ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς

    Καλησπέρα Ανθομελάκια! Δεν θα μπορούσα να μην αποχαιρετήσω αυτές τις υπέροχες δύο εβδομάδες (και βάλε!) διακοπών με μία από τις καλύτερες αναμνήσεις που έχω από αυτές τις ημέρες! Την επίσκεψη του Ξωτικού των Χριστουγέννων και την πρόσκληση για καφέ στις φίλες ΜΟΥ αλλά και τις φίλες ΤΗΣ Μελίτας από το μπαλέτο φυσικά! Τα πράγματα έχουν ως εξής: Με τα κορίτσια… τα μεγάλα, είμαστε λίγο ανοργάνωτες. Όλο λέμε να βρεθούμε όλες μαζί και όλο κάτι συμβαίνει. Οπότε στο τελευταίο μάθημα τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε Κανονίσαμε ραντεβού στο σπίτι μου για να ξεσαλώσουν τα μικρά μας κορίτσια και να πιούμε ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο καφέ οι μαμάδες. Το σχέδιο μάλιστα έλεγε να προσκαλέσουμε όλες μαζί το Ξωτικό των Χριστουγέννων ώστε και εμείς να χαλαρώσουμε αλλά και το κόστος να είναι ήπιο για όλες μας (μιας και μόνη μου σε αυτή την φάση δεν μπορούσα να το επωμισθώ). Εγώ θα αναλάμβανα το σπίτι, τα αλμυρά και φυσικά το συμμάζεμα μετά και οι υπόλοιπες μαμάδες τα γλυκά και το κρασί! Καλή συμφωνία, ε;  

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς 1
    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ

    Πρόσκληση για καφέ

    Το τραπέζι στήθηκε ήδη από την προηγούμενη μέρα για να μην τρέχω σαν την τρελή, στολίστηκε το σπίτι, ετοιμάστηκε το δωμάτιο της Μελίτας (άδειασε από περιττά παιχνίδια και έπιπλα) για να χωράνε τα οχτώ κορίτσια και ξεκίνησε η προετοιμασία των αλμυρών εδεσμάτων. 

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς 3
    Εορταστικό πρόσκληση για απογευματινό καφέ

    Αν και οχτώ γυναίκες μπορεί να μην ακούγεται μεγάλος αριθμός, θέλαμε όλες να απολαύσουμε αυτή την ημέρα. Να του δώσουμε να καταλάβουμε βρε αδερφέ! Έτσι, ετοιμάστηκε κέικ σοκολάτας με κάστανο, αλμυρό κέικ (δείτε την συνταγή εδώ), κουρκουτόπιτα και πιτσάκια, μελομακάρονα (δείτε την συνταγή εδώ) και κουραμπιέδες. Τα γλυκά ήταν επίσης αρκετά μιας και όλες έφεραν το κάτι τις τους, πορτοκαλόπιτα, τσουρέκι με γλάσσο, lemon pie, cake pops, mini cupcakes. Εννοείται ότι υπήρχε καφές και τσάι για όλους και στη συνέχεια λευκό κρασί.  

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς 5
    Τα μικρά κορίτσια είχαν το δικο τους τραπέζι και τα δικά τους εδέσματα.
    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς 7
    Εδέσματα για τις μικρές πριγκίπισσες

                 

    Τα παιδιά, όπως σας είχα δείξει  και παλιότερα, είχαν το δικό τους τραπέζι. Εκτός από τα αλμυρά κουρκουτοπιτάκια και τα πιτσάκια, είχα ετοιμάσει κεκάκια σοκολάτας αλλά και κρέπες με μερέντα (δείτε συνταγή εδώ). Το τραπέζι στολίστηκε από την Μελίτα, γιατί είναι το καλύτερό της κάθε φορά, σε τόνους του κόκκινου και όλα ήταν έτοιμα για να υποδεχτούμε τους φίλους μας.             

    Το ξωτικό της Πρωτοχρονιάς

    Αφού μαζευτήκαμε όλοι και τα κορίτσια έπαιζαν στο δωμάτιο, ξαφνικά κάποιος μας χτύπησε το παράθυρο. Έτρεξαν όλες οι μικρές να δούνε τι συμβαίνει! Η έκπληξη αλλά και η χαρά τους δεν περιγράφεται! Το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς είχε “πέσει” στο μπαλκόνι μας από το έλκηθρό του γιατί έχασε τα κάλαντα και έψαχνε να τα βρει! Το παιχνίδι είχε μόλις ξεκινήσει! 

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς 9
    Το ξωτικό της πρωτοχρονιάς

    Τα κορίτσια για μιάμιση ώρα δεν ακούστηκαν… σε εμάς δηλαδή, χεχε! Η Ελβίρα τις απασχόλησε με δραστηριότητες και στόχο φυσικά να βρουν τα κάλαντα. 

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς 11
    Καφές για τη μαμά, ξωτικό της πρωτοχρονιάς για τα παιδιά

    Και αφού “βρήκαν” τα καλάντα, ήρθαν όλες μαζί κρυμμένες κάτω από ένα πανί να μας τα πουν! Ήταν απολαυστικές! Εννοείται ότι στο τέλος δεν έλειψε και το υπέροχο της face painting της Ελβίρας. Στο τέλος έφαγαν και φυσικά δεν παρέλειψαν να παραλάβουν τα δώρα τους από το Ξωτικό (ευγενική χορηγία μίας εκ των μαμάδω, της μαμάς Ειρήνης).  

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς 13
    Ενα εορταστικό απόγευμα γεμάτο παιχνίδια για τα κορίτσια μας

    Το αστείο ήταν ότι όταν το Ξωτικό τους έδωσε να φορέσουν τα μαγικά του γυαλιά για να δουν το έλκηθρο του από το παράθυρο, πρέπει να σας πω ότι το είδαν όλες!!! Του τρελοκομείου δηλαδή, χεχε! Την επόμενη μέρα μάλιστα η Μελίτα μου είπε ότι ενώ οι φίλες της το είδαν λίγο, αυτή το είδε ολόκληρο. Του μουρλοκομείου και η κόρη μου, χιχι! 

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς 15
    Τα δωράκια για τα κορίτσια τα μοίρασε τα ξωτικά και ήταν βιβλία δραστηριοτήτων

    Αφού μας αποχαιρέτησε το Ξωτικό, τα κορίτσια συνέχισαν το παιχνίδι τους με αξιοποίηση όλων των στολών και των αξεσουάρ που έχουμε στο δωμάτιό μας (δείτε για τα παιχνίδια ρόλων εδώ και για τις δικές μας στολές) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και φυσικά δεν παρέλειψαν να μας παρουσιάσουν και μία συναυλία (λέμε τώρα!).

    Το δώρο μας

    Μετά από πολλές ώρες παιχνίδια, αποχαιρετήσαμε τους φίλους μας με ένα δώρο έκπληξη που δυστυχώς δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω. Μέσα σε αυτό το αυτοσχέδιο αμπαλάζ, που αξιοποίησα και τα δωρεάν εκτυπώσιμα του Ανθομέλι (Εκτυπώσιμες χάρτινες χριστουγεννιάτικες κάλτσες για τα κάλαντα, υπάρχει ένας κουμπαράς, χωρίς άνοιγμα, για την αποταμίευση του 2016. Φυσικά δεν ήταν μόνος του αλλά συνοδευόταν από το πρόγραμμα αποταμίευσης των 52 εβδομάδων εκτυπωμένος σε Α4 ώστε να το ακολουθήσουν και τα επόμενα Χριστούγεννα να με ευγνωμονούν για όσα μάζεψαν, χεχε! (δείτε και το δεύτερο πρόγραμμα αποταμίευσης εδώ)

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς 17
    Το δωράκι μας ήταν ένας κουμπαράς και πρόγραμμα αποταμίευσης

    Διαβάστε περισσότερα:

    Δεκατιανό (Brunch) με φίλες στο σπίτι

    Πρόσκληση για Brunch στο σπίτι: ιδέες για νόστιμες συνταγές

    Γενέθλιο Brunch για τη Μελίτα με θέμα τον Harry Potter

    Διαμονή στην Αθήνα στο Royalty Hotel Athens και οικογενειακό brunch

    Πρωινόμεσημεριανό κάλεσμα


    Ήταν ακόμα μία απολαυστική βραδιά που πραγματικά με άφησε πολύ χαρούμενη! Μπορεί στην ουσία να μην προλάβαμε να σταυρώσουμε κουβέντα καθώς είχαμε τόσα να πούμε που πηδούσαμε από το ένα θέμα στο άλλο, όμως αυτό δεν είναι η γυναικοπαρέα; Κορίτσια μου σας ευχαριστώ για ακόμη μία φορά για την υπέροχη μέρα που περάσαμε.  

    Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για καφέ και το Ξωτικό της Πρωτοχρονιάς 19
    Οι φίλες από το μπαλέτο!

    Και κάπου εδώ τελειώνουν οι εορταστικές αναρτήσεις που κράτησαν σχεδόν ενάμιση μήνα! Είχαμε τόσα να σας πούμε και τόσα να σας δείξουμε που ελπίζω να μην σας κουράσαμε με τις αναρτήσεις μας. Και εντάξει, θέλαμε και τόσα ακόμη να σας πούμε αλλά χρειαζόμασταν και λίγο ξεκούραση. Όμως έρχονται δύο μεγάλες απολαυστικές ταξιδιάρικες αναρτήσεις από εμένα και την Κατερίνα που ελπίζω να μας βάλουν καλά στο 2016! Καλή αρχή να έχουμε και καλή συνέχεια στη σχολική χρονιά! 

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    12 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Χαχα, ειδικά αυτές οι χαρτοπετσέτες όπου να ναι μου την δίνουν στα νεύρα αλλά τι να κάνω… ήταν και δικό της πάρτυ… οπότε ο καθένας το τραπέζι του! Βρε τι της έλεγα να τις βάλει από κάτω να φαίνεται το πιατάκι, τι από δίπλα. Τελικά της είπα να το κάνει όπως θέλει αυτή και ήταν τόσο ευχαριστημένη! Χαρτοπετσέτες-σεμεδάκια save the day!!!

    2. Καλή χρονιά Κάλη μου, με πολλές αφορμές για celebrations! Τι όμορφη η ιδέα του Ξωτικού που έχασε τα κάλαντα 🙂 Μ'αρέσει που οι μικρές είδαν και το έλκηθρο. Άμα πιστέψεις στη μαγεία των Χριστουγέννων, όλα τα βλέπεις 🙂 Σε φιλώ!

    3. Καλημέρα Κάλη και καλή εβδομάδα!!
      Αχχχχ να κάτι τέτοια βλέπω και ανυπομονώ να ξανα ανοίξω το σπιτάκι μου μετά την γέννα…Γιατί τώρα με την κοιλιά στο στόμα δυσκολεύομαι λίγο!
      όλα ήταν υπέροχα και το σπίτι σου πολύ όμορφα διακοσμημένο !

    4. Υπέροχη ιδέα που νομιζω τελικα απόλαυσαν και οι μαμάδες και τα παιδιά. Τελικά το να μοιράζεσαι το κόστος μπορει στις μέρες μας να χαρίσει στα παιδια στιγμές ανεμελιας και ευτυχίας που δεν πρέπει με τίποτα να στερηθουν. Και εμεις αρχίσαμε την αποταμίευση της Ελπιδας. λες να μαζέψουμε το ποσό; Γιατί όχι; εδω τα κορίτσια ειδαν το ελκηθρο. Τα παντα μπορουν να συμβουν

    5. Καλή Χρονιά Κάλη μου και από εδώ!! Πολύ όμορφα τα περάσατε αυτά είναι τα καλύτερα ειδικά για τα παιδιά μας!!! Αγαπάμε και εμείς Παιδικά Γλέντια !! Πολλά φιλιά!

    6. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΥ ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΡΤΥ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΟΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΔΙΧΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης