Σαλόνι από παλιές παλέτες

Kathy

Αγαπάμε τις παλέτες! Και το έχουμε αποδείξει μέσα από παλιότερες αναρτήσεις μας όταν σας δείξαμε τον κόκκινο καναπέ, το καναπεδάκι Νο 1 αλλά και το καναπεδάκι Νο 2 που κατασκευάσαμε από παλέτες. Και παρόλο που σε ξένα sites και blogs βλέπουμε κατά καιρούς φανταστικές κατασκευές από παλέτες εμείς τολμούμε να σας παρουσιάζουμε τις δικές μας έστω κι αν είναι πολύ ταπεινές σε σχέση με άλλες. Ο λόγος είναι για να αποδείξουμε ότι όλοι μπορούμε αν θέλουμε! Και μπορούμε με φαντασία και μεράκι να φτιάξουμε κάτι απλό αλλά χρήσιμο για το οποίο θα μπορούμε να λέμε με περηφάνια ότι το φτιάξαμε μόνοι μας. Η φίλη μας Γεωργία βέβαια ήθελε απεγνωσμένα, θα μπορούσα να πω, να φτιάξει ένα σαλονάκι από παλέτες για τον χώρο μπροστά από το τροχόσπιτό της στο κάμπινγκ αλλά μόνη της… της ήταν αδύνατον! Έτσι επιστράτευσε τον γαμπρό της και τον γείτονα (δηλαδή τον άντρα μου) για να της φτιάξουν έναν! Κι εκείνοι τις φτιάξανε όχι έναν αλλά δύο καναπέδες από παλέτες κι ένα τραπεζάκι. 

Saloni_paletes_Εκείνη βρήκε κάποιες παλιές πεταμένες παλέτες και οι άντρες ανέλαβαν την κατασκευή. Μέσα σε λίγες ώρες κόψε, βίδωνε και κάρφωνε ετοίμασαν δύο παλετοκαναπεδάκια. Κάθε καναπεδάκι είχε δύο παλέτες για βάση και μία για την πλάτη.

trapezaki_paletes_2

Η κατασκευή του τραπεζιού από παλέτα

Αλλά τι… έτσι θα ήταν το σαλονάκι; Χωρίς τραπεζάκι; Μία παλέτα κόπηκε, οι τάκοι που περίσσεψαν έγιναν ποδαράκια κι έτοιμο και το τραπεζάκι! Τα ψάθινα σουπλά ταίριαξαν απόλυτα ενώ τα κεράκια και το γλαστράκι με το φυτό έδωσαν λίγο χρώμα ακόμη στο τραπεζάκι.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Αν θέλετε να αντέξει η κατασκευή σε εξωτερικούς χώρους μπορείτε να τρίψετε τα ξύλα με γυαλόχαρτο και να περάσετε με κάποιο βερνίκι ή ακόμη και να τα βάψετε. 


 

trapezaki_paletes

Μπορεί οι άντρες να είναι καλοί στις κατασκευές… αλλά και οι γυναίκες ένα ταλέντο στην διακόσμηση το έχουν! Μαξιλάρες από έναν παλιό καναπέ, λίγα χρωματιστά μαξιλάρια για πλάτη κι έτοιμοι για ξάπλες! Και τι έγινε που οι παλέτες έχουν διαφορετικές αποχρώσεις και μία από αυτές είναι βαμμένη λευκή; Την κάνουν την δουλειά τους κι αυτό έχει σημασία!

Saloni_paletes_3Λίγα διακοσμητικά γύρω τριγύρω κι έτοιμο και το ντεκόρ. Μία παλιά ψάθινη τσάντα θαλάσσης μετατράπηκε σε κασπώ, δύο παλιά φανάρια, με τζαμάκια βαμμένα από την ιδιοκτήτριά τους, και 2-3 παρεό έκαναν το σκηνικό ακόμη πιο ονειρεμένο!
Saloni_paletes_4Σας ξεσήκωσα; Ελπίζω πως ναι! Περιμένουμε να μας στείλετε και τις δικές σας παλετοκατασκευές στο info@anthomeli.com! Αν μάλιστα έχετε και φωτογραφίες από την κατασκευή τους θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε την κατασκευή σας και σε μία ολόδική της ανάρτηση! 
Saloni_paletes_2

Καλοκαιράκι συνεχίζεται

Κατερίνα

Υ.Γ. Δείτε επίσης εδώ: