ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Γενέθλια στην καραντίνα με εκπλήξεις και ένα online πάρτυ!

    Νομίζω ένα από τα πράγματα που μας έλειψε από την αρχή των lockdown ήταν η επαφή με τους φίλους μας. Εννοείται για πάρτυ στο σπίτι ούτε λόγος! Έχω ακούσει μαμάδες που έχουν τύψεις επειδή δεν μπορούν να γιορτάσουν με πάρτυ τα γενέθλια ή τη γιορτή των παιδιών τους εξαιτίας της καραντίνας. Μα γιατί τόση στεναχώρια; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γιορτάσουμε ακόμα κι αν είμαστε μέσα στο σπίτι! Ακόμα κι αν οι φίλοι μας δεν θα είναι δίπλα μας! Φέτος, η κόρη μου δεν θα περνούσε τα γενέθλιά της με τους φίλους της. Και δεν μιλάω μόνο για πάρτυ γενεθλίων αλλά ακόμα και για μια απλή βόλτα μαζί τους. Μια τέτοια όμως μέρα έπρεπε να γιορταστεί! Έτσι, έστιψα το μυαλό μου και οργάνωσα τα πιο ξεχωριστά γενέθλια στην καραντίνα φουλ στις εκπλήξεις!

    Σούπερ ντούπερ πρωινό

    Η μέρα ήταν από το πρωί αφιερωμένη σε εκείνη. Φυσικά υπήρχαν πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες που θα τις θυμάται για καιρό. Ξύπνησα νωρίς εκείνη τη μέρα για να ετοιμάσω τις αγαπημένες της τηγανίτες. Έστρωσα το τραπέζι και πήγα να τους ξυπνήσω όλους μόλις ήμουν έτοιμη! Φάγαμε το πρωινό μας με ανεβασμένη διάθεση και η μέρα ξεκίνησε φανταστικά!

    Ιδέες για πρωινό έκπληξη θα βρείτε σε παλιότερες αναρτήσεις μας:

    Κυνήγι θησαυρού για εφήβους

    Μετά είχε σειρά το κυνήγι θησαυρού. Ένα παιχνίδι που αγαπάνε μικροί μεγάλοι. Εννοείται πως μπορεί να προσαρμοστεί για μικρά παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες. Δεν θα ξεχάσω στη γιορτή μου, που μου είχαν οργανώσει τα παιδιά με τον Γιώργο ένα κυνήγι θησαυρού κι έτρεχα πάνω κάτω στο σπίτι για να λύσω τους γρίφους να βρω το δώρο μου! Αυτή τη φορά οι γρίφοι προορίζονταν για μια έφηβη που έπρεπε να λύσει τους γρίφους για να βρει τον θησαυρό. Ποιος θα ήταν ο θησαυρός; Μα φυσικά τα δώρα της! Είχε στείλει και η θεία δώρα, της είχε πάρει και ο αδερφός της αλλά κι εμείς. Ευτυχώς είχαμε προλάβει τότε, μέσα Νοέμβρη, τα προβλήματα με τις κούριερ που καθυστερούσαν τις παραδόσεις και ήμασταν εντάξει με τις παραλαβές μας. Τις ερωτήσεις για το κυνήγι του θησαυρού τις ανέλαβε ο αδερφός της και η αλήθεια είναι πως τη δυσκόλεψε αρκετά με την τελευταία!

    Γρίφοι

    Χριστούγεννα είναι πάλι, με τον “ξένο” να παραμονεύει να μπει. – Απάντηση: Άγιος Βασίλης – Τζάκι

    Τα τρόφιμα παραμένουν υπομονετικά να τα καταναλώσουμε. – Απάντηση: Ράφια με τρόφιμα

    Τα κρύα ήρθαν πάλι να μας επισκεφτούν και τα ποδαράκια μας κρυώνουν και πρέπει να ζεσταθούν. – Απάντηση: Παντόφλες – Παπουτσοθήκη

    Το άρωμά αυτό για εμάς (εννοώντας τον ίδιο και την αδερφή του) είναι μοναδικό. Εκεί που το μυρίζεις θα βρεις το δώρο που ποθείς. – Απάντηση: η μυρωδιά από την κολώνια του μπαμπά – Ντουλάπα με ρούχα του μπαμπά

    Τα δώρα

    Η όλη διαδικασία είχε πολύ γέλιο και σπασπένς. Μόλις έφτανε στο σημείο την περίμενε ένα μέρος του δώρου της. Βλέπετε ως έφηβη ξέραμε πως ήθελε προϊόντα περιποίησης. Ήθελε πολύ ένα beauty advent calendar για να μετράει αντίστροφα τις μέρες ως τα Χριστούγεννα. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά τις προηγούμενες μέρες για να το παραγγείλουμε και να φτάσει στην ώρα του! Ο αδερφός της τής πήρε το advent calendar με είδη μακιγιάζ, η θεία της έστειλε προϊόντα για το σώμα, κι εμείς της πήραμε είδη για την οργάνωσή τους στη γωνιά που ήθελε να δημιουργήσει στο δωμάτιό της για τα καλλυντικά. Οργανωμένο το έγκλημα όπως καταλαβαίνετε!

    Αdvent calendar για το 2023 της revolution μπορείτε να το βρείτε στο amazon. Εμείς μείναμε πολύ ευχαριστημένες από την ποιότητα των καλλυντικών και φυσικά ήταν σε κανονικό μέγεθος!

    Γενέθλια στην καραντίνα με εκπλήξεις και ένα online πάρτυ!
    Γενέθλια στην καραντίνα με εκπλήξεις και ένα online πάρτυ! 5

    Ιδέες για δώρα στο Ανθομέλι:

    Μεσημεριανό φαγητό

    Κι αφού ανοίξαμε τα δώρα, εκτός του advent που θα το άνοιγε όλο τον Δεκέμβριο, σειρά είχε η χαλάρωση. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά ήρθε και η σειρά του μεσημεριανού φαγητού κι όπως φαντάζεστε ήταν το αγαπημένο της. Μακαρόνια! Μετά το φαγητό ακολούθησε οικογενειακή ταινία και μεσημεριανή σιέστα.

    Ο στολισμός, τα κεράκια και η μεγάλη έκπληξη του online party

    Θα αναρωτιέστε σίγουρα πότε έσβησε τα κεράκια. Της είχα υποσχεθεί all day εορτασμό γενεθλίων και της ζήτησα να με εμπιστευτεί στην οργάνωσή τους. Έπρεπε να περιμένει την κατάλληλη ώρα χωρίς παράπονα και ερωτήσεις. Είχε υποπτευθεί ότι θα τα έσβηνε το απόγευμα και πιθανότατα θα καλούσαμε σε online συνομιλία τη θεία της από την Αθήνα. Ήλπιζε πως θα κατάφερνα η γιαγιά με τον παππού να αλλά το μυαλό της πήγε μόνο μέχρι εκεί. Το μόνο που μου ζήτησε… ήταν να ντυθούμε όλοι με τα καλά μας ρούχα γιατί λόγω καραντίντας είχαμε καιρό να δούμε τον εαυτό μας με κάτι άλλο εκτός από φόρμες και πυτζάμες! Δεν είχε και άδικο το παιδί!

    Γενέθλια στην καραντίνα με εκπλήξεις και ένα online πάρτυ!
    Γενέθλια στην καραντίνα με εκπλήξεις και ένα online πάρτυ! 6

    Ιδέα για τούρτα: Μια ιδιαίτερη τούρτα γενεθλίων από κρέπες

    Λίγο πριν τις 7, που της είπα ότι θα σβήναμε τα κεράκια, αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε. Κι ενώ ήταν σχεδόν έτοιμη και κοιταζόταν στον καθρέπτη του μπάνιου, της ζήτησα να μείνει για λίγο εκεί να ετοιμάσω μια ακόμα έκπληξη. Τα 1-2 λεπτά έγιναν ένα τέταρτο αλλά εγώ απτόητη και μην ακούγοντας τα παράπονά της, που την κλείσαμε με τα καλά της στην τουαλέτα την ημέρα των γενεθλίων της, έστρωσα το τραπέζι και κόλλησα μια χρυσή κουρτίνα στην ντουλάπα και το ψυγείο για να έχουμε ένα ωραίο backround για τις φωτογραφίες. Ο Γιώργος ανέλαβε να στήσει τα κινητά και τους υπολογιστές και μόλις ήμασταν έτοιμοι της είπαμε να βγει. Το σκηνικό δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο και έγινε με ό,τι διακοσμητικά είχαμε στο σπίτι, ωστόσο εκείνη ενθουσιάστηκε!

    Καλέσαμε στο ένα κινητό τη θεία, στο άλλο την άλλη θεία, στο άλλο τον παππού και τη γιαγιά κι εκείνη νόμιζε πως ήμαστε έτοιμοι. Όμως δεν είχα ρίξει ακόμα το τελευταίο μου χαρτί! Είχαμε, όπως της εξήγησα, κι έναν επίτημο καλεσμένο και περιμέναμε την ώρα να συνδεθεί! Εκείνη όλο απορία περίμενε τη σύνδεση στο zoom μέσω υπολογιστή.

    Γενέθλια στην καραντίνα με εκπλήξεις και ένα online πάρτυ!
    Γενέθλια στην καραντίνα με online παρέα από συγγενείς και φίλους

    Όταν επιτεύχθηκε η σύνδεση και είδε στην οθόνη του υπολογιστή περίπου 20 παιδιά, αγαπημένους της φίλους της από το camping*, να τη χαιρετούν και να τις στέλνουν τις ευχές τους, έβαλε τα κλάματα από τη χαρά και τη συγκίνηση! Τόσο συγκινημένη και χαρούμενη δεν την είχα δει σε κανένα πάρτυ και σε κανένα κάλεσμα φίλων, ούτε στη γιορτή της, ούτε στα γενέθλιά της. Τα παράφωνα happy birthday, λόγω της καθυστέρησης του ήχου, ήταν το καλύτερο τραγούδισμα γενεθλίων που άκουσε ποτέ και δεν σταμάτησε στιγμή να γελάει!

    *Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο της Φ. που με βοήθησε στην τρελή ιδέα μου ενημερώνοντας τους υπόλοιπους της παρέας αλλά και στη Μ. που ανέλαβε να φτιάξει την ομάδα στο zoom για να είναι όλοι μαζί μας εκείνη την ημέρα. Ιδιαίτερα ευχαριστώ σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά που έκαναν, με την ιδιαίτερη παρουσία τους, τα γενέθλιά της ξεχωριστά, συγκινητικά και χαρούμενα.

    Γενέθλια στην καραντίνα με εκπλήξεις και ένα online πάρτυ!
    Γενέθλια στην καραντίνα. Η έκπληξή της ήταν ολοφάνερη όταν είδε τους φίλους της στην οθόνη! Μια έκλαιγε και μια γελούσε! Δεν το περίμενε με τίποτα!

    Τελικά τα κατάφερα η μάνα;

    Το βράδυ μου είπε πως είναι τα καλύτερα γενεθλιά της! Εγώ δεν ήθελα να ακούσω τίποτε άλλο! Μου έφτανε μόνο αυτό! Ξέχασα την κούραση της ημέρας και το σφίξιμό μου να τα προλάβω όλα στην ώρα τους!

    Ναι, τα καραντινάτα γενέθλια είναι εφικτά και πιστέψτε με μπορούν να γίνουν τα καλύτερα γενέθλια και τα πιο ξεχωριστά φτάνει έτσι να το περάσετε εσείς στα παιδιά σας. Οργανώστε εκπλήξεις και κάντε το πάρτυ στο σπίτι το πιο δημιουργικό πάρτυ που έχουν ζήσει ποτέ!

    Ιδέες για γενέθλια στην καραντίνα

    Κάποιες από τις παρακάτω ιδέες θέλουν μικρές προσαρμογές για να πραγματοποιηθούν στο σπίτι από λίγα άτομα, αφού στην ουσία δεν θα υπάρχουν καλεσμένοι. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και γιορτάστε με τρέλα!

    1. Πρωινό έκπληξη (ιδέες θα βρείτε επίσης εδώ κι εδώ)
    2. Πινιάτα μόνο για τον εορτάζοντα. Η πινιάτα μπορεί να κρύβει ένα γρίφο που θα οδηγήσει στο δώρο. Επίσης μπορεί να είναι μια μικρή πινιάτα που θα κρύβει χρήματα ή κάποιο μικρό δωράκι. Ζήτηστε μας να σας φτιάξουμε το σχέδιο που θέλετε εδώ ή εδώ. Δείτε κι αυτή την ιδέα εδώ.
    3. Παραλαβή δώρου με all day γρίφο-παζλ (και για ενήλικες)
    4. Αγαπημένο μεσημεριανό (Βρείτε συνταγές εδώ). Μια ωραία ιδέα είναι και το delivery!
    5. Κυνήγι θησαυρού στο σπίτι.
    6. Εναλλακτικό Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού (Scavenger Hunt)
    7. Κρυμμένο δώρο μέσα σε πολλά κουτιά και περιτυλίγματα.
    8. Πάρτυ πικ νικ στο σπίτι. Προσαρμόστε τις ιδέες που θα βρείτε εδώ κι εδώ και κάντε ένα pic nic πάρτυ στο σπίτι.
    9. Πάρτυ με παιχνίδια για όλη την οικογένεια.
    10. Όλα τα παιχνίδια για παιδικά πάρτυ (και όχι μόνο) έτοιμα να τα εκτυπώσετε!
    11. Παιχνίδια min it to win it για μικρούς και μεγάλους
    12. Βραδιά καραόκε ακόμα και online.
    13. Χορός με τους φίλους σου. Φτιάξτε μια playlist στο youtube ή χρησιμοποιήστε το spotify. Στείλτε το link στους φίλους σας για να ακούτε τα ίδια τραγούδια και διασκεδάστε παρέα. Αν και δεν το έχω δοκιμάσει κάπου διάβασα για το Together tube, απ’ όπου μπορείτε να ακούτε συγχρονισμένα τη μουσική σαν να είστε στον ίδιο υπολογιστή.
    14. Φτιάξτε βιντεάκι με ευχές που θα τις στείλουν αγαπημένα της πρόσωπα.
    15. Δημιουργήστε ένα βάζο αναμνήσεων
    16. Αφρόλουτρο στο μπάνιο με κεράκια και μουσική μόνο για την εορτάζουσα ή τον εορτάζοντα.
    17. Κεράστε τους καλεσμένους με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αν οι φίλοι σας μένουν σχετικά κοντά μπορείτε να στείλετε delivery και σε αυτούς την ώρα του online party!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Nα το χαίρεστε το Μαράκι σας!!! Αυτή είναι η απάντηση σε όσους μίζερα λένε…”Ε καραντινα έχουμε, τι γενέθλια θα κάνουμε;”. Mπράβο blogger μάνα, είσαι Θεά , αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές και θα τις θυμάται η Μαρία για πάντα! Πολλά πολλά φιλιά

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης