ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10 παιχνίδια one-min it to win it για μικρούς και μεγάλους

    Οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας, με συγγενείς και με φίλους. Είναι όμως κάποιες στιγμές που σκέφτομαι πως όλα αυτά, από ένα σημείο και μετά, είναι μία… επανάληψη. Μαγείρεμα, τραπέζια, φαγητά, τα παιδιά να παίζουν μεταξύ τους κι εμείς οι μεγάλοι να συζητάμε! Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να δώσουμε μια ξεχωριστή νότα σε αυτές μας τις συναντήσεις μας; Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε αξέχαστες κάποιες στιγμές για τα παιδιά μας; Μα φυσικά με παιχνίδι! Παιχνίδι όμως που θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι και όχι μόνο τα παιδιά! Και δεν μιλάω για τα κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια αλλά γι αυτοσχέδια παιχνίδια χωρίς έξοδα που δεν θέλουν πολύ προετοιμασία για να τα οργανώσουμε. Είναι τα λεγόμενα A min it το win it Games και προσφέρουν απίστευτη διασκέδαση!

    Τα παιχνίδια αυτά παίζονται συνήθως σε ομάδες. Συνήθως για κάθε παιχνίδι min it to win έχεις 1 λεπτό, όπως λέει και το όνομά του, για να το ολοκληρώσεις. Τότε παίρνεις και τη νίκη ή τον πόντο. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο. Τους κανόνες τους βάζουμε εμείς οι ίδιοι ανάλογα με τον αριθμό και την ηλικία των ατόμων που συμμετέχουν και το είδος των παιχνιδιών που θα επιλέξουμε να παίξουμε. Μπορούμε να παίξουμε ατομικά ή σε ομάδες. Πάμε να δούμε παρέα κάποια από αυτά; min it to win it paihnidia

    Παιχνίδια Min it to Win It (κέρδισε σε ένα λεπτό) 

     

    1ο παιχνίδι

    Υλικά: 4 πλαστικά ποτήρια και 3 τετράγωνα χαρτιά 

    Ο παίχτης έχει 4 ποτήρια και 3 τετράγωνα χαρτιά. Πρέπει αρχικά να τα στήσει το ένα πάνω στο άλλο και μετά να τραβάει ένα ένα τα χαρτάκια ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω ώστε το πάνω ποτήρι να πέσει μέσα στο ακριβώς από κάτω του! 

    A Min It to WIN it games (2)

    Tip: Προτιμήστε τα πλαστικά ποτήρια που είναι λίγο σκληρά για να μην βαθουλώνουν καθώς τα πιάνετε και σπάνε. 

    20 παιχνίδι

    υλικά: 10 πλαστικά ποτήρια και ένα μαλακό μπαλάκι

    Όσο εύκολο κι αν σας ακούγεται αν το συγκεκριμένο παιχνίδι παιχτεί με ομάδες είναι καταπληκτικό! Ο παίχτης προσπαθεί να στήσει τα ποτήρια του σε πύργο και μετά να τα ρίξει με ένα μαλακό μπαλάκι. Κάθε όροφος έχει ένα ποτήρι λιγότερο. Οπότε ανάλογα με τους κανόνες που θα βάλετε κερδίζει αυτός που θα φτιάξει τον πύργο μέσα σε ένα λεπτό (ίσως χρειαστεί να χρονομετρήσετε ώστε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα ποτήρια) ή ένας από τους 2 παίχτες που θα ολοκληρώσει πρώτος τον στόχο του. 

    Αν έχετε μικρά παιδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερα ποτήρια ώστε να φτάνουν να τοποθετήσουν και το τελευταίο ποτήρι στον πύργο. 

    A Min It to WIN it games (6)

    30 παιχνίδι

    Υλικά: 2 πλαστικά ποτήρια-2 καλαμάκια 

    Το παιχνίδι παίζεται κατά μήκος ενός τραπεζιού. Στη μία άκρη του τραπεζιού τοποθετούνται 2 πλαστικά ποτήρια διαφορετικού χρώματος. Ο παίχτης που θα φυσήξει πρώτος το ποτήρι του ως την άλλη άκρη του τραπεζιού (προσοχή… όχι στο πλάι) ώστε να πέσει είναι ο νικητής. 

    A Min It to WIN it games (5)

    4ο παιχνίδι

    Υλικά: 2 καλαμάκια- δύο πλαστικά πιάτα -καραμελάκια smarties-2 μπολάκια πλαστικά

    Κάθε παίχτης έχει μπροστά του ένα πιάτο με καραμελάκια, ένα μπολάκι κι ένα καλαμάκι. Με το καλαμάκι ρουφάει το καραμελάκι και χωρίς να του πέσει ή να το πιάσει το βάζει μέσα στο ποτηράκι του. Ποιος παίχτης θα βάλει τα περισσότερα καραμελάκια στο μπολάκι μέσα σε ένα λεπτό; 

    5o παιχνίδι

    Υλικά: 8 μεταλλικά κουτάκια αναψυκτικού ή μπύρας

    Ο παίχτης της κάθε ομάδας πρέπει να τοποθετήσει τα 8 κουτάκια αναψυκτικού το ένα πάνω στο άλλο φτιάχνοντας έναν πύργο. Για τα μικρά παιδιά μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό, δηλαδή να παίξουν με 4-5 κουτάκια αντί για 8. 

    6ο παιχνίδι

    Υλικά: κουτιά από δημητριακά 

    Θα χρειαστείτε δύο ίδιες πλευρές από 2 κουτιά δημητριακών. Τα κόβεται με κοπίδι σε ίσα κομμάτια από πριν. Ο παίκτης πρέπει μέσα σε ένα λεπτό (ή πρώτος από τον συμπαίκτης του) να ολοκληρώσει το παζλ. 

    7ο παιχνίδι

    Υλικά: διάφορα αντικείμενα και μια επιφάνεια -χαρτάκια (ένα για κάθε παίχτη) και μολύβια

    Πάνω σε μία σκληρή επιφάνεια τοποθετούμε πριν το παιχνίδι διάφορα μικροαντικείμενα. Μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι με φιγούρες από παιχνίδια των παιδιών ή ακόμα και αν είναι Χριστούγεννα με διάφορα μικροστολιδάκια. Οι παίχτες κοιτάζουν προσεκτικά τα αντικείμενα για όσα δευτερόλεπτα έχουμε συμφωνήσει. Μετά απομακρύνουμε τα αντικείμενα και μέσα σε ένα λεπτό πρέπει να γράψουν όλοι όσα περισσότερα από αυτά θυμούνται στο χαρτί τους. Ποιος θα θυμηθεί τα περισσότερα; 

    A Min It to WIN it games (4)

    8ο παιχνίδι

    Μέσα σε ένα βάζο βάζουμε διάφορα τουβλάκια. Αυτός που οργανώνει το παιχνίδι ξέρει από πριν πόσα τουβλάκια έχει βάλει, το γράφει σε ένα χαρτί και το κολλάει στο κάτω μέρος του βάζου. Κάθε παίχτης κοιτάζει εξωτερικά το βάζο ενώ το κρατάει και υπολογίζει πόσα τουβλάκια περιέχει.Τα γράφει στο χαρτί του και μετά γίνεται η αποκάλυψη! Νικάει αυτός που θα βρει με ακρίβεια τον σωστό αριθμό ή τον πιο κοντινό σε αυτό. 

    Εναλλακτικά αν είναι γιορτινές μέρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγαλύτερο βάζο και να βάλουμε μέσα καραμέλες, σοκολατάκια ή ακόμα και μικρές μπάλες από αυτές που στολίζουμε το δέντρο.A Min It to WIN it games (8)9o παιχνίδι

    Υλικά: 12 ποτήρια και 12 αντικείμενα σε ζευγάρια

    Το παιχνίδι αυτό είναι ένα αυτοσχέδιο memory. Θα χρειαστείτε ποτηράκια και ζευγάρια μικρών αντικειμένων όπως για παράδειγμα τουβλάκια σε ίδια χρώματα. Κρύψτε κάτω από τα ποτήρια τα αντικείμενα. Ο παίχτης πρέπει μέσα σε ένα λεπτό να θυμηθεί όλα τα ζευγάρια σηκώνοντας δύο ποτήρια τη φορά. 

    10o παιχνίδι

    Υλικά: Τουβλάκια

    Μέσα σε ένα λεπτό δύο αντίπαλοι παίκτες πρέπει να βάλουν το ένα πάνω στο άλλο όσα περισσότερα τουβλάκια μπορούν. Κερδίζει ο παίχτης με τον μεγαλύτερο πύργο. 

    Δείτε όλες μας αναρτήσεις για παιδικά πάρτυ εδώ

    και ακολουθήστε μας στην ομάδα μας Let’s blog party στο facebook εδώ 

    Σας ευχόμαστε να διασκεδάσετε και να δημιουργήσετε ακόμη περισσότερες αναμνήσεις! 

    Κατερίνα


    Η παραπάνω ανάρτηση γράφτηκε για το site Δέλτα moms και πρωτοδημοσιεύθηκε, εκεί, στην κατηγορία mamadoblog, στις 10/12/2018. Διαβάστε εκεί κι άλλα άρθρα του Ανθομέλι σε συνεργασία με τη Δέλτα). Περισσότερες πληροφορίες γι αυτή τη συνεργασία του Ανθομέλι θα βρείτε εδώ.


     Υ.Γ.: Για περισσότερα παιχνίδια για πάρτυ διαβάστε τις παρακάτω αναρτήσεις μας: 

    10 παιχνίδια για ένα παιδικό πυτζάμα πάρτυ

    Όλα τα παιχνίδια για παιδικά πάρτυ (και όχι μόνο) έτοιμα να τα εκτυπώσετε!

    Εναλλακτικό Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού (Scavenger Hunt)

    9 και 1 παιχνίδια στην παραλία

    Ομαδικά παιχνίδια για πάρτυ στην παραλία

    https://www.anthomeli.com/2017/05/piniates-tou-anthomeli-sto-jamjar.html

    Πάρτυ στην παραλία με πολύ παιχνίδι!

     

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης