10 χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα στην Ελλάδα

Στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας δημιουργούν χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα που είναι η χαρά των παιδιών. Περιμένουν τα παιδιά να χαρούν τα Καρουζέλ, τα τρενάκια, τα παγοδρόμια, να κάνουν κατασκευές, αλλά πάνω από όλα τα περιμένει ο Αη Βασίλης στον θρόνο του και υποδέχεται όλα τα παιδιά για μια  φωτογραφία μαζί του. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, οι πιο όμορφες γιορτές του χρόνου, γεμάτες με μαγεία, φαντασία και λάμψη, που όλοι μικροί και μεγάλοι τις περιμένουμε με ανυπομονησία, ειδικά όταν αυτές συνδυάζονται και με ένα ταξιδάκι. Λοιπόν μη το σκέφτεστε, τα χρόνια περνούν και δεν ξανάρχονται, πάρτε την οικογένειά σας ή την παρέα σας και ξεκινήστε. Οι πόλεις έχουν ντυθεί με τα γιορτινά τους, οι δρόμοι αστράφτουν από τα εκατοντάδες λαμπάκια, οι βιτρίνες των καταστημάτων είναι στολισμένες και το μεγάλο έλατο ή το καραβάκι στην μεγάλη  πλατεία των μικρών και μεγάλων πόλεων, σας καλούν για διασκέδαση και απόλαυση. Εγώ, σας παραθέτω παρακάτω 10 χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Ελλάδα κι εσείς μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος και θα χαρώ πολύ, τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που επισκεφθήκατε ή που θα θέλατε να πάτε, ώστε να μεγαλώσει αυτός ο κατάλογος.

xristougenniatika_parka

Ονειρούπολη Δράμας, το χωριό του Άη Βασίλη

Η Ονειρούπολη στη Δράμα, άνοιξε στις 3 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου 2017. Είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της Ελλάδας. Στο παραμυθένιο σκηνικό που είναι  γεμάτο με ξύλινα σπιτάκια, ξωτικά, τρενάκια  και χιλιάδες λαμπιόνια να φωτίζουν σαν σε οπτασία, την Ονειρούπολη, θα ζήσετε μαγικά, όλοι οι επισκέπτες όλων των ηλικιών. Η Δράμα αυτή η όμορφη πόλη της Β. Ελλάδας, θα φορέσει τα γιορτινά της και σας περιμένει όλους. Εκεί σίγουρα θα κάνετε μαγικά Χριστούγεννα, θα ζωντανέψει για εσάς και τα παιδιά σας το χριστουγεννιάτικο όνειρο και θα κάνετε μέσα στο χρόνο, αυτό το μαγικό ταξίδι στο χωριό του Άη Βασίλη.  Το πρόγραμμα είναι γεμάτο με διάφορες δράσεις, αναβίωση ηθών και εθίμων, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και μουσικές παραστάσεις με γνωστούς καλλιτέχνες.

oneiroupoli_dramas

* Η επίσκεψη της Κατερίνας με την οικογένειά της στην Ονειρούπολη


Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη

Στις 10 του Δεκέμβρη στη ΔΕΘ ξεκινάει η μαγεία των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη. Στην παραμυθένια πολιτεία του Αστερόκοσμου θα ενθουσιαστείτε, θα διασκεδάσετε και θα ζήσετε υπέροχες στιγμές μικροί και μεγάλοι. Η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ (παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν εισιτήριο). Όμως αυτό, θα σας δώσει την ελευθερία

  •  να επισκεφθείτε τον Αστερόκοσμο στα τρία περίπτερα της ΔΕΘ
  • να κάνετε απεριόριστη χρήση των 2 παγοδρομίων
  • να έχετε πρόσβαση στο χωριό των ξωτικών
  • να συμμετάσχετε στα δημιουργικά εργαστήρια
  • να ανεβείτε και στα 16 παιχνίδια του λούνα παρκ και φυσικά
  • να έχετε δωρεάν πάρκινγκ.

*Εάν δεν μένετε στην Θεσσαλονίκη και την επισκέσκέπτεστε με την οικογένειά σας μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και άλλα αξιοθέατα της. Δείτε εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ


thessaliniki_1

Παραμυθοχώρα στο Στρατώνι Χαλκιδικής

Για 9η χρονιά θα ανοίξει τις πύλες της η Παραμυθοχώρα στο Στρατώνι Χαλικιδικής. Από τις 18 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου 2017 θα περιμένει τους μικρούς φίλους της να ταξιδέψουν στο παραμύθι και στην μαγεία των γιορτών. Οι εκδηλώσεις είναι γεμάτες με αγάπη και νοσταλγία των παιδικών μας χρόνων και όλη η προσπάθεια είναι εθελοντική από τους κατοίκους του Στρατωνίου και αυτός είναι ένας επί πλέον λόγος να τη στηρίξουμε με την επίσκεψή μας.  Οι μικροί φίλοι της Παραμυθοχώρας, θα γράψουν και θα ταχυδρομήσουν τα γράμματά τους στον Άη Βασίλη και θα πάρουν μέρος στις πάμπολλες δραστηριότητες που θα γίνουν γι αυτούς.


*Η δική μου επίσκεψη στην Παραμυθοχώρα


stratoni_xalkidiki

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας άνοιξε το Δεκέμβρη το 2011 και από τότε και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Όλα είναι δωρεάν στον Μύλο των Ξωτικών που δουλεύει νυχθημερόν και  ασταμάτητα για να ικανοποιήσει σε διασκέδαση και καλοπέραση όλους τους καλεσμένους του. Οι εορτασμοί άρχισαν από τις 26 του Νοέμβρη και θα διαρκέσουν έως τις 7 του Γενάρη 2017. Φέτος το πειρατικό καράβι έφτασε στον μύλο των ξωτικών και ψάχνει εναγωνίως πού είναι κρυμμένος ο θησαυρός του Άη Βασίλη. Τα ξωτικά όμως τον έχουν καλά κρυμμένο και…

Παράλληλα λαμβάνουν χώρα  πολλές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, χοροί, χορωδίες, καλλιτεχνικές δράσεις, παιδικά δρώμενα, παραμυθοϊστορίες, ζωγραφική, κατασκευές και φυσικά έρχεται ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά του σε μια φαντασμαγορική τελετή.


*Η ανάρτησή μου για την δική μου εμπειρία στον Μύλο των ξωτικών στα Τρίκαλα αλλά και στην γύρω περιοχή 

*Αν επισκεφτείτε τα Τρίκαλα μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το φρούριο των Τρικάλων. Η Κατερίνα το επισκέφτηκε με τα παιδιά και επέστρεψε ενθουσιασμένη!


milos_xotikon_6

Μαγικό χωριό στην Πάτρα

Από τις 3 Δεκεμβρίου έως και τις 8 Ιανουαρίου 2017 θα είναι ανοικτό το Μαγικό χωριό στην Πάτρα. Παιχνίδια και καρουζέλ, αυτοκινητάκια και τρενάκια θα διασκεδάσουν τους μικρούς επισκέπτες, δώρα, γλυκά, χιλιάδες στολίδια, ταχυδακτυλουργικά, καραγκιόζη και κουκλοθέατρο θα τους δώσουν χαρά , μαγεία και παραμύθια θα απολαύσουν από τους «παραμυθάδες», μέσα σε χώρους της παραμυθούπολης, όπου η φαντασία τους θα οργιάζει, αφού θα είναι ανάμεσα σε τρισδιάστατες μορφές βγαλμένες μέσα από τα παραμύθια. Μικροί και μεγάλοι στο χριστουγεννιάτικο αυτό πάρκο θα επισκεφθούν το σπίτι του Άη Βασίλη και θα ψωνίσουν τα δωράκια τους από την μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά με τα ξύλινα σπιτάκια την όμορφα στολισμένη με τα πολλά λαμπιόνα της. Βέβαια κανείς δεν πρέπει να παραλείψει να περάσει και από το πλανητάριο για μια θέαση στο μαγικό κόσμο των αστεριών. Τελευταία επίσκεψη και άκρως ενδιαφέρουσα είναι η επίσκεψη στο μοναδικό θεματικό πάρκο της ελληνικής μυθολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεκατρία εκθέματα που μερικά φτάνουν και στο ύψος των 5,5 μ. θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους διότι έγιναν με μεγάλη ακρίβεια και προσοχή από το πανεπιστήμιο του Αιγαίου, όσο για την ξενάγηση που κρατάει 30 λεπτά έχει αφήγηση και μουσική υπόκρουση. Η είσοδος στο Μαγικό Χωριό είναι δωρεάν.

Τεχνόπολις στο Γκάζι των Αθηνών

Το μεγαλύτερο και πιο παραμυθένιο εργοστάσιο Χριστουγέννων το The Christmas factory  άνοιξε από τις 2 του Δεκέμβρη και θα είναι ανοικτό έως τις 2 του Γενάρη 2017 στον χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι στην Αθήνα. Είναι ένα παραμυθένιο σπιτικό για εσάς και τα παιδιά σας. Γιορτινή διακόσμηση, απίθανα παιχνίδια, εκδηλώσεις και ότι άλλο θέλετε για να διασκεδάσετε και να χαρείτε. Εδώ και 4 χρόνια είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων και κάθε χρόνο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους ικανοποιώντας τους απόλυτα. Στο κεντρικό σημείο δεσπόζει το μαγικό χριστουγεννιάτικο δένδρο ύψους 15 μέτρων, γεμάτο με δώρα και εκπλήξεις. Το φουγάρο του εργοστασίου δουλεύει ασταμάτητα για να κατασκευάσει τα Χριστούγεννα για όλον τον κόσμο. Εκδηλώσεις, θεατρικά, συναυλίες, χορωδίες, μαγικές παραστάσεις από τον μάγο Σανκάρα, σινεμά, κατασκευές είναι λίγες από τις πάρα πολλές δραστηριότητες που περιλαμβάνει το Christmas factory. Η είσοδος είναι 5,5 ευρώ, και περιλαμβάνει συμμετοχή σε 8 δραστηριότητες.

texnopolis_athina


Το Ξύλινο χωριό και οι φωτιές στη Φλώρινα

Στο Ξύλινο χωριό της Φλώρινας θα δείτε θεατρικές παραστάσεις, ζογκλέρ, μάγους, παρουσιάσεις παραμυθιών. Μέσα σε ένα γιορτινό περιβάλλον θα ζήσετε και εσείς όπως τα παιδιά, μαζί με τα παιδιά σας. Όμως εκείνο που κάνει ξεχωριστή την πόλη της Φλώρινας τα Χριστούγεννα είναι το έθιμο της φωτιάς. Κάθε χρόνο μεσάνυκτα 23 προς 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων η κάθε γειτονιά ανάβει μια μεγάλη φωτιά για να αναγγείλει την γέννηση του Χριστού, όπως οι βοσκοί είχαν ανάψει φωτιά στο μικρό Χριστό. Όλοι οι κάτοικοι της κάθε γειτονιάς μαζεύουν ξύλα από το βουνό για να κρατήσουν αναμμένη τη φωτιά όλη την νύκτα. Βάζουν από ένα φύλακα για να μην τους κλέψει η αντίπαλη ομάδα-γειτονιά τα ξύλα τους και τους σβήσει η φωτιά, που είναι ντροπή για την γειτονιά να συμβεί αυτό, αλλά και έπαινος για την άλλη. Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του από τα πολύ παλιά χρόνια και οι Φλωρινιώτες με καμάρι το κρατούν έως σήμερα. Αξίζει μια επίσκεψη- ταξιδάκι έως την ακριτική Φλώρινα και ας μη ξεχνάμε πως σχεδόν κάθε Χριστούγεννα είναι χιονισμένη. Τι άλλο θα θέλαμε γι αυτές τις μέρες;

Αστερούπολη στα Ιωάννινα

Εργαστήρι και μουσείο  σοκολάτας, ανοιχτό παγοδρόμιο, πολυχώρος και παιδότοπος-play hall, το σπίτι του Άη Βασίλη, μικρό λούνα παρκ – carousel, μεγάλο λούνα παρκ -roller Coaster, μουσική σκηνή για όλους, χριστουγεννιάτικη αγορά, καθημερινά στην Αστερούπολη στα Ιωάννινα. Το όμορφο αυτό παραμυθένιο σκηνικό των Χριστουγέννων  βρίσκεται στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο δίπλα στη λίμνη από τις 23 Νοεμβρίου  έως και τις 8 Ιανουαρίου 2017. Τα Ιωάννινα φωτισμένα και στολισμένα χριστουγεννιάτικα είναι ένας ελκυστικός ταξιδιωτικός προορισμός.

Asteroupoli_Ioannina_1
Asreroupoli_Ioannina

Παραμυθένιο Κάστρο Χριστουγέννων στην Άρτα

Ο Άγιος Βασίλης έκανε πραγματικότητα την ευχή των παιδιών που διάβασε στα γράμματά τους και την έκανε πραγματικότητα. Μεταμόρφωσε το Κάστρο της πόλης σε ένα παραμυθένιο κάστρο Χριστουγέννων,   σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο όπου η φαντασία και τα όνειρα των παιδιών ζωντανεύουν τα ξωτικά, τους τάρανδους και τον Άγιο Βασίλη και όλοι μαζί διασκεδάζουν μέσα σε ένα σκηνικό παραμυθιού. Η μυστηριώδης ατμόσφαιρα του κάστρου σε συνδυασμό με τους φωτισμούς και την υπέροχα μουσικά ακούσματα από μόνα τους σε βάζουν σε έναν κόσμο παραμυθένιο. Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη να κάθεται στον θρόνο του και να περιμένει τους μικρούς φίλους του, τότε μιλάμε για το πιο όμορφο παραμύθι που θα κάνει όλους τους επισκέπτες να ζήσουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, βόλτες με το τρενάκι, εργαστήριο κατασκευών, ως και αερόστατο περιμένουν τους μικρούς φίλους στο παραμυθένιο κάστρο των Χριστουγέννων στην Άρτα. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Paramithenio_kastro_xristougennon_Arta

Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Χαράς στην Πρέβεζα

Κάθε μέρα το Χωριό της Χαράς στην Πρέβεζα, περιμένει τους μικρούς φίλους να τα φιλοξενήσει στα μικρά σπιτάκια του για να περάσουν όμορφες στιγμές διασκέδασης, χριστουγεννιάτικων κατασκευών, αλλά και στιγμές ξεγνοιασιάς διαβάζοντας παραμύθια και τραγουδώντας. Η μεγάλη πίστα  του χριστουγεννιάτικου πάρκου περιμένει όλα τα παιδιά να χορέψουν με τα τραγούδια που παίζονται όλη μέρα, παρασέρνοντας και τους μεγάλους σε ένα ξέφρενο γλέντι. Όμως στην  Πρέβεζα δεν διασκεδάζουν τα Χριστούγεννα  μόνο στο Χωριό της Χαράς, αλλά και σε όλη την Πρέβεζα, αφού σε όλους τους δρόμους της ακούγονται όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και όχι μόνο, αλλά και η ατμόσφαιρα είναι άκρως χριστουγεννιάτικη με τα λαμπιόνια να λαμπυρίζουν και τα έλατα να είναι στολισμένα σε όλον τον  κεντρικό δρόμο της αγοράς.

Xorio_tis_xaras_Preveza

Δείτε την ανάρτηση η Πρέβεζα τα Χριστούγεννα


Χωριό του Άη Βασίλη στον Ισθμό (Λουτράκι)

Με είσοδο ελεύθερη από τις 1 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου στο στεγασμένο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι, λειτουργεί το χωριό του Άη Βασίλη. Για τα παιδιά που θα χαρούν και θα διασκεδάσουν υπάρχουν τα φουσκωτά, το παγοδρόμιο, τα συγκρουόμενα, το carousel, αλλά και για τους μεγάλους καφέ – εστιατόριο και χριστουγεννιάτικη αγορά.  Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνονται συναυλίες και πολλές θεατρικές παραστάσεις με ένα μικρό εισιτήριο. Παραστάσεις όπως «Ο μικρός πρίγκιπας» και «Ο μολυβένιος στρατιώτης» αξίζει να τις δούνε τα παιδιά, να μαγευτούν, αλλά και να διδαχτούν.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Γύθειο και εκδηλώσεις στην Αν. Μάνη

Πολλές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη, στο Γύθειο και στον Πύργο Δυρού περιμένουν όσους επισκεφθούν την περιοχή. Άναμμα χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Αρεόπολη και το Γύθειο, χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Γύθειο, καλλιτεχνικό εργαστήρι στην Αρεόπολη και στον Πύργο Δυρού, χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση στο κέντρο πολιτισμού Δήμου Ανατολ. Μάνης και υποδοχή του νέου χρόνου στην Αρεόπολη. Όλα αυτά θα τα ζήσετε σε έναν υπέροχο γεωγραφικό τόπο που όλες τις εποχές του χρόνου σε καλεί  να τον επισκεφθείς. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από τις 10 Δεκεμβρίου και θα τελειώσουν στις 8 Ιανουαρίου 2017. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Γύθειο παράλληλα θα λειτουργεί όλες αυτές τις μέρες.

githio_3

Όπου και να πάτε, όπως και να περάσετε τις άγιες αυτές ημέρες, είτε στο σπίτι σας οικογενειακώς, είτε σε κάποιο ταξίδι, σας εύχομαι από καρδιάς υγεία, ευτυχία, αγάπη και χαρά.

Χρόνια πολλά σε όλους και Καλή χρονιά.

Μαμά Μαρία


ΥΓ. Δείτε κι άλλες αναρτήσεις στο Ανθομέλι σχετικές με τα Χριστούγεννα αλλά και με Ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Εάν δεν επισκεφθείς τουλάχιστον μια χριστουγεννιάτικη αγορά τις γιορτές, νομίζω πως δεν καταλαβαινεις τις γιορτές.Έχουν ομορφιά και σε κάνουν να ξεχαστείς και να νοιώσεις παιδί.Από αυτές εχω επισκεφθεί 4 και φέτος βάζω ταξιδιάρικη πλώρη για άλλες 3. Εσύ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα Άρθρα
Διαβάστε Επίσης