ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το μαραθώνιο Pool Party της Μελίτας για τα 10α γενέθλιά της

    Σας τα είπα και στο προηγούμενο ποστ με το γενέθλιο brunch με θέμα τον Harry Potter που ετοίμασα για το Μελιτάκι μου το πρωί της μέρας των γενεθλίων της. Τα γενέθλια της κόρης μας τα γιορτάζουμε με δόξα και τιμή και κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό που να καλύπτει όλα όσα η Μελίτα αγάπησε μέσα στην χρονιά. Φέτος όμως που μεγάλωσε, δεν το ήθελε θεματικό, όπως κάθε χρόνο. Harry Potter της πρότεινα, Aesthetic πάρτυ της πρότεινα, μέχρι και Cobra Kai της πρότεινα αλλά η ίδια είχε αποφασίσει να έχει πολλά διαφορετικά στοιχεία που της αρέσουν, με βασικό στοιχείο φυσικά την “ολυμπιακών διαστάσεων” πισίνα μας, όπως και πέρσι. Οπότε με οδηγό το Pool Party που ήταν αδιαπραγμάτευτο, έπρεπε να χτίσουμε από εκεί γύρω τα υπόλοιπα στοιχεία του πάρτυ μας. Και τελικά αποφασίσαμε να το συνδυάσουμε με Cinema Party (δες πως μπορείς να διοργανώσεις το δικό σου all day cinema party εδώ);

    To σίγουρο ήταν ότι 4 μέρες πριν το πάρτυ του δώσαμε και κατάλαβε. Παρασκευή πρωί μπάνιο με αγαπημένους φίλους και απόγευμα σε γνωστό πολυκατάστημα για πυρομαχικά! Σάββατο πρωί ψώνια στο σούπερ μάρκετ και απόγευμα βόλτα στο λούνα παρκ με ατελείωτα rides και για τους τρεις μας. Κυριακή πρωί προετοιμασία της αυλής και το απόγευμα θάλασσα με 2 καλές τις φίλες για να παίξουν στα θαλάσσια φουσκωτά! Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η Δευτέρα μας βρήκε ήδη σε φουλ ταχύτητα και περιμέναμε πως και πως να φτάσουμε στο pick του 4ήμερου εορτασμού με το πάρτυ της.

    Ιδέες για το πάρτυ

    Ε, αυτό το παιδί είναι να μην το αφήσεις να ψαχουλεύει στο pinterest! Δες τι θέλεις να κάνουμε και πες μου, της είπα! Και βρήκε εκτός από την πισίνα, την ιδέα να στήσουμε ένα θερινό πάρτυ στον κήπο μας. “Καλά βρε Μελίτα, πως θα τα συνδυάσουμε όλα αυτά;, είπε η άμοιρη η μάνα και αμέσως τα γρανάζια του μυαλού της άρχισαν να παίρνουν φωτιά. Βασικό κομμάτι φυσικά ο μπαμπάς μας που έπρεπε να αναλάβει την οργάνωση των ηλεκτρονικών, των φώτων και των ηχοσυστημάτων στην αυλή της πολυκατοικίας μας, με πολύ προσοχή φυσικά λόγω των νερών που θα έπεφταν από την πισίνα.

    Θα έφτανε όμως ο χώρος; Θα βρίσκαμε προτζέκτορα; Θα μπορούσαν οι φίλοι της να έρθουν για τόση ώρα όση εμείς υπολογίζαμε ότι θα κρατούσε όλο αυτό το μαραθώνιο πάρτυ; Τελικά καλή θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται! Και όχι μόνο τα καταφέραμε αλλά κάναμε ουσιαστικά 2 πάρτυ σε 1! Ή μήπως να πω 3 σε 1 αν σκεφτείς ότι μετά τις 9 συγκεντρώθηκαν και οι γονείς και μετά από το θερινό σινεμά είχαμε και χορό, καραόκε και πολύ τραγούδι μέχρι τις 2 το βράδυ! Πάμε όμως να τα πάρουμε από την αρχή!

    Η πρόσκληση

    Λίγες μέρες πριν ετοιμάσαμε την πρόσκληση για το Pool and Cinema Party που τελικά… δεν μοιράσαμε ποτέ. Καθώς όμως θέλω να σας δίνω ιδέες, αν θέλετε κι εσείς να ετοιμάσετε ανέξοδα τη δική σας πρόσκληση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το canva.com , ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας γραφικών και άλλων digital αρχείων αλλά και επεξεργασίας φωτογραφιών.

    Το μαραθώνιο Pool Party της Μελίτας για τα 10α γενέθλιά της 1
    Το μαραθώνιο Pool Party της Μελίτας για τα 10α γενέθλιά της 25

    Προετοιμασία και στολισμός της αυλής

    Συνέχεια είχε η αυλή της πολυκατοικίας μας. Α… εδώ τα είδαμε όλα καθώς πριν λίγο καιρό είχαμε σταματήσει τη συνεργασία μας με τον κηπουρό μας και η αυλή είχε μαύρα χάλια. Οπότε μαμά και μπαμπάς έπρεπε να κουρέψουν το γκαζόν… με το χέρι! Να κόψουν τα περιττά κλαδιά, να καθαρίσουν και να ετοιμάσουν την πισίνα. Και όλα αυτά με 42 βαθμούς κελσίου! Α, ρε Μελίτα τι τραβάμε για χάρη σου!

    Η αυλή όμως έγινε, η πισίνα καθαρίστηκε και άρχισε η διασκέδαση του στολισμού. Μπαμπάς ανέλαβε, όπως σας είπα, φώτα και τεχνολογία κι εμείς με τη Μελίτα τις τσαχπινιές. Διακοσμητικά, μπαλόνια, γιρλάντες, ένα κιόσκι για τους μεγάλους, καρέκλες, τραπέζια και φυσικά η γωνιά του σινεμά αλλά και η γωνιά του μίνι μπουφέ για τη Μελίτα και τις φίλες της.

    Pool party για τα 10α γενέθλια της Μελίτας
    Εδώ βλέπετε λίγο την διάταξη. Όσο τα κορίτσια απολάμβαναν στην αρχή μέχρι να μαζευτούν όλες την πισίνα εμείς συνεχίζαμε την οργάνωση.
    Pool party για τα 10α γενέθλια της Μελίτας στον κήπο μας
    Κι εδώ βλέπετε το κιόσικι που θα φιλοξενούσε το βράδυ τους γονείς. Τον χαμό παραβλέψτε τον! και μην ξεχάσετε την μουσική!
    Το μαραθώνιο Pool Party της Μελίτας για τα 10α γενέθλιά της 5
    Κι εδώ ξεκινάμε το στήσιμο του θερινού σινεμά. Μπήκε ένα σκοινί από το ένα δέντρο στο άλλο και πιάσαμε το σεντόνι με μανταλάκια. Το μπλε πανί μπήκε κάτω από την κουβέρτα για να απορροφά την υγρασία.
    Pool party για τα 10α γενέθλια της Μελίτας στον κήπο μας
    Pool Party με τα όλα του!

    Let the party begin!

    Και κάπως έτσι, δυο μέρες μετά την έναρξη των ετοιμασιών, στις 6 το απόγευμα μαζεύτηκαν οι φίλες της για το Pool Party! To γεγονός ότι σε εκείνη τη φάση δεν είχα καλέσει γονείς, οι οποίοι θα έρχονταν μετά τις 9, με βοήθησε πολύ να αφοσιωθώ στα κορίτσια και να μην τρέχω σαν την τρελή! Οπότε δυνατά η μουσική και οι τσούπρες μου πριν μπουν μέσα μου έδωσαν χρόνο για μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες. Τις λατρεύω!

    Το μαραθώνιο Pool Party της Μελίτας για τα 10α γενέθλιά της 8
    Το μαραθώνιο Pool Party της Μελίτας για τα 10α γενέθλιά της 10
    Η πιο χαρούμενη Μελίτα που έχετε δει με κορώνα και κορδέλα εστεμμένης! Ούτε στο νηπιαγωγείο τέτοια χαρά για το πάρτυ της!

    Στην συνέχεια έγινα προσωπικός τους butler. Χαχα! Σέρβιρα το κοκτέιλ με γρανίτα ροδάκινο, που είχε ετοιμάσει η αγαπημένη μου φίλη η Πένυ όπως κάνει κάθε χρόνο, και φυσικά συνέχισα να εξοπλίζω τον μπουφέ.

    Pool party για τα 10α γενέθλια της Μελίτας στον κήπο μας
    Birthday Pool Party
    Pool party για τα 10α γενέθλια της Μελίτας στον κήπο μας
    Και ομπρελίτσες και κοκτέιλ γρανίτα ροδάκινο
    Pool party για τα 10α γενέθλια της Μελίτας στον κήπο μας
    Ξετρελάθηκαν με τα φουσκωτά που έγιναν θήκη για τα ποτήρια τους

    Παιχνίδια για πάρτυ στην πισίνα

    Μόλις μαζεύτηκαν όλες σειρά είχαν τα παιχνίδια στην πισίνα. Είχαμε ετοιμάσει 3-4 παιχνίδια και τα κορίτσια τα λάτρεψαν.

    Βρες τις μπίλιες: Τα παιχιά χωρίζονται σε δύο ομάδες. Κάποιος μεγάλος ρίχνει 40 μικρές μπίλιες σκόρπιες στην πισίνα και βουτώντας με μάσκες ψάχνουν να τις βρουν. Όταν τις βρίσκουν, τις ρίχνουν μέσα στο μπολάκι που κρατάω. Όποια ομάδα βρει τις περισσότερες κερδίζει τον γύρο. Παίξαμε πέντε γύρους για να είναι δίκαιο.

    Πρόσεχε μην με βρέξεις: Αυτό είναι κλασικό παιχνίδι. Χωρίστηκαν τα κορίτσια σε δυο ομάδες και έκαναν δύο σειρές η μία πίσω από την άλλη. Έδωσα σε κάθε κορίτσι από ένα ποτήρι. Η πρώτη γέμιζε το ποτήρι μέχρι επάνω και χωρίς να βλέπει έπρεπε πηγαίνοντας τα χέρια της πάνω από το κεφάλι και προς τα πίσω να ρίξει το νερό στο ποτήρι του κοριτσιού που ήταν πίσω της. Το δεύτερο παιδί με τον ίδιο τρόπο στο από πίσω και ούτω καθεξής. Κερδίζει η ομάδα που το τελευταίο παιδί στην ουρά έχει το περισσότερο νερό μέσα στο ποτήρι του. Εδώ έγινε χαμός!

    Μουσικά φουσκωτά: Αυτό το παιχνίδι είναι αντίστοιχο με τις μουσικές καρέκλες. Έξι παιδιά, 5 φουσκωτά. Παίζει η μουσική και όταν κλείσει πρέπει το κάθε παιδί να πιάσει ένα φουσκωτό. Το παιδί που δεν θα πιάσει, βγαίνει από αυτό τον γύρο. Κερδίζει όποιος πιάσει το τελευταίο φουσκωτό. Κι εδώ παίξαμε παραπάνω γύρους γιατί τους άρεσαν πολύ!

    Δείτε επίσης στο Ανθομέλι:

    Περισσότερα παιχνίδια για πάρτυ θα βρείτε εδώ.

    Ο μπουφές

    Κάπου εκεί είχαν ήδη περάσει περίπου 2,5 ώρες στην πισίνα! Ώρα για ένα διάλλειμα για φαγητό και ποτό! Τα πράγματα απλά. Πατατάκια, ποπ κορν, nachos με λιωμένο cheddar αλλά και η αγαπημένη κασερόπιτα της Μελίτας και το σνακ που απογείωσε τον μπουφέ μας: Cupcakes Red Velvet με ζαχαρόπλαστα σε σχήμα μανιταριού από Ζαχαροπλαστείο Melosa. Αυτό το κέικ είναι το νέο κόλλημα της Μελίτας! To Red Velvet του Melosa απλά δεν υπάρχει! Το δοκιμάσαμε τα Χριστούγεννα και από τότε δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε! Οπότε και η Μελίτα δεν το διαπραγματεύτηκε! Τα κορίτσια τα λάτρεψαν… αλλά κι εγώ δεν πήγα πίσω!

    Περισσότερες ιδέες για πάρτυ θα βρείτε εδώ

    Pool Party στον κήπο μας
    Και μια φωτογραφία με τους ευτυχισμένους γονείς
    Pool Party στον κήπο μας
    Λατρέψαμε τα Cupcakes Red Velvet από Melosa (τα συστήνω ανεπιφύλακτα λέμε!)

    Μπαλόνια #ILLOOMS που φωτίζουν!

    Κάπου εκεί είχε έρθει η ώρα να αλλάξουν τα κορίτσια μιας και οι πρώτοι γονείς θα άρχιζαν να έρχονται. Ανέβηκαν επάνω στο διαμέρισμα, σκουπίστηκαν και έβαλαν τα καλά τους. Και όντως οι πρώτοι γονείς έκαναν την εμφάνισή τους που είχαν και αυτοί τον ρόλο τους μιας και τους έβαλα να φουσκώσουν μπαλόνια! Αλλά όχι ό,τι κι ό,τι μπαλόνια! Τα υπέροχα φωτεινά μπαλόνια Illooms από Giochi Preziosi! Δεν ήταν τυχαία τo highlight του πάρτυ μας! Τα χρησιμοποιήσαμε ως διακόσμητικά στον κήπο, photo props για τις φωτογραφίες μας, λάμψη στο θερινό σινεμά και παιχνίδι για τα παιδιά. Στο τέλος άρχισαν να τα σπάνε για να πάρουν τα λαμπάκια και τα έβαζαν στην τσέπη τους και έτρεχαν ως άλλες πυγολαμπίδες στον κήπο. Μέχρι και σε μπουκαλάκια με νερό δοκίμασαν και φώτισαν το παιχνίδι τους!

    Pool Party στον ΄κήπο μας - Μπαλόνια Illooms
    Εύκολη χρήση και σε πολλά χρώματα για να απογειώσετε το πάρτυ σας
    Pool Party στον ΄κήπο μας - Μπαλόνια Illooms
    Παρόλο που το κινητό μου δεν βγάζει νύχτα τόσο σωστές φωτογραφίες θα δείτε ότι τα μπαλόνια αποτέλεσαν απίστευτο photo props για το πάρτυ μας.
    Pool Party στον ΄κήπο μας - Μπαλόνια Illooms
    Δεν θέλαμε να σταματήσουμε να βγάζουμε φωτογραφίες
    Pool Party στον ΄κήπο μας - Μπαλόνια Illooms
    Και φυσικά στόλισαν τον κήπο μας. Αγοράσαμε τα ειδικά καλαμάκια για μπαλόνια και τα στηρίξαμε τον φράχτη μας.

    Open-air-cinema/Θερινό σινεμά

    Ταυτόχρονα, ο Κώστας ετοίμασε το σινεμά! Αν και με λίγο άγχος στην αρχή επειδή δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε τον ήχο, ξεκίνησε η προβολή! Τα παιδιά το λάτρεψαν! Η ταινία που είδαμε ήταν απόλυτα προεφηβική και ταυτόχρονα εφηβική και δεν ήταν άλλη από θρυλικό Dirty Dancing! Η εμπειρία ήταν μοναδική! Αλλά να σας πω κάτι; Για αυτή την εμπειρία αξίζει μια ξεχωριστή ανάρτηση!

    Θερινό σινεμά στον κήπο μας
    Το μπλε πανί καλύφθηκε από μια μεγάλη μαλακή καλοκαιρινή κουβέρτα και μαξιλάρια για να ξαπλώσουν! Μέχρι το βράδυ τα παιδιά είχαν διπλασιαστεί και κάποια κάθισαν και στις ξαπλώστες
    Θερινό σινεμά στον κήπο μας
    Δείτε τι πανέμορφα δέιχνουν τα μπαλόνια και τα φωτάκια.

    ΤΟΥΡΤΑ

    Αν σας πω ότι δεν θυμάμαι τι ώρα ήταν όταν κόψαμε την τούρτα; Μπορεί και να είχε περάσει η μέρα αλλά η κόρη μου το είχε θέσει σαφέστατα: “Μαμά, το πάρτυ μου θέλω να τελειώσει μετά τις 12”! Λες και όλες τις προηγούμενες χρονιές τελείωνε πριν! Όλα τα παιδιά ήταν σε φοβερή διάθεση και μεγάλο κέφι! Όλα έλεγαν ότι ήταν τέλειο το πάρτυ και ότι περνάνε σούπερ. Ποια ήμουν εγώ να τους χαλάσω το χατήρι για μεταμεσονύχτιο πάρτυ!

    Οπότε και όταν ήρθε η τούρτα ενθουσιάστηκαν όλα γιατί τίποτα δεν είχε τελειώσει ακόμα! Ξαναπήρανε τα φωτεινά μπαλόνια στα χέρια και υποδέχτηκαν με χαρά την υπέροχη aesthetic τούρτα που διάλεξε η Μελίτα και μας έφτιαξε με περίσσιο ταλέντο ο pastry chef του ζαχαροπλαστείου Melosa. Η τούρτα μας ήταν σοκολάτα φράουλα και φέτος επιλέξαμε να μην βάλουμε ζαχαρόπαστα και ήταν πολύ μυρωδάτη και ελαφριά! Η Μελίτα την είδε στο pinterest και ζήτησε να της φτιάξουν μία ίδια και πραγματικά ήταν ίδια κι ακόμα καλύτερη!

    https://www.instagram.com/p/CSG2FDqLfgf/
    Aesthetic τούρτα για τα γενέθλια της Μελίτας
    Ευχαριστούμε Ζαχαροπλαστεία Melosa – Μα δεν είναι πανέμορφη!

    Πινιάτα “WE LOVE PINATAS”

    Τι; Νομίζατε πως τελειώσαμε; No, no, no! Το βράδυ είχε ακόμα μέλλον! Σειρά είχε η πινιάτα! Το We Love Pinatas, δηλαδή οι πινιάτες του Ανθομέλι, είχε μεγαλουργήσει! Τι άλλο λατρεύει κάθε έφηβος! Μα φυσικά τα Starbucks! Οπότε και η Μελίτα διάλεξε το αγαπημένο της ρόφημα σε πινιάτα! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και με ρωτούσαν όλα αν την έκανα εγώ! Xεχε! Δεν το πίστευαν! Το μπαστούνι δόθηκε, τα χτυπήματα ξεκίνησαν και τα ζαχαρωτά έπεσαν… στα χέρια και στις τσέπες τους! Νομίζω θα φτιάχνω πινιάτες για τη Μελίτα και τους φίλους της μέχρι τα βαθιά μου γεράματα! Χεχε!

    Πινιάτα Starbucks από το We Love Pinatas για τα γενέθλια της Μελίτας
    Μια πινιάτα πάντα απογειώνει ένα πάρτυ

    Τα περισσότερα σχέδια από τις πινιάτες μας μπορείτε να τα βρείτε και να τα παραγγείλετε από το κατάστημά μας στο jam jar εδώ:

    Βρείτε μας στο www.jamjar.gr/store/welovepinatas

    και στη σελίδα στο facebook εδώ.

    Θέλεις να δεις τις πινιάτες We love pinatas?

    Μουσική – Καραόκε – χορός

    Το πάρτυ μας τελείωσε με πολύ χορό και σε μορφή tik tok, καραόκε και τραγούδι να μας ακούσει όλη η γειτονιά. Ήμουν τόσο συγκινημένη που τους έβλεπα να περνάνε τόσο ωραία!

    Για να κάνουμε το καραόκε συνδέσαμε το youtube στον προτζέκτορα.

    Όμως η ώρα είχε έρθει της λήξης του πάρτυ μας. Τα πόδια μου πλέον δεν με κρατούσαν και η ζέστη ήταν τόσο αποπνικτική στις 1 το βράδυ που ο συνδυασμός ήταν θανατηφόρος! Και κάπου εκεί αρχίσαμε το συμμάζεμα.

    Περισσότερα για το πάρτυ μας μπορείς να δεις στο highlight μας στο instagram πατώντας εδώ.

    Να ευχαριστήσω πολύ τους φίλους που βοήθησαν αργά το βράδυ να μαζέψουμε τον χαμό και τα σκουπίδια από την αυλή και που δεν μας άφησαν μόνους να συμαζεύουμε και να κάνουμε παρέα με τα ζουζούνια της νύχτας! Χεχε!

    Το πάρτυ μας είχε τελειώσει αλλά οι αναμνήσεις θα έμενα για πάντα μέσα μας, όπως κάθε χρόνο άλλωστε! Ευχαριστώ πολύ τα Ζαχαροπλαστεία Melosa αλλά και την Giochi Preziosi που έκαναν το πάρτυ μας μοναδικό! Τους φίλους μας που για ακόμη μία χρονιά ήταν μαζί μας να γιορτάσουμε τις χαρές μας αλλά και τον Κώστα που χωρίς αυτόν καμία ιδέα δεν θα ήταν εφικτή.

    Δείτε επίσης στο Ανθομέλι:

    Πώς να διοργανώσετε ένα παιδικό πάρτυ στην παραλία σε δέκα βήματα.

    Μελιτάκι μου σου εύχομαι να περνάς κάθε χρόνο υπέροχα στα γενέθλιά σου και οι φίλοι που σε περιβάλλουν εκείνη την ημέρα αλλά και αυτοί που δεν τα κατάφεραν να είναι, να είναι πάντα δίπλα σου για να χτίζετε μοναδικές αναμνήσεις! Χρόνια σου πολλά! Οι πρώτες μέρες του ενδέκατου χρόνου της ζωής σου ξεκίνησαν και δίνουμε ραντεβού του χρόνου στις 2 Αυγούστου για το επόμενο πάρτυ μας. Και ξέρεις εσύ! Ξεκίνα να οργανώνεσαι από νωρίς!

    Περήφανη Μαμά Μελίτας

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Τα χρόνια πολλά και τις ευχές για τα γενέθλια της Μελιτας τις έχω δώσει στην ώρα τους. Διαβάζοντας όμως τώρα την ανάρτηση έρχομαι να δώσω συγχαρητήρια πρώτα σε εσένα που διοργάνωσες και ετοιμασες ολο το πάρτυ αλλά πάνω από όλα θέλω να συγχαρώ τον Κώστα, τον γαμπρό μου και μπαμπά σας που στάθηκε άξιος βοηθος σας και που όπως λες χωρίς τη βοήθεια του δεν θα μπορούσε να στηθεί όλο αυτό το πανηγύρι. Γιατί το πάρτυ σας ήταν ένα πανηγύρ!!!!!!
      Και του χρόνου!!! Που σκέφτομαι τι άλλο περισσότερο μπορείτε να κάνετε!!!
      Χρόνια πολλά Μελιτα!!!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης