ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Γενέθλιο Brunch για τη Μελίτα με θέμα τον Harry Potter

    Τα γενέθλια της Μελίτας είναι πάντα το highlight της χρονιάς μας! Είναι εκεί που τα δίνουμε όλα και δεν διαπραγματευόμαστε για το ΑΝ θα κάνουμε πάρτυ ή όχι! Συνήθως μάλιστα το γιορτάζουμε ως τριήμερο ή ως τετραήμερο με διάφορες οικογενειακές δραστηριότητες αλλά και με φίλους της. Φέτος, ήταν όντως 4ήμερο και το απολαύσαμε καθώς το είχαμε πραγματικά ανάγκη. Ωστόσο πριν περάσω στην ανάρτηση για το πάρτυ, θα σας δείξω τι ετοίμασα για το πρωινό γενέθλιο brunch της Μελίτας με θέμα τον Harry Potter. Και αν έχετε απορία να δείτε τι είναι αυτό μπορείτε να διαβάσετε και παλιότερη ανάρτηση μας με το Τροπικό πρωινό της Μελίτας για τα 8α γενέθλιά της αλλά και αυτό που ετοίμασα για τα 6α γενέθλιά της.

    Βλέπετε μιας και η Μελίτα είναι με το ένα πόδι στην παιδική και με το άλλο πόδι στην προεφηβική ηλικία λατρεύει τον Harry Potter αλλά από την άλλη δεν ήθελε κι ένα θεματικό πάρτυ εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στο αγαπημένο της βιβλίο. Οπότε και σκέφτηκα, όπως κάθε χρόνο που της ετοιμάσω ένα πρωινό έκπληξη για το πρώτο σβήσιμο κεριού της ημέρας και να έχει θέμα τον Harry Potter, που ξέρω ότι κατά βάθος το ήθελε πολύ.

    Γενέθλιο brunch με θέμα τον Harry Potter

    Για να γίνει αυτό έπρεπε να προετοιμαστώ από λίγο νωρίτερα φυσικά, με έρευνα στο διαδίκτυο. Το πρώτο πράγμα που έψαξα ήταν τι διαφορετικό θα μπορούσα να της κάνω να φάει για πρωινό καθώς κάθε χρόνο περιμένει την τούρτα από κρέπες του Ανθομέλι με συνταγή της θείας της Κατερίνας (βλ. κρέπες). Ε, καιρός ήταν να κάνουμε κάτι διαφορετικό! Μετά από έρευνα λοιπόν βρήκα τα Pancakes του Harry Potter με σαντιγί από βουτυρόκρεμα (buttercream) στα χρώματα του Griffindor! Εντάξει, μεταξύ μας εγώ δεν θα έφτιαχνα σαντιγί από βουτυρόκρεμα αλλά σκέτη σαντιγί αλλά να είστε σίγουροι ότι κανείς δε νοιάστηκε, χεχε!

    Θα μου πεις τελικά τι ήταν ίδιο ρε κοπελιά με την αρχική συνταγή! Εντάξει, σας το έχω ξαναπεί. Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και έμπνευση. Τα χρώματα έπρεπε να ήταν κόκκινο και κίτρινο αλλά εμένα βγήκαν ροζ με κίτρινο. Πρώτο fail! Επίσης τα γυαλιά του Harry Potter δεν έλεγαν να σταθεροποιηθούν από την πολύ ζέστη και έλιωσαν στο λεπτό. Δεύτερο fail! Επίσης η σαντιγί και αυτή δεν έλεγε να μείνει στην θέση της και έπρεπε να τρέξω για να μην ισοπεδωθεί. Τρίτο fail! Ξέρετε κάτι όμως! Σημασία δεν έχει ίσως το τέλειο σε εμφάνιση αλλά το τέλειο σε γεύση … και να είστε σίγουροι ότι ήταν πεντανόστιμα! Άσε που στα μάτια της κόρης μου όλα ήταν μοναδικά! Ααα, να πω ότι εγώ ενδιάμεσα έβαλα και λίγη μερέντα αλλά εσείς μπορείτε να έχετε και λίγο σιρόπι σφενδάμου! Κατά τ’ άλλα ίδια την έκανα την συνταγή! χεχε!

    Γενέθλιο πρωινό / brunch Harry Potter με pancakes Gryffindor
    Pancakes Howgarts
    Γενέθλιο πρωινό / brunch Harry Potter με pancakes Gryffindor
    Τα γυαλιά Harry Potter από σοκολάτα ένα με το πιάτο! Σαν στάμπα! χαχα

    Φέτος όμως ήθελα να το πάω και ένα βήμα παρακάτω στο γενέθλιο brunch μιας και βαριέμαι κι εγώ να κάνουμε όλο τα ίδια και τα ίδια. Και ευτυχώς σκέφτηκα τη Νικολέτα. Η Νικολέτα από το Nikoletta’s Sweets μπορεί και κάνει θαύματα με τα μπισκότα που φτιάχνει και έτσι την άφησα να αυτοσχεδιάσει, να είναι έκπληξη και για μένα και για τη Μελίτα. Και πραγματικά η ιδέα της να γράψει το όνομα της Μελίτας με την γραμματοσειρά της ταινίας ήταν εκπληκτική! Η Μελίτα ενθουσιάστηκε! Όσο από γεύση, δεν έμεινε ψίχουλο. Ε, έφαγε και η μαμά αυτή την φορά επιτέλους γιατί πάντα δεν μένει κανένα για μένα! Βρείτε τη Νικολέττα και στο instagram εδώ και παραγγείλτε μπισκότα, σοκολατένιες λιχουδιές και τούρτες. Δείτε την περσινή μας υπερτέλεια τούρτα στο πάρτυ VSCO της Μελίτας εδώ.

    Γενέθλιο πρωινό / brunch Harry Potter με μπισκότα από Nikoletta's sweets
    Πεντανόστιμα μπισκότα Harry Potter από Nikoletta’s Sweets

    Διαβάστε περισσότερα:


    ΔΩΡΑ HARRY POTTER

    Εν συνεχεία, έπρεπε να σκεφτώ τα δώρα που θα της κάνουμε. Δυστυχώς το ότι το θέμα αποφασίστηκε μέσα στο μυαλό μου λιγότερο από μια εβδομάδα πριν ήταν δύσκολο να το ρισκάρω να παραγγείλω κάποια πράγματα που ήθελε και βρήκα από το εξωτερικό και έτσι παρήγγειλα από ένα αξιόπιστο ελληνικό site που είχα χρησιμοποιήσει ξανά αλλά και από το αγαπημένο μας βιβλιοπωλείο και όντως ήρθαν στην ώρα τους.

    Ήξερα ότι η Μελίτα ήθελε πολύ το 8ο βιβλίο του Harry Potter που ουσιαστικά πρόκειται για το θεατρικό σενάριο, οπότε και αγοράστηκε και έπειτα εγώ αυτοσχεδίασα και αγόρασα τρία μπρελόκ με τις βασικές φιγούρες των πρωταγωνιστών καθώς ξέρω ότι της αρέσει να τα κρεμάει στην τσάντα της. Και όντως έπεσα διάνα γιατί ξετρελάθηκε.

    Γενέθλιο πρωινό / brunch Harry Potter με δώρα βιβλίο και μπρελόκ
    Με τα δώρα της για τα 10α γενέθλιά της για να θυμάται την τρέλα που είχε με τον Harry Potter

    Αγοράστε το βιβλίο Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί από εδώ αλλά και το υπέροχο εικονογραφημένο βιβλίο Harry Potter και η Φιλοσοφική Λίθος εδώ. Και τα δύο κυκλοφορούν από Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Γενικά η Μελίτα έχει και διάφορα άλλα αντικείμενα σχετικά με τα βιβλία Harry Potter και τους πρωταγωνιστές της (αν δεν την συγκρατούσα θα είχε πολύ περισσότερα) και έτσι ήταν δύσκολο να επιλέξω τις να της πάρω. Ωστόσο από τις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε και άλλες ιδέες για τα δικά σας παιδιά.

    Γενέθλιο πρωινό / brunch Harry Potter με δώρα βιβλία
    H νονά και ο νονός της Μελίτας της πήραν και τα 7 βιβλία της σειράς σε μια κασετίνα που κυκλοφορεί από Εκδόσεις Ψυχογιός
    Γενέθλιο πρωινό / brunch Harry Potter για τα 10α γενέθλια της Μελίτας
    Μπλούζα Slytherin, dvd, θήκη κινητού, φιγούρες Funko, ραβδιά αλλά και εικονογραφημένα βιβλία.

    Δείτε το βίντεο που ανεβάσαμε στο tik tok εδώ για τα γενέθλια του Harry Potter

    ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ για το ΓΕΝΕΘΛΙΟ BRUNCH

    Το τραπέζι για το γενέθλιο brunch (ή αλλιώς για το πρωινό των γενεθλίων της) στήθηκε σε κόκκινο χρώμα του Gryffindor (αν και η Μελίτα αγαπάει το πράσινο του Slytherin δεν είχα μάνα μου πράσινο τραπεζομάντηλο), μπήκαν πάνω τα διάφορα αξεσουάρ και τα βιβλία που ήδη έχει για να το στολίσω, τα μπαλόνια φούσκωσαν, τα pancakes στήθηκαν, το κεράκι άναψε και ήρθε η ώρα να την ξυπνήσω. Με σβηστά τα φώτα και με το κεράκι της αναμμένο είπαμε το πρώτο “Να ζήσεις Μελίτα” στο κρεβάτι και δώσαμε τα πρώτα εορταστικά φιλιά της ημέρας που τα περιμένω κάθε χρόνο με ανυπομονησία.

    Γενέθλιο πρωινό / brunch Harry Potter για τα 10α γενέθλια της Μελίτας
    Η Μελίτα έγινε 10 και το γιορτάσαμε με πρωινό εορταστικό brunch με θέμα τον Harrty Potter

    Φυσικά παρόλο που ήξερε ότι της ετοιμάζω surprise γενέθλιο brunch, όταν σηκώθηκε από το κρεβάτι ήρθε στο σαλόνι με περισσή χαρά να δει τι της τελικά της είχα ετοιμάσει και εννοείται ότι τρελάθηκε γιατί το θέμα και τα δώρα ήταν όλα έκπληξη. Η πιο ωραία μέρα της χρονιάς (όπως πάντα λέει η ίδια) είχε μόλις ξεκινήσει και δεν θα τελείωνε πριν τις 2 το βράδυ. Για αυτά όμως έπεται και η συνέχεια!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης