των Χανίων με τα παιδιά

  Οικογενειακές διακοπές στο Τολό με τα παιδιά


  Τα ταξίδια είναι προίκα για τα παιδιά μας. taxidia_paidia_karditsa

  Βοηθήστε τα παιδιά να αγαπήσουν τα ταξίδια γιατί  μπορούν να τα χαλαρώσουν από το βαρύ για την ηλικία τους πρόγραμμα, να τα μορφώσουν, να τα κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Αργότερα, μεγαλώνοντας, τα ταξίδια θα είναι κάτι που θα αποζητούν και θα μάθουν με τη σειρά τους και στα δικά τους παιδιά. Οι δικοί μας γονείς μας έκαναν να αγαπήσουμε τα ταξίδια και να ξεφύγουμε από τις επισκέψεις μας στο χωριό κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.

  Ταξίδι με εφήβους στην Ευρώπη; Τι μπορεί να τους ενδιαφέρει;

  Προορισμοί για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

  Κερδίστε χρόνο και χρήματα με σωστή οργάνωση πριν το ταξίδι

  Αξίζει να πάω στο Walt Disney Studios Park στην Disneyland Paris;

  10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους στο εξωτερικό

  Στα πρώτα μας οικογενειακά ταξίδια με το τροχόσπιτό μας κάναμε τον γύρο της Πελοποννήσου αλλά και μια περιοδεία στην Ευρώπη!  Γυρίζοντας είχαμε τόσα να θυμόμαστε αλλά και να διηγηθούμε στους φίλους μας, ακόμη και τώρα οι αναμνήσεις είναι έντονες χωρίς υπερβολή! Ωραίες και οι επισκέψεις στον παππού και στη γιαγιά αλλά και η συνεύρεση με συγγενείς αλλά είναι ωραίο να αλλάζουμε παραστάσεις πότε πότε! Το πόσο συχνά εξαρτάται από εσάς φυσικά! 

  Τα ταξίδια είναι προίκα για τα παιδιά μας

  Και φυσικά επειδή τα ταξίδια με τα παιδιά δεν πρέπει να καταλήγουν σε γκρίνιες και μαλώματα, εκτυπώστε τα παιχνίδια για το αυτοκίνητο αλλά και διαβάστε τις προτάσεις μας για το τι μπορείτε να έχετε μαζί σας ώστε να απασχοληθούν ή να παίξουν! Αύριο φεύγουμε παρέα του για Καστοριά!

  Κατερίνα

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Kathy
  Kathyhttps://www.anthomeli.com
  Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

  4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπέρα.
   Πολὺ ὡραία καὶ χρήσιμη ἡ ἀνάρτησή σας καὶ τὸ ἱστολογιό σας ἐν γένει.
   Μία καλοπροαίρετη ἐπισήμανση: τὸ οὐσιαστικὸ “ὁ ἄτλας” στὴν αἰτιατικὴ ἔχει τύπο
   “τὸν ἄτλαντα”.
   Δὲν ξέρω ἂν μπορεῖτε νὰ τὸ διορθώσετε ἐκ τῶν ὑστέρων.
   Ἂν θέλετε, διαγράψτε κατόπιν τὸ σχόλιό μου.
   Εὐχαριστῶ καὶ καλὴ συνέχεια.

   • Σε ευχαριστούμε πολύ για την διόρθωση. Οντως ήταν χαζό λάθος αλλά για αυτό είστε εδώ εσείς τα Ανθομελάκια για να τα βλέπετε όλα! Καλέ γιατί να σβήσω το μήνυμα. Αντίθετα χαιρόμαστε που προσέχετε τόσο πολύ τις αναρτήσεις μας, χεχε!

  2. Τι γλυκό το ταξιδιάρικο Ανθομελόπαιδό σου που πήγε στην τάξη του και περιέγραφε τις εμπειρίες του, το μικρούλι! 🙂 Μπράβο σας που σαν γονείς δίνετε στα παιδιά σας τέτοια βιώματα, όντως τα ταξίδια είναι η προίκα μας και αν το βάλουμε στόχο και το έχουμε γενικά σαν νοοτροπία, μπορούμε και με λιγότερα χρήματα να δούμε πολλά μέρη και να αλλάξουμε παραστάσεις 🙂
   Και στα επόμενά σας, λοιπόν, να’στε καλά!

   • Ευχαριστούμε stunning mom! Oντως είναι σε πολλές περιπτώσεις θέμα νοοτροπίας! Εντάξει σίγουρα μιλάμε και για περιπτώσεις που τα οικονομικά δεν βγαίνουν με τίποτα αλλά υπάρχουν και αυτοί που μπορούν και δεν ξεκουνάνε! Καιρός να ξεκουνηθούμε όλοι μας! Κάλη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης