ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Χειροποίητο advent calendar για δώρο γενεθλίων

  Την αγάπη μας για τα advent calendar την γνωρίζετε εδώ και χρόνια. Κι εφόσον τα παιδιά μας έχουν ζήσει την διαδικασία ανοίγματος αυτών των ημερολογίων αντίστροφης μέτρησης από μικρή ηλικία ως και τώρα στην εφηβεία τους δεν θα μπορούσαν μεγαλώνοντας να μην μπουν στη διαδικασία δημιουργίας τους. Έτσι, πέρυσι τον Νοέμβριο η δεκαεξάχρονη κόρη μου ετοίμασε για τρεις κολλητές της φίλες από ένα χειροποίητο advent calendar ως δώρο για τα γενέθλιά τους. Της προσέφερα τη βοήθειά μου στις αγορές του περιεχομένου του, στην οργάνωση, στον υπολογισμό του κόστους και λίγο στο πακετάρισμα. Δεν είναι τόσο εύκολο να οργανώσεις ένα advent calendar αλλά είναι πολύ δημιουργικό. Πάμε να δούμε τι περιείχαν τα 3 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για έφηβα κορίτσια;

  Χειροποίητο Advent Calendar για έφηβα κορίτσια

  Η κόρη μου ήθελε να κάνει ένα πρωτότυπο δώρο στις φίλες της. Η αρχική μας σκέψη ήταν να παραγγείλουμε για τα κορίτσι ένα beauty advent calendar αλλά το κόστος θα ήταν αρκετό για 3 ημερολόγια. Επιπρόσθετα, η κόρη μου ήθελε κάτι χειροποίητο, που θα το φτιάξει η ίδια προσωποποιημένο σύμφωνα με το γούστο της κάθε μιας φίλης της κι έτσι καταλήξαμε στο diy advent calendar.

  Ένα advent calendar δεν προορίζεται μόνο σε παιδιά ή σε έφήβους. Μπορείτε να το φτιάξετε για την κολλητή σας φίλη, για τους γονείς σας, για τον/την σύντροφό σας.

  Οργάνωση

  Τι θα περιέχει ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης;

  Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε ήταν να εκτυπώσουμε ένα ημερολόγιο του μήνα Δεκεμβρίου που θα είχε κενά τετραγωνάκια στην κάθε μέρα ώστε να γράφουμε τι δώρο ή δραστηριότητα θα περιείχε η κάθε μέρα.

  Πόσο κόστισε το diy advent calendar;

  Τα δικά μας ημερολογία κόστισαν 25 περίπου ευρώ το καθένα με τα δώρα αλλά και τα υλικά συσκευασίας. Το γράφω στο περίπου γιατί εμείς, ως diy lovers, είχαμε αρκετά υλικά όπως χαρτιά περιτυλίγματος, κόλλες, κορδέλες, μαρκαδόρους κλπ στο σπίτι οπότε δεν χρειάστηκε να αγοράσουμε όλα όσα χρειαστήκαμε. Ο καθένας μπορεί να το φτάσει σε όποια τιμή θέλει. Επίσης πάντα η τιμή εξαρτάται και από την τιμή των δώρων που θα βάλετε μέσα σε αυτό. Μια ιδέα για πιο οικονομικό ημερολογίο είναι να γίνει 12 και όχι 24 ημερών.

  Χειροποίητο advent calendar για δώρο γενεθλίων
  Υλικά που πιθανόν να χρειαστείτε για το πακετάρισμα είναι αυτοκόλλητα, κορδέλες ή σπάγγος, χαρτιά περιτυλίγματος, κουτάκια, σακουλάκια, κόλλα, καρτελάκια για διάφορα σημειώματα-οδηγίες κλπ.

  Αγοράζοντας τα δώρα που θα περιέχει

  Επόμενο βήμα να αγοράσουμε τα δώρα που θα περιείχε. Κάθε μέρα περιείχε το ίδιο δώρο ή δραστηριότητα σε όλα τα ημερολόγια εκτός από κάποιες μικρές εξαιρέσεις που κινηθήκαμε σύμφωνα με τα χόμπι της κάθε κοπέλας. Στα ψώνια είχαμε μαζί μας το ημερολόγιο κι ότι δεν βρήκαμε το αντικαταστήσαμε με κάτι άλλο. Πριν πάμε στο ταμείο κάναμε έναν γρήγορο υπολογισμό του συνολικού κόστους. Γενικά προσπαθήσαμε να μην ξεφύγουμε από το budget μας.

  Χειροποίητο advent calendar για δώρο γενεθλίων
  Η χιονόμπαλα είναι ένα αγαπημένο διακοσμητικό των παιδιών και εφήβων και θα τη βρείτε σε διάφορα μεγέθη
  Χειροποίητο advent calendar για δώρο γενεθλίων
  Εκείνη την χρονιά η τάξη της κόρης μου θα πήγαινε 4ημερο στο εξωτερικό. Έτσι σκέφτηκε το ένα δώρο των κοριτσιών να είναι ο κουμπαράς ώστε να αρχίσουν την αποταμίευση από νωρίς.

  Δραστηριότητες που θα περιέχει

  Στόχος ενός advent δεν είναι να περιέχει μόνο δώρα αλλά και διάφορες δραστηριότητες που θα μας φέρουν στο mood των Χριστουγέννων. Εδώ τώρα θέλει λίγη προσοχή στην οργάνωση. Αν για παράδειγμα σε μία μέρα γράψουμε “σήμερα δες μια χριστουγεννιάτικη ταινία τρώγοντας pop corn” καλό θα είναι αυτή η μέρα να είναι Σαββατοκύριακο που δεν έχει σχολείο. Επίσης, είχαμε φροντίσει να έχουμε και τα ποπ κορν δοσμένα από προηγούμενη μέρα! Χαχα! Θα σας δώσω παρακάτω αναλυτικά τα δώρα της κάθε μέρας.

  Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι: 48 κάρτες δραστηριοτήτων για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο

  Χειροποίητο advent calendar για δώρο γενεθλίων
  Αγαπημένο ρόφημα των παιδιών μου είναι η χριστουγεννιάτικη σοκολάτα με μείγμα που μας έμαθε η Έυη εδώ. Φτιάξαμε το μείγμα, το τοποθετήσαμε σε βαζάκια και τα διακοσμήσαμε με ένα φιόγκο πριν το βάλουμε με οδηγίες μέσα στο χάρτινο σακουλάκι.

  Πόσο διαδραστικό θα είναι;

  Μέλημά μας ήταν να το κάνουμε λίγο πιο διαδραστικό. Χρειάστηκε κάποιες μέρες να γίνουμε λίγο πιο αναλυτικές και μέσα στο δωράκι να γράφουμε και κάποιες οδηγίες. Πολλά δωράκια τα παίρνανε μία μέρα αλλά έπρεπε να τα κρατήσουν για μια επόμενη οδηγία επόμενης μέρας.

  Τι μορφή θα έχει το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξουμε ένα τέτοιο ημερολόγιο. Με σακουλάκια, με κουτιά, με ειδικές πάνινες θήκες. Εμείς, επειδή είχαμε 3 ημερολόγια που έπρεπε να φτιαχτούν ταυτόχρονα χρησιμοποιήσαμε χάρτινα σακουλάκια για το πακετάρισμα τα οποία τοποθετήσαμε σε ένα κουτί. Κάποια δωράκια τα κλείσαμε σαν πουγκί ενώ κάποια άλλα τα τοποθετήσαμε σε μονόχρωμα κουτάκια που είχα κρατημένα.

  Χειροποίητο advent calendar για δώρο γενεθλίων
  Ανάλογα με το μέγεθός τους τα δώρα και οι δραστηριότητες μπήκαν σε χάρτινα σακουλάκια. Τα προμηθευτήκαμε από κατάστημα παιχνιδιών σε 3 διαφορετικά μεγέθη. Πάρτε περισσότερα από το μεσαίο μέγεθος για σιγουριά.

  Τα σακουλάκια τα διακοσμήσαμε με εκτυπωμένους αριθμούς που κολλήσαμε επάνω. Μπορείτε να βρείτε άπειρους σε μορφή pdf στο ίντερνετ και ειδικότερα στο pinterest αλλά και έτοιμα αυτοκόλλητα σε κάποια καταστήματα. Όσο για το κουτιά μέσα στα οποία τοποθετήσαμε τα δώρα για την κάθε μέρα δεν ήταν άλλο από κουτιά παπουτσιών που τυλίξαμε εξωτερικά με χαρτί περιτυλίγματος ενώ στο εσωτερικό τους βάλαμε χαρτί αφής.

  Χειροποίητο advent calendar για δώρο γενεθλίων
  Η κόρη μου το ήθελε σχετικά minimal το advent οπότε τα σακουλάκια ήταν απλά μονόχρωμα και τα στολίσμαε με τους αριθμούς και τις κορδέλες ή και ξύλινα μανταλάκια

  Χρόνος που θα χρειαστεί για δημιουργία ενός χειροποίητου advent calendar

  Ο χρόνος εξαρτάται από τον ίδιο τον δημιουργό. Στην δική μας περίπτωση ο χρόνος της κόρης μου με το σχολείο και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις ήταν ελάχιστος. Με τη δική μου δουλειά είχαμε ελάχιστες ώρες κοινές κι αυτό μείωνε τις ώρες ενασχόλησης με αυτό. Μην ξεχνάτε πως είχαμε να φτιάξουμε 3 ημερολόγια! Οπότε χρειαστήκαμε 2 εβδομάδες περίπου για να τα ολοκληρώσουμε υπολογίζοντας την οργάνωση, τα ψώνια, το πακετάρισμα αλλά και το στόλισμα.

  Χειροποίητο advent calendar για δώρο γενεθλίων
  Κάποια σακουλάκια ήταν άσπρα γιατί δεν μας έφτασαν τα μπεζ και χρησιμοποιήσαμε σακουλάκια που μας είχαν μείνει από παλιότερα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης

  Δείτε στο Ανθομέλι κι άλλα παλιότερα advent calendar με οδηγίες:

  Φτιάξτε 1 DIY Advent Calendar σε βάζο για έφηβα κορίτσια

  12 ιδέες για χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Ποια είναι η διαδικασία ανοίγματός του;

  Το άτομο που παίρνει ένα τέτοιο ημερολόγιο ξεκινάει να ανοίγει τα δώρα την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου και συνεχίζει κάθε μέρα ώσπου να φτάσουν τα Χριστούγεννα.

  Ιδέες για χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης (advent calendar)

  Παρακάτω θα σας δώσω αναλυτικά τα δώρα και τις δραστηριότητες για 3 διαφορετικά ημερολόγια. Το πρώτο είναι αυτό που έφτιαξε η κόρη μου για τις 3 φίλες της. Το δεύτερο είναι για την φίλη της ανιψιάς μου ενώ το 3ο είναι για την ανιψιά μου. Η σειρά των ημερών ήταν για τον Δεκέμβριο του 2023 αλλά εσείς βάλτε το κάθε δώρο στην κατάλληλη μέρα για την χρονιά που θα το φτιάξετε. Σε περίπτωση που θέλετε να το φτιάξετε για αγόρι μπορείτε να κάνετε κάποιες παραλλαγές που θα ταιριάζουν στην ηλικία, τα χόμπυ και τα γούστα του.

  Ημερολόγιο για κορίτσια στο Λύκειο

  1. Χιονόμπαλα
  2. Κουμπαράς
  3. Υπογραμμιστικό
  4. Ποπ κορν με ταινία (Το σημείωμα έλεγε δες ταινία αλλά το δώρο ήταν ένα σακουλάκι με καλαμπόκι για να φτιάξει το pop corn!)
  5. Σοκολάτα Lacta
  6. Σαπουνάκι
  7. Τσάι (σακουλάκι με μείγμα για τσάι για τις κρύες μέρες)
  8. Ξύστρα ή washi tape ή βιβλίο
  9. Διάλεξε η αγόρασε το βιβλίο που θα αγοράσεις στις γιορτές
  10. Φτιάξε pan cakes (έδινε την συνταγή που την έγραψε στο canva)
  11. Κάνε μια καλή πράξη
  12. Καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων
  13. Post it αυτοκόλλητα
  14. Κουπάτ (σημείωση: Κράτα τα γιατί έρχεται συνταγή!)
  15. Συνταγή για μπισκότα
  16. Κοκαλάκια για τα μαλλιά ή κάποιο στολίδι
  17. Συνταγή για μελομακάρονα
  18. Δώρο ρεσό ή κεράκι (σημείωση: βάλε πιτζάμες και δες ταινία με το ρεσό αναμμένο)
  19. «Λίγες μέρες έμειναν ακόμα για τα Χριστούγεννα πάρε μια μπάρα ενέργειας»
  20. Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό για το δωμάτιο
  21. Playlist (qr code) (έφτιαξε στο spotyfy μια playlista και εκτύπωσε το αντίστοιχο qr code… αν με ρωτάτε δεν ξέρω πως γίνεται.. χαχα)
  22. Κούπα (σημείωση: αυτή την κούπα κράτα την γιατί θα την χρειαστείς)
  23. Στέκα χριστουγεννιάτικη
  24. Χειροποίητο μείγμα για σοκολάτα σε βαζάκι και marshmellows σε ένα σακουλάκι (τη δική μας αγαπημένη συνταγή θα την βρεις εδώ)
  25. Φάκελος με εκτυπωμένες φωτογραφίες του δημιουργού και του ατόμου στο οποίο απευθύνεται το ημερολόγιο. Ευχές για τα Χριστούγεννα σε μία κάρτα!

  Κι άλλες ιδέες για advent calendar….

  Όταν είπαμε στην αδερφή μου Κάλη και στην ανιψιά μου Μελίτα για την έκπληξη που ετοίμαζε η κόρη μου Μαρία για τις φίλες της ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και ξεκίνησαν να φτιάχνουν κάτι αντίστοιχο για την κολλητή της Μελίτας. Αυτό άλλωστε δεν κάνω και με αυτή την ανάρτηση; Θέλω να σας εμπνεύσω και να σας βοηθήσω να φτιάξετε κι εσείς κάτι παρόμοιο για τους φίλους ή τα παιδιά σας.

  Για κορίτσι στο γυμνάσιο

  1. Δωράκι (η Μελίτα έκανε στη φίλη της μια tote bag με μήνυμα φιλίας)
  2. Δες την πρώτη χριστουγεννιάτικη ταινία τρώγοντας ποπ κορν
  3. Φτιάξτε μπισκότα με τις φίλες ή την οικογένειά σου (το advent δίνει συνταγή)
  4. Δωράκι κούπα
  5. Διάλεξε δώρα για τους αγαπημένους σου
  6. Lacta
  7. Σακουλάκι με marshmallow (σημείωμα: κράτα τα θα σου χρειαστούν)
  8. Πιες ζεστή σοκολάτα δίπλα στο δέντρο σου (βάζοντας τα marshmallow της προηγούμενης μέρας)
  9. Διακόσμηση δωματίου με κεράκι (δώρο το κεράκι)
  10. Βάλε χριστουγεννιάτικες πιτζάμες και δες ταινία
  11. Χ-mas καραόκε με τις φίλες σου
  12. Δώρο ένα στολίδι
  13. Κάνε μια καλή πράξη
  14. Δώρο ένα υπογραμμιστικό
  15. Φτιάξε χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα δώρα στους αγαπημένους σου
  16. Σήμερα έχει delivery
  17. Δώρο ένα scrunchie
  18. Φτιάξε pancakes (το advent δίνει συνταγή)
  19. Chupa chups γλυφιτζούρι
  20. Μπάρα ενέργειας
  21. Δωράκι
  22. Βγάλε χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες με τις φίλες σου
  23. Δες την αγαπημένη σου x-mas ταινία
  24. Καραμέλες για να γλυκάνεις τη φωνή σου για τα κάλαντα
  25. Δώρο 10 φωτογραφίες (για να είμαι κοντά σου τα Χριστούγεννα)

  Για κορίτσι στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού

  1. Δωράκι για καλό μήνα (στην περίπτωση της Μελίτας ήταν 1 μάσκαρα)
  2. Διάλεξε ταινία και αγαπημένο delivery
  3. Στόλισε τα νύχια σου για το πάρτυ των φίλων σου (είχε και δωράκι αυτοκόλλητα νυχιών)
  4. Σήμερα τρώμε και πίνουμε στην χριστουγεννιάτικη πόλη μας (βόλτα με τους γονείς)
  5. Φτιάξε λίστα με τα δωράκια των αγαπημένων σου
  6. Κάνει κρύο – Δωράκι ένα lip balm
  7. Φτιάξε ένα καμβαδάκι ζωγραφιά με θέμα τα ξωτικά (είχε δώρο το καμβαδάκι)
  8. Κάλεσε μια φίλη σου να πιείτε ζεστή σοκολάτα
  9. Σήμερα έχει ποπ-κορν και χριστουγεννιάτικη ταινία
  10. Είσαι έτοιμη για Christmas Karaoke;
  11. Σήμερα Χορεύεις – Καλή επιτυχία! (στην περίπτωση μας η Μελίτα είχε αγώνες χορού)
  12. Ξεκινάει η εβδομάδα με δωράκι ομορφιάς (δωράκι μια μάσκα ομορφιάς)
  13. Τρίτη και 13. Πες κάτι γλυκό στα μέλη της οικογένειάς σου για να μην πάει γρουσουζιά στην ημέρα
  14. Το Jingle Bells ήταν το πρώτο τραγούδι στο διάστημα. Βάψου και κάνε βιντεάκι με αυτό το τραγούδι. (για κορίτσι που η αγαπημένη της ασχολία είναι το make up)
  15. Κάλεσε μια φίλη σου για χριστουγεννιάτικο κους κους
  16. Οικογενειακή στρωματσάδα
  17. Μπαζάρ του σχολείου – βάλε λίγο lip gloss για να είσαι ακόμα πιο όμορφη (δωράκι ένα lipgloss)
  18. Σήμερα φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα
  19. Φτιάξε κάρτες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα
  20. Κέρασε τις φίλες σου χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια (δώρο σακουλάκι με σοκολατάκια που κέρασε τις φίλες της στον χορό)
  21. Σήμερα φτιάχνεις βαλίτσες για το ταξίδι μας
  22. Ώρα για μποτέ! (μάσκες ομορφιάς, καθαρισμός κ.ο.κ.)
  23. Βάλε σκούφο και φύγαμε! (τι καλύτερο δώρο από ένα ταξίδι!)
  24. Στολίζουμε όλοι μαζί το δέντρο της γιαγιάς

  Φτιάξε κι εσύ ένα advent calendar για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο είτε για τις γιορτές είτε για τα γενέθλιά του αν είναι πριν τις γιορτές. Η κόρη μου το χάρισε στις φίλες της αρχές Νοέμβρη για τα γενέθλιά τους κι εκείνες ξεκίνησαν να το ανοίγουν στις 1 Δεκεμβρίου. Η αγωνία ήταν μεγάλη ως τότε αλλά ο κάθε κούραση διαγράφηκε όταν είδαμε πόσο το χάρηκαν! Και για τις τρεις ήταν η πρώτη τους φορά που άνοιγαν ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Ακόμα έχουν να το λένε πως ήταν μια από τις καλύτερες εκπλήξεις γενεθλίων που τους έχουν κάνει.

  Γράψε σχόλιο ή στείλε μας μειλ στο info[at]anthomeli.com αν θέλεις βοήθεια με τη δημιουργία του δικού σου advent.

  Κατερίνα

  Pin it for later

  Χειροποίητο advent calendar για δώρο γενεθλίων 8

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Kathy
  Kathyhttps://www.anthomeli.com
  Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

  2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχες ιδέες, για τα κορίτσια νομίζω είναι πιο εύκολα τα δώρα, δραστηριότητες.Θα φτιάξω ένα για τον Φραγκίσκο μου, πάντα το ζητάει, άσχετα αν στο τέλος δεν καταφέρνουμε να κάνουμε πολλές από τις δραστηριότητες.

   • Δεν έχει τόσο σημασία να τις κάνετε την ίδια μέρα! Το δωράκι είναι κάτι άμεσο αλλά οι δραστηριότητες μπορούν να γίνουν και μαζεμένες μία μέρα πχ το ΣΚ που οι γονείς δεν εργάζονται ή τα παιδιά δεν έχουν σχολείο.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης