ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Το μουσείο Kρυστάλλων της Swarovski στην Αυστρία

  Την αγάπη των γονιών μας για τα ταξίδια τη γνωρίζετε! Είναι το πάθος τους και είναι ο λόγος που πριν μερικά χρόνια αποφάσισαν να αποκτήσουν ένα αυτοκινούμενο. Και τα καταφέρανε… Kυρίως όμως καταφέρανε να κρατήσουν τον λόγο τους να κάνουν οπωσδήποτε ένα μεγάλο ταξίδι τον χρόνο στην Ευρώπη! Φέτος, δεν έλειψε το καθιερωμένο τους καλοκαιρινό ταξίδι με το αυτοκινούμενο σε χώρες όπως  Ιταλία, η Κροατία, η Αυστρία και η Γερμανία. Δεν θα πω άλλα όμως… σας αφήνω στη Μαμά Μαρία που σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες του Μπαμπά Χρήστου θα μπορούσαν άνετα να δουλέψουν  ακόμη και σε ταξιδιωτικά περιοδικά! Καλή ανάγνωση και καλή ξενάγηση στο Μουσείο Swarovski που βρίσκεται κοντά στην πόλη Wattens και στο Innsbrucκ στην Αυστρία.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Μουσείο Κρυστάλλων Swarovski στο Wattens της Αυστρίας

  Ταξίδι στην Αυστρία

  Φέτος όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας προς την Ευρώπη, ένα κράτος που θα περνούσαμε κάποιες ημέρες των διακοπών μας ήταν και η Αυστρία. Είχαμε προγραμματίσει να επισκεφθούμε κάποιες πόλεις της και να ξεκουραστούμε στα τόσα όμορφα φυσικά τοπία της. Όταν βρεθήκαμε στην περιοχή του Τυρόλο ανάμεσα στα πολλά του αξιοθέατα που θα βλέπαμε , αποφασίσαμε να επισκεφθούμε και το Μουσείο Κρυστάλλων Swarovski που βρίσκεται στην πόλη Wattens, κοντά στο Innsbruck.

  Το Μουσείο Κρυστάλλων Swarovski (Museum Swarovski Crystal World) είναι το κυριότερο αξιοθέατο αυτής της περιοχής του Τυρόλο, που την αναδεικνύει και ως τουριστικό προορισμό, γιατί είναι χιλιάδες οι επισκέπτες σε αυτήν κάθε χρόνο.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Η πόλη Wattens στην Αυστρία

  Η πόλη Wattens είναι μια μικρή πόλη στο Τυρόλο της Αυστρίας και εκεί εδρεύει το εργοστάσιο της Σβαρόφσκι που επεξεργάζεται  και παράγει κρυστάλλους. Εκεί βρίσκεται και το Μουσείο Swarovski Crystal World, που είναι δημιουργία του καλλιτεχνικού διευθυντή Andre Heller, καθώς και ένα από τα καταστήματά τους.

  Διαβάστε για άλλους προορισμούς στην Αυστρία:

  Βιέννη.Ένας πλήρης οδηγός ξενάγησης της πόλης

  Βιέννη.Ένας πλήρης οδηγός ξενάγησης της πόλης

  3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας

  Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl

  Road trip στην Αυστρία και στη λίμνη Neusiedl

  To Minimundus στο πάρκο Europark της Αυστρίας

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Φωτογραφία από τον κήπο του Μουσείου όπου διακρίνεται και το εργοστάσιο της Swarovski

  Η επιθυμία μας να επισκεφτούμε το Mουσείο Swarovski σε λίγο θα γινόταν πραγματικότητα. Φτάσαμε στην πόλη Wattens και κατευθυνθήκαμε προς το Μουσείο, σύμφωνα με τη διεύθυνση που είχαμε βάλει στο GPS. Η σημαία του τερματισμού βγήκε, όμως εμείς ενώ βλέπαμε το εργοστάσιο, Μουσείο δεν βλέπαμε! Είπαμε να κάνουμε κάποιους γύρους, όμως άσκοπα, γιατί το GPS πάλι και πάλι μας κατεύθυνε στο ίδιο σημείο.

  Μα τι λάθος επιτέλους κάνουμε; Δεν μπορεί κάπου εδώ κοντά θα είναι! είπαμε.

  Κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο και περπατώντας, ενώ αφήσαμε πίσω μας τον κεντρικό δρόμο, βρεθήκαμε επιτέλους στην είσοδο του Μουσείου που δικαίως δεν φαινόταν από τον δρόμο. Γιατί; Μα γιατί το Μουσείο είναι υπόγειο και… κάτω από το κεφάλι ενός γίγαντα. Εκπλαγήκαμε από αυτό που βλέπαμε γιατί δεν το περιμέναμε. Μπροστά μας βλέπαμε ένα μεγάλο καταπράσινο λόφο με το κεφάλι του “γίγαντα” εκεί στη μέση του πάρκου με δυο μεγάλα κρυστάλλινα μάτια και έναν καταρράκτη να πέφτει με δύναμη από το στόμα του μέσα στη λίμνη.

  Ο γίγαντας έστεκε με μεγαλοπρέπεια σαν να μας κοίταζε και εμείς εκστασιασμένοι τον κοιτάζαμε άφωνοι. Μετά από την πρώτη έκπληξη εν τέλει καταλήξαμε πως δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος φύλακας και ακοίμητος φρουρός των πολύτιμων εκθεμάτων του Μουσείου Swarovski από αυτόν τον αγέλαστο “γίγαντα” .

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Ο γίγαντας διακοσμημένος με κρύσταλλα κάτω από τον οποίον βρίσκεται το μουσείο Swarovski

  Ο χώρος που απλωνόταν μπροστά μας ήταν πολύ εντυπωσιακός. Ένα υπέροχο καταπράσινο πάρκο με πολλά παιχνίδια για τα παιδιά και με θέα τα πανύψηλα αλπικά βουνά της Αυστρίας. Ήταν όμορφα όσο καθόμασταν εκεί έξω και χαρήκαμε τον ωραίο καιρό της Αυγουστιάτικης μέρας. Τα παιδιά είχαν βρει τη χαρά τους στα παιχνίδια του πάρκου. Αλλά και όλοι εμείς που καθόμασταν στα παγκάκια ή στο γρασίδι και λιαζόμασταν ή φωτογραφιζόμασταν με φόντο τον μικρό καταρράκτη πάντα κάτω από τα κρυστάλλινα λαμπερά μάτια του γίγαντα, το απολαμβάναμε.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Ο λαβύρινθος στον κήπο του Μουσείου Swarovski στο Wattens της Αυστρίας

  Μετά από τις ανάσες οξυγόνου που πήραμε και την ανάπαυσή μας, ξεκινήσαμε προς την είσοδο του Μουσείου. Η σειρά των ανθρώπων στα ταμεία που περίμεναν με υπομονή ώσπου να έρθει  η στιγμή να πάρουν το εισιτήριό τους, ατελείωτη! Περιμέναμε αρκετή ώρα και εμείς, ώσπου πήραμε επιτέλους το πολυπόθητο εισιτήριο. Αμέσως μετά μπήκαμε σε μια σειρά εκπλήξεων, που διαδέχονταν η μια την άλλη Η αρχή ήταν εντυπωσιακή αφού περπατήσαμε επάνω σε ένα πάτωμα γεμάτο με χρωματιστούς κρυστάλλους. Ήταν και η αρχή των εκπλήξεων η οποία μας θα μας οδηγούσε στον θαυμαστό κόσμο των κρυστάλλων Swarovski.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Να φοράς κρυστάλλους, να βλέπεις κρυστάλλους, να θαυμάζεις κρυστάλλους, αλλά και να τους πατάς!!! Η είσοδος τους μουσείου Swarovski

  Ξενάγηση στο Μουσείο Swarovski

  Ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό για να ανακαλύψουμε τις εκπλήξεις της έκθεσης του οίκου Swarovski, που κρύβονταν κάτω από τον γίγαντα και για να περιηγηθούμε στους λαμπερούς διαδρόμους της και στα σκοτεινά δωμάτια!   

  Μπλε δωμάτιο των θησαυρών

  Πρώτα απ’ όλα συναντήσαμε το μπλε δωμάτιο των θησαυρών, στη σάλα της εισόδου. Στη μέση αυτού του χώρου δέσποζε το Centenar. Ο μεγαλύτερος κρύσταλλος 300.000 καρατίων που έχει κοπεί ποτέ. Μαγευτικός, υπέροχος κρύσταλλος, μας καθήλωσε, βλέποντας τον και ανακαλύπτοντας κάθε φορά και μια καινούργια του διάσταση, ανάλογα από το σημείο που τον βλέπαμε.

  Τα κρύσταλλα Swarovski λαμπυρίζουν σε διάφορα χρώματα, ανάλογα με το φως που πέφτει επάνω τους στον εσωτερικό χώρο. Υπάρχει όμως και μια αλληλεπίδραση των κρυστάλλων με τα στοιχεία της φύσης, όπως τον άνεμο, το χιόνι, τον ήλιο, το φεγγάρι όταν βγουν στην ύπαιθρο.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Το Centenar, ο μεγαλύτερος κρύσταλλος των 300.000 καρατίων

  Κι άλλοι προορισμοί στην Αυστρία από το Ανθομέλι:

  Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας

  To Bregenz της Αυστρίας και η πλωτή σκηνή της όπερας

  2 αξιοθέατα στην Αυστρία: Pyramidenkogel, Πάρκο Minimundus

  Σάλτσμπουργκ, η μαγευτική πόλη του Μότσαρτ στην Αυστρία

  Το Μουσείο Μπελβεντέρε στη Βιέννη και το “Φιλί” του Κλιμτ

  Τα ανάκτορα Σενμπρούν στη Βιέννη (Schloss Schönbrunn)

  Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης

  Ο κρυστάλλινος τοίχος

  Στην αριστερή πλευρά αυτού του μεγάλου μπλε δωματίου ένας κρυστάλλινος τοίχος ύψους 11 μ. και μήκους 42 μ. μας οδήγησε σε ένα αστραφτερό βασίλειο γεμάτο μαγεία, στην καρδιά του χώρου, όπου αθάνατοι καλλιτέχνες, όπως ο Salvador Dali και άλλοι έχουν δημιουργήσει έργα με κρύσταλλο.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Ένα από τα έργα τέχνης που εκτείθεται στο Μουσείο. Άλογο διακοσμημένο με κρύσταλλα Swarovski

  Στο μέσον της λαμπερής σάλας με δεκάδες έργα καλλιτεχνών διακοσμημένα με κρύσταλλα ήταν και ο μεγαλειώδης πολυέλαιος Mediterraneo, που έλαμπαν οι κρύσταλλοί του με διαφορετικό χρώμα κάθε φορά ανάλογα από ποια γωνία τον βλέπαμε κάθε φορά.  

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Ο πολυέλαιος, Mediterraneo κατασκευασμένος αποκλειστικά με κρύσταλλα Swarovski

  Το μηχανικό θέατρο

  Στον πρώτο χώρο που μπήκαμε μετά από τις κλειστές κουρτίνες, εμφανίστηκε μπροστά μας ένα παράξενο θέαμα και χρειάστηκε να διαβάσω το φυλλάδιο που μας δώσανε για να κατανοήσω το θέαμα. Ήταν το μηχανικό θέατρο με σουρεαλιστικές σκηνές, όπου ο άνθρωπος και η τεχνική παίζουν ένα αλλόκοτο παιχνίδι. Σε όλη την αίθουσα οι φιγούρες έκαναν γύρω μας χορό, πότε περνώντας δίπλα μας και πότε από πάνω μας, ενώ τα χρώματα εναλλάσσονταν με τον ήχο. 

  Ο καλλιτέχνης του μηχανικού θεάτρου όταν ήταν παιδί, ήταν υποχρεωμένος να φοράει ορθοπεδική ζώνη, λόγω ασθένειας. Γοητεύτηκε από τη μηχανική, έλεγε το φυλλάδιό μου, και με το δημιούργημά του αυτό, συνένωσε το φαινομενικά αδύνατο με τη ζωή. Φυσικά η τεχνική με την οποία εκτελούνταν οι υψηλής ακρίβειας κινήσεις είναι έργο των μηχανικών ακριβείας των εργαστηρίων της Svarovski.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Έκθεμα του μουσείου διακοσμημένο με κρύσταλλα Swarovski. Εκπληκτικά τα χρώματα των κρυστάλλων της φούστας!

  Ο κρυστάλλινος θόλος

  Φύγαμε από το μηχανικό θέατρο και μας περίμενε μία ακόμη έκπληξη! Βρεθήκαμε μέσα σε έναν τεράστιο κρύσταλλο!! Σ’ ένα δωμάτιο με καθρέπτες όπου από παντού αντανακλάσεις φωτός σε διάφορα χρώματα και ήχους μας περιέβαλλαν, ενώ νέα χρώματα φώτιζαν κάθε τόσο τον κρύσταλλο και εμφανίζονταν κρυμμένα έργα τέχνης. Στο κέντρο της αίθουσας των κρυστάλλων υπήρχε ένας μεγάλος χώρος των επισκεπτών όπου όλοι καθίσαμε και απολαύσαμε το θέαμα. Ο κρυστάλλινος θόλος με τις 590 έδρες είναι έργο του Andre Heller και μας έδωσε την εντύπωση πως βρισκόμασταν μέσα σε έναν κρύσταλλο. Ο θόλος είναι ένα από τα κύρια έκθεματα στο κεντρικό δωμάτιο του γίγαντα.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Οι έδρες του κρυστάλλινου θόλου αντανακλούσαν το λαχανί χρώμα της μπλούζας μου

  Ήταν υπέροχο, μαγευτικό, καταπληκτικό το θέαμα που αντικρίσαμε και που μας έκοψε την ανάσα. Οι φωτογραφίες δυστυχώς δεν μπόρεσαν να αποδώσουν την μαγεία του χώρου, γιατί το φως και το σκοτάδι εναλλακτικά δεν επέτρεψαν τη σωστή φωτογράφιση.

  Silent light

  Εκστασιασμένοι και ενθουσιασμένοι μέσα από στενά και τούνελ, βρεθήκαμε μπροστά στο “Silent light” (Σιωπηλό φως) που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα δέντρο με κρυστάλλους. Μας έδωσε όμως την εντύπωση πως μια παγωμένη φεγγαρόφωτη χειμωνιάτικη πάγωσαν τα χιόνια επάνω στο δέντρο και έγιναν παγοκρύσταλλοι. Γύρω του είχε μια απόκοσμη σιωπή! Ήταν θαυμάσιο!!

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Το “Silent light”, το δένδρο με τους κρυστάλλους. Ένα υπερθέαμα ειδικά κάτω από το φως που αντανακλούν όλοι οι κρύσταλλοι

  Το τούνελ

  Και μετά σειρά είχε το τούνελ που μας οδηγούσε σε ακόμα περισσότερες εκπλήξεις. Μια σύνθεση μέσα από τα κενά της οποίας μπορούσαμε και να φωτογραφηθούμε.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Το μουσείο Kρυστάλλων της Swarovski στην Αυστρία 33

  Ποιος ήταν ο Ντάλιελ Σβαρόβσκι;

  Περάσαμε το τούνελ και οδηγηθήκαμε σ’ έναν χώρο όπου μπορέσαμε μέσα από φωτογραφίες να μάθουμε για το αστραφτερό έπος της οικογενειακής επιχείρησης, που ξεκίνησε χάρη στο πρωτοπόρο πνεύμα του ιδρυτή της Daniel Swarovski και που κυριαρχεί μέχρι σήμερα. Πλήθος από εκθέματα όλων αυτών των χρόνων καθώς και αποσπάσματα ταινιών από την ζωή τους έγιναν μπροστά στα μάτια μας μάρτυρες αυτής της κρυστάλλινης εποχής. 

  Ντάνιελ Σβαρόβσκι

  Γεννήθηκε το 1862 σε ένα χωριό της Βοημίας. Ο πατέρας του είχε μια επιχείρηση που κατεργάζονταν το γυαλί. Τα πάντα γινόταν με το χέρι. Ο νεαρός Ντάνιελ βοηθούσε τον πατέρα του στην δουλειά του, όμως ήθελε να γίνει μουσικός, γιατί λάτρευε το βιολί. Ενώ σπούδαζε στο Παρίσι το 1883, επισκέφθηκε μια έκθεση  σχετική με τον ηλεκτρισμό και σκέφθηκε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον ηλεκτρισμό στην κατεργασία του γυαλιού.

  Του έγινε έμμονη ιδέα και ύστερα από 10 χρόνια και μετά από πολλά πειράματα εφηύρε ο ίδιος μια ηλεκτρική μηχανή κοπής γυαλιού. ‘Ιδρυσε το εργοστάσιο στο  Wattens της Αυστρίας και από τότε παράγει εξαιρετικής ποιότητας κρυστάλλους που μοιάζουν με διαμάντια, χάρη στην ακριβέστατη και ομοιόμορφη κοπή τους. Τα προϊόντα διαδόθηκαν πολύ γρήγορα και λόγω του μάρκετινγκ της επιχείρησης και χάρη της προσιτής τους τιμής είχαν παγκόσμια απήχηση. Η επιχείρηση ακόμη και τώρα είναι οικογενειακή, κερδοφόρα και απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους ανά τον κόσμο.

  Οι κρυστάλλινες μέδουσες

  Ο δρόμος έπειτα ήταν αστραφτερός! Μια μεγάλη σύνθεση κρυστάλλων Swarovski ήταν στα πόδια μας. Οι κρυστάλλινες μέδουσες με τα πλοκάμια τους κείτονταν στο πάτωμα και σε απόσταση αναπνοής από εμάς. Εντυπωσιακές και μαγευτικές! Τα λόγια ίσως είναι πολύ λίγα για να μεταφέρω την αίσθηση που σου προκαλεί ένα τέτοιο έργο. Το φως που αντανακλούσαν οι κρύσταλλοι και τα χρώματα ήταν απλά μαγευτικά!

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Οι κρυστάλλινες μέδουσες στα πόδια σας!

  Το θέατρο των ονείρων

  Μετά βρεθήκαμε σε μια άλλη θεματική ενότητα. Ήταν το θέατρο των ονείρων που μας παρέσυρε σ’ έναν άλλον κόσμο. Ο ήλιος να χορεύει με το φεγγάρι (κινούμενες φιγούρες), φυτά κινούμενα να τρώνε κρυστάλλους, πεταλούδες, ένα κρυστάλλινο ποτάμι και άλλα πολλά που το καθένα με την ιδιαιτερότητά του μας προκαλούσε τον ενθουσιασμό μας. Αφήσαμε την φαντασία μας να δουλέψει και να παίξει με όλα αυτά που βλέπαμε ολόγυρά μας.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Ο ήλιος και το φεγγάρι κινούνται σε ένα διαρκή χορό, όπως και στην πραγματικότητα. Τα “κεφάλια” των χορευτών καλυμμένα από κρυστάλλους λαμπύριζαν κάτω από το φως.
  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Τα λουλούδια της σύνθεσης αυτής ανοιγόκλειναν εμφανίζοντας τα κοσμήματα από Swarovski που ήταν κρυμμένα μέσα τους!
  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Η σύνθεση αυτή είναι το κρυστάλλινο ποτάμι. Μια σουρεαλιστική σύνθεση με τα φυτά, του κρίνα, αλλά και τη γεφυρούλα με τους κρυστάλλους να κλέβουν την παράσταση.
  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Η πεταλούδα διακοσμημένη με πολύχρωμα κρύσταλλα Swarovski είναι μέρος μιας μεγάλης σύνθεσης που υπήρχαν πεταλούδες και φύλλα επάνω σε ένα κλαδί δένδρου

  Το σκοτεινό δωμάτιο

  Στον επόμενο χώρο του μουσείου που οδηγηθήκαμε, όλα ήταν δυνατά! Οι εκπλήξεις του μουσείου συνεχίζονταν. Σε αυτό το μουσείο τίποτα δεν είναι δεδομένο και …γειωμένο! Όλα είναι στη σφαίρα της φαντασίας και του εντυπωσιασμού. Το σώμα του ζώου που υπήρχε στο κάτω μέρος των παραστάσεων παρέμενε το ίδιο κάθε φορά ενώ άλλαζε το “κεφάλι του” που ήταν μια κινούμενη παράσταση, δημιουργώντας πάντα ένα καινούργιο θέαμα. Βέβαια όλα αυτό το κινούμενο θέαμα καλυμμένο με πολύχρωμους κρυστάλλους Swarovski και φωτιζόμενο μέσα σε έναν σκοτεινό χώρο μας εκτόξευσε τον εντυπωσιασμό μας!

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Μια από τις πολλές συνθέσεις των κινούμενων εικόνων στο σκοτεινό δωμάτιο του μουσείου Swarovski

  Και ξαφνικά μπήκαμε σ΄ ένα άλλο σκοτεινό δωμάτιο, όπου από μια μεγάλη κεντρική οθόνη ακουγόταν μια υπέροχη φωνή. Ήταν μία σοπράνο που μας καθήλωσε με τη φωνή της τραγουδώντας μια υπέροχη άρια. Καθίσαμε και την απολαύσαμε. Μέσα σε αυτό το σκοτεινό δωμάτιο το μόνο φως που υπήρχε δεν ερχόταν μόνο από την οθόνη του βίντεο. Μέσα στο δωμάτιο λαμπύριζε και ο τεράστιος φωτιζόμενος κρύσταλλος χαλαζία από τη Μαδαγασκάρη. Από τη μια η τέλεια μουσική που μας συνεπήρε και από την άλλη ο τεράστιος κρύσταλλος που μας εντυπωσίασε.

  Το δωμάτιο των θαυμάτων

  Μαγεμένοι από τον ήχο της σοπράνο αλλά αναγκασμένοι να προχωρήσουμε βρεθήκαμε κατόπιν στο δωμάτιο των θαυμάτων. Μια ακόμα έκπληξη μας περίμενε. Ένα σπειροειδές δωμάτιο με 48 πολύγωνα, φωτιζόμενα κάθε φορά και με άλλο χρώμα, μας καλωσόρισαν και μας έκαναν να ονειροβατούμε. Στην αρχή το είδαμε σαν παιχνίδι και να πω ίσως σαν ένα πολύ ωραίο χώρο για φωτογραφίες. Όμως όταν διάβασα και πάλι το φυλλάδιο που μας είχαν δώσει κατάλαβα ότι όλα είχαν ένα νόημα.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Οι τεράστιοι κρύσταλλοι στο δωμάτιο των θαυμάτων φωτιζόμενοι με έντονα χρώματα και με τις συμβολικές παραστάσεις τους

  Τα γραφικά και οι απεικονίσεις επάνω στα πολύγωνα, εξηγούν την ιστορική σημασία του κρυστάλλου και την επίδραση του στην  κοινωνία, στον πολιτισμό, στην επιστήμη και στην θρησκεία.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Μπορεί να μην πολυκαταλαβαίναμε τους συμβολισμούς των κρυστάλλων, όμως μπορώ να πω πως ήταν πολύ εντυπωσιακοί!

  Πλησιάζαμε στο τέλος του Μουσείου Swarovski που βρίσκεται κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του “γίγαντα”, αλλά ακόμα μας περίμεναν και πολλές άλλες εκπλήξεις. Σας αφήνω εδώ να απολαύσετε κάποιες από τις εκπλήξεις αυτές.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Μια σύνθεση κρυστάλλων σε μια αρμονία χρωμάτων
  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Μια ακόμα σύνθεση από κρύσταλλα Swarovski
  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Θα μπορούσε να είναι και φόρεμα μιας κυρίας. Τι λέτε εσείς;

  Το δωμάτιο του γίγαντα

  Δεν ήταν δυνατόν το Μουσείο να μην αφιερώσει και ένα χώρο για τον “γίγαντα¨, τον φύλακα και σύμβολο του μουσείου. Στο δωμάτιο με τα προσωπικά αντικείμενα του γίγαντα υπάρχουν τα γάντια του που είναι κεντημένα με κρυστάλλους, το μπαστούνι του, αλλά και το ακορντεόν του που κρέμεται από την οροφή. Ένα ακορντεόν ιδιαίτερο που όταν ανοίγει παίζοντας γίνεται πολύχρωμο και στη θέση των πλήκτρων έχει κρυστάλλους. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι παίζει… μουσική.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Το γάντι του ΄γίγαντα’ διακοσμημένο με κρύσταλλα Swarovski σε διάφορα σχέδια.

  Θαυμάσιο είναι και το τεραστίων διαστάσεων δαχτυλίδι του γίγαντα που οι κοπές των κρυστάλλων του έδιναν διάφορα χρώματα ανάλογα από το ποια γωνία το βλέπαμε.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Ένα υπέροχο δαχτυλίδι με ένα τεράστιο κρύσταλλο, όπως αρμόζει σε έναν “γίγαντα”

  Η αίθουσα των κρυστάλλων

  Ακολουθούσε η αίθουσα των κρυστάλλων. Τα κρύσταλλα σε διάφορους σχηματισμούς μέσα σε προθήκες και με τον κατάλληλο φωτισμό μας έδωσαν όμορφους μαγικούς συνδυασμούς χρωμάτων και πραγματικά το θέαμα ήταν υπερθέαμα. Παράλληλα εμφανίζονταν σε κινηματογραφική ταινία με χρώματα οι πλευρές των κρυστάλλων σε γραμμική απεικόνιση.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Σε γραμμική απεικόνηση ο κρύσταλλος

  Souvenir Shop

  Και μετά από όλα αυτά που είδαμε, από το σκοτάδι του μουσείου βρεθήκαμε και πάλι στο φως της ημέρας. Φυσικά αφού όλα οδηγούν στην κατανάλωση, πριν βγούμε έξω βρεθήκαμε και στο Souvenir Shop του μουσείου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα πώλησης της Swarovski, 800 τ.μ παρακαλώ! Και όλα αυτά ενώ βρισκόμασταν ακόμα κάτω από τη σκέπη του “γίγαντα”.

  Εκτός από τα αντικείμενα που υπάρχουν στο κατάστημα τα οποία δεν είναι προς πώληση παρά μόνο προς θέαση, υπάρχουν στο χώρο και οι φημισμένες σειρές κοσμημάτων και αξεσουάρ Swarovski, όπως ρολόγια δακτυλίδια, κοσμήματα, βραχιόλια, σκουλαρίκια, τουαλέτες διάσημων μόδιστρων που είναι στολισμένες με κρυστάλλους και που μπορεί ο καθένας να αγοράσει.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Ένα διάδημα για το κεφάλι διακοσμημένο με μικρούς και μεγάλους πολύχρωμους κρυστάλλους Swarovski
  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Πέδιλα Swarovski για ειδικές περιπτώσεις και ορισμένες κυρίες!!!

  Πολλά αντικείμενα, τόσα που δεν ξέραμε ποιο να πρωτοδούμε και ποιο να θαυμάσουμε! Μικρά και μεγάλα διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά και ό,τι άλλο δημιουργείται από κρύσταλλο, όπως κιάλια, διόπτρες, τηλεσκόπια. 

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Πολύ θα ήθελα μια Μίνι να αγοράσω ως ενθύμιο, αλλά θα κατέληγα στο τέλος να κάνω… μια μικρή επένδυση!

  Εμένα όμως με μάγεψαν τα κρυστάλλινα διακοσμητικά ζωάκια με τους πολύτιμους χρωματιστούς κρυστάλλους, τα πασίγνωστα σε όλον τον κόσμο. Τα ήθελα όλα και επειδή ή όλα ή τίποτα, πήρα το τίποτα. Ο λόγος; Μα φυσικά το χρήμα. ‘Ήταν πανάκριβα!

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Μπορεί ο “δράκος” να είναι φοβιστικός, αλλά αυτός ο κρυστάλλινος είναι δελεαστικός!!!

  Εισιτήρια για το μουσείο (skip the line)

  Eισιτήρια εισόδου για το μουσείο Swarovski Crystal Worlds μπορείτε να αγοράσετε online από από τη συνεργαζόμενη πλατφόρμα Get Your Guide.

  Γεμάτοι εμπειρίες, πολλές φωτογραφίες και ενθουσιασμένοι βγήκαμε από το Μουσείο Swarovski και βρεθήκαμε στο πάρκο όπου βγάλαμε την καθιερωμένη φωτογραφία, που νομίζω πως όσοι επισκέφθηκαν το μουσείο την έχουν βγάλει. Για όσους όμως δεν το έχουν ακόμα επισκεφθεί ακόμα, εκείνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι να προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους αυτούς να το επισκεφθούν για να δουν ένα θέαμα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ, αλλά και γιατί θα αποκομίσουν μια ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία. Γιατί ας μη ξεχνάμε πως τα ταξίδια μας είναι οι εμπειρίες της ζωής μας.

  Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski
  Φεύγω με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες από το Μουσείο Swarovski

  Μετά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

  *Τα εκθέματα του μουσείου Swarovski ανανεώνονται και εμπλουτίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στην ανάρτηση αυτή υπάρχουν εκθέματα του έτους 2013 και αυτά που είδαμε στην δική μας επίσκεψη. Οι δε απόψεις που αποτυπώνονται είναι εντελώς προσωπικές.

  Σας ευχαριστώ όλους που ταξιδέψατε μαζί μας, έστω και νοερά, στον Κρυστάλλινο Κόσμο του Μουσείου Swarovski και εύχομαι όσοι επιθυμούν να βρεθούν σύντομα εκεί!

  Πως θα πάω – Χάρτης Αυστρίας

  Museum Swarovski, kristallweltenstrasse 1, 6112 Wαttens, Austria

  Διαμονή

  Προτείνουμε για διαμονή σας το Ίνσμπρουγκ ή το Wattens.  Booking.com

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  mama Maria
  mama Maria
  Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

  20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ όμορφο το φωτορεπορτάζ σας!!!!! Είχα επισκεφθεί το μουσείο πριν από 10 περίπου χρόνια και μου ξυπνήσατε ωραίες αναμνήσεις!!!Φαντάζομαι ότι όλο και θα αλλάζουν κάποια εκθέματα γιατί αρκετά απ'αυτά δεν τα θυμάμαι! Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που αγαπούν τα ταξίδια!!! Πάντα τέτοια σας εύχομαι!!!!

   • Σ ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου και ευχόμαστε το ίδιο και για εσένα.Πιθανόν να αλλάζουν τα εκθέματα,αλλά και πάλι επειδή τα εκθέματα είναι προιόν κάποιων καλλιτεχνών, είναι λίγο δύσκολο να τα αλλάζουν.Ισως να προσθέτουν κάθε φορά και άλλα.Να ένας λόγος να ξαναεπισκεφθείς το Μουσείο στο επόμενο ταξίδι σου.Πάντως πρέπει και οι δυό να πούμε πως είναι μια θαυμάσια επίσκεψη και μια διαφορετική για μουσείο

   • Τα μπράβο τα μεταβιβάζω στον σύζυγό μου που θα χαρεί ιδιαίτερα,γιατί πραγματικά κάνει πολύ όμορφη δουλειά,πολλές φορές εις βάρος της δικής του απόλαυσης,επιδιώκοντας να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην φωτογραφία.

  2. Καταπληκτική ανάρτηση με υπέροχες φωτογραφίες και πολλές χρήσιμες πληροφορίες! Όντως ταξιδέψαμε νοερά μαζί σας και σας ευχαριστούμε! Φαντάζομαι ότι όλο το ταξίδι σας ήταν υπέροχο…. και του χρόνου με υγεία και περιμένουμε φωτογραφίες και από το επόμενο ταξίδι σας!

   • Σ ευχαριστούμε πολύ.Πολύ σύντομα θα αναρτήσω στο ανθομέλι και μια άλλη ενότητα του φετινού μας ταξιδιού που θα είναι μια ακόμη έκπληξη.

  3. Καλά ρε Μαμά αυτή την Μίνυ δεν μπορούσες να την πάρεις για την εγγονή σου… σιγά πόσο θα έκανε,χαχα!!! Και του χρόνου γεροί να κάνετε πάλι το καθιερωμένο σας ταξίδι!!! Σας φιλώ και περιμένουμε κι άλλα!!!!!! Κάλη

   • Πραγματικά Κάλη, αυτή η Μίνυ ήταν πραγματικό αριστούργημα,αλλά όπως είπες και εσύ …σιγά πόσο θα έκανε.Δεν μπήκα στον κόπο ούτε να συγκρατήσω το νούμερο,γιατί απλώς ήταν όλα απαγορευτικά.Γενικά οι τιμές και των κοσμημάτων ,δεν μιλάω για τα αντικείμενα εσωτερικού χώρου,αυτά δεν μπορούσες να τα πλησιάσεις,ήταν υψηλές.Σ ευχαριστώ Κάλη για τις ευχές σου,ξέρω πως είναι από καρδιάς και σίγουρα περίμενε και συνέχεια στο ανθομέλι σας και για άλλες ταξιδιωτικές αναρτήσεις

  4. Ιδού και η μηλιά απ' όπου έπεσαν τα ανθομελάκια. Έτσι εξηγείται η ποιότητα της Κατερίνας και της Κάλης… Φανταστική η ανταπόκριση από το μουσείο. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η δουλειά που έχουν κάνει για να το αναδείξουν… Πάντα τέτοια όμορφα ταξίδια και αξιόλογες αναρτήσεις!!!

   • Είναι θαυμάσιο να ακούς πως τα παιδιά σου κινούνται μέσα στον δύσκολο αυτόν χώρο με ποιότητα και έχουν αποκτήσει τέτοιους φίλους. Σ ευχαριστούμε πολύ.Προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το Μουσείο με μια κατανοητή ματιά προς όλους,γιατί αν δεις το Μουσείο μόνο ως εικόνα, έχεις χάσει το νόημα.

  5. Πραγματικά οι φωτογραφίες του μπαμπά Χρήστου με ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο περίπου 14 χρόνια ! Είναι σαν να τα βλέπω πρώτη φορά ! Εξαιρετική φωτογράφηση και υπέροχη ξενάγηση! Να είστε καλά και να μας μεταφέρετε σε κόσμους μαγικούς!
   Καλό σας απόγευμα!

   • Πιστεύω πως όταν κανείς έχει επισκεφθεί ένα Μουσείο ή μια πόλη,είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον το κείμενο,γιατί ανατρέχει και στις δικές του αναμνήσεις,προσπαθώντας να θυμηθεί όλα αυτά που διαβάζει.Ευχαριστούμε πολύ.

  6. Αχ χτυπήσατε φλέβα που λέμε. Λατρεύω τα κρυσταλλα swarovski. Κάνω συλλογή. Με μικρούλια εννοείται. Αυτό το μουσείο είναι στα προσεχώς. Αφήστε που μας έχετε βάλει το μικρόβιο να αποκτήσουμε αυτοκινούμενο με τον αντρα μου. Κατι οι αναρτήσεις οι δικές σας ,κάτι της Κατερίνας με το τροχόσπιτο το σκεφτόμαστε πολύ. Η τσέπη μας δεν το σκεφτεται αλλά που θα μας πάει. Να μας γράψετε και για το υπόλοιπο ταξίδι.

  7. Μαρία,αν αγαπάτε αυτού του είδους τις διακοπές μη το σκέφτεστε καθόλου.Είναι η ιδανική λύση να κάνεις διακοπές μέσα….. στην άνεση του σπιτιού σου,γνωρίζοντας μέρη που σε διαφορετικές συνθήκες δεν θα πήγαινες.Οσο για τα κρύσταλλα θα συμφωνήσω μαζί σου,πως είναι από τις πιο όμορφες συλλογές αν μπορείς να την έχεις.

  8. Τί υπέροχο μουσείο! Πόσο ενδιαφέρουσα η περιήγηση! Και οι φωτογραφίες σας εξαιρετικές! (από το πάρτυ της Μάχης)

  9. Τι όμορφες φώτο είναι αυτές?μοναδικές!!…Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει αυτό το μουσείο, αλλά πλέον θα ήθελα να μου δινόταν η ευκαιρία να το επισκεφτώ!
   Και βλέποντας την τελευταία φώτο με τους γονείς…πόση τύχη και ευλογία να έχεις μεγαλώσει τα παιδιά σου..να έχεις ακόμη τον 'άνθρωπό σου και απλά να μπορείς να απολαμβάνεις τέτοιες μοναδικές στιγμές!! Να τους χαίρεστε κορίτσια!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης