ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Επιχείρηση “ποιοτικά” Σαββατοκύριακα (μέρος 1ο)

    Σε λίγες μέρες τελειώνει ο Οκτώβρης! Πλέον έχουμε μπει σε ένα πρόγραμμα. Το πρωί τα παιδιά σχολείο, το απόγευμα εγώ δουλειά, τα παιδιά διάβασμα και δραστηριότητες (κολύμβηση, μουσική, αγγλικά). Όσο για τον μπαμπά… δεν το συζητάω γιατί αυτή την εποχή λόγω δουλειάς βάζει τα πόδια στο κεφάλι και τρέχει ως εκεί που δεν φτάνει όχι μόνο τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα! Ευτυχώς η μανούλα μου, βράχος δίπλα μας, μας βοηθάει καθημερινά με τη φροντίδα και το διάβασμα αλλά και κάποιες μέρες με τα πήγαινέλα των παιδιών στις δραστηριότητες όσο λείπω. Της χρωστάμε πολλά!Τα Σαββατοκύριακα περνάνε πιο ήρεμα. Πολλές φορές τόσο ήρεμα που δεν κάνουμε τίποτε! Δεν λέω, την έχουμε πολλές φορές αυτή την ανάγκη να μείνουμε σπίτι και να ξεκουραστούμε. Όμως κάτι δεν μου πάει καλά σε όλο αυτό και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Τα 3 τελευταία χρόνια δουλεύω και το πρωί του Σαββάτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γυρνάμε σπίτι Σάββατο αργά το μεσημέρι και να μην ξέρω από που να πιάσω. Το συμμάζεμα, το διάβασμα των παιδιών για το σχολείο για τα αγγλικά ή πιάνο; Εγώ ήμουν “τέζα” και ενώ ήθελα να ασχοληθώ ποιοτικά μαζί τους καταλήγαμε να κάνουμε λίγο απ’ όλα και να γεμίζουμε με αυτό τον τρόπο και την Κυριακή μας!

    Φέτος αποφάσισα να αλλάξει όλο αυτό. Αποφάσισα μόνοι μας, με τον μπαμπά ή με παρέα φίλων κάθε Σαββατοκύριακο να οργανώνω κάτι που θα κάνω-νουμε με τα παιδιά εκτός σπιτιού και θα είναι ιδιαίτερο, ξεχωριστό, ποιοτικό και ίσως εκπαιδευτικό. Και δεν μιλάω φυσικά για καλέσματα σε φίλους-ες ή σε πάρτυ. Μιλάω για σινεμά, θέατρο, μουσεία, αξιοθέατα, ημερήσιες εκδρομές κλπ. Εννοείται πως μέχρι τώρα τα κάναμε κι αυτά αλλά τα κάναμε όταν και όποτε τύχαινε!

    Επιχείρηση

    Θα μου πείτε τώρα ότι χρειάζονται χρήματα! Νομίζω όμως πως τα χρήματα τελικά τα ξοδεύουμε αλλά πιο άσκοπα! Μια βόλτα σ’ ένα εμπορικό (με λίγο φαγητό και με τίποτε ψώνια που ίσως δεν μας χρειάζονται) μπορεί τελικά να είναι πιο ακριβή δραστηριότητα από μια θεατρική παράσταση. Αν, δε, το οργανώσουμε 2-3 μέρες πριν μπορούμε να βρούμε και φθηνότερες τιμές από κάποιο site με προσφορές! 

    Όταν είμαστε με την Κάλη και τις οικογένειες μας μαζι για διακοπές σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή με την μαμά μας σε 3G πάντα οργανώνουμε κάτι που θα μείνει στα παιδιά αξέχαστο. Γιατί, λοιπόν, να γίνεται αυτό μόνο στις διακοπές; 

    Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, απλά ήθελα να μοιραστώ μαζί sας αυτόν μου τον στόχο. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω κάθε Σαβ/κο να κάνουμε κάτι (είναι και οι αρρώστιες στη μέση τον χειμώνα) αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσω. Ωραία και τα πάρτυ και οι επισκέψεις σε φίλους και γνωστούς, τα τραπεζώματα και οι ταβέρνες αλλά τελικά τι παίρνουμε απ’ όλα αυτά; Τι είναι αυτό που μας μένει; Θα γίνουν φυσικά και αυτά, και μου αρέσουν πολύ, αλλά δεν μου αρκούν! Οπότε ξεκινάμε και βάζουμε πλώρη για να οργανώσουμε τα δικά μας ποιοτικά Σαββατοκύριακα! Γιατί αν το αφήσω στην τύχη του και δεν το οργανώσω είμαι σίγουρη πως ούτε να μισά σαββατοκύριακα θα οργανώσω!

    Επιχείρηση "ποιοτικά" Σαββατοκύριακα (μέρος 1ο) 3

    Σαβ/κο 1:
    Ατέλειωτο παιχνίδι με τα αγαπημένα μας lego στο εμπορικό κέντρο! 

    Επιχείρηση

    Σαβ/κο 2: Σινεμά: “Τα μυαλά που κουβαλάς” Κόστος 23 Ε για τα 3 άτομα. Αν θέλετε να αποφύγετε εξτρά έξοδα όπως ποπκορν, σοκολάτες, σάντουιτς κλπ. μπορείτε να πάρετε κάποια από το σπίτι.

    Επιχείρηση

    Σαβ/κο 3: Επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο τεχνολογίας “Νόησης”

    Επιχείρηση "ποιοτικά" Σαββατοκύριακα (μέρος 1ο) 9

    Σαβ/κο 4: Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτά που είχα οργανώσει (μία δωρεάν παράσταση με ακροβατικά τσίρκου, και μια εκδρομή στην γιορτή Κάστανου στο Λιβάδι). Το πρώτο δεν έγινε γιατί δεν είχα αυτοκίνητο και το δεύτερο λόγω καιρού αλλά και διαβασμάτων. Ευτυχώς το απόγευμα της Κυριακής είχαμε ένα κάλεσα σε σπίτι φίλων τους οπότε πέρασαν υπέροχα!  

    Σαβ/κο 5: Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Ροτόντα, Ναβαρίνου, Λευκός Πύργος)  

    Σαβ/κο 6: Ημερίσια εκδρομή στο Λευκοχώρι

    Φυσικά τα παραπάνω είναι οι δικές μου επιλογές. Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της θέλω, τις δικές της συνήθειες αλλά και τα δικά της ωράρια. 

    Σε περίπτωση πάλι που κάποια ίωση μας επισκεφτεί με αποτέλεσμα να μας χαλάσει τα σχέδια δεν θα πτοηθώ! Ιδέες για ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι υπάρχουν πολλές. Κάποιες από αυτές θα τις βρείτε στο Ανθομέλι. Δεν είναι όλες σε σχέση με τις χειροτεχνίες και τα do it your self,  αν δεν είναι το φόρτε σας.  Ίσως μια ταινία ή ένα επιτραπέζιο με το μυαλό σας συγκεντρωμένο μόνο στα παιδιά θα ήταν νομίζω αρκετό. 

    Θα σας πρότεινα να διαβάσετε την ανάρτηση της Κάλης με ιδέες για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας αλλά και μια ακόμη ανάρτησή της για την δική τους καλοκαιρινή εβδομάδα της χαράς που μπορεί να μας εμπνεύσει για χειμωνιάτικα ποιοτικά Σαββατοκύριακα

    Ιδέες για δραστηριότητες στην Αθήνα μπορείτε να βρείτε εδώ Πάμε μια βόλτα; (δωρεάν εκτυπώσιμο με check list)

    Κλείνω με links αναρτήσεών μας στο Ανθομέλι που μπορούν να σας εμπνεύσουν ακόμη περισσότερο για χειμωνιάτικα αλλά και ανοιξιάτικα ποιοτικά Σαββατοκύριακα. 

    Εκτός σπιτιού:

    Αν και η επιχείρηση “Ποιοτικά σαββατοκύριακα” έχει στόχο τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού δεν μπορώ να παραλείψω και αυτές εντός σπιτιού γιατί όλο και κάποιο θα ξεμείνουμε σπίτι.

    Εντός σπιτιού: 

    Καλή εβδομάδα!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. κι εγω συνηθως δεν βαζω μαθηματα Σαββατοκυριακο για να κάνουμε κατι με το Νικολα.. Βόλτα, εκδρομη, θεατρο, σινεμα.. ή κάτι στο σπίτι..Και προσπαθω να το εφαρμοσω οσο μπορω.. Πολυ ωραιες ιδεες Κατερινα μου!! πολλα φιλια

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης