ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ναύπλιο… payback time!

    Και πάνω που λες… πφ, λάθος επιλογή έκανα φέτος για τις καλοκαιρινές μου διακοπές… θα μπορούσα να είχα επιλέξει κάτι άλλο… παίρνεις την απόφαση για ένα τελικό τριήμερο πριν λήξει η άδεια του Κώστα. Και ναι… μπαίνεις στη μικρή περιοχή… σουτ…. και γκολ!!!! Η απόφαση αυτή ήταν πιο σωστή και επιτέλους αποζημιώνεσαι για το φετινό καλοκαίρι…. Ναύπλιο darling, ευχαριστούμε πολύ!
     
    To Nαύπλιο το αγαπώ πολύ (όπως πολλοί και από εσάς)… ήταν ένας από τους πρώτους προορισμούς που είχαμε επιλέξει με τον Κώστα τα πρώτα χρόνια της σχέσης μας και νομίζω ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν θα θέλω να το επισκέπτομαι. 
     
    Πόσο μάλιστα όταν η μέρα που φτάσαμε ήταν η επόμενη της Πανσελήνου και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι έλαμπε ακόμα από περηφάνια που ήταν το μεγαλύτερο της χρονιάς! 
     
    Η βόλτα και το φαγητό μας ήταν υπέροχα και αν εξαιρέσεις ότι έπρεπε να γυρίσουμε νωρίς σχετικά γιατί η Μελίτα δεν είχε κοιμηθεί όλη μέρα από την χαρά της και φυσικά σερνότανε το καημένο… νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα ήταν υπέροχα!Ναύπλιο... payback time! 1
     Και πώς να μην είναι όταν κάθε σημείο, κάθε γειτονιά και κάθε μαγαζάκι σε καλεί να το δεις, να το επισκεφτείς και φυσικά να το απολαύσεις!Ναύπλιο... payback time! 3
    Αν και ο φωτισμός χάνει στην φωτογραφία… το Ναύπλιο έχει σίγουρα πολλά να δείξει ακόμα και τη νύχτα. Με κάθε του γωνιά να είναι μαγική!Ναύπλιο... payback time! 5
    Δεύτερο highlight του τριημέρου…. η θάλασσα! Μετά από την εβδομάδα του παγετώνα (όπου παγετώνας βλέπε Τηνιακές θάλασσες), οι θάλασσες στο Ναύπλιο ήταν όνειρο (κάτι από θερμοσίφωνα μας θύμισαν,χιχι). Πρώτη στάση Καραθώνας και δεύτερη στάση (διπλή μάλιστα) στο Δρέπανο (Άγιος Νικόλαος). Και μην νομίζετε ότι το παίζω έξυπνη με τόσες ονομασίες… απλά είχα καλό ξεναγό! Η φίλη Σοφία (αυτή ντε, που κάντε share τα like σας,χιχι) γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και με ενημέρωσε αναλυτικότατα για του πρέπει να πάω, να φάω ή να κολυμπήσω. Δέκα άριστα στο τουριστικό γραφείο, ” Η γελαστή Σοφία”!!!Ναύπλιο... payback time! 7Ναύπλιο... payback time! 9
    Δεν έλειψαν φυσικά τα παιχνίδια παντός φύσεως… αλλά και αρκετή ξεκούραση για τον μαμά και τον μπαμπά αφού είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε ένα ζευγάρι από την Πάτρα (Γιάννη και Άννα τα φιλιά μου) με τα παιδιά τους και έτσι και η Μελίτα είχε παρέα (και δεν μας ζάλιζε το κεφάλι ζητώντας συνέχεια Κου-Κού (όπου κουκού βλ. παιδιά) και εμείς περάσαμε σούπερ… συζήτηση, βόλτες, μπανάκι και πολύ γέλιο! Ακόμα ένα άριστα για τους νέους μας φίλους!  To επίσης σούπερ ήταν ότι τα παιδιά δεν ήταν μόνα τους αλλά με τη νονά του μεγάλου τους γιου που επίσης μένει στο Ναύπλιο και έτσι να μερικές ακόμα πληροφορίες που μας έκαναν να νιώθουμε…σαν στο σπίτι μας. (Μπορείτε επίσης να δείτε το blog της καταπληκτικής Νονάς-Δασκάλας-blogger εδώ.) 
     
    Να μην ξεχάσω να πω επίσης ότι αυτές οι διακοπές είχαν και κάτι ακόμα σημαντικό… μάθαμε να κάνουμε μπάνιο και με μπρατσάκια… μετά από αρκετά μπάνια με το πραγματικά μαγικό swimtrainner… η Μελίτα μέσα σε μία μέρα απέκτησε τον έλεγχο του σώματός της και με τα μπρατσάκια… πάμε για χρυσό σας λέω!!! Φυσικά το αστείο είναι ότι εκτός από τα μπρατσάκια ερωτεύτηκε και κάθε τι με Μεμέ (βλ. μπικίνι)… δεν έμπαινε στη θάλασσα χωρίς αυτό… ευτυχώς είχα δύο, χαχα!
     
    Εκτός από θάλασσα όμως ήμασταν τυχεροί γιατί βρεθήκαμε και σε έκθεση βιβλίου όπου εκτός από βιβλία προμηθευτήκαμε και ξύλινα επιπλάκια για το κουκλόσπιτο που θα φτιάξει ο μπαμπάς στη Μελίτα!!! Τα παιδιά ανά χείρας με τα καινούργια τους αποκτήματα και βόλτα για παγωτάκι! Το μόνο που δεν προλάβαμε ήταν η βόλτα με την άμαξα που θέλαμε πολύ αλλά δεν πειράζει, next time! 
    Ναύπλιο... payback time! 13
    Τρίτο highlight ο καιρός και το ξενοδοχείο… χωρίς αέρα (βλ. Τήνο) και με ένα πολύ όμορφο ξενοδοχείο (εντάξει και της Τήνου καλό ήτανε), οι τρεις μέρες πέρασαν τόσο γεμάτες και τόσο όμορφα που μόνο καλά λόγια έχω να πω.  Ναύπλιο... payback time! 15
     
    Εννοείται φυσικά πως όπως και όλα μας τα ταξίδια δεν θα ήταν τα ίδια αν δεν υπήρχε αυτό το μικρό πλασματάκι να μας ομορφαίνει τη ζωή με τα τσαλίμια της, τα χαμόγελά της… ακόμα και τις ζωηράδες της που παρόλο που πολλές φορές μας θυμώνουν… προσθέτουν λίγο αλατοπίπερο στη ζωή μας. Μελίτα μου εύχομαι να μπορέσουμε να σου προσφέρουμε πολλά ακόμα ταξίδια με πλοίο (τοπ(λ)ίο), αεροπλάνο (του-τούτ) ή αυτοκίνητο (μπι-μπίπ)! Ναύπλιο... payback time! 17
     
    Αν και το καλοκαιράκι έχει επισήμως τελειώσει, πολλά παιδάκια έχουν αρχίσει ήδη τον παιδικό σταθμό και εσείς τις δουλειές σας… μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι δεν είναι απλά μια εποχή… είναι φιλοσοφία ζωής… και βρίσκεται κυρίως στην καρδιά μας!
     
    Για τη διαμονή σας κάντε την αναζήτησή σας εδώ: 


    Booking.com


     
     
    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    18 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολύ χάρηκα που τελικά έστω και αυτές οι 3 μέρες ήταν τελικά το κερασάκι στην λίγο άγλυκη τούρτα του καλοκαιριού σας! (βλ. Τήνο)
      Όμορφες φώτο! Ειδικά η τελευταία της μικρής μας!
      Ανυπομονώ για το κουκλόσπιτο! Μην κεχάσετε τις φωτο για το ανθομέλι φυσικά! Ήθελα κι εγώ να φτιάξει ο Γιώργος ένα για την Μαρία πέρυσι αλλά φτιάξε το ένα, φτιάξε το άλλο μας πήρε η μπάλα και δεν το κάναμε! Τώρα που μεγαλώνει δεν νομίζω να το θέλει. Θα παίζει στης ξαδέρφης της όμως!

    2. Κάλη μου πολύ χαίρομαι που after all περάσατε τέλεια!! Το Μελιτάκι σας είναι για φάγωμα, κάνω babysitting όποτε θες!! 😉 Μιας και την χάρηκα live ναι κολυμπούσε μια χαρά άνετη,αστεράκι!! Σας έχουμε συμπαθήσει πολύ να ξέρετε φιλάκια πολλά!!

    3. Κι εγώ ανυπομονώ για το κουκλόσπιτο!
      Αχ και πόσο θέλω να πάω στο Ναύπλιο που ακούω μόνο καλά γι αυτήν την πόλη. Πάντως μοιάζει γραφική και ρομαντική. Που θα πάει…
      Σας φιλώ κορίτσια μου!

    4. Αχ Κάλη και ποιος δεν λατρεύει το Ναύπλιο! Και ο Στράτος εκεί με πήγε σαν πρώτη εκδρομή της γνωριμίας μας για να με "τυλίξει". Λες να υπάρχει σε κάποιο black book-οδηγό των αντρών??? χα χα χα
      Σε χαίρομαι που δεν πτοείσαι και πάντα ψάχνεις λύσεις να ξεπεράσεις τα όποια προβλήματα!!! Άφησες πίσω σου την "κρύα" Τήνο και προς ολοταχώς για το "ζεστό" Ναύπλιο που σας άφησε υπέροχες αναμνήσεις με Μελίτα κολυμβήτρια τσαχπίνα και ναζιάρα!!!
      Φιλάκια πολλάαααααααααααααααααααα

    5. Χαίρομαι που σας άρεσε Κάλη μου στο Ναύπλιο!!!! Εμείς μέναμε Αθήνα και επιλέξαμε να μετακομίσουμε Ναύπλιο γιατί μας άρεσε πάρα πολύ εδώ!!! Να έρθετε οπωσδήποτε… αν θέλετε κάποια πληροφορία για οτιδήποτε εδώ στο Ναύπλιο είμαι στη διάθεσή σας! Φιλιάαααα πολλάαααα

    6. Μια από τις πόλεις που θα ήθελα να επισκεφθώ!! Τι ωραίες εικόνες!! Το Μελιτάκι μια κούκλα!! Μπράβο που κολυμπάει με μπρατσάκια!! Του χρόνου..ποιος την πιάνει!! πολλά φιλιά

    7. Μπράβο που περάσετε τοσο όμορφα! Βεβαια προσφέρεται και το Ναύπλιο για να κάνει τις διακοπές σας όμορφες σε συνδιασμό με την Μελίτα θα ηταν σίγουρα τέλεια! Πάντως και εμεις ως ζευγάρι για πρωτη εκδρομή το Ναυπλιο είχαμε επιλέξει!

    8. Επίτηδες το κάνεις πρωί πρωί; Πόσο καιρό τρώγομαι για μια βόλτα στο Ναύπλιο! Έχω πολλά χρόνια να πάω και το έχω επιθυμήσει! 🙂 Να δείτε πως το Μελιτάκι του χρόνου θα κολυμπάει χωρίς μπρατσάκια!! Ωραίες όλες οι φωτογραφίες μα η τελευταία είναι καταπληκτική!! Να χαίρεστε την κουκλίτσα σας! Φιλιά!!

      • Είδες Ελεάννα μου!!! Περάσαμε από το Δρέπανο!!! Το επόμενο καλοκαίρι νομίζω θα δώσουμε όλες οι μπλόγκερ ραντεβού εκεί γιατί βλέπω μεγάλη αγάπη για το Ναύπλιο!

    9. Τελικά μας έχεις εξάψει την περιέργεια πόσο άσχημα τα περάσατε επιτέλους σε αυτή την Τήνο; Το δυσφήμησες τελείως το κακόμοιρο το νησάκι!
      Όσο για το Ναύπλιο, μπορώ να φανταστώ πόσο όμορφα τα περάσατε. Έχω δεθεί πολύ με αυτή την πόλη: πολλές εκδρομές εκεί με τους γονείς μου στην παιδική ηλικία, εκδρομές με την παρέα μου ως φοιτήτρια, η πρώτη εκδρομή που πήγα με το Θοδωρή, ο Θοδωρής παρουσιάστηκε εκεί φαντάρος στο Μηχανικό οπότε για ένα διάστημα πήγαινα κάθε ΣΚ, ο αδερφός μου επίσης φαντάρος εκεί…και πλέον κάθε καλοκαίρι πάμε στανταρν 2-3 τριήμερα για να κάνουμε τα μπανάκια μας.

      Πολυαγαπημένη πόλη, πανέμορφη και βλέπω ότι και εσείς τα περάσατε πολύ όμορφα. Και η Μελίτα μεγάλωσε πολύ!
      Φιλιά!

    10. Η ιδιαίτερη πατρίδα μου είναι κοντά στο Ναύπλιο, επομένως έχω να πω πολλάααααααααά! Βλέπω πήγατε Καραθώνα! τέλεια! Ελπίζω να πήγατε Κάντια και Άγιο Νικόλαο (κονδύλη). Ελπίζω να φάγατε στο Κακαναράκη, στην Όμορφη Πόλη(ταβερνάκια πίσω από το παλιό Τελωνείο) και στο Suola (πίτσα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό). Αξίζει για όποιον πάει (όλες τις εποχές, ειδικά αν έχει παιδιά) να ξεκουραστεί στο Φουγάρο.

      • Μμμμ, πέτυχες πολλά. Οντως πήγαμε στον Αγιο Νικόλαο για μπάνιο και όντως φάγαμε στο Σκουόλα… τα υπόλοιπα που μου λες τα κρατώ για την επόμενη φορά! Ευχαριστώ πολύ!

    11. Για όποιο λόγο έχει η καθεμιά (να μην έχω κι εγω; Εκεί πήγαμε την Πενταήμερη,που τότε ήταν 3ήμερη) δε μπορεί παρά να λατρέψει το Ναύπλιο! Κάθε τόπος έχει τις δικές του ομορφιές, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, απ όλους κάτι παίρνεις.
      Κάλη μου και του χρόνου,να απολαύσετε άλλο ένα Καλοκαίρι με καλλίτερες Μελινοεπιδόσεις,που θα σας ξετρελλάνουν μεγαλώνοντας και θα σας αφήνουν και λίγο πιο ελεύθερους ωριακά!!!
      Καλή προσαρμογή τώρα και όμορφες δημιουργιες!

    12. Όλες οι φωτογραφίες είναι όμορφες, αλλά η τελευταία είναι τέλεια!!
      Χαίρομαι που τα περάσατε όμορφα…το Ναύπλιο είναι αγαπημένος προορισμός…Τήνο δεν έχω πάει ακόμα..
      Κοίτα όμως που μου κόλλησε τώρα το κουκλόσπιτο…ανυπομονώ να το δω..τρελαίνομαι για κουκλόσπιτα η μπέμπα!!
      Να είστε καλά και να περνάτε όμορφα..φιλιά πολλά!

    13. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ! ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ!!!
      ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ!!
      ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΒΟΛΕΥΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOG ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΟΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΒΓΑΛΑΤΕ;

      • Βιβή μου δυστυχώς δεν είσαι η μόνη που μας το λες… αλλά αργεί πολύ να ανοίξει η σελίδα σε κινητό και μικρούς υπολογιστές (στυλ i-pad) και έτσι έπρεπε να ελαφρύνουμε την σελίδα με διάφορους τρόπους. Λυπόμαστε πολύ!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης