ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Έφηβες φτιάχνουν και δωρίζουν 150 μπισκότα στα κάλαντα

    Η περυσινή προεόρτια περίοδος ήταν αρκετά έντονη για την οικογένειά μου αλλά με την καλή έννοια. Την ζήσαμε στο φουλ! Όλα ξεκίνησαν από τέλη Οκτώβρη με την προετοιμασία των 3 χειροποίητων advent calendar που φτιάξαμε με την έφηβη κόρη μου ως δώρο για 3 κολλητές της που είχαν γενέθλια. Μετά ήρθαν οι μέρες γενεθλίων και των τριών συν της κόρης μου και τα αντίστοιχα πάρτυ που περιλάμβαναν, οι προεκπλήξεις γενεθλίων, τα ψώνια, τα δώρα, οι στολισμοί, οι προεόρτιες ετοιμασίες και ο κατάλογος δεν τελειώνει… Εκτός όμως από αυτά είχαμε και μέρες ζαχαροπλαστικής. Γιατί τα κορίτσια ήθελαν να πουν τα κάλαντα για τελευταία χρονιά χαρίζοντας χειροποίητα χριστουγεννιάτικα μπισκότα σε όσους θα τους άνοιγαν το σπίτι τους.

    Έφηβοι φτιάχνουν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

    Κι εκεί άρχισαν να φτιάχνονται οι ζύμες, οι ζαχαρόπαστες και τα γλάσα. Πήραν φωτιά οι φούρνοι και τα χέρια δούλευαν ασταμάτητα με τα κουπάτ για να φτιαχτούν πάνω από 150 μπισκότα βουτύρου! Στην κουζίνα επικρατούσε ένας δημιουργικός χαμός και τα κορίτσια αλλά και το αγόρι της οικογένειας που πήγε για εξτρά βοήθεια δεν σταματούσαν να γελούν ακούγοντας δυνατά χριστουγεννιάτικη μουσική και σιγοτραγουδώντας! Μα πόσο πολύ το διασκέδασαν!

    Έφηβες φτιάχνουν και δωρίζουν 150 μπισκότα στα κάλαντα
    Παράπονο δεν έχω πάντως γιατί ένα πολύ πολύ μεγάλο μέρος τις ανακατωσούρας και των άπλυτων τα κορίτσια το τακτοποίησαν μόνες τους.

    Ζύμη και ψησίματα

    Η συνταγή που χρησιμοποιήσαν για τα μπισκότα βουτύρου ήταν η γνωστή δική μου συνταγή που χρόνια τώρα χρησιμοποιώ στις γιορτές. Χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να φτιαχτούν οι ζύμες, να κοπούν με τα κουπάτ και να ψηθούν τα μπισκότα αλλά τα κορίτσια δεν έλεγαν να κουραστούν!

    Τη συνταγή για μπισκότα βουτύρου θα την βρείτε εδώ.

    Μπαστουνάκια, δεντράκια και καρδούλες ήταν λίγα από τα σχέδια που έφτιαξαν. Τις συμβούλεψα να μην φτιάξουν πολλά διαφορετικά σχέδια για να μην αναλωθούν σε διαφορετικές διακοσμήσεις. Έπρεπε να δουλέψουν πιο οργανωμένα και πιο συγκεκριμένα γιατί η ποσότητα ήταν μεγάλη και μετά είχαν και το πακετάρισμα των μπισκότων.

    Έφηβες φτιάχνουν και δωρίζουν 150 μπισκότα στα κάλαντα
    Μπισκότα βουτύρου, τα πιο απλά και τα πιο νόστιμα!

    Βρείτε εδώ είδη ζαχαροπλαστικής

    Διακόσμηση των μπισκότων

    Όταν όλα τα μπισκότα ήταν έτοιμα άρχισε το καλύτερο μέρος, η διακόσμησή τους. Εκεί να δείτε δουλειά! Και την έκαναν και εργοστασιακά! Ναι! Η μία τη ζαχαρόπαστα, η επόμενη το γλάσο. Η μία το γλάσο, η επόμενη την τρούφα ή τα κας κας.

    Έφηβες φτιάχνουν και δωρίζουν 150 μπισκότα στα κάλαντα
    Έγινε του γλάσου!

    Έφηβες φτιάχνουν και δωρίζουν 150 μπισκότα στα κάλαντα
    Τα κας κας και η χρωματιστές τρούφες είχαν την τιμητική τους

    Συσκευασία των μπισκότων

    Κι αφού τελείωσαν και με την διακόσμηση έπρεπε να γίνει και το πακετάρισμα. Έβαλαν το κάθε μπισκότο σε ένα διάφανο σακουλάκι και το έδεσαν με κορδέλα ή κορδόνι. Τα τοποθέτησαν με προσοχή σε μεταλλικά κουτιά και πλέον ήταν έτοιμες για καλάντισμα! Πήραν φλογέρα, τριγωνάκι και κουδουνάκια, φόρεσαν τα σκουφάκια, το καλύτερο χαμόγελό τους και ξεκίνησαν!

    Έφηβες φτιάχνουν και δωρίζουν 150 μπισκότα στα κάλαντα
    Σακουλάκια σαν κι αυτό υπάρχουν πάντα σπίτι μας για παντός είδους χρήσεις!

    Κάλαντα με δώρο χειροποίητα μπισκότα;

    Εδώ θέλω να κάνω μια μικρή παρένθεση. Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά φτιάχναμε μπισκότα ή μικρά πακετάκια με καλούδια για τα παιδιά που καλάντιζαν. Γι αυτό σας λέω πως ό,τι κάνουμε με τα παιδιά σε μικρή ηλικία δεν διαγράφεται. Μπορεί πρόσκαιρα να το ξεχνάνε αλλά κάποια στιγμή οι μνήμες βγαίνουν στην επιφάνεια και γίνονται ένα με τα θέλω τους, τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους στην εφηβεία ή ακόμα και στην ενήλικη ζωή τους. Μπορεί οι όροι να αντιστράφηκαν και να μην επέλεξαν να φτιάξουν τα μπισκότα για να τα δωρίσουν στα παιδιά που μας θα έλεγαν τα κάλαντα αλλά η ιδέα της δικής τους προσφοράς εμένα προσωπικά με συγκίνησε πολύ. Άσε που ήταν και εντελώς πρωτότυπη!

    Διαβάστε και βρείτε ιδέες για κέρασμα στα παιδιά:

    Οι αντιδράσεις

    Δεν μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη όσων άνοιξαν την πόρτα τους ακούγοντας το παραδοσιακό “Να τα πούμε;”! Να βλέπουν μεγάλα κορίτσις που καλαντίζουν ενώ ταυτόχρονα τους δωρίζουν χειροποίητα μπισκότα! Όταν υπήρχαν και 1-2 παιδάκια στο σπίτι τα κορίτσια έδιναν από ένα σε κάθε παιδάκι για να μην μείνει κανένα παραπονεμένο! Γύρισαν και οι τέσσερις χαρούμενες και γεμάτες αφού δεν πήραν μόνο το μπαξίσι από τους νοικοκυραίους αλλά έδωσαν κι εκείνες κάτι που έφτιαξαν με τα χεράκια τους.

    Με αυτόν τον τρόπο τα κορίτσια αποχαιρέτησαν την παιδικότητά τους και το καλάντισμα των παιδικών τους χρόνων. Ήθελαν τόσο πολύ να κάνουν κάτι διαφορετικό σε αυτά τα τελευταία τους κάλαντα και νομίζω πως το κατάφεραν. Φέτος διαβάζουν ασταμάτητα για να προετοιμαστούν για τις πανελλήνιες εξετάσεις και τους εύχομαι καλή δύναμη γι αυτή τη δύσκολη χρονιά που απλώνεται μπροστά τους.

    Αλήθεια, πως σας φάνηκε η κίνησή τους;

    Pin it for later

    Αν σας άρεσε η ιδέα κρατήστε την γι αργότερα ή κοινοποιήστε την και στους φίλους σας

    Έφηβες φτιάχνουν και δωρίζουν 150 μπισκότα στα κάλαντα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης