ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα

    Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας γενεθλίων της κόρη μου. Φέτος μιας κι έχει την προετοιμασία για τις πανελλήνιες είναι η πρώτη χρονιά που δεν τα γιορτάσαμε με κάλεσμα των φίλων της. Αλλά είναι μια ειδική χρονιά αυτή οπότε έδειξε κατανόηση. Πέρυσι όμως είχε κάνει ένα πάρτυ στο σπίτι που κράτησε σχεδόν δυο μέρες! Μπορεί η κύρια ενασχόληση των καλεσμένων κοριτσιών να ήταν το στόλισμα μπισκοτόσπιτων, όπως είχε κάνει σε παλιότερο πάρτυ της αλλά τίποτα δεν το θύμιζε γιατί είχε και πολλά ακόμα! Πάμε να δούμε τι έγινε σε αυτό το πάρτυ γενεθλίων για τα 16α γενέθλια της Μαρίας.

    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων με κεντρικό θέμα τον στολισμό μπισκοτόσπιτων

    Όταν αρχικά σκεφτόμασταν τι θέμα να έχει το πάρτυ δεν πήγε το μυαλό μας στα μπισκοτόσπιτα (gingerbread house). Όμως μιας και ο γενέθλιος μήνας είναι τόσο κοντά στα Χριστούγεννα σκεφτήκαμε να επαναλάβουμε το θέμα στόλισμα μπισκοτόσπιτων όπως είχαμε κάνει σε πάρτυ προηγούμενων ετών. Αυτή τη φορά όμως δεν έφτιαξα μόνη μου σπιτάκια από πτι μπερ αλλά αγόρασα κιτ mini μπισκοτόσπιτων από το ΙΚΕΑ και κιτ με χριστουγεννιάτικα μπισκότα πιπερόριζας. Προμηθεύτηκα επίσης από το ίδιο κατάστημα γλάσο ζαχαροπλαστικής για να κολλήσουν τα κομμάτια των σπιτών και σετ διακόσμησης ζαχαροπλαστικής με χρωματιστά γλάσσα για να τα διακοσμήσουν. Επειδή δεν ξέραμε πόσο γρήγορα θα κολλήσουν με το γλάσσο που πήραμε προτιμήσαμε με την Μαρία να τα φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα και στο πάρτυ μόνο να τα στολίσουν.

    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων ή αλλιώς εργαστήρι διακόσμησης μπισκοτόσπιτων και χριστουγεννιάτικων μπισκότων

    Διαβάστε πώς είχα φτιάξει παλιότερα σπιτάκια: Φτιάχνουμε μικρά μπισκοτόσπιτα και τα διακοσμούμε με γλάσο (+βίντεο)

    Προμηθεύτηκα διάφορα ζαχαρωτά, κας κας σε ποικιλία χρωμάτων και τα στόλισα στο κέντρο του τραπεζιού μεσα σε μπολάκια. Χρησιμοποίησα ένα χρυσό τραπεζομάντηλο μιας χρήσης και χρυσά διάφανα πιάτα ως βάση για τα μπισκοτόσπιτα, ένα για κάθε κορίτσι. Από τον στολισμό δεν έλειπαν τα μπαλόνια (μαύρα και χρυσά) κάποια από τα οποία κρέμασε η Μαρία από το ταβάνι κάτι για το οποίο μετανιώσαμε γιατί η κολλητική ταινία αφαίρεσε το χρώμα του ταβανιού σε κάποια σημεία! Να γιατί χρειάζεται το ήλιον!

    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    To decor kit θα το βρείτε εδώ
    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Η διαδικασία για το φτιάξιμο των σπιτιών είναι πολύ εύκολη το γλάσσο σταθεροποιείται αρκετά γρήγορα
    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Το τραπέζι ετοιμάστηκε και περίμενε τις νεαρές καλεσμένες να απολαύσουν των στολισμό των μπισκότων και των μπισκοτόσπιτων

    Όταν ήρθαν τα κορίτσια ενθουσιάστηκαν με την διακόσμηση και ξεκίνησαν κατευθείαν το στόλισμα των gingerbread houses και λίγο αργότερα των μπισκότων. Εμείς αποσυρθήκαμε στον επάνω όροφο και τα κορίτσια άρχισαν την αναζήτηση στο pinterest για να πάρουν ιδέες ταυτόχρονα με το κους κους. Μπορείτε να δείτε ένα μικρό δείγμα των όσων έφτιαξαν! Φυσικά όταν έφυγαν η κάθε μία πήρε το δικό της στο σπίτι της.

    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Για την κόρη μου τα diy πάρτυ δεν είναι κάτι σπάνιο. Αν ανατρέξετε σε παλιότερα πάρτυ μας στην κατηγορία πάρτυ θα βρείτε πολλά από αυτά. Καθένα όμως από αυτά είναι ξεχωριστό παρόλο που μπορεί να κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι. Άσε που με το πέρασμα των χρόνων οι φιλίες είναι διαφορετικές και άρα οι καλεσμένοι δεν έχουν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.
    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Το εφηβικό πάρτυ γενεθλίων τελικά είχε μεγάλη επιτυχία και τα κορίτσια δεν ήθελαν να τελειώσει η διαδικασία
    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Τα κινητά πήραν φωτιά για να βρουν την καλύτερη ιδέα για τον στολισμό των σπιτιών τους.
    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Αυτό το παιδί πάντα τόσο εκφραστικό και ενθουσιώδες ακόμα και με μικρά πράγματα.
    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Μικρά έργα τέχνης τα σπιτάκια!

    Ο μπουφές

    Στο μπουφέ, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθέτησα πιατάκια και ποτηράκια, αναψυκτικά, λίγα αλμυρά σνακ και κάποια γλυκίσματα που φτιάξαμε με την Μαρία. Επιλέξαμε να φτιάξουμε τρουφάκια με λευκή και μαύρη κουβερτούρα και τα μπισκότα που μας πρότειναν η Κάλη με την Εύη εδώ.

    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Ο μπουφές ήταν μικρός και λιτός αφού θα υπήρχε και συνέχεια με σπιτικά burger
    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Τρουφάκια με κουβερτούρα
    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Τρουφάκια με λευκή κουβερτούρα (διαφορετική συνταγή στο εσωτερικό τους)
    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα
    Γκοφρετάκια βουτηγμένα στην κουβερτούρα και πασπαλισμένα με κας κας

    Ιδέα για χριστουγεννιάτικο μπουφέ είναι κι αυτό το κέικ: Ονειρεμένο κέικ κάστανο με σοκολάτα και γκανάς

    Τα burger του μπαμπά

    Θα διερωτάστε γιατί είχα μόνο γλυκά στον μπουφέ. Εννοείται πως υπήρχε και αλμυρό κέρασμα! Ο Γιώργος είναι σπεσιαλίστας στα ψησίματα και τα burger είναι η ειδικότητά του. Οπότε η κόρη ζήτησε από τον μπαμπά της να τους φτιάξει burger. Και για να μην χαλάσουμε το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής τα κορίτσια έστρωσαν στο τραπεζάκι του σαλονιού όπου κάθισαν ακούγοντας την αγαπημένη τους Taylor Swift.

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Καραόκε

    Σε ένα πάρτυ εφήβων οι ιδέες είναι ασταμάτητες από τα ίδια τα παιδιά και ο αυθορμητισμός τα διακατέχει. Μπορεί το κεντρικό θέμα να είχε σχέση με εργαστήρι ζαχαροπλαστικής θα μπορούσαμε να πούμε αλλά δεν έλειψε και το καραόκε, ο χορός αλλά και οι τρελές φωτογραφίσεις με τα τεράστια χρυσά μπαλόνια που κανονικά θα σχημάτιζαν το 16 αλλά η εορτάζουσα έκανε διάφορες εναλλαγές όπως 61, 91 και 19! Χαχα!

    Βρείτε κι άλλες ιδέες για εφηβικά και προεφηβικά πάρτυ στο Ανθομέλι:

    Σβήσιμο κεριών στο photobooth

    Τα κεράκια τα έσβησε στο αυτοσχέδιο photobooth που φτιάξαμε δίπλα στον μπουφέ. Ήταν λίγο στενά το σημείο που το στήσαμε βέβαια αλλά μια χαρά βολεύτηκαν τα κορίτσια! Άσε που η μαμά (βλ. εμένα) τρελάθηκε από τη δική τους χαρά και επέτρεψε να κάνουν τα βιντεάκια τους σπάζοντας τα φουσκωμένα μπαλόνια που ήταν γεμισμένα με κομφετί! Μάζευα για μήνες τα χρυσά και μαύρα κομφετί αλλά χαλάλι τους!

    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα 14
    Με τον ενθουσιασμό της είναι πάντα η ψυχή της παρέας! Ελπίζω να μην το χάσεις ποτέ αυτό!

    Εύκολο photobooth

    Για το photobooth χρειαστήκαμε μια χρυσή κουρτίνα, μπαλόνια χρυσά και μαύρα τα οποία κολλήσαμε σε διάφορα σημεία του τοίχου με κολλητική ταινία, ξέρετε με το κόλπο που την τυλίγεις σαν δαχτυλίδι με την κόλλα προς τα έξω, τα μπαλόνια που έγραφαν party, τα οποία είχαμε στον μπουφέ και με μία χρυσή κορνίζα μπαλόνι. Εννοείτε τα μπαλόνια που τριγυρνούσαν ως τότε στο πάτωμα έσκασαν ως εφέ για τα βιντέακια των κοριτσιών.

    Sleep over και πρωινό

    Αλλά το πάρτυ δεν είχε ακόμα τελειώσει. Non stop ήμασταν πέρυσι! Τρία από τα κορίτσια, δυστυχώς δεν υπήρχε τρόπος να μείνουν όλες, έμειναν για sleep over. Κοιμήθηκαν όλες στο σαλόνι και την άλλη μέρα τiς ξύπνησα με την μυρωδιά από τα pancakes! Εκεί να δείτε χαμός δεν πρόλαβα ούτε να τις φωτογραφίσω! Το πιστεύετε πως μετά το πρωινό πιάστηκαν πάλι να συνεχίσουν την διακόσμηση των μπισκότων και των σπιτιών που είχαν περισσέψει;

    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα_pancakes
    Εφηβικό πάρτυ γενεθλίων λίγο πριν τα Χριστούγεννα 17

    Φέτος κινούμαστε σε ρυθμούς πανελληνίων. Μια χρονιά είναι θα περάσει κι εύχομαι ένα πάρτυ να είναι όλη η ζωή της 17χρονης πλέον κόρης μου, της γλυκιάς μου Μαρίας. Αυτού του παιδιού που φέρνει φως και χαμόγελο στη ζωή μας και μας κάνει συνέχεια περήφανους με το ήθος του και την ζωντάνια του! Της εύχομαι να έχει κουράγιο και υπομονή αυτή τη δύσκολη σχολική χρονιά που διανύουμε αλλά και αρκετή τύχη ώστε να περάσει στην σχολή που ονειρεύεται!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης