ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μαγική Παραμυθοχώρα

     
    Αυτή την φορά θα σας ταξιδέψω σε ένα μέρος παραμυθένιο, που όλοι θα θέλαμε να βρισκόμασταν και όχι μόνο τα παιδιά. Γιατί όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε σαν παιδιά, ξεχνώντας την καθημερινότητα και τις σκοτούρες, μπαίνοντας σε ένα χώρο με ξωτικά, νεράιδες, σοκολάτες, γλυκά, αγιοβασίληδες και παραμύθια. Πάμε λοιπόν, όλοι μαζί στην Παραμυθοχώρα! Μα θα μου πείτε μήπως είναι μακριά; Όχι, είναι δίπλα μας, κοντά μας. Είναι στο Στρατώνι της Χαλκιδικής
    Μαγική Παραμυθοχώρα 1

    Μαγική Παραμυθοχώρα 3Σ΄ ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, μόλις 98 χιλ. από την Θεσσαλονίκη, με όμορφες και καθαρές παραλίες, που όλοι οι κάτοικοι και οι φορείς του χωριού συμμετέχουν εθελοντικά στην προσπάθεια, να φτιαχτεί η Παραμυθοχώρα, ώστε να δώσει χαρά και αγάπη σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά που την επισκέπτονται.
    Μαγική Παραμυθοχώρα 5 Μαγική Παραμυθοχώρα 7
    Εμείς βρεθήκαμε Χριστούγεννα του 2013 στην περιοχή, χωρίς κατ΄ αρχήν να γνωρίζουμε για τις εκδηλώσεις και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα με αυτά που είδαμε.

    Είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, όμως εγώ θα απευθυνθώ γράφοντας αυτή την ανάρτηση σε έναν από όλους αυτούς τους μικρούς φίλους μας που θα ήθελαν να πάνε και να ζήσουν το παραμύθι ζωντανά ή έστω μέσα από αυτές τις γραμμές.
    Ξεκινάμε λοιπόν!!
     
    Για να μπεις στον μαγικό χώρο της παραμυθοχώρας, περνάς από την καστρόπορτα και το παραμύθι αρχίζει, με πολλή διάθεση και πάρα πολλή αστερόσκονη.
     Μαγική Παραμυθοχώρα 9
    Το πρώτο που έχεις να κάνεις, είναι να πας στο ταχυδρομείο για ένα γράμμα στον Αϊ Βασίλη,  να του υπενθυμίσεις να σου στείλει το δωράκι σου, μη τυχόν και σε ξεχάσει…
     Μαγική Παραμυθοχώρα 11Μαγική Παραμυθοχώρα 13Μαγική Παραμυθοχώρα 15Μαγική Παραμυθοχώρα 17

    Μετά, το βέλος, θα σε οδηγήσει στο σοκολατόσπιτο, να γλυκαθείς με τις λιχουδιές του, γιατί η μυρωδιά από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες σου έχει σπάσει την μύτη!Μαγική Παραμυθοχώρα 19 Μαγική Παραμυθοχώρα 21(Όλες οι λιχουδιές είναι εθελοντική προσφορά από τις γυναίκες των συλλόγων)

    Μαγική Παραμυθοχώρα 23
    Στην πόρτα του σοκολατόσπιτου θα δεις γραμμένη την μαγική συνταγή, που σου δίνει τα εφόδια για νέες γεύσεις ζαχαροπλαστικής. 
    Ζάχαρη άχνη σαν το χιόνι
    μέρες πούναι να το στρώνει.
    Φράουλα καλά πλυμένη
    ναναι και πετυχημένη.
    Και αμύγδαλα σαράντα
    για να έχει κόσμο πάντα.
    Κόβω λίγα κερασάκια για
    να έρθουν τα παιδάκια.
    Βάζω λίγη σαντιγύ
    έτσι λίγο γι΄ αλλαγή.
    Το φουρνίζω να ροδίσει
    και ψημένα να μυρίσει.
    Δοκιμάζω ένα κομμάτι
    Μη τυχόν του λείπει κάτι
    τα έβαλα όλα με αγάπη!!!!!!!

    Μαγική Παραμυθοχώρα 25Μαγική Παραμυθοχώρα 27

    Στην διαδρομή  της  παραμυθοχώρας, θα περάσεις και από την όμορφη γαλανή λιμνούλα της νεράιδας, τη λίμνη των ευχών,  και που όπως λέει και το ποιηματάκι, θα ρίξεις το κέρμα σου για να τα έχεις καλά και με την τύχη σου.

    Ένα κέρμα αν βραχεί

    σε μια λίμνη μαγική

    ψιθυρίστε μια ευχή

    κι ίσως βγει αληθινή.

    Μαγική Παραμυθοχώρα 29Μαγική Παραμυθοχώρα 31

    Μαγική Παραμυθοχώρα 33
    Ας ξεκουραστείς όμως και λίγο,  διαβάζοντας κάποια παραμύθια, μέσα στο ζεστό σπιτάκι, καθισμένος πάνω στα ζεστά στρωσίδια.
    Κόκκινη κλωστή δεμένη
    στην ανέμη τυλιγμένη.
    δος της κλότσο να γυρίσει
    παραμύθι ν’ αρχινίσει.

    Μαγική Παραμυθοχώρα 35

    Μετά θα βγεις πάλι έξω, όχι για πολύ όμως, γιατί έχεις δουλειά, έχεις να κάνεις κατασκευές.Μαγική Παραμυθοχώρα 37

    Βοηθούμενος από τις κυρίες, κάνεις διάφορες κατασκευές φτιάχνοντας στολίδια, τα οποία μπορείς να πάρεις μαζί σου.Μαγική Παραμυθοχώρα 39Έτσι περνάς όμορφο και δημιουργικό χρόνο.Μαγική Παραμυθοχώρα 41
    Αλλά τι βλέπεις; Μήπως ο Αϊ Βασίλης ήρθε στη Παραμυθοχώρα; Ναι! Ναι!! Ναι!!! Και μάλιστα μαζί με την γυναίκα του. Τι θαύμα!!!
     Μαγική Παραμυθοχώρα 43
    Μέσα στο όμορφο σπιτάκι τους, μέσα στα κόκκινα ρούχα τους, σε περιμένουν να φωτογραφηθείς  για την παραμυθένια φωτογραφία και να σου δώσουν το αναμνηστικό  δίπλωμα!!!!Μαγική Παραμυθοχώρα 45
    Βγαίνοντας από το παραμύθι, βρίσκεσαι στην πραγματικότητα και μάλιστα μπροστά στην φάτνη που γεννήθηκε ο μικρός Χριστός.Μαγική Παραμυθοχώρα 47
    Για να είναι όμως έγκυρη η διαδρομή σου στην παραμυθοχώρα, δεν θα ξεχνάς να σου βάζουν σφραγίδα κάθε φορά που θα επισκέπτεσαι ένα σπιτάκι. Αυτό θα το κρατήσεις για πάντα, για να υπερηφανεύεσαι πως κάποτε επισκέφθηκες τη χώρα του παραμυθιού, τη χώρα του Αϊ Βασίλη. Μαγική Παραμυθοχώρα 49 
    Φεύγοντας μη ξεχάσεις να βγάλεις την αναμνηστική φωτογραφία προσώπου, ως ενθύμιο,
    Μαγική Παραμυθοχώρα 51
    να πιούν ένα ζεστό καφεδάκι οι γονείς σου  που σε συνοδεύουν, στον χώρο του καφέ
    Μαγική Παραμυθοχώρα 53
    και να αποχαιρετήσεις την παραμυθοχώρα περνώντας από το λούνα παρκΜαγική Παραμυθοχώρα 55Μαγική Παραμυθοχώρα 57και κάνοντας μια βόλτα με το τρενάκι που σε περιμένει.
     Μαγική Παραμυθοχώρα 59
    Πιστεύω και εύχομαι πως η βόλτα σου, ήταν παραμυθένια και θα σου μείνει αξέχαστη! Εδώ τελειώνει η  περιήγηση στην όμορφη παραμυθοχώρα, που για τους μικρούς μας φίλους είναι μαγική. Εμείς παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής περάσαμε και από το όμορφο λιμανάκι του Στρατωνίου, με τις βαρκούλες του και τους ψαράδες του, 
    Μαγική Παραμυθοχώρα 61

    απολαμβάνοντας από μακριά την όμορφη παραλία του, με την υπόσχεση να γυρίσουμε το καλοκαίρι για να χαρούμε και την όμορφη θάλασσά του.

    Μαγική Παραμυθοχώρα 63

    Σας εύχομαι καλές γιορτές! 

    Να διευκρινήσω πως οι εικόνες που είδατε παραπάνω είναι από την Παραμυθοχώρα του 2013. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ετοίμασαν στο Στρατώνι αλλά έχουμε τις εξής πληροφορίες:

    Πληροφορίες για την παραμυθοχώρα 2016:

    • Η παραμυθοχώρα ανοίγει το Σάββατο 19/12/2016 στις 18.00
    • Υπάρχει λεωφορείο που σας πηγαίνει από επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης κατευθείαν στο Στρατώνι. 
    •  Το τρενάκι της Παραμυθοχώρας θα σας πάει βόλτα μέσα στο χωριό και στον μεγάλο δρόμο της παραλίας.
    • Έξω από το σπίτι του Άι Βασίλη θα δεις τους Τάρανδούς του.

    Μαμά Μαρία

    *Διαβάστε στο Ανθομέλι και άλλες αναρτήσεις της Μαμάς Μαρίας και ειδικά την τελευταία της με την περιήγησή της στις γειτονιές της Καστοριάς. Η Καστοριά είναι ένας υπέροχος χειμερινός (και όχι μόνο φυσικά) προορισμός και για τα Χριστούγεννα είναι ακόμη πιο μαγευτικός!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης