Κι άλλο καναπεδάκι από παλέτες!

Kathy

Καλημέρα! Και πώς να μην είναι αφού ο ήλιος καλά κρατεί (τόσο όσο να μην σκάει κι ο τζίτζικας) και φυσικά βρισκόμαστε μόνο δύο μέρες πριν το Σαββατοκύριακο!!! Και μιας και πήραμε φόρα με τις κατασκευές με το παγκάκι που επιδιόρθωσαν αδερφή και γαμπρός για τον παιχνιδοχώρο της ανιψιάς μου να σας δείξω και ένα καινούργιο καναπεδάκι από παλέτες που έφτιαξε και φέτος ο αντρούλης μου. (ήταν να μην πάρουμε φόρα!!!)

Ξέρω ότι η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σας φανεί λίγο σκέτο και ότι σίγουρα ο Γιώργος θα με φωνάζει που το ανέβασα γιατί ήθελε λίγα μερεμέτια ακόμη… εκείνος ήθελε και να το βάψει… αλλά δεν θα τον αφήσω να κουραστεί άλλο γι αυτό! Στο κάτω κάτω ένα καλοκαίρι είναι… θα περάσει. Συν ότι οι καρέκλες και το τραπεζάκι που έχουμε απέναντι ακριβώς από τον καναπέ είναι στο χρώμα του ξύλου και μια χαρά σετάρουν.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι το παρτέρι στο οποίο το τοποθετήσαμε είναι ένα παρτέρι όπου το Χειμώνα αποθηκεύουμε τα ξύλα μας. Έτσι για να μην είναι καλοκαιριάτικα χωρίς γκαζόν έτσι σκέτο και για να μην πατάνε τα παιδιά στα χώματα σκέφτηκα να βάλουμε παλέτες αντί για δάπεδο. Ο Γιώργος ως συνήθως το προχώρησε λίγο παραπάνω και έφτιαξε κι έναν μικρό καναπέ από παλέτες. Από βραδύς έκοψε την παλέτα και έκανε τις δοκιμές του. Μια παλέτα κομμένη στην μέση έγινε η βάση και μία η πλάτη του καναπέ. Και μία ακόμη παλέτα από κάτω τον ανυψώνει ώστε να μην χρειάζεται ποδαρικά όπως τον καναπέ από παλέτες που είχαμε φτιάξει πέρυσι.

Την άλλη μέρα ξεκίνησαν οι επίσημες εργασίες! Τοποθέτηση, κάρφωμα της πλάτης, στοκάρισμα, τρίψιμο …

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Το έτριψε με 60άρι γυαλόχαρτο

Στο πάνω μέρος της πλάτης μπήκε ένα σανίδι εξτρά ώστε να μην φαίνεται άσχημα όπως στην επάνω φωτογραφία αλλά και για λόγους χρηστικούς όπως για παράδειγμα…να ακουμπάμε τον καφέ μας!

Κι επειδή λεφτά δεν υπάρχουν για μαξιλάρια, προς το παρόν μπήκε ένα διαδρομάκι (χαλάκι) που είχα για να καθόμαστε τουλάχιστον στα μαλακά. 

Με την ομπρέλα ο χώρος γίνεται σκιερός και φιλοξενεί τα παιδιά και τους φίλους τους. Εντάξει το νάυλον που καλύπτει τα ξύλα από δίπλα δεν είναι ό,τι καλύτερο για φόντο αλλά τι να κάνουμε αυτά θα μας ζεσταίνουν το χειμώνα!

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα παιδιά θα βρουν ακόμα ένα χώρο για παιχνίδι και μιας και δεν τους νοιάζει και πολύ η άνεση αλλά κυρίως η πρακτικότητα… την βολέψαμε και για φέτος!!!

Καλή συνέχεια και καλές κατασκευές!
Kathy