Παγκάκι…. ανανέωση με τεχνική decoupage!

Kathy
Σε παλαιότερη ανάρτηση σας είχα δείξει το παγκάκι που έφτιαξε ο Γιώργος πέρυσι το καλοκαίρι για την τραπεζαρία του κήπου. Μας βόλεψε πάρα πολύ γιατί τα παιδιά ανέβαιναν πολύ εύκολα σε αντίθεση με τις καρέκλες που ήταν βαριές και δεν μπορούσανε να τις μετακινήσουν.

 Φέτος λοιπόν μας έπιασε έμπνευση και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με μια τεχνική που ποτέ μας δεν είχαμε δοκιμάσει. 

Αγοράσαμε κόμικς με πρωταγωνιστές τον Μίκυ, τον Γκούφι, τον Ντόναλτ, τα «ντοναλδάκια» που λέει και ο μικρός μας (Χιούι, Λιούι, Ντιούι), πήραμε ψαλίδια, πινέλα και κόλα ντεκουπάζ και ξεκινήσαμε!

Αφού κόψαμε τις φιγούρες που μας άρεσαν σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια ξεκινήσαμε να συνθέτουμε. Δεν θέλω να το παίξω ειδικός στο decoupage και αν έχω κάνει κάποιο λάθος στην διαδικασία παρακαλώ να με διορθώσετε. Εγώ απλά θα σας περιγράψω αυτό που κάναμε εμείς.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Επειδή η επιφάνεια ήταν μεγάλη και το χαρτί που χρησιμοποιούσαμε χοντρό σε σχέση με τις χαρτοπετσέτες, βάζαμε κόλλα πρώτα στο ξύλο, μετά τοποθετούσαμε την φωτογραφία και περνούσαμε με πινέλο την επιφάνειά της. Στην αρχή παιδευτήκαμε με  τα μικρά πινέλα και την κόλλα που είχα προμηθευτεί. Μόλις όμως πήραμε μεγαλύτερο πινέλο και πιο υγρή κόλλα decoupage η δουλειά μας φτούρησε! 

Το δύσκολο ήταν ότι το παγκάκι δεν είχε ενιαία επιφάνεια αλλά αποτελούνταν  από 3 σανίδια με κενό ανάμεσά τους. Όποτε οι εικόνες που κόβαμε έπρεπε να μπαίνουν στο κενό και παράλληλα το θέμα τους να μην κρύβεται. 
 Αφού το τελειώσαμε και στέγνωσε το περάσαμε με ένα βερνίκι που διαλύεται με νερό για αδιαβροχοποίηση αφού προορίζονταν για εξωτερικό χώρο.

  
Δείτε το τελικό αποτέλεσμα! Ελπίζουμε μόνο να μην χαλάσει με τις βροχές! Αλλά και πάλι εμείς περάσαμε πολύ όμορφα. Ε, κι αν χαλάσει το τρίβουμε και το ξαναφτιάχνουμε του χρόνου! Πολύ large!

 

Πρωινό φάγατε; Να κεράσω γάλα με δημητριακά; Τα παιδιά μου τρελαίνονται!

Περιμένω  από τις φίλες που ασχολούνται με την τεχνική τα σχόλιά τους για το αν ακολούθησα τα σωστά βήματα! Όσο ζεις μαθαίνεις!

Kathy