Οικογενειακή επίσκεψη στο NOESIS (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας)

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα! Καιρό έχω να σας γράψω για τις δραστηριότητές μας εδώ στην Β. Ελλάδα! Την Κυριακή επισκεφτήκαμε με τα παιδιά και τους φίλους τους το Τεχνοπάρκο στο ΝΟΗΣΙΣ – NOESIS Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Τα παιδιά είχαν επισκεφτεί παλιότερα αυτό το σημαντικό τεχνολογικό μουσείο με το σχολείο τους είτε για να δούνε ταινία και θεατρικό στο κοσμοθέατρο είτε και για να επισκεφτούν το Μουσείο της Αρχαίας ελληνικής Τεχνολογίας.

Το τεχνοπάρκο όμως δεν το είχαν επισκεφτεί κι έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί παρέα με δυο καλούς τους φίλους που είχαν και πολύ καιρό να τους δουν και έτσι η χαρά τους ήταν διπλάσια. 

Το εισιτήριο για τους μεγάλους είναι 5 ευρώ και για τους μικρούς είναι 4 ευρώ. Έτσι με 13 ευρώ θα περνούσαμε ένα γεμάτο και εποικοδομητικό πρωινό έχοντας την ευκαιρία εκτός από το Τεχνοπάρκο.να επισκεφτούμε ξανά το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας  αλλά και το μουσείο Τεχνολογίας Μεταφορών. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Κάθε Σάββατο υπάρχει και η προσφορά της Cosmote DealsforYOU για 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός ή 4 εισιτήρια στην τιμή των 2


 

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία μιας και το τεχνοπάρκο είναι ένα διαδραστικό μουσείο με πειράματα. Με το που μπήκαν στον χώρο σκορπίστηκαν εκστασιασμένα δοκιμάζοντας λίγο απ΄ όλα.  

Λίγο αργότερα και με λίγη από την βοήθειά μας άρχισαν με περισσότερη ηρεμία να πειραματίζονται και να δοκιμάζουν τα παιχνίδια ένα-ένα ξανά και ξανά.  

 

 

Μαγνητικό γλυπτό
Πόσα κιλά ζυγίζεις στον κάθε πλανήτη; Πάτησε επάνω στον καθένα από αυτούς και θα το μάθεις

Πραγματικά οι φωτογραφίες δεν μπορούν να σας δώσουν παρά μια ελάχιστη γεύση από το τι μπορείτε να δείτε στο μουσείο. 

Αναμόρφωση: Δες τις εικόνες και την αντανάκλασή τους πάνω στην κυλινδρική επιφάνεια

 

“Πηγάδι στο άπειρο”
  
Στον ίδιο χώρο βρίσκεται, όπως σας είπα, και το μουσείο Αρχαίας Ελληνική Τεχνολογίας που παρόλο που είναι σχετικά μικρό έχει πολύ ενδιαφέρον!  

Στην έκθεση παρουσιάζονται δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της
αρχαίας Ελλάδας, με ομοιώματα που κατασκευάσθηκαν με βάση πληροφορίες
από γραπτές πηγές

 

Το μουσείο με τα παλιά αυτοκίνητα σε ταξιδεύει σε μιαν άλλη εποχή και είναι γεμάτο με αυτοκίνητα αντίκες. 

Το Εκθετήριο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θυμηθούν αυτοκίνητα που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης, να γνωρίσουν ξεχωριστά μοντέλα και να συγκρίνουν τις τάσεις του παρελθόντος με αυτές του παρόντος και ενδεχομένως του μέλλοντος.

 
 
 

 

 

 

Μετά από δύο ώρες εξερεύνηση, πειραματισμό και παιχνίδι οι φίλοι μας αποχώρησαν κι εμείς προλάβαμε (είναι σε συγκεκριμένες ώρες) να μπούμε στον προσομοιωτή στην προβολή airfighter όπου υποτίθεται πως είσαι σ’ ένα πολεμικό αεροσκάφος και κυνηγάς να καταστρέψεις ένα ιπτάμενο ρομπότ. Τα παιδιά φόρεσαν γυαλιά 3D για πρώτη φορά και πραγματικά ενθουσιάστηκαν με την κίνηση και με τα αντικείμενα που έβλεπαν μπροστά τους και μάλιστα σε 3 διαστάσεις. Ωστόσο  τους φάνηκε υπερβολικά μικρή η διάρκειά του (μόνο 5 λεπτά προβολή, συνολικά η όλη διαδικασία κράτησε 15 λεπτά). Προσωπικά μου φάνηκε ακριβό σε σχέση με τον χρόνο προβολής. Και σε σχέση με άλλους προσομοιωτές, στους οποίους έχω μπει παλαιότερα, θεωρώ πως δεν ήταν και τόσο δυναμικός!

Λίγο πριν την αποχώρησή μας δεν παραλείψαμε να απογειώσουμε το αερόστατο αλλά και να επισκεφτούμε το Κατάστημα  με τα βιβλία και τα παιχνίδια. Κι αν και δεν ψωνίσαμε κάτι αυτή τη φορά πήραμε μια γεύση.   
Υποσχεθήκαμε να επιστρέψουμε σύντομα για να επισκεφτούμε το πλανητάριο και το κοσμοθέατρο 

Μετά λύπης, ωστόσο, έμαθα πριν λίγες μέρες πως το καταπληκτικό αυτό τεχνολογικό μουσείο κινδυνεύει να κλείσει μιας και οι υπάλληλοί του είναι για μήνες απλήρωτοι! Θα είναι μεγάλο πλήγμα για την πόλη μας αυτό μιας και δεν είναι πολλοί οι χώροι από τους οποίους τα παιδιά μπορούν να αποκομίσουν τόσο σημαντικές γνώσεις. Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε ψηφίζοντας υπέρ της διάσωσης του Νόησις εδώ. Η ψηφοφορία είναι εύκολη και σύντομη! 

Κάθε χρόνο στο Νόησης οργανώνονται διάφορες δραστηριότητες και εργαστήρια τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν σχολεία αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες.

Γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας "Ταξιδεύοντας με το Ανθομέλι" στο Facebook και ακολουθήστε μας στο "greek_travel_family" στο Instagram.
Γίνετε μέλη της ομάδας μας "Let's blog party" στο Facebook, και ακολουθήστε μας σε Facebook, Instagram και Pinterest στο "We Love Pinatas"

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα προβολών ανά μήνα αλλά και τις τιμές που πραγματικά δεν είναι απαγορευτικές. Αν μάλιστα έχετε λίγο μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να συνδυάσετε τον Κυριακάτικο καφέ σας στο καταπληκτικό καφέ με την υπέροχη θέα στον Θερμαϊκό με μία δραστηριότητα για τα παιδιά.

Αυτό που επίσης θα πρότεινα ανεπιφύλακτα, μιας και στο Ανθομέλι λατρεύουμε τα πάρτυ, είναι να οργανώσετε το πάρτυ των παιδιών σας στο Noesis Γιατί όχι; Για εναλλακτικά πάρτυ σας έχουμε μιλήσει παλιότερα και ο χώρος του Νόησης ενδείκνυται γι αυτό.

Εάν πάλι είστε μακριά από την Θεσσαλονίκη αλλά θα θέλατε να εισάγετε τα παιδιά σας στην τεχνολογία ή να τους απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις τους για το πως πετάνε τα αεροπλάνα ή πως δημιουργήθηκε ο κόσμος, για τους εξωγήινους, για το ηλιακό σύστημα αλλά και πολλές άλλες, μπορείτε να παρακολουθήσετε παρέα τα online βιντεάκια που ετοίμασε το NOESIS. Ακόμη στην online εκπαίδευση μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την αρχαία ελληνική τεχνολογία ή για τον ηλεκτρισμό. Τέλος να μην ξεχάσετε να παίξετε με τα παιδιά τα online games που πραγματικά έχουν πολύ ενδιαφέρον!

Κατά το μεσημέρι και έχοντας περάσει ένα υπέροχο κυριακάτικο πρωινό, γυρίσαμε στο σπίτι πεινασμένοι στην κοιλιά αλλά χορτασμένοι από νέες εικόνες, γνώσεις και παιχνίδι. 

Kathy

Βρείτε όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Ανθομέλι.

Ⓘ Η ανάρτηση ενδέχεται να περιέχει affiliate links τα έσοδα των οποίων βοηθούν στη συντήρηση του blog. Δεν σας επιβαρύνουν εξτρά σε περίπτωση που κάνετε κάποια αγορά μέσω αυτών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη.

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα Άρθρα

Βόλτα στο παλιό ενετικό λιμάνι των Χανίων με τα παιδιά

Από όλα τα ταξίδια που κάναμε, η Κρήτη έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιάς μας, όμως, καθώς ήταν το όνειρό μας να πάμε...

9+2 υγιεινές τροφές και super foods για καλύτερη ζωή

Πριν λίγο καιρό, είχα ζητήσει τη βοήθεια Ελληνίδων food bloggers που ασχολούνται λίγο περισσότερο με την πιο υγιεινή διατροφή ή την χορτοφαγία...

Διακοπές στο Klagenfurt και στη λίμνη Worthersee της Αυστρίας

Ένα μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών μας διακοπών με το αυτοκινούμενο στην Ευρώπη, το περάσαμε στην Αυστρία. Μαγευτήκαμε, παραγματικά, από τις πολλές ομορφιές...

Κοτόπουλο γεμιστό στη γάστρα με γέμιση που θα σας ξετρελάνει

Ήρθανε τα φώτα και φωτισμοί και χαρές μεγάλες και αγιασμοί. Σφάξαμε τον πετεινό βρήκαμε τα φώτα, δώστε το μπαξίσι μας να πάμε...

Μπρατισλάβα, η όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας

Η Μπρατισλάβα, αν και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης τη Βιέννη και τη Βουδαπέστη, που τραβούν σαν μαγνήτης μεγάλο...

Διαβάστε Επίσης