ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μπισκοτογλυφιτζούρια…!

    Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος της εβδομάδας. Ο καιρός μας έχει ζαλίσει. Άλλοτε ζέστη, άλλοτε, κρύο ή υγρασία. Κι εκεί που πολλοί από εμάς άρχισαν να ονειρεύονται την Άνοιξη έρχεται η βροχή ή το κρύο και μας προσγειώνουν. Ας μπούμε όμως σιγά σιγά στο σημερινό μας θέμα. Είναι ιδέα για κέρασμα στο σχολείο ή ακόμη και σε πάρτυ. Φέτος στην γιορτή του γιου μου ετοίμασα κεράσματα για τους φίλους του στο σχολείο μιας και στην γιορτή του δεν κάνουμε κάποιο πάρτυ. Ήθελα κάτι δοκιμασμένο, γρήγορο και εύκολο,νόστιμο αλλά ταυτόχρονα χαριτωμένο, παιδικό και εντυπωσιακό! Όλα αυτά μαζί θα μου πείτε; Ναι γιατί όχι! Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε και να πληρούν όλα τα παραπάνω! Εγώ επέλεξα μπισκότα με smarties που τα μετέτρεψα σε γλυφιτζούρια. Μπορεί να τα έχετε ξαναδεί στο διαδίκτυο αλλά εγώ πρώτη φορά τα έφτιαξα.

    Η συνταγή ήταν της Ερμιόνης αυτή με τα 3 υλικά και την είχαμε τσακίσει τελευταία αλλά μπορείτε να φτιάξετε και απλά μπισκότα βουτύρου ή όποια άλλη συνταγή νομίζετε και σας είναι εύκολη.

    Έφτιαξα την ζύμη και έβαλα τα μπαλάκια ζύμης στο ταψί.Τα παιδιά τα στόλισαν με τα γνωστά χρωματιστά καραμελάκια.  Πέρασα μέσα από το καθένα ένα γλωσσοπίεστρο (μου τα έδωσαν δωρεάν από το φαρμακείο αλλά έτσι κι αλλιώς είναι πάμφθηνα), έτσι ώστε να μην πέφτει το ένα πάνω στο άλλο και μου χαλάσει το σχήμα τους.Μπισκοτογλυφιτζούρια...! 1

    Μετά το ψήσιμο, τα άφησα να κρυώσουν και έγραψα πάνω στα ξυλάκια το όνομα του εορτάζοντα. Κάθε ένα μπισκοτογλυφιτζούρι μπήκε σε σακουλάκι και το έδεσα με χρωματιστές κορδέλες

    Τι κρίμα που δεν έχω πολλές φωτογραφίες! Είχα την εντύπωση πως είχα βγάλει και τελικά όταν τα πήγα στο σχολείο συνειδητοποίησα ότι φωτογραφίες γιοκ! Σπάνιο για μένα αυτό!Μπισκοτογλυφιτζούρια...! 3

    Ο μικρός μου ήταν ενθουσιασμένος! Τα μοίρασε στους φίλους του μόλις φτάσαμε στο σχολείο! Τα παιδάκια εντυπωσιάστηκαν! Κάποια δεν ήθελαν να τα φάνε για να μην τα χαλάσουνε! Άλλα έκαναν πως τα έγλειφαν σαν παγωτό και γελούσανε! 

    Η παρουσίαση αυτή μπορεί να σταθεί άνετα και σε ένα παιδικό πάρτυ για κέρασμα ή δωράκι. 

    Άλλες ιδέες για κεράσματα στο σχολείο από το Ανθομέλι μπορείτε να βρείτε και στα παρακάτω link.

    Πεταλουδίτσες

    Σαντουιτσάκια και πολλές άλλες ιδέες.

    Κεκάκια και σκουλικάκια

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    19 ΣΧΟΛΙΑ

    1. τι τέλειο!!!
      έχουμε σε 2 μήνες(μακρυά θα μου πεις ακόμα) τα γενέθλιά μας και είχα σπάσει το κεφάλι μου τι να κεράσω τα μικρούλια.
      να τον χαίρεσαι τον μικρούλη άντρας σου!!!

    2. Πως γίνεται κάθε σας ανάρτηση που αφορά κέρασμα, πάρτι και εκδήλωση να είναι πάντα τόσο πετυχημένη;;; Τα μπισκότα της Ερμιόνης τα φτιάχνω πολύ πολύ συχνά. Σχεδόν τυφλά πλεον αλλά δεν είχα σκεφτεί τη λύση του μπισκοτογλυφιτζουρίου!!! Είστε ένα βήμα μπροστά Ανθομελένιες!!!
      Ευχαριστούμε πολύ

    3. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ιδέα, θα την κρατήσω για τα επόμενα γενέθλια του μεγάλου μου γιου! Νομίζω ότι αυτή η ιδέα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Ευχαριστούμε…
      Φιλιά πολλά
      Μαρία

    4. Μολις με εσωσες. Φωναζε θέλω τον μπαμπα!!!! Και βλεπω την ανάρτηση σου και του λέω ''μπισκοτογλυφιντζουρια!!!''. Ξεχασε και μπαμπα και γκρίνια και σας γραφουμε παρέα. Τωρα μενει να τα φτιαξουμε.χιχι

    5. Μου άρεσε πολύ η ιδέα σου! Αναρωτιόμουν όμως αν χαλούσε το σχήμα των μπισκότων όταν έβαζες τα γλωσσοπίεστρα γιατί σκέφτομαι να κάνω μπισκοτάκια σε σχήμα σκυλιού και δε θέλω να χαλάσει το σχήμα τους. Ο μικρός μου που γιορτάζει λατρεύει τα σκυλάκια.

      • Έχω πολύ καιρό που τα έφτιαξα τελευταία φορά οπότε δεν θυμάμαι αν χαλάει το σχήμα τους. Αλλά αν είναι μικρό το κουπάτ για σκυλάκια μπορείς να δοκιμάσεις και κάποια άλλα μικρά στικ που μοιάζουν με πλαστικά. Δεν τα έχω δοκιμάσει όμως στον φούρνο. Δοκίμασε μια μικρή δόση για το σπίτι πριν κάνεις τα μπισκότα του σχολείου.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης