ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας

    Την Αυστρία ως χώρα την περάσαμε πολλές φορές στα ταξίδια μας στην Ευρώπη με το αυτοκινούμενο και ειδικά το Ίνσμπρουκ επειδή είναι συγκοινωνιακός κόμβος δύο μεγάλων αυτοκινητόδρομων του Α13 (κατεύθυνση από Ιταλία προς Γερμανία) και του Ε45 (κατεύθυνση από Βιέννη προς Ελβετία). Παρόλα αυτά το Ίνσμπρουκ δεν το είχαμε επισκεφθεί παρά μόνο μια φορά στο μακρινό 1987! Εγώ όμως είχα πάντα στο μυαλό μου την εικόνα των πολύχρωμων σπιτιών του Ίνσμπρουκ στις όχθες του ποταμού που έβλεπα στα ταξιδιωτικά μου βιβλία και ήθελα να είναι ο επόμενος προορισμός μας. Όμως κάθε φορά το αναβάλλαμε.

    Περιεχόμενα Απόκρυψη

    Οι λόγοι κάθε φορά διαφορετικοί. Είτε γιατί ο αυτοκινητόδρομος περνάει έξω από την πόλη, είτε γιατί ο βασικός προορισμός μας ήταν μακρινός και δεν θέλαμε να καθυστερήσουμε είτε γιατί ο χρόνος ήταν περιορισμένος και έπρεπε να δούμε άλλες πόλεις. Επιτέλους είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου! Οι τρεις μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας ήταν πλέον γεγονός.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Στη φωτογραφία διακρίνεται το ιστορικό κέντρο του Ίνσμπρουκ, ο Καθεδρικός Ναός, το ανάκτορο Hofburg που περικλείονται στο ημικυκλικό τετράγωνο από τις οδούς Graben.

    Διαβάστε την ανάρτηση και επιλέξτε μια από τις οδικές διαδρομές που σας ταιριάζει: 4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία

    Τιρόλο. Η μαγευτική περιοχή της Αυστρίας

    Το Ίνσμπρουκ βρίσκεται στην περιοχή του Τιρόλο στην Αυστρία που φημίζεται για τα μαγευτικά ορεινά του τοπία, αφού απλώνεται κατά μήκος της οροσειράς των Άλπεων. Πολλές πόλεις, μικρά όμορφα χωριά και διάσημα θέρετρα βρίσκονται στην περιοχή του Τιρόλο όμως μια εξ αυτών είναι η πιο διάσημη και πασίγνωστη. Είναι η πόλη του Ίνσμπρουκ. Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς για διακοπές όλο τον χρόνο και επάξια έχει ονομαστεί “πρωτεύουσα των Άλπεων”.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Το Τιρόλο της Αυστρίας είναι ένας μαγευτικός τόπος όλες τις εποχές τον χρόνο είτε είναι καταπράσινος είτε καλυμμένος από χιόνια!

    Ταξίδι στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας

    Το όνειρό μου να επισκεφθούμε το Ίνσμπρουκ εν τέλει πραγματοποιήθηκε, όταν θελήσαμε να επισκεφθούμε το διάσημο μουσείο Κρυστάλλων Swarovski που βρίσκεται στο Wattens της Αυστρίας και απέχει μόλις 20 xλμ. από το Ίνσμπρουκ. Τότε αποφασίσαμε να διαθέσουμε τρεις μέρες για την ξενάγησή μας σε αυτό και να το απολαύσαμε όπως το είχαμε ονειρευτεί, παρ’ όλη τη βροχή που φάγαμε εκείνες τις μέρες.

    Διαβάστε για την εμπειρία που ζήσαμε στο ταξίδι μας στο Ίνσμπρουκ: Στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Swarovski.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Το Ίνσμπρουκ είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών όλο το χρόνο

    Το Ίνσμπρουκ είναι μια πολύχρωμη, γραφική πόλη που βρίσκεται στις αυστριακές Άλπεις μέσα σε μια κοιλάδα που περνάει ο ποταμός Inn και περιβάλλεται από τεράστια βουνά που όλο τον χειμώνα καλύπτονται από χιόνι. Γι αυτό είναι και φημισμένο θέρετρο με μεγάλες πίστες για σκι για όσους θέλουν να κάνουν χειμερινές διακοπές.

    Ξενάγηση στο Ίνσμπρουκ

    Το Ίνσμπρουκ με εντυπωσίασε με την πρώτη ματιά και ήταν αυτό ακριβώς που είχα ονειρευτεί αφού είχα διαβάσει και ξαναδιαβάσει για τα αξιοθέατά του. Τα πολύχρωμα σπίτια στον ποταμό Inn με τις ψηλές βουνοκορφές των Άλπεων να βρίσκονται από πίσω τους, η μαγευτική μεσαιωνική παλιά πόλη, τα όμορφα στενά δρομάκια και ο μεγάλος μακρύς πολύβουος πεζόδρομος πάντα γεμάτος από κόσμο μας μάγεψαν.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Τα πολύχρωμα σπίτια είναι τα πρώτα που βλέπει κανείς μπαίνοντας στο ιστορικό κέντρο του Ίνσμπρουκ

    Ξεκινήσαμε με το βεσπάκι μας από το κάμπινγκ που επιλέξαμε (βλέπε παρακάτω “διαμονή” το στίγμα του κάμπινγκ) να μείνουμε και μετά από μια θαυμάσια διαδρομή με υπέροχα σπίτια που κάθε φορά σταματούσαμε και φωτογραφίζαμε, περάσαμε τη γέφυρα Innbrucke πάνω από τον ποταμό Inn και πριν μπούμε στην παλιά πόλη του Ίνσμπρουκ σταματήσαμε για να φωτογραφηθούμε στη θέα των πολύχρωμων σπιτιών.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Επάνω στη γέφυρα Innbrucke

    Η πανοραμική θέα των σπιτιών σε συνδυασμό με την εικόνα των ψηλών αλπικών βουνών έμοιαζε σαν καρτ ποστάλ. Ήταν τόση η ομορφιά που έμοιαζε με ψεύτικη, έστω και αν κατά διαστήματα χανόταν μέσα στην ομίχλη της δυνατής καλοκαιρινής μπόρας που σε λίγο την “μυριζόμασταν¨ πως θα ερχόταν. Στην τελική, όπως θα αποδείχθηκε, είχε και αυτή την ομορφιά της.

    Ολόκληρη η πόλη πήρε το όνομά της από αυτόν τον ποταμό, αφού το Innsbruck μεταφράζεται ως η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Inn.

    Τα αξιοθέατα του Ίνσμπρουκ

    Τα περισσότερα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Ίνσμπρουκ είναι συγκεντρωμένα μέσα στην Παλιά Πόλη η οποία διατηρεί τα ψηλά σπίτια, τους στενούς δρόμους αλλά και μερικά υπέροχα μεσαιωνικά κτίρια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να δούμε την Παλιά Πόλη ήταν να χαθούμε στα σοκάκια και τις στοές της αλλά πριν από αυτό έπρεπε να φωτογραφηθούμε στο πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης, που είναι η Χρυσή Στέγη.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Ο στενός δρόμος Herzog Friedrich Strasse που οδηγεί στη Χρυσή Σκεπή

    Διαβάστε την ανάρτηση και προετοιμαστείτε πλήρως για το ταξίδι σας στην Ευρώπη: Η προετοιμασία ενός οδικού ταξιδιού στην Ευρώπη

    Το μεσαιωνικό κτίριο Ottoburg

    Πριν φθάσουμε όμως εκεί καθώς περάσαμε τον ποταμό βρεθήκαμε μπροστά σε ένα υπέροχο ιστορικό κτίριο με βαμμένα σε κόκκινο -άσπρο χρώμα παραθυρόφυλλα που έμοιαζε σαν οχυρό. Εντυπωσιακό και πολύ επιβλητικό! Σήμερα στεγάζει ένα ακριβό εστιατόριο με χαρακτηριστικό του πως στην κάθε αίθουσα υποδέχεται τους πελάτες του με διαφορετικό τρόπο υποδοχής και σερβιρίσματος.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Το Ottoburg βρίσκεται στην είσοδο του ιστορικού κέντρου του Ίνσμπρουκ, και στο εστιατόριό του μπορείτε να απολαύσετε τιρολέζικες σπεσιαλιτέ

    Το Ottoburg ήταν ένας αμυντικός πύργος που χτίστηκε το 1180. Αργότερα αγοράστηκε από έναν έμπορο από τη Βενετία (1588) και το ονόμασε “Ött”. Σήμερα στεγάζει ένα μοντέρνο εστιατόριο στο ισόγειο και πέντε πρωτότυπα δωμάτια σερβιρίσματος στους ορόφους.

    Το όμορφο μπαρόκ κτίριο Helbling Haus

    Μπήκαμε στο στενό δρόμο Herzog Friedrich Strasse και αμέσως τα μάτια μας έπεσαν σε ένα άλλο θαυμάσιο γωνιακό κτίριο. Μαγευτήκαμε από τα σχέδια που υπήρχαν στην πρόσοψή του και άνοιξα το βιβλίο μου για να δω πως λεγόταν. Ήταν το Helbling Haus. Πραγματικά θαυμάσαμε την εξαιρετικής ομορφιάς διακόσμηση που έχει και το φωτογραφίζαμε για αρκετή ώρα.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Ο Herzog FriedrichStrasse είναι ένας πεζόδρομος όπου μπορείτε να κάνετε μια αναδρομή στα 800 χρόνια της ιστορίας του Ίνσμπρουκ.

    Το γωνιακό κτίριο στον αρ. 10 της οδού Herzog Friedrich Strasse με το όνομα Helbling Haus είχε χτιστεί από τον 15ο αι. σε γοτθικό στιλ ενώ τα γύψινα ροκοκό ανάγλυφα στην πρόσοψη έχουν προστεθεί το 1725. Το σπίτι πήρε το όνομά του από τον Sebastian Helbling που ήταν ιδιοκτήτης του από το 1800 έως το 1827.

    Η λαμπερή Χρυσή Στέγη (Goldenes Dachl)

    Στην κεντρική τριγωνική πλατεία της παλιάς πόλης και απέναντι από το Helbling Haus βρίσκεται ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα, ορόσημο της πόλης του Ίνσμπρουκ, η Χρυσή Στέγη. Είναι ένα μπαλκόνι στον τρίτο όροφο του κτιρίου και έχει κατασκευαστεί από 2.657 πυρίμαχα επίχρυσα πλακάκια. Χτίστηκε στις αρχές του 15ου αιώνα προς τιμήν του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού Α’ , για τον γάμο του με την Μπιάνκα Μαρία Σορρζά.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Η επιβλητική “Χρυσή Στέγης” μαγνητίζει τα βλέμματα όλων των επισκεπτών.

    Στην πλατεία μπροστά από το μπαλκόνι της Χρυσής Στέγης τις ημέρες των Χριστουγέννων στήνεται το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα δεκάδες μικρά μαγαζάκια με χριστουγεννιάτικα είδη τα κατακλύζουν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες.

    Η Χρυσή Στέγη ήταν το μπαλκόνι από όπου οι βασιλείς παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις που γίνονταν στην πλατεία και απευθύνονταν στον λαό. Όπως τότε, έτσι και τώρα πολύς κόσμος ήταν συγκεντρωμένος από κάτω για να αποθανατίσει το αξιοθέατο. Εκείνη τη στιγμή από το μπαλκόνι με την επιχρυσωμένη σκεπή ακούγαμε από μια ορχήστρα να παίζει κομμάτια κλασικής μουσικής.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    “Η Χρυσή Στέγη” του Ίνσμπρουκ

    Εκτός από τα χιλιάδες επιχρυσωμένα πλακάκια το μπαλκόνι με τη χρυσή σκεπή στο κάτω μέρος είναι διακοσμημένο με 6 θυρεούς, ενώ το κιγκλίδωμα του επάνω ορόφου κοσμείται με ανάγλυφα ένα από τα οποία απεικονίζει τον Μαξιμιλιανό με τις δύο συζύγους του.

    Σήμερα, στο κτίριο στεγάζονται τα γραφεία της Διεθνούς Σύμβασης των Άλπεων, μια συμμαχία οκτώ αλπικών κρατών που έχουν ως στόχο την προστασία και την ανάδειξη της οροσειράς των Άλπεων, και ένα Μουσείο αφιερωμένο στον αυτοκράτορα.

    Το θαυμάσιο κτίριο Χρυσός αετός (Goldener Adler)

    Στον ίδιο δρόμο Herzog-Friedrich-Strasse, τον γεμάτο σήμερα με όμορφα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται κάτω από τις στοές των κτιρίων και τον γεμάτο με εστιατόρια που δεν έβρισκες ούτε μια καρέκλα να καθίσεις, υπάρχει ακόμα ένα υπέροχο ζωγραφισμένο κτίριο του 16ου αι.. Είναι το κτίριο που ονομάζεται Χρυσός αετός (Goldener Adler), με την εξωτερική υπέροχη ιστορική τοιχοποιία που χρονολογείται από το 1390. Εκείνη την εποχή ήταν ένα παλιό πανδοχείο πολύ δημοφιλές στους συγγραφείς. Ένας από τους οποίους ήταν ο Γκαίτε. Σήμερα στεγάζει ένα από τα πιο κεντρικά ξενοδοχεία στο Ίνσμπρουκ, στην καρδιά της παλιάς πόλης, το ξενοδοχείο BEST WESTERN Plus Hotel Goldener Adler Innsbruck.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Ο κτίριο “Χρυσός αετός” είναι ένα από τα πολύ όμορφα ιστορικά κτίρια της παλιάς πόλης του Ίνσμπρουκ

    Και εκεί πάνω στον θαυμασμό μας και τον ενθουσιασμό μας και ενώ προσπαθούσαμε να βγάλουμε φωτογραφίες την κάθε πλευρά του δρόμου νοιώσαμε τις πρώτες σταγόνες της βροχής. «Ψιχάλα είναι» είπαμε «θα περάσει». Πόσο έξω πέσαμε! Τέτοια καταρρακτώδη και ξαφνική βροχή είχαμε να ζήσουμε από τότε που είχαμε πάει στο κάστρο Νόισβανστάιν στην Γερμανία.

    Διαβάστε την ανάρτησή μου και θα καταλάβετε γιατί μπόρα μιλάω! Το κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein) στη Γερμανία

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Είχαμε μαζί μας ομπρελίτσα και αδιάβροχα για τη βροχή γιατί γνωρίζαμε πως στην περιοχή αυτή οι ξαφνικές μπόρες ήταν συνηθισμένο φαινόμενο αφού το καλοκαίρι βρέχει περισσότερο και από τον χειμώνα.

    Δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε, όχι μόνο εμείς αλλά όλος ο κόσμος που ήταν μαζεμένος εκεί και γίναμε στο δευτερόλεπτο μούσκεμα. Ευτυχώς τα μεσαιωνικά κτίρια που περιβάλλουν την πλατεία έχουν στοές και όλοι μπήκαμε κάτω από αυτές, ώσπου να περάσει η μεγάλη καταιγίδα και εκείνη τη στιγμή νομίζαμε πως θα ήταν η μοναδική!

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Ευτυχώς η θέα των ζωγραφισμένων κτιρίων που βλέπαμε μέσα από τις στοές περιμένοντας να τελειώσει η βροχή μας “αποζημίωνε¨.

    Όλα τα καταστήματα σε αυτή την ιστορική περιοχή του Ίνσμπρουκ βρίσκονται κάτω από τις στοές των κτιρίων και με αυτόν τον τρόπο δεν έχει αλλοιωθεί καθόλου η εξωτερική τους εμφάνιση.

    Εκτός από τους τουρίστες που τρέχαμε πανικόβλητοι να προφυλαχτούμε από τη βροχή, οι ντόπιοι δεν ξαφνιάστηκαν από τη δυνατή και ξαφνική μπόρα και συνέχιζαν τα ψώνια τους περπατώντας κάτω από τις στοές σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Βλέποντας τους και εμείς και θέλοντας να μην χάσουμε ούτε λεπτό από την ξενάγησή μας «ξεναγηθήκαμε» στην υπόστεγη αγορά και στις βιτρίνες των εκεί καταστημάτων. Μια αγορά εντυπωσιακή καθόλου τουριστική που μπορούσε κανείς να βρει παραδοσιακά αυστριακά ρούχα, ρούχα υψηλής ραπτικής, κοσμήματα Swarovski, αντικείμενα από κεχριμπάρι και σπάνια εκθέματα στις ακριβές αίθουσες τέχνης.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Στην Αυστρία οι παραδοσιακές τους φορεσιές θεωρούνται συνηθισμένο ένδυμα. Οι ενδυμασίες αυτές φτιάχνονται από μαλλί και λινάρι και μπορούν να φορεθούν οπουδήποτε ακόμα και στους χορούς της Όπερας της Βιέννης.

    Ο Πύργος του Ίνσμπρουκ, Stadtturm

    Μετά, όταν η δυνατή μπόρα έγινε ψιχάλα, βγήκαμε από τα καβούκια μας και συνεχίσαμε την ξενάγησή μας με τις ομπρέλες και τα αδιάβροχα έως ότου η βροχή σταμάτησε (επί του παρόντος). Βγαίνοντας έξω από την στοά που προφυλαχθήκαμε κατά τη διάρκεια της νεροποντής διαπιστώσαμε πως ήμασταν κάτω από τον Stadtturm, τον Πύργο της πόλης, ύψους 57 μέτρων.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Εικόνα κατά τη διάρκεια της δυνατής μπόρας.

    Ο Πύργος σήμερα είναι επισκέψιμος για να απολαύσει ο τουρίστας την υπέροχη θέα της πόλης από το μπαλκόνι του. Δυστυχώς όμως εμείς δεν ανεβήκαμε, αν και  θα το θέλαμε, διότι η βαριά συννεφιά που μας ακολουθούσε όλες τις ημέρες δεν μας άφησε περιθώριο να θαυμάσουμε τη θέα.

    Κλείστε πατώντας εδώ skip the line εισιτήρια για να ανεβείτε στη στέγη του Πύργου και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα της πόλης. Ανεβείτε 133 σκαλιά μέχρι την πλατφόρμα θέασης ύψους 31 μέτρων, η οποία έχει θέα στους μεσαιωνικούς δρόμους του Ίνσμπρουκ και προσφέρει ένα εκπληκτικό πανόραμα της οροσειράς Nordkette.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Ο πύργος της πόλης του Ίνσμπρουκ χτίστηκε το 1560 δίπλα στο Παλιό Δημαρχείο και ήταν παρατηρητήριο.

    Βόλτα στην Παλιά Πόλη

    Η παλιά πόλη του Ίνσμπρουκ είναι γεμάτη με ωραία τιρολέζικα κτίρια καθώς και πολυτελή αναγεννησιακά, μπαρόκ και ροκοκό κτίρια. Τα ψηλά μεσαιωνικά σπίτια, μέσα στα στενά δρομάκια, οι ωραίες πόρτες και τα χαρακτηριστικά παράθυρα κάνουν την παλιά πόλη του Ίνσμπρουκ όμορφη και μαγευτική. Τα περισσότερα κτίρια του ιστορικού κέντρου, είναι χτισμένα σε στυλ μπαρόκ και χρονολογούνται από τον 15ο και 16ο αι. Η παλιά πόλη του Ίνσμπρουκ (Altstadt) δεν είναι μεγάλη σε έκταση, εάν ειδικά συγκριθεί με το Σάλτσμπουργκ και τη Βιέννη και γι αυτό μπορείτε να την περπατήσετε μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

    Διαβάστε την ανάρτηση για το Σάλτσμπουργκ και ξεναγηθείτε σε αυτό: Σάλτσμπουργκ, η μαγευτική πόλη του Μότσαρτ στην Αυστρία

    Εάν φέτος τα Χριστούγεννα ταξιδέψετε στο Σάλτσμπουργκ σας προτείνω να κάνετε και μια εκδρομή στις λίμνες που βρίσκονται στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας. Διαβάστε το άρθρο μας και είμαι βέβαιη πως θα σας πείσω: Road trip στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Χαρακτηριστικό της πόλης του Ίνσμπρουκ είναι τα ψηλά τετραώροφα σπίτια του βαμμένα το καθένα με το δικό του χρώμα και κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο.

    Ιστορικά στοιχεία της παλιάς πόλης του Ίνσμπρουκ

    Το Ίνσμπρουκ, η πρωτεύουσα του Τιρόλο υπάρχει από το 1027. Ο μικρός οικισμός με τα χρόνια μεγάλωσε και το 1363 έγινε έδρα των Αψβούργων. Στα τέλη του 15ου αι. όταν αυτοκράτορας ήταν ο Μαξιμιλιανός Α΄, έγινε ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Εκείνη την εποχή κτίστηκαν τα εντυπωσιακά μνημεία που κοσμούν ακόμα την πόλη. Σημαντικές όμως προσθήκες στην πόλη έκαναν ο αρχιδούκας Φερδινάνδος Β΄ και η αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία.

    Ο καθεδρικός ναός  του Ίνσμπρουκ (Innsbruck Dom)

    Στο ημικυκλικό τετράγωνο της Παλιάς Πόλης, που περιβάλλεται από ένα δακτύλιο δρόμων, που είναι γνωστοί ως Graben, βρίσκεται και ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του Ίνσμπρουκ. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιακώβου είναι ένα από τα αγαπημένα αξιοθέατα των τουριστών για την μπαρόκ αρχιτεκτονική του. Οι δίδυμοι Πύργοι και ο ψηλός τρούλος διακρίνονται από μακριά. Ο ναός χτίστηκε το 1724, αποκαταστάθηκε από τις ζημιές του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και έγινε ο Καθεδρικός Ναός της πόλης το 1964.

    Ο καθεδρικός ναός φιλοξενεί τακτικές συναυλίες που είναι ανοιχτές στο κοινό και βρίσκεται στην πλατεία Domplatz του Ίνσμπρουκ.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Ο Καθεδρικός Ναός του Ίνσμπρουκ.

    Όταν μπήκαμε στο εσωτερικό του Καθεδρικού Ναού μείναμε έκθαμβοι από την ομορφιά του. Η οροφή του είναι ολόκληρη διακοσμημένη με εξαιρετικές νωπογραφίες που είναι έργα των αδελφών Asam. Ο άμβωνας είχε πλούσιο διάκοσμο και ο βωμός που μας άφησε έκπληκτους είχε επίχρυσα διακοσμητικά στοιχεία που περιέβαλλαν μια μικρή εικόνα της Παναγίας με το βρέφος. Διάβασα στο ταξιδιωτικό βιβλίο μου πως χρονολογείται από το 1530.

    Διαβάστε το άρθρο μου για το Μόναχο και θαυμάστε την εκκλησία που έχτισαν για αυτούς οι αδελφοί καλλιτέχνες Asam, σε στυλ ροκοκό. Θα εκπλαγείτε από την ομορφιά! Μόναχο: ξενάγηση σε 16 αξιοθέατα της πόλης

    Το ανάκτορο Hofburg

    Το ανάκτορο Hofburg ήταν η πρώην αυτοκρατορική κατοικία ενός αρχιδούκα του Ίνσμπρουκ που χτίστηκε το 1453. Επεκτάθηκε από τον αυτοκράτορα Μαξιμιλιανό Α΄ και ανακατασκευάστηκε επί Μαρίας Θηρεσίας σε μπαρόκ και ροκοκό στιλ τον 18ο αι.. Το ανάκτορο δεν το επισκεφθήκαμε, όμως έχω διαβάσει πως το εσωτερικό του είναι επιπλωμένο σε στυλ ροκοκό και η πιο όμορφη αίθουσα είναι η αίθουσα των Γιγάντων ή αλλιώς η Riesensaal διακοσμημένη με νωπογραφίες στην οροφή και με μεγάλους πίνακες με προσωπογραφίες της Μαρίας Θηρεσίας και των 16 παιδιών της που κοσμούν τους τοίχους της.

    Βόλτα στον πεζόδρομο Maria-Theresien Strasse

    Αξιοθέατα

    Αφού περπατήσαμε και απολαύσαμε τη βόλτα μας στην οδό Herzog-Friedrich Strasse την αφήσαμε και περάσαμε στην επίσης πεζοδρομημένη οδό Maria-Theresien Strasse. Ένας πεζόδρομος κόσμημα της πόλης με όμορφα σπίτια του 17ου και 18ου αιώνα και πολυάριθμα καταστήματα που προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για ψώνια και να ξεκούραση πίνοντας έναν βιεννέζικο καφέ στα πολυάριθμα καφέ που υπάρχουν κατά μήκος του πεζόδρομου.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Η πάντα γεμάτη με κόσμο Maria-Theresien Strasse εκτός των άλλων έχει και μια υπέροχη θέα στα βουνά των Άλπεων.

    Ο πεζόδρομος Maria-Theresien Strasse είναι το ωραιότερο μέρος του Ίνσμπρουκ για περπάτημα και για ψώνια που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Rambla της Βαρκελώνης.

    Κάναμε έναν χαλαρό περίπατο, θαυμάζοντας τα ιστορικά κτίρια και καθώς κοιτάζαμε τα ψηλά αλπικά βουνά στο βάθος του ορίζοντα τρομάξαμε με τα βαριά σύννεφα της βροχής που άρχισαν και πάλι να σκεπάζουν τις κορυφές τους. Δεν προλάβαμε ούτε να επεξεργαστούμε τη σκέψη μας και οι χοντρές σταγόνες της βροχής άρχισαν να πέφτουν δυνατά. Ευτυχώς σε πολύ λίγο μειώθηκε η βροχή και έγινε ψιχάλα. Τουλάχιστον επί του παρόντος μας άφησε να συνεχίσουμε την ξενάγησή μας.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Ίνσμπρουκ. Μια γραφική πολύχρωμη πόλη με ιστορικά κτίρια, με πολλά μαγαζιά, εστιατόρια και γραφικά καφέ, που δεν δυσκολεύτηκε να μας παρασύρει στη γοητεία της έστω και με βροχή!

    Η Στήλη της Αγίας Άννας

    Το κόσμημα που βρίσκεται στη μέση του πεζόδρομου, μπροστά από το Δημαρχείο (Rathaus), είναι η Στήλη της Αγίας Άννας. Ένα μνημείο που ανεγέρθηκε το 1706 για να τιμήσει την αποχώρηση των βαυαρικών στρατευμάτων την ημέρα της γιορτής της Αγίας Άννας. Πάνω στη στήλη είναι το άγαλμα της Παναγίας και η Αγία Άννα στέκεται στη βάση κοντά στον Άγιο Γεώργιο, τον πολιούχο του Τιρόλου και σε άλλους Αγίους.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Η Στήλη της Αγίας Άννας στον πεζόδρομο της Maria -Theresien Strasse

    Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας από τις παρακάτω αναρτήσεις μου και να τις χρησιμοποιήσετε ως οδηγό ξενάγησης της πόλης:

    Ταξίδι στη Βιέννη. Αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου

    Βιέννη.Ένας πλήρης οδηγός ξενάγησης της πόλης

    Τα ανάκτορα Σενμπρούν στη Βιέννη (Schloss Schönbrunn)

    Το Μουσείο Μπελβεντέρε στη Βιέννη και το “Φιλί” του Κλιμτ

    Πράτερ (Prater), το διάσημο λούνα παρκ της Βιέννης

    Hospital Church of the Holy Spirit Innsbruck

    Στην αρχή του πεζόδρομου της Maria-Theresien είδαμε και την εκκλησία Hospital Church of the Holy Spirit Innsbruck βαμμένη με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα της και σφηνωμένη ανάμεσα στα κτίρια. Μας έκανε εντύπωση η εκκλησία και επειδή ήταν ανοικτή περάσαμε μέσα να τη δούμε. Οι εντυπωσιακές σκαλιστές πόρτες, τα γύψινα διακοσμητικά και ο ψηλός βωμός σε στυλ μπαρόκ με την εικόνα του Αγίου Πνεύματος ήταν τα χαρακτηριστικά που μας έκαναν εντύπωση.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Η «Εκκλησία στην καρδιά της πόλης» στο Ίνσμπρουκ

    Hospital Church of the Holy Spirit Innsbruck: Γιατί πήρε η εκκλησία αυτό το όνομα;

    Η εκκλησία που τώρα βρίσκεται στην αρχή της οδού Maria Theresien κάποτε βρισκόταν έξω από την είσοδο της πόλης και συνδεόταν με ένα νοσοκομείο. Χοντροί τοίχοι το χώριζαν από την παλιά πόλη και αυτό οφειλόταν επειδή οι κάτοικοι φοβόταν μήπως μολυνθούν και δεν ήθελαν να έρθουν σε επαφή με άρρωστους ανθρώπους. Το νοσοκομείο που κάποτε βρισκόταν δίπλα στην εκκλησία και έδωσε το όνομά του σε αυτήν δεν υπάρχει πια. Από τον Οκτώβριο του 2018 είναι γνωστή ως «Εκκλησία στην καρδιά της πόλης»

    Η αυτοκρατορική εκκλησία Hofkirche

    Μετά από την πολύ όμορφη βόλτα που κάναμε στην Maria-Theresien Strasse μπήκαμε και πάλι στο δρόμο που περικλείει το ιστορικό κέντρο, που όπως σας είπα ονομάζεται Graben και φτάσαμε στην εκκλησία Hofkirche που χρονολογείται από τον 16ο αι. Στο κέντρο της μεγάλης εκκλησίας δεσπόζει ο άδειος τάφος του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού Α΄ περιτριγυρισμένος από χάλκινο κιγκλίδωμα με διάφορα χρυσά σχέδια.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Στο ταξίδι σας αξίζει να επισκεφθείτε και εσείς την αυτοκρατορική εκκλησία Hofkirche στο Ίνσμπρουκ.

    Στο επάνω μέρος του κενοταφίου υπάρχει το άγαλμα του γονατισμένου αυτοκράτορα και ο τάφος φυλάσσεται από 28 χάλκινα αγάλματα, σε όρθια στάση και σε μέγεθος μεγαλύτερο από το φυσικό. Στα αγάλματα απεικονίζονται μορφές βασιλέων και ηρώων της Αυστρίας και των δύο γυναικών του.

    Ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός Α΄και ενώ ήταν εν ζωή είχε σχεδιάσει τον τάφο που θα ήταν η τελευταία κατοικία του. Επειδή όμως όταν πέθανε ο τάφος του ήταν ημιτελής ενταφιάστηκε σε άλλο τόπο. Πολλά χρόνια αργότερα ο εγγονός του, αυτοκράτορας Φερδινάνδος Α΄ έφερε τον εντυπωσιακό τάφο ως κενοτάφιο στην αυτοκρατορική εκκλησία Hofkirche που είχε χτίσει ειδικά για τον παππού του. Ο τάφος ολοκληρώθηκε στη σημερινή του μορφή το 1584.

    Η θριαμβευτική Αψίδα Triumphpforte

    Ένα ακόμα αξιοθέατο του Ίνσμπρουκ είναι και η Αψίδα Triumphpforte. Βρίσκετε στην διασταύρωση των τριών οδών. Maximillianstrasse, Leopoldstrasse που διασταυρώνονται με το τέρμα του πεζόδρομου Maria-Theresien strasse. Χτίστηκε από την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία για τον γάμο του γιου της το 1765 και μοιάζει με την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι.

    Στην Αψίδα αποτυπώνεται ένα χαρούμενο και ένα τραγικό γεγονός. Η μια πλευρά έχει παραστάσεις από το γάμο, ενώ η άλλη πλευρά έχει μοτίβα πένθους. Αυτό έγινε επειδή κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων του γάμου, ο σύζυγος της αυτοκράτειρας και πατέρας του γαμπρού πέθανε ξαφνικά αφήνοντας όλους σε βαρύ πένθος, εν καιρώ χαράς.

    Βόλτα στον ποταμό Inn

    Παρ΄ όλο που οι ξαφνικές μπόρες κατά τη διάρκεια των 3 ημερών που ήμασταν στο Ίνσμπρουκ δεν μας άφησαν να δούμε πολλά από τα αξιοθέατά του, μας άφησαν περιθώριο ώστε να ξεναγηθούμε στα όσα ανέφερα παραπάνω. Φυσικά δεν παραλείψαμε να κάνουμε και μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού που διασχίζει την πόλη και να απολαύσουμε την υπέροχη θέα των πολύχρωμων σπιτιών και τα αλπικά βουνά. Οι βόλτες στις όχθες του ποταμού Inn ήταν χάρμα οφθαλμών και είναι η εικόνα που μου έχει μείνει αποτυπωμένη στο μυαλό μου από το Ίνσμπρουκ!

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Τα πολύχρωμα σπίτια του Ίνσμπρουκ στις όχθες του ποταμού Inn είναι ένα αλησμόνητο θέαμα απίστευτης ομορφιάς.
    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας 25
    Το Ίνσμπρουκ αποτελεί εξαιρετικό προορισμό και για ρομαντικές αποδράσεις ή σε συνδυασμό με χειμερινές διακοπές (σκι). Εδώ η Κάλη με τον Κώστα κατά τη δική τους επίσκεψη στο Ίνσμπρουκ.

    Διαμονή στο Ίνσμπρουκ

    Camping στο Ίνσμπρουκ

    Η δική μας διαμονή με το αυτοκινούμενο ήταν στο Camping Kranebitterhof που απείχε από το κέντρο του Ίνσμπρουκ μόνο 5 χλμ. (μέσω του δρόμου Kranebitter Allee)

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Camping Kranebitterhof GPS n47.26345 o11.32633.

    Ξενοδοχεία στο Ίνσμπρουκ

    Σας προτείνω να κλείσετε τη διαμονή σας σε όποιο ξενοδοχείο σας αρέσει. Πατήστε στον παρακάτω χάρτη για να τα αναζητήσετε.



    Booking.com

    Τι μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε στο Ίνσμπρουκ

    Επίσκεψη στο κάστρο Ambras Palace

    Το κάστρο Ambras Palace δεν το επισκεφθήκαμε διότι οι δυνατές ξαφνικές βροχές που έπεφταν συνέχεια τις μέρες που ήμασταν στο Ίνσμπρουκ δεν μας το επέτρεψαν. Όμως εάν εσείς θέλετε να το επισκεφθείτε είναι ένα ακόμα αξιοθέατο του αξίζει να δείτε. Είναι ένα αναγεννησιακό κάστρο που βρίσκεται στην άκρη της πόλης, στους πρόποδες των Άλπεων και υπήρξε σύμβολο της ισχύος του Τιρόλου ήδη από τον 16ο αι.

    Skip the line εισιτήρια μπορείτε να κλείσετε από εδώ.

    Οι συλλογές του ιδιοκτήτη του αυτοκράτορα Φερδινάνδου Α΄ που ήταν ένας επιφανής συλλέκτης έργων τέχνης βρίσκονται στο Κάτω Κάστρο το οποίο έχτισε ειδικά για να στεγάσει τα έργα. Για αυτό το λόγο το Ambras Castle του Ίνσμπρουκ είναι ένα από τα παλαιότερα Μουσεία στον κόσμο. Στο Άνω Κάστρο εκτίθεται μια συλλογή 300 πορτρέτων των Αψβούργων από τον 15ο αι. έως και τον 19ο αιώνα.

    Βόλτα με το τελεφερίκ Innsbruck Nordkette

    Είτε ταξιδέψετε στο Ίνσμπρουκ καλοκαίρι, είτε χειμώνα μπορείτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία με το τελεφερίκ Innsbruck Nordkette. Από το σύγχρονο Hungerburgbahn, που σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Zaha Hadid και βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης, μπορείτε να φτάσετε στο χωριό-σταθμό Hunderburg σε ύψος 857 μ. σε μόλις 8 λεπτά.

    Εισιτήρια για το τελεφερικ θα βρείτε εδώ.

    Έχετε όμως και την επιλογή να κατεβείτε στα 750 μέτρα και να κάνετε στάση στο Alpenzoo, που είναι ένας από τους υψηλότερους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας 28
    Τα τελεφερίκ Hungerburg βρίσκονται στο Congress house στο Ίνσμπρουκ, περίπου 200 μέτρα απόσταση από την Παλιά Πόλη. Ο ενδιάμεσος σταθμός είναι ο ζωολογικός κήπος της πόλης σε ύψος 750 μ. και επιπλέον τα τελεφερίκ ανεβαίνουν έως το Hafelekar σε ύψος 2.334 μ. με εκπληκτική θέα στην κοιλάδα του Inn και στο αλπικό περιβάλλον.

    Συνδυαστικό εισιτήριο: Εισιτήριο για τον ζωολογικό κήπο που είναι προσβάσιμο μόνο με το τελεφερίκ Hungerburg και εισιτήριο για το τελεφερίκ θα βρείτε εδώ (Πατήστε για να δείτε και τις ώρες λειτουργίας).

    Από εδώ, εάν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε έως το Seegrube και να φτάσετε στον σταθμό της κοιλάδας του Seegrubenbahn (ύψος 1905 μέτρα) όπου βρίσκονται εστιατόρια και καφέ, αλλά και πλατφόρμες προβολής.

    Εισιτήρια για το τελεφερίκ Hungerburg μπορείτε να κλείσετε από εδώ.

    Εάν αντέχετε την πεζοπορία σε περίπου 10-15 λεπτά μπορείτε να φτάσετε στο υψηλότερο σημείο θέασης, το Hafelekar ύψους 2.334 μέτρων, την ψηλότερη κορυφή του Ίνσμπρουκ, για να απολαύσετε το μοναδικό πανόραμα της πρωτεύουσας των Άλπεων και του φυσικού Πάρκου Karwendel σε μια εντυπωσιακή θέα 360°. Είναι ιδανικό μέρος για όλους, μια εξαιρετική εμπειρία με θέα που θα σας κόψει την ανάσα.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Θα έχετε κάνει ένα υπέροχο ταξίδι στην Κορυφή του Ίνσμπρουκ

    Συμφέρουσα είναι η κάρτα του Innsbruck.

    Περιλαμβάνει:

    • Εφάπαξ είσοδο σε μουσεία και αξιοθέατα
    • Δημόσια συγκοινωνία σε λεωφορεία και τραμ που λειτουργούν από την IVB (Innsbrucker Verkehrsbetriebe)
    • Λεωφορείο hop-on hop-off “Sightseer Innsbruck”
    • Λεωφορείο για το Swarovski Crystal Worlds στο Wattens
    • 1 βόλτα με τελεφερίκ (ανέβασμα) και 1 κατέβασμα στο Nordkettenbahn, Patscherkofelbahn
    • Ντουλάπια στο κέντρο της πόλης για αποθήκευση αποσκευών

    Olympiaworld

    Το Ίνσμπρουκ φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 και του 1976, καθώς και τους Χειμερινούς αγώνες Νέων του 2012. Το Olympiaworld είναι το συγκρότημα των Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται έως και σήμερα. Βρίσκονται στον λόφο Bergisel ύψους 750 μέτρων που ήταν διάσημος από τις μάχες του 1809 και γι αυτό υπάρχει και μνημείο προς τιμήν των αγωνιστών.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Το ολυμπιακό άλμα σκι Bergiselschanzeτο και το εστιατόριο Bergisel Sky στην κορυφή του

    Το ολυμπιακό άλμα σκι Bergiselschanze

    Στον πύργο του χιονοδρομικού άλματος σκι Bergiselschanze βρίσκεται το εστιατόριο Bergisel Sky που χτίστηκε το 2003, από όπου σας δίνεται η δυνατότητα να θαυμάσετε την υπέροχη θέα της πόλης και όλης της περιοχής, εάν βέβαια έχει καλό καιρό και καθαρό ουρανό. Μπορείτε να κάνετε και μια Bergisel Virtual 360 μοιρών περιήγηση και να ζήσετε μια ζωντανή εμπειρία στο Ίνσμπρουκ

    Το τραμ Stubai Valley Railway

    Το Stubai Valley Railway είναι ένα υπεραστικό τραμ στενού εύρους μήκους 18,2 χιλιομέτρων που μπορείτε να ανεβείτε για μια βόλτα στο υπέροχο Τιρόλο της Αυστρίας. Θα ξεκινήσετε από το Ίνσμπρουκ θα περάσετε από χωριά του Τιρόλο και θα φθάσετε έως και τη μικρή πόλη Fulpmes. Το τραμ μέσα στην πόλη του Ίνσμπρουκ χρησιμοποιεί τις τοπικές γραμμές του τραμ.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Μια βόλτα στο Τιρόλο θα σας ξετρελάνει!

    Ενδιαφέροντα Μουσεία στο Ίνσμπρουκ

    Στο Ίνσμπρουκ μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά μουσεία διεθνούς φήμης, όπως το  Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Τιρόλου, το  Κρατικό Μουσείο του Τιρόλου, το  Οπλοστάσιο, το Μουσείο Αυτοκρατορίας Πεζικού, το συναρπαστικό Πανόραμα του Τιρόλου που επικεντρώνεται γύρω από μια τεράστια πανοραμική ζωγραφική της πόλης και της περιοχής.

    Συνδυαστικά εισιτήρια για αξιοθέατα, μουσεία και το τελεφερίκ μπορείτε να βρείτε κι εδώ στη πλατφόρμα Tiqets.

    Εκδρομές που σας προτείνω να κάνετε από το Ίνσμπρουκ

    Μουσείο Swarovski Crystal Worlds

    • Στο χωριό Wattens ανατολικά του Ίνσμπρουκ θα ανακαλύψετε κάτω από το κεφάλι του Γίγαντα το εξαιρετικό μουσείο Swarovski Crystal Worlds, που σχεδιάστηκε για να παρουσιάσει την παγκοσμίου φήμης εταιρεία που ίδρυσε ο Daniel Swarovski το 1895 (απόσταση μόνο 20 χλμ.) Με την κάρτα του Ίνσμπρουκ έχετε μεταφορά στο μουσείο με λεωφορείο. Εισιτήριο skip the line (χωρίς αναμονή) για το μουσείο κλείστε από εδώ.
    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Το Μουσείο Swarovski είμαι πολύ σίγουρη πως θα σας ξετρελάνει γιατί είναι ένα μουσείο πολύ διαφορετικό από όσα έχετε πάει (διαβάστε για την επίσκεψή μας στο link που σας δίνω πιο πάνω)

    Χωριό Seefeld

    • Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε είναι το μικρό χωριό Seefeld που σήμερα είναι ένα δημοφιλές θέρετρο όλο τον χρόνο. Έχει μεγάλες πίστες για σκι το χειμώνα και είναι γεμάτο από ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων. Η φύση του είναι μαγευτική και το ίδιο το χωριό έχει αξιοθέατα από τον 15ο αι. (απόσταση 25 χλμ.)
    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας 34
    Το μικρό χωριό Seefeld είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του σκι.
    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας 36
    Αν πάτε χειμώνα μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα με την άμαξα μέσα στο χιονισμένο τοπίο.

    Σάλτσμπουργκ

    • Μόνο σε 2,5  ώρες από το Ίνσμπρουκ, μπορείτε να βρίσκεστε στο μαγευτικό Σάλτσμπουργκ, την πόλη του Μότσαρτ και να περπατάτε στις όχθες του ποταμού Salzαch με θέα το μεγάλο κάστρο της πόλης. (Απόσταση 170 χλμ.)
    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Η πόλη του Σάλτσμπουργκ είναι μαγευτική (διαβάστε την ανάρτηση ανωτέρω)

    Kitzbuhel

    • Προς τα ανατολικά της Αυστρίας βρίσκεται η μεσαιωνική πόλη Kitzbuhel που ως θέρετρο χειμερινών σπορ έχει μεγάλη ιστορία. Είναι ένα από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο. Το επισκέπτεται κυρίως η διεθνής υψηλή κοινωνία και έχει τα πιο ακριβά ακίνητα στην Αυστρία. (Απόσταση περίπου 100 χλμ.)
    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Περπατώντας στο Kitzbuhel όταν το επισκεφθήκαμε κάποιο καλοκαίρι

    Μόναχο

    • Επισκεφθείτε το Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας που απέχει 2 ώρες μόνο από το Ίνσμπρουκ για ένα απολαυστικό shopping therapy στην καταπληκτική αγορά του και θαυμάστε το Δημαρχείο στην Mariensplatz. (Απόσταση 160 χλμ.)

    Περισσότερα διαβάστε εδώ: Μόναχο: ξενάγηση σε 16 αξιοθέατα της πόλης

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Το Μόναχο βέβαια είναι και ένας αυτόνομος προορισμός. Αξίζει να προγραμματίσετε ένα ταξίδι για να γνωρίσετε από κοντά αυτή τη θαυμάσια πόλη της Γερμανίας με τα δεκάδες αξιοθέατα
    • Το Bregenz της Αυστρίας είναι μια πόλη στη λίμνη Κωνσταντία που βρίσκεται στα σύνορα τριών χωρών, Αυστρίας-Γερμανίας και Ελβετίας. Είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός σας και θα σας μείνει αξέχαστο το ταξίδι σας ειδικά εάν είστε τυχεροί και παρακολουθήσετε παράσταση Όπερας στο θέατρο που βρίσκεται μέσα στη λίμνη! (Απόσταση 190 χλμ.)

    Διαβάστε την ανάρτηση στο Ανθομέλι: To Bregenz της Αυστρίας και η πλωτή σκηνή της όπερας

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    Το Bregenz της Αυστρίας επειδή βρίσκεται σε ένα τριεθνές κομβικό σημείο σίγουρα θα περάσετε από αυτό εάν κάνετε ένα road trip την Ευρώπη. Pρογραμματίστε να κάνετε μια στάση σε αυτό ειδικά εάν ταξιδέψτε το καλοκαίρι

    Σκέψεις και συναισθήματα

    Το ταξίδι μας στο Ίνσμπρουκ είχε φτάσει στο τέλος του. Μπορεί να μην το ζήσαμε όπως το θέλαμε αφού οι βροχές και τις τρεις μέρες που μείναμε ήταν κατά διαστήματα δυνατές και πολύ ξαφνικές. Όμως υπήρξαν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας και καλοκαιρίας που απολαύσαμε την πόλη και μπορέσαμε να δούμε πολλά από τα αξιοθέατα του Ίνσμπρουκ. Η βροχή μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε στο αυτοκινούμενο μετά από τη συνεχόμενη διαδρομή που είχαμε κάνει στην Ευρώπη και συγχρόνως να κάνουμε μια αναδρομή στις πόλεις της Αυστρίας που επισκεφθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια.

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας
    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας 45

    Ποια πόλη της Αυστρίας ήταν η ομορφότερη άραγε για τον καθένα από εμάς; Τελικά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε απόφαση. Γιατί; Μα γιατί η κάθε πόλη έχει το δικό της πλούτο, τη δική της ιστορία, τη δική της ομορφιά, τα δικά της αξιοθέατα. Το μόνο συμπέρασμα που βγάλαμε ήταν πως όλη η Αυστρία είναι μια μαγευτική χώρα και πως ήμασταν ευτυχείς που γνωρίσαμε τις περισσότερες από τις πόλεις της.

    Αγαπητοί μας αναγνώστες όσοι από εσάς δεν έχετε ταξιδέψει στην Αυστρία για να νιώσετε τη μαγεία της χώρας αυτής σας προτρέπω να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας για ένα ταξιδάκι ώστε να τη γνωρίσετε! Θα ήθελα πολύ η ανάρτησή μου να γίνει ο οδηγός ξενάγησης για εσάς και θα χαρώ πολύ να μου πείτε στα σχόλια εάν σας άρεσε και εάν σας διευκόλυνα στην περιήγηση της πόλης.

    Σας εύχομαι να έχετε πάντα καλά και ασφαλή ταξίδια!

    Με αγάπη μαμά Μαρία

    Pin it for later

    3 μέρες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας 43

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης