ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    H οικογενειακή πισίνα κήπου που έσωσε το καλοκαίρι μας

    Η Μελίτα και ο Κώστας τρελαίνονται για τη θάλασσα. Κάθε χρόνο με “τυραννάν” ζητώντας μου να πάμε στην θάλασσα από τον Μάιο κιόλας. Και εντάξει, μπορεί κι εγώ να την αγαπώ αλλά δεν κάνω και κέφι να την επισκέπτομαι και κάθε μέρα… σε αντίθεση με αυτούς που και να κατασκήνωναν εκεί όλο το καλοκαίρι θα ήταν ευτυχισμένοι. Και μετά έχουμε και την άλλη αγάπη, αυτή της πισίνας (που δεν αφορά φυσικά τον αθλητισμό αλλά μόνο τη διασκέδαση) και έτσι κάθε χρόνο αναζητούμε για τις διακοπές μας κατάλυμα με πισίνα! Ε, ο Θεός με λυπήθηκε και φέτος ο άντρας μου έριξε την ιδέα να πάρουμε “ρεφενέ” με άλλα δύο διαμερίσματα στην πολυκατοικία μας μια οικογενειακή πισίνα κήπου στο πίσω μέρος των σπιτιών μας. Κι έτσι, ήρθε στην κατοχή μας η πισίνα που έσωσε το καλοκαίρι μας!

    Οικογενειακή πισίνα για τον κήπο μας

    Και όταν λέω έσωσε το καλοκαίρι μας το λέω για δύο λόγους. Πρώτον γιατί δεν είμαι υποχρεωμένη κάθε μέρα να τους ακούω να γκρινιάζουν ότι θέλουν να πάνε στην παραλία κι εγώ να λέω “βαριέμαι” ή “πάτε μόνοι σας” (που δεν πάνε ποτέ φυσικά!) και δεύτερον γιατί λόγω του covid-19 θέλουμε να κρατάμε τις αποστάσεις κι επειδή στην παραλία που είναι κοντά στο σπίτι μας αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, βρήκαμε την λύση!


    Τι θα χρειαστείτε για την πισίνα κήπου

    H πισίνα αγοράστηκε και χρειάστηκε αρκετή προετοιμασία ομολογώ αλλά ευτυχώς οι άντρες της παρέας ήταν έτοιμοι για όλα. Με την βοήθεια του κηπουρού ισοπεδώθηκε μέρος του κήπου μας, καλύφθηκε με άμμο, μπήκε το ειδικό υπόστρωμα στο πάτωμα, η πισίνα στήθηκε και γέμισε με σχεδόν 7 κυβικά νερό. Φυσικά μη φαντάζεστε ότι μια που θα την γεμίσετε και μια που θα τελειώσετε. Όχι, η πισίνα περιλαμβάνει ειδικό σύστημα καθαρισμού με φίλτρα (συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία), αγοράστηκαν φίλτρα για το νερό που ενώνονται με τη βρύση, θήκη για το χλώριο και ταμπλέτες χλωρίου και μια εξαιρετική σκουπίτσα για τον πάτο (δείτε ολόκληρο σύστημα καθαρισμού εδώ). Φυσικά προμηθευτήκαμε και ειδική κουκούλα για να την προστατέψουμε από τους απρόσκλητους επισκέπτες και τα σκουπιδάκια.

    Οικογενειακή πισίνα για τον κήπο μας
    Οι Άγγελοι του Τσάρλι μέσα στην πισίνα μας!

    Επιλογές πισίνας κήπου

    Και τώρα ας έρθουμε στο δια ταύτα. Εμείς ήμασταν πολύ τυχεροί καθώς την προμηθευτήκαμε κατά τη διάρκεια μιας προσφοράς που έτρεχε κι έτσι η τιμή της ήταν πολύ οικονομική. Τώρα, δυστυχώς το δικό μας σχέδιο έχει εξαντληθεί από το κατάστημα που την πήραμε αλλά θα σας δώσω 2-3 εναλλακτικές για να δείτε το budget σας και να πράξετε δεόντως. Εάν ωστόσο την πάρετε ομαδικά, ακόμα καλύτερα.


    Αγοράστε πισίνα κήπου με μεταλλικό σκελετό (περίπου σαν την δική μας)

    Προμηθευτείτε μικρότερη φουσκωτή πισίνα κήπου εδώ (μικρότερη από τη δική μας)

    Προμηθευτείτε ορθογώνια πισίνα κήπου με μεταλλικό σκελετό (μικρότερη από τη δική μας)

    Για μεγάλες παρέες και οικογένειες αγοράστε αυτήν εδώ (μεγαλύτερη από τη δική μας)

    Και αν θέλετε απλά κάτι για διασκέδαση χωρίς πολλές υποχρεώσεις, επιλέξτε αυτήν


    Εμείς πάντως πρέπει να σας πω ότι την έχουμε κατευχαριστηθεί την οικογενειακή πισίνα μας! Κατεβαίνουμεε είτε πρωί ή μεσημεροαπόγευμα και απολαμβάνουμε οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης ή και τρελές στιγμές με φίλους. Επίσης φέτος κάναμε και το πάρτυ της Μελίτας εκεί και φυσικά ήταν σοφή απόφαση αφού τα παιδιά το καταδιασκέδασαν!

    Οικογενειακή πισίνα για τον κήπο μας
    Την ημέρα των γενεθλίων της, μια ωραία πρωινή έκπληξη την περίμενε μέσα στην πισίνα. Δείτε παλιότερες πρωινές εκπλήξεις εδώ
    Οικογενειακή πισίνα για τον κήπο μας
    Στο πάρτυ της Μελίτας και ενώ εγώ προσπαθώ να μείνω στεγνή… δεν τα κατάφερα!

    Μάλιστα για να υπάρχει σκιά στήσαμε και μια τέντα (“οβελίξ” την λέμε εμείς αλλά δεν ξέρω αν έτσι την αποκαλούν και άλλοι) και έτσι οι ξαπλώστρες μας και τα καθισματάκια μας είναι πλέον και προφυλαγμένα από τον ήλιο.

    Τέλος επειδή τα κουνούπια καραδοκούν, βάζουμε γύρω από τον χώρο που καθόμαστε και κολυμπάμε και 2-3 αντικουνουπικά “φιδάκια” γιατί είμαστε και γλυκοαίματοι. Οπότε βάλτε το και αυτό το πρόγραμμα.

    Οπότε αν κι εσείς κάνετε summer in the city, δεν είναι αργά! Έχουμε μπροστά μας 2 μήνες ακόμα καλού καιρού που μπορούμε να απολαύσουμε τις βουτιές μας και τα παιχνίδια στο νερό. Άσε που λόγω covid-19 δεν είναι και εποχές για να ξημεροβραδιαζόμαστε στις παραλίες! Οπότε με ένα σμπάρο δυο τριγώνια!

    Θα χαρώ να μάθω αν είστε κι εσείς φαν αυτού του είδους διασκέδασης κι αν έχετε κι εσείς τέτοιου ή παρόμοιου τύπου οικογενειακή πισίνα στο σπίτι σας. Αν έχετε κανονική, ξέρετε αυτές τις τέλειες και τεράστιες πισίνες εν μέσω ενός φοβερού κήπου και μπροστά από ακόμα ένα πιο υπερτέλειο σπίτι… μπορείτε να αποχωρήσετε τώρα, χαχα!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τέλεια ιδέα! 2 πρακτικές όμως ερωτήσεις.. έχετε άλλους ενοίκους στην πολυκατοικία εκτός από εσας τους 3?? είχαν ενστασεις?? και αν υπήρχαν και άλλοι, νερό από πού γεμίσατε?? φαντάζομαι από το κοινόχρηστο που είναι στον κήπο αλλά αν υπάρχουν και άλλοι δεν θα έχουν θέμα? ρωτάω για να ξέρω γιατί εγώ είμαι σε πολυκατοικία 7 διαμερισμάτων κι δε δνομίζω να είναι όλοι δεκτικοί.
      Να την ευχαριστηθείτε!

      • Δάφνη μου σημαντικό αυτό που ρωτάς. Εμείς είμαστε 6 διαμερίσματα και έχουμε όλοι πολύ καλή σχέση. Ωστόσο μόνο οι 3 συνεννοηθήκαμε για να την πάρουμε. Οι υπόλοιποι δεν είχαν πρόβλημα. Ωστόσο επειδή όπως σου είπα είμαστε πολύ καλά εννοείται ότι τους ενημερώσαμε ότι μπορούν και αυτοί να την χρησιμοποιήσουν μόνοι ή μαζί μας κάποια στιγμή. Κανείς όμως δεν το έκανε (για δικούς του λόγους ο καθένας). Ο βασικότερος είναι ότι θέλει μια διαδικασία καθαριότητας και δεν την ξέρουν όλοι και ίσως φοβούνται μήπως κάνουν κάποια ζημιά. Τώρα όσον αφορά στο νερό. Εμείς έχουμε γεώτρηση και για αυτό είμαστε τόσο σχολαστικοί με το θέμα καθαριότητας καθώς το νερό δεν έχει την ποιότητα που έχει της ΕΥΔΑΠ. Ωστόσο θα μπορούσατε με καταμέτρηση (αν συμφωνήσουν και οι άλλοι) να αναλάβετε ένα μέρος παραπάνω του νερού που θα σας έρθει. Π.χ. εμάς πέρνει 7 κ.β νερό. Οπότε θα μπορούσε να γίνει καταμέτρηση και να επωμιστούμε μεγαλύτερο μέρος του νερού. Ισως του χρόνου το κάνουμε.

      • Καλησπέρα Φωτεινή. Οπως έγραψα, εμείς την πισίνα μας την πήραμε σε προσφορά (τρελή προσφορά λίγων ημερών) που είχε κάνει ο Μουστάκας.Την πήραμε 100 ευρώ. Μαζί με τα παρελκόμενα ωστόσο έφτασε περίπου στα 200. ΑΛΛΑ πλέον (επειδή το έψαξα) δεν υπάρχει αυτή η τιμή. Ηταν προσφορά. Η τιμή της συγκεκριμένης πισίνας είναι άνω των 200 ευρώ και τώρα λόγω έλλειψης θα την βρείτε έως και 300. Για αυτό επάνω στα λινκ σας έβαλα και εναλλακτικές επιλογές για να βοηθήσω περισσότερο στην έρευνά σας. Ελπίζω να βρείτε κάτι που να σας καλύπτει.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης