Ναύπλιο… payback time!

Callie
Και πάνω που λες… πφ, λάθος επιλογή έκανα φέτος για τις καλοκαιρινές μου διακοπές… θα μπορούσα να είχα επιλέξει κάτι άλλο… παίρνεις την απόφαση για ένα τελικό τριήμερο πριν λήξει η άδεια του Κώστα. Και ναι… μπαίνεις στη μικρή περιοχή… σουτ…. και γκολ!!!! Η απόφαση αυτή ήταν πιο σωστή και επιτέλους αποζημιώνεσαι για το φετινό καλοκαίρι…. Ναύπλιο darling, ευχαριστούμε πολύ!
 
To Nαύπλιο το αγαπώ πολύ (όπως πολλοί και από εσάς)… ήταν ένας από τους πρώτους προορισμούς που είχαμε επιλέξει με τον Κώστα τα πρώτα χρόνια της σχέσης μας και νομίζω ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν θα θέλω να το επισκέπτομαι. 
 
Πόσο μάλιστα όταν η μέρα που φτάσαμε ήταν η επόμενη της Πανσελήνου και το Αυγουστιάτικο φεγγάρι έλαμπε ακόμα από περηφάνια που ήταν το μεγαλύτερο της χρονιάς! 
 
Η βόλτα και το φαγητό μας ήταν υπέροχα και αν εξαιρέσεις ότι έπρεπε να γυρίσουμε νωρίς σχετικά γιατί η Μελίτα δεν είχε κοιμηθεί όλη μέρα από την χαρά της και φυσικά σερνότανε το καημένο… νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα ήταν υπέροχα!
 Και πώς να μην είναι όταν κάθε σημείο, κάθε γειτονιά και κάθε μαγαζάκι σε καλεί να το δεις, να το επισκεφτείς και φυσικά να το απολαύσεις!
Αν και ο φωτισμός χάνει στην φωτογραφία… το Ναύπλιο έχει σίγουρα πολλά να δείξει ακόμα και τη νύχτα. Με κάθε του γωνιά να είναι μαγική!
Δεύτερο highlight του τριημέρου…. η θάλασσα! Μετά από την εβδομάδα του παγετώνα (όπου παγετώνας βλέπε Τηνιακές θάλασσες), οι θάλασσες στο Ναύπλιο ήταν όνειρο (κάτι από θερμοσίφωνα μας θύμισαν,χιχι). Πρώτη στάση Καραθώνας και δεύτερη στάση (διπλή μάλιστα) στο Δρέπανο (Άγιος Νικόλαος). Και μην νομίζετε ότι το παίζω έξυπνη με τόσες ονομασίες… απλά είχα καλό ξεναγό! Η φίλη Σοφία (αυτή ντε, που κάντε share τα like σας,χιχι) γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και με ενημέρωσε αναλυτικότατα για του πρέπει να πάω, να φάω ή να κολυμπήσω. Δέκα άριστα στο τουριστικό γραφείο, » Η γελαστή Σοφία»!!!
Δεν έλειψαν φυσικά τα παιχνίδια παντός φύσεως… αλλά και αρκετή ξεκούραση για τον μαμά και τον μπαμπά αφού είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε ένα ζευγάρι από την Πάτρα (Γιάννη και Άννα τα φιλιά μου) με τα παιδιά τους και έτσι και η Μελίτα είχε παρέα (και δεν μας ζάλιζε το κεφάλι ζητώντας συνέχεια Κου-Κού (όπου κουκού βλ. παιδιά) και εμείς περάσαμε σούπερ… συζήτηση, βόλτες, μπανάκι και πολύ γέλιο! Ακόμα ένα άριστα για τους νέους μας φίλους!  To επίσης σούπερ ήταν ότι τα παιδιά δεν ήταν μόνα τους αλλά με τη νονά του μεγάλου τους γιου που επίσης μένει στο Ναύπλιο και έτσι να μερικές ακόμα πληροφορίες που μας έκαναν να νιώθουμε…σαν στο σπίτι μας. (Μπορείτε επίσης να δείτε το blog της καταπληκτικής Νονάς-Δασκάλας-blogger εδώ.) 
 
Να μην ξεχάσω να πω επίσης ότι αυτές οι διακοπές είχαν και κάτι ακόμα σημαντικό… μάθαμε να κάνουμε μπάνιο και με μπρατσάκια… μετά από αρκετά μπάνια με το πραγματικά μαγικό swimtrainner… η Μελίτα μέσα σε μία μέρα απέκτησε τον έλεγχο του σώματός της και με τα μπρατσάκια… πάμε για χρυσό σας λέω!!! Φυσικά το αστείο είναι ότι εκτός από τα μπρατσάκια ερωτεύτηκε και κάθε τι με Μεμέ (βλ. μπικίνι)… δεν έμπαινε στη θάλασσα χωρίς αυτό… ευτυχώς είχα δύο, χαχα!


 
Εκτός από θάλασσα όμως ήμασταν τυχεροί γιατί βρεθήκαμε και σε έκθεση βιβλίου όπου εκτός από βιβλία προμηθευτήκαμε και ξύλινα επιπλάκια για το κουκλόσπιτο που θα φτιάξει ο μπαμπάς στη Μελίτα!!! Τα παιδιά ανά χείρας με τα καινούργια τους αποκτήματα και βόλτα για παγωτάκι! Το μόνο που δεν προλάβαμε ήταν η βόλτα με την άμαξα που θέλαμε πολύ αλλά δεν πειράζει, next time! 
Τρίτο highlight ο καιρός και το ξενοδοχείο… χωρίς αέρα (βλ. Τήνο) και με ένα πολύ όμορφο ξενοδοχείο (εντάξει και της Τήνου καλό ήτανε), οι τρεις μέρες πέρασαν τόσο γεμάτες και τόσο όμορφα που μόνο καλά λόγια έχω να πω.  
 
Εννοείται φυσικά πως όπως και όλα μας τα ταξίδια δεν θα ήταν τα ίδια αν δεν υπήρχε αυτό το μικρό πλασματάκι να μας ομορφαίνει τη ζωή με τα τσαλίμια της, τα χαμόγελά της… ακόμα και τις ζωηράδες της που παρόλο που πολλές φορές μας θυμώνουν… προσθέτουν λίγο αλατοπίπερο στη ζωή μας. Μελίτα μου εύχομαι να μπορέσουμε να σου προσφέρουμε πολλά ακόμα ταξίδια με πλοίο (τοπ(λ)ίο), αεροπλάνο (του-τούτ) ή αυτοκίνητο (μπι-μπίπ)! 
 
Αν και το καλοκαιράκι έχει επισήμως τελειώσει, πολλά παιδάκια έχουν αρχίσει ήδη τον παιδικό σταθμό και εσείς τις δουλειές σας… μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι δεν είναι απλά μια εποχή… είναι φιλοσοφία ζωής… και βρίσκεται κυρίως στην καρδιά μας!
 
Για τη διαμονή σας κάντε την αναζήτησή σας εδώ: 


Booking.com


 
 
Callie