Μια πόλη όνειρο… η Ονειρούπολη στη Δράμα!

Kathy
Την προηγούμενη Κυριακή επισκεφτήκαμε οικογενειακώς την πόλη της Δράμας. Για να πω την αλήθεια όχι εντελώς οικογενειακώς μιας και ο λόγος της επίσκεψής μας ήταν οι πρώτοι αγώνες κολύμβησης της κόρης μας. Έτσι, εκείνη πήγε με την ομάδα της και το πούλμαν ενώ εμείς και όλοι οι υπόλοιποι γονείς φυσικά, συνοδεύαμε με τα αυτοκίνητά μας.
Όχι πως δεν το είχα το άγχος μου που το οκταχρονάκι μου ταξίδευε «μόνο του»…! (όσες είστε μάνες θα με καταλάβετε…) 
Όχι πως δεν ήμουν συγκινημένη και ταυτόχρονα περήφανη που τα πήγε τόσο καλά!
Όχι πως δεν ήμουν χαρούμενη και χαλαρή γιατί θα κάναμε κάτι όλοι μαζί και μάλιστα θα ταξιδεύαμε εκτός!
Όλα τα συναισθήματα τα είχε ο ψαξές μου! Όπως και να ‘χει ήταν μια ευκαιρία για εκδρομούλα και μάλιστα μια ευκαιρία για να επισκεφτούμε και την πολυφημισμένη Ονειρούπολη!

Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς το πρωί να συναντήσουμε την υπόλοιπη αποστολή και να ξεκινήσουμε. Ευτυχώς ο καιρός ήταν πολύ καλός και το ταξίδι πολύ ευχάριστο.

Φτάνοντας εκεί πήγαμε κατευθείαν στο κολυμβητήριο και παρακολουθήσαμε τους αγώνες. 

Αμέσως μετά την απονομή τα παιδιά πήγαν για φαγητό κι εμείς κάναμε τις βόλτες μας στην πόλη, 

 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

 

πήγαμε για «ψώνια»,

κάναμε βόλτα στο πάρκο, 

βγάλαμε φωτογραφίες
  

 και φυσικά καθίσαμε για μεσημεριανό.

Πριν απ όλα όμως είχαμε μια «δουλίτσα»! Είχαμε ειδική παραγγελία από τον παππού να του πάμε καβουρμά από ένα συγκεκριμένο κατάστημα στην Δράμα, κι εμείς εκτός από καβουρμά πήραμε αλλαντικά, λουκάνικα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζει αλλά και παστουρμά για να φτιάξουμε την χριστουγεννιάτικη παστουρμαδόπιτά μας! 
 

Σαν μπεις σε αυτό το μαγαζί δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις! Σε κερνάνε ένα σωρό αλλαντικά και θέλεις να τα αγοράσεις όλα γιατί είναι όλα πεντανόστιμα, ποιοτικά και ξεχωριστά! 

Φυσικά πήραμε και πολλές συνταγές!

Μας έκανε εντύπωση σ’ ένα διπλανό μανάβικο η 97 κιλών κολοκύθα!

Η ώρα πέρασε σαν το νερό! Είχαμε ενημερώσει πως θα παίρναμε την κόρη μας για να επιστρέψει με το IX μας, οπότε συναντηθήκαμε έξω από την Ονειρούπολη. Η ομάδα είχε ήδη επισκεφτεί το σπίτι του Άγιου Βασίλη, ο οποίος τους κέρασε σοκολάτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.  
Όμως τα παιδιά ήταν πάρα πολλά, το ίδιο και οι υπόλοιποι επισκέπτες της Ονειρούπολης, για να μπορέσουν να κάνουν κι άλλες βόλτες παρέα. Εκεί πήραμε την σκυτάλη εμείς και για όσο χρόνο είχαμε στην διάθεσή μας βολτάραμε στο πάρκο της Ονειρούπολης. 

Τρενάκια, συγκρουόμενα, καρουζέλ και επίσκεψη σε κάποια από τα σπιτάκια. 

  
Όταν σκοτείνιασε ήταν… όνειρο η ονειρούπολη!
Το ίδιο ονειρεμένο ήταν και το μετάλλιο! Ένα έχω να σας πω: με αυτό κοιμήθηκε το βράδυ!

Αργά το απόγευμα, αποχαιρετίσαμε την Δράμα, και επιστρέψαμε σπίτι. Γιατί όσο όμορφα και να περνάμε μακριά από αυτό, το σπίτι μας είναι το… σπιτοκαλυβάκι μας! 

Σήμερα η αγορά είναι ανοιχτή και το μεσημέρι θα μας βρει όπως κάθε χρόνο στο κέντρο της πόλης, να βολτάρουμε. Είναι σαν έθιμο για μας πια! 

Να έχετε μια όμορφη Κυριακή!

Kathy