ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα

    Μπορούμε να τα κρεμάσουμε στο δέντρο μας ή απλώς να τα φάμε! Μπορούμε να τα κεράσουμε, ή να τα δωρίσουμε τοποθετώντας τα σε ένα κουτί ή μία πιατέλα ή απλώς να τα τυλίξουμε σε διαφάνεια και να τα δέσουμε με κορδέλες! Πέρυσι που τα έφτιαξα έκανα το λάθος να βάλω βούτυρο soft και δυσκολεύτηκα στο άνοιγμα με τον πλάστη. Ήταν όμως πεντανόστιμα! Φέτος ελπίζω να τα πετύχω καλύτερα. 

    Υλικά για μπισκότα βουτύρου

    (δόση για 1 1/2 ταψί φούρνου)

    • 2/3 κουπας βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (σε πλάκα το βούτυρο!)
    • ½ κούπα ζάχαρη
    • 1 αυγό
    • 2 κούπες αλεύρι
    • 1κ.γλ. μπέικιν
    • 1 βανίλια

    Διαβάστε ακόμα:

    Συμβουλή για μπισκότα πάντα τραγανά!

    Εκτέλεση


    -Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ. Και μετά το αυγό.  

    Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα

    Μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν αλλά το ανακατεύουμε ελάχιστα στο μίξερ. Δεν βάζουμε παραπάνω αλεύρι και δεν ζυμώνουμε. Μόνο λίγο ανακάτεμα.

    Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα


    -Χωρίζουμε την ζύμη μου σε 2-3 μπάλες, τις τυλίγω με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. 

    -Ανοίγουμε πολύ λεπτό «φύλλο» με πλάστη βάζοντας όμως κάτω από το μπαλάκι της ζύμης αντικολλητικό χαρτί και από πάνω του μεμβράνη (για να μην κολλάει). Κόβουμε με κουπάτ στα σχήματα που θέλουμε. 

    Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα

    -Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 170 βαθμούς για 10 μόνο λεπτά! Πρέπει να έχουν άσπρο χρώμα όταν τα βγάλουμε, να μην εχουν ροδίσει. Βάλτε οπωσδήποτε λαδόκολλα γιατι θα σας σπάσουν όταν τα βγάζετε. Εμένα μου τελείωσε και έβαλα μαργαρίνη. Αλλά ήταν δυσκολούτσικα τα πράγματα… Μπορεί να σας φαίνονται ωμά αλλά δεν πειράζει γιατί σφίγγουν ακόμα κι όταν βγουν από τον φούρνο. Αν τα ψήσετε περισσότερο θα σκληρύνουν υπερβολικά.

    Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα

    Η ίδια συνταγή σε μορφή μπαστουνάκια: Χριστουγεννιάτικα σπιτικά μπαστουνομπισκοτάκια!

    3 τρόποι για τη διακόσμηση των μπισκότων βουτύρου

    1ος τρόπος: Σχεδιάζουμε με πινέλο και λιωμένη κουβερτούρα σχέδια στην επιφάνεια τους (προαιρετικά). 

    2ος τρόπος: Εναλλακτικά διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα την οποία μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ή να πάρουμε έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο ή από κάποιο κατάστημα με είδη ζαχαροπλαστικής. Για 2 δόσεις μπισκότων θα χρειαστούμε 3/4 ζαχαρόπαστα περίπου. Ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα (λευκή ή σε χρώμα) σε φύλλο με ένα πλάστη. Ισως χρειαστούμε λίγο νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου.

    Κόβουμε την ζαχαρόπαστα με τα κουπάτ που είχαμε φτιάξει τα μπισκότα και την κολλάμε στα μπισκοτάκια μας με λίγο νερό. Διακοσμούμε όπως θέλουμε! 

    Διαβάστε πως περάσαμε με φίλους ένα γιορτινό απόγευμα φτιάχνοντας μπισκότα: Στο σπίτι με φίλους, με δραστηριότητες για τα παιδιά… στην κουζίνα! Κάτι παρόμοιο κάναμε κι ένα άλλο απόγευμα με τα παιδιά: Φτιάχνοντας μπισκότα με τα παιδιά!

    Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα 5

    Περισσότερες προτάσεις για μπισκότα.

    3ος τρόπος: Αν θέλετε πάλι μπορείτε να διακοσμήσετε με γλάσο. Διάβασα ότι ένα γλάσο ωραίο για τέτοιου είδους διακόσμηση είναι το γλάσο βανίλιας-royal icing το οποίο δεν είναι διάφανο όπως το απλό γλάσο με λεμόνι και άχνη. 

    Δείτε εδώ τα μπισκότα μας στο πάρτυ με θέμα τους δεινόσαυρους.


    Υλικά

    1. Υλικά: (δόση για 1 1/2 ταψί φούρνου)
    2. -2/3 κουπας βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (σε πλάκα το βούτυρο!)
    3. -½ κούπα ζάχαρη
    4. -1 αυγό
    5. -2 κούπες αλεύρι
    6. -1κ.γλ. μπέικιν
    7. -1 βανίλια

    Εκτέλεση

    1. -Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ και μετά το αυγό.
    2. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν αλλά το ανακατεύουμε ελάχιστα στο μίξερ.
    3. Δεν βάζουμε παραπάνω αλεύρι και δεν ζυμώνουμε. Μόνο λίγο ανακάτεμα.
    4. -Χωρίζουμε την ζύμη μου σε 2-3 μπάλες, τις τυλίγω με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
    5. -Ανοίγουμε πολύ λεπτό «φύλλο» με πλάστη βάζοντας όμως κάτω από το μπαλάκι της ζύμης αντικολλητικό χαρτί και από πάνω του μεμβράνη (για να μην κολλάει). Κόβουμε με κουπάτ στα σχήματα που θέλουμε.
    6. -Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 170 βαθμούς για 10 μόνο λεπτά! Πρέπει να έχουν άσπρο χρώμα όταν τα βγάλουμε, να μην εχουν ροδίσει.
    7. Σχεδιάζουμε με πινέλο και λιωμένη κουβερτούρα σχέδια στην επιφάνεια τους (προαιρετικά).
    8. ή
    9. Διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα την οποία μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ή να πάρουμε έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο (8 Ε περίπου το κιλό).
    10. Για 2 δόσεις μπισκότων θα χρειαστούμε 3/4 ζαχαρόπαστα περίπου).
    11. Ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα (λευκή ή σε χρώμα) σε φύλλο με ένα πλάστη. Ισως χρειαστούμε λίγο νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου.
    12. Κόβουμε τη ζαχαρόπαστα με τα κουπάτ που είχαμε φτιάξει τα μπισκότα και την κολλάμε στα μπισκοτάκια μας με λίγο νερό. Διακοσμούμε όπως θέλουμε!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ειναι τα πιο ομορφα μπισκοτα που εχω δει και πιστευω που εχεις κανει.Φανταζομαι πως θα εχουν και θεσπεσια νοστιμια.Κριμα που δεν ειμαι για να τα δοκιμασω.
      Μαρια Κ

      • Ναι, είναι αγαπημένα τα μπισκότα αυτά! Φέτος η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα να τα φτιάξω αλλά δεν είναι μόνο χριστουγεννιάτικα! Μπορείς να τα φτιάξεις κάθε εποχή, στο πάρτυ ή για κολατσιό ή ακόμη και για κέρασμα στο σχολείο!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης