ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η “φωλίτσα” της Μελίτας και το αναπαλαιωμένο παγκάκι

    Καλημέρα, 
     
    Σήμερα η χαζομαμά Κάλη (εγώ δηλαδή) θα σας μιλήσω πάλι για την κόρη μου… τι πρωτότυπο!!! Ε, εντάξει δηλαδή όχι ακριβώς για την Μελίτα αλλά για τον χώρο που της φτιάξαμε για να παίζει στο σαλόνι. Ένας χώρος που παλιότερα εκτός από από το γεγονός ότι φιλοξενούσε ένα ψηλό τραπεζάκι και μερικά διακοσμητικά δεν χρησίμευε και σε πολλά πράγματα.
    Η
    “Τι κοιτάς καλές Μαμά… παίζω!;”
    Σε σχέση με άλλους γονείς και άλλα σπίτια, δεν κάναμε τρελές μετατροπές στον χώρο από τότε που γεννήθηκε η Μελίτα. Αν εξαιρέσουμε ότι το κάναμε ελαφρώς πιο “baby safe”, δηλαδή ότι για κανένα χρόνο βγάλαμε το τραπέζι από την μέση, καλύφθηκε με τσόχινο ύφασμα το πέτρινο περβάζι του τζακιού, μπήκε το πάρκο της δίπλα από τον καναπέ, και άλλαξε λίγο θέση το τραπέζι της κουζίνα, το σπίτι μας έμεινε σε γενικές γραμμές το ίδιο. Φαντάζομαι ότι λίγο ή πολύ αυτά είναι πράγματα που τα κάνουν όλοι! 
    Η
    “Είμαι πολύ χαρούμενη… τώρα βρήκαν το σπιτάκι τους και οι κούκλες μου!”

    Μάλιστα, λίγο μετά τον χρόνο, σχεδόν όλα ήρθαν στη θέση τους καθώς η Μελίτα όχι απλά περπατούσε αλλά έτρεχε σταθερά και γενικά δεν πολυέπεφτε. Ωστόσο, νιώθαμε ότι χρειαζόταν ένας χώρος για τα παιχνίδια της μέσα στο σαλόνι καθώς δεν θέλαμε να μάθει να τα έχει πεταμένα από δω κι από κει. Οπότε, άρχισε το σχέδιο “φωλίτσα”.

    Όλα ξεκίνησαν όταν αρκετό καιρό πριν ο Κώστας είχε βρει δύο χαμηλά παγκάκια… στα σκουπίδια (ουδέν σχόλιον παρακαλώ!) και θελήσαμε να τα σουλουπώσουμε. Όντως, το ένα από τα δύο (το άλλο ακόμα περιμένει την σειρά του… και μάλλον θα περιμένει για πολύ), ξύθηκε, κολλήθηκε και βάφτηκε… και έτσι, φορώντας πλέον τα “καλά” του βρήκε την θέση του σε έναν σχετικά ανεκμετάλλευτο χώρο που είχαμε ανάμεσα στο τζάκι και στον καναπέ.  

    Η
     
    Η
    Η  
    Η
    Στη συνέχεια βάλαμε ένα χαλί (ροζ περσικό έχετε ξαναδεί;), αγοράστηκαν μετά κόπων και βασάνων (καθώς ψάχναμε σε όλο το ΙΚΕΑ τα τρία τελευταία κομμάτια) δύο μαξιλάρια, μπήκαν μαξιλάρες στον τοίχο και ο χώρος έγινε η φωλίτσα της Μελίτας (καμιά φορά τον λέμε και Οντά, χιχι). Το σκηνικό συμπλήρωσαν τα παιχνίδια της, τα οποία όλως παραδόξως δεν σκορπίζει (εννοείται ότι τα μαζεύει με δική μου βοήθεια – δεν είναι και το παιδί θαύμα!) αλλά παίζει “εντός γηπέδου”. 
    Η
    Το χαλί, τα μαξιλάρια και φυσικά όλα τα παιχνίδια νοικοκυρεμένα… για όσο αντέξουν!
    Η
    Ε, δεν άντεξαν και πολύ!χιχι! Γιατί είπαμε καλό παιδί έχουμε… αλλά όχι και το παιδί θαύμα!
    Ωστόσο, τώρα που καλοκαιριάζει και θα βγάλουμε το χαλί, σκέφτηκα να πάρουμε αυτά τα αφρολεξένια παζλ-πατώματα για να καλυφθεί ο χώρος και να είναι και πιο φιλικός προς τα γονατάκια της και φυσικά πιο ζεστός (ε, να μην είναι και πάνω στα πλακάκια το βλαστάρι μου!
     
    Η
    Μέχρι να πάρουμε όμως το καινούργιο πάτωμα… ας παίξουμε λίγο ακόμα! Κούκου-τζα!!!
    Το καλάθι αυτό μας το πήρε η Νονά Φλώρα και ο Νονός Στράτος πριν γεννηθεί καν η Μελίτα και μας το έφεραν γεμάτο μέχρι πάνω με δώρα! Υπέροχες στιγμές! Τώρα έχει τον ρόλο καλάθι παιχνιδιών!
     
    Η
    “Καλέ Μαμά, τι ωραίο παγκάκι είναι αυτό! Σαν δοκός ισορροπίας! Αααα, ξέχασα να σου πω… τα μαξιλάρια δεν τα θέλω, με ενοχλούν στο παιχνίδι μου!” Αυτά τα άμοιρα τα μαξιλάρια όλο στο πάτωμα είναι… βλέπετε έτσι μπορεί να χοροπηδήσει καλύτερα!
    Αν κάτι, λοιπόν, έμαθα από όλες αυτές τις αλλαγές που έχουμε κάνει είναι ότι τα παιδιά νιώθουν μεγάλη ασφάλεια όταν έχουν τον δικό τους χώρο και όταν το σπίτι “έρχεται στα μέτρα τους”. Νιώθουν προστατευμένα και ήρεμα
    Μην διστάσετε, λοιπόν, να αλλάξετε το σπίτι σας αν πιστεύετε ότι αυτό είναι το καλύτερο για τα παιδιά σας. Προτείνω λοιπόν σε όλες τις νέες μανούλες να μην αφήνουν το παιδί να κάνει όλο το σπίτι έναν παιδότοπο (εννοείται ότι δεν θα είστε όλο μη και μη – όλα θέλουν μέτρο) αλλά να προσπαθήσουν να του δείξουν ότι όλοι οι “ένοικοι” του σπιτιού έχουν τον χώρο τους και ότι πρέπει να τον σεβόμαστε! Είναι σαφές φαντάζομαι ότι αυτό δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη… για αρχή όμως οι δικές τους “φωλίτσες” μέσα στο σπίτι θα τους διδάξουν την έννοια της κτήσης και του σεβασμού του προσωπικού χώρου. 
     
    Σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη μέρα και φυσικά keep decorating!!!
    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    28 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Αυτή η φωλίτσα σας έχει γίνει φανταστική, ούτε παραγγελία να το είχατε κάνει το σπίτι! Συμφωνώ για το χώρο των παιδιών, αισθάνονται καλύτερα ΚΑΙ επωφελούμαστε κι εμείς λίιιγο!
      Φιλάκια!

    2. τελεια η φωλίτσα σας!!!!! θα τη χαίρεται πάρα πολύ φαντάζομαι.
      Τα παιδιά θέλουν τον δικό τους χώρο, το δικό τους κρυσφήγετο χαχαχαχαχαχαχ
      Φιλάκια!!!

    3. Καλημέρα γλυκά Ανθομελάκια και ευχαριστώ για τις υπέροχες ευχές σας!! Να είστε καλά και να χαίρεστε τις όμορφες οικογένειές σας!
      Λοιπόν, πολύ ωραίος ο χώρος της Μελίτας και πρέπει να σας πω ότι τα μαξιλαράκια είναι υπέροχα, θα τα ήθελα για εμένα… χαχα
      Συμφωνώ απόλυτα ότι όλοι πρέπει να έχουν το χώρο τους στο σπίτι, γιατί αν αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά, εννοείται ότι θα κάνουν κατάληψη χεχε
      Περιττό να πω ότι το παγκάκι είναι τέλειο, επίσης θα το ήθελα και με λίγα λόγια, θα μπορούσα να ζήσω μαζί με την Μελίτα στη φωλιά της και να κάνουμε καλό παρέακι πίνοντας τσάι. Μου λείπει το τσάι, όλο με αμάξια παίζω…
      Α! Είδα και μια ηλεκτρική σκούπα. Πες στο Μελιτάκι, όταν τελειώσει από εκεί με τις δουλειές, να περάσει και από 'δω παρακαλώ!
      Φιλιά Ανθομέλια μου

      • Αν σου πω ότι όταν τα αγόραζα σκεφτόμουν εσένα θα με πιστέψεις;;; Μα έχεις κάνει σχολή Φραουλένια πώς να το κάνουμε!!!! Οπου λουλούδι και χρώμα Λίτσας και όπου κουκουβάγια η Βέρα!!! Οσο για την παστρικοθοδώρα μου θα στην στείλω κι από κει!!!χιχι! Callie by anthomeli

    4. οντως ο οντας σας ειναι αρχοντικος….κι εμεις που τον επισκεφθηκαμε ενθουσιασμενοι βγηκαμε!!!το κακο ειναι οτι δεν εχουμε ενα γωνιασμα στο σπιτι μας για να φτιαξουμε κι εμεις εναν!!!!!!

    5. Καλημέρα κοριτσάκια, καιρό είχα να περάσω από το blogοσπιτάκι σας!! Τι όμορφη φωλίτσα για το κουκλάκι σας!!! Είναι ωραίες τέτοιες γωνίτσες, είχαμε κι εμείς στην ηλικία της Μελίτας, στο σπίτι μας, στην Ελλάδα, κάτω από την σκάλα!! Τώρα που είναι 4, έχει το δωμάτιο της και το μπαλκόνι τώρα πια! χιχι

    6. παρα πολυ ωραια η φωλιτσα της πριγκιπισσας σου! για το αφρωδες παζλ συμφωνω και επαυξανω, τοσο που το εχω διαφημισει αλλωστε επρεπε να μου δινουν ποσοστα αλλα ειναι τοσο απεριγραπτα βολικο που δεν μπορεις παρα να το πεις!

    7. Ωραίο το παγκάκι σας αλλά εγώ ξετρελάθηκα με τα παιχνίδια της μικρούλας.
      Σαν αγορομάνα,δεν έχω ιδέα από κοριτσίστικα παιχνίδια…και είναι τόόόσο όμορφα!!Ειδικά η σκούπα η ροζ είναι τέλεια!!

      • Τελικά αυτή η σκούπα έχει κάνει πολύ θραύση… είναι από δεύτερο χέρι (ήταν της ανηψιάς μου), δεν της βάζουμε μπαταρίες, αλλά η Μελίτα εξακολουθεί να σκουπίζει μαζί μου κάνοντας μόνη της,,,βουυυυυ!!!! χαχα!

    8. Μια χαρά το Μελιτάκι,έχει το δωμάτιο της και τώρα και το σαλονάκι της,μπράβο στο μπαμπά για τη δουλίτσα που έκανε,αλλά αυτό που μου άρεσε πιο πολύ από όλα είναι το περσικό χαλί και ροζ μάλιστα!!!

    9. εγώ παιδότοπο είχα μόνο το δωμάτιό τους!αν ήθελαν να παίξουν στο καθιστικό επέτρεπα να φέρουν μόνο ένα παιχνίδι! στο δωματιό τους όμως αφήνω να κάνουν ό,τι θέλουν αρκεί μετά να τα μαζέψουν τα ίδια! και υπακούν!
      η γωνίτσα της είναι πολύ ωραία!αν είχα κορίτσι θα έπαιζα συνεχώς με τα παιχνίδια της ,κυρίως με τις κούκλες!το έχω μαράζι χαχαχα

    10. Καλησπέρα Ανθομελάκια!!Κάλλη μου σε βλέπω στα σχόλια,μπήκα στον χαρούμενό σας παιδότοπο και χάρηκα τη Μελίτα και την όμορφη κουκλίστικη γωνιά της!!σε φιλώ,σε ακολουθώ και σε περιμένω και στο δικό μου να γνωριστούμε!

    11. τέλειο!! Κι εμείς στο σαλόνι έχουμε κάνει ένα χώρο για το Νικόλα..Τα παιδιά θέλουν το χώρο τους ..πως να το κάνουμε…Άλλωστε είναι κι αυτά μέλη της οικογένειας!! φιλιά Κάλη μου!!

    12. Ανθομελάκια η σκέψη που κάνατε και η φωλίτσα που φτιάξατε για τη μικρή Μελίτα είναι απίστευτα τρυφερά και πολύ λειτουργικό σαν ιδέα . Τα παιδάκια χαίρονται να έχουν το δικό τους χώρο , έτσι μαθαίνουν να τακτοποιούν και να βρίσκουν το χώρο τους
      Καλορίζικος ο οντάς της Μελίτας
      Καλό απόγευμα

    13. Να σε ρωτήσω κάτι? Με όλο το θάρρος κιόλας, μήπως μπορείς να μου δανείσεις τον άντρα σου για ένα Σ/Κ????? :))))
      Κάτι μερμέτια θέλω να μου κάνει, μη πάει το μυαλό σου αλλού!. Καλά κάνατε, τέλειο έγινε. Είχα κάνει και εγώ κάτι παρόμοιο για την Νόνη σε μικρότερη ηλικία.

    14. Μπράβο μαμά Κάλη, σου αξίζουν συγχαρητήρια.
      Το παγκάκι τέλειο, κοίτα τι μπορείς να βρεις στα σκουπίδια… λες να πάω καμιά βόλτα στους κάδους της γειτονιάς;

    15. Συμφωνώ απόλυτα για τον χώρο των παιδιών στο σπίτι. Το είχα κάνει και εγω σε μια γωνία όπου έστρωσα ένα χαλάκι. Πλέον ως μεγαλύτερα πάνε στο δωμάτιο τους αλλά πάντα κάτι κουβαλάνε εδώ κι εκεί!!!
      Τον άντρα σου μετά από τη Σίνα παρακαλώ θα τον ήθελα και εγώ!! Όταν είδα και τα εργαλεία θαμπώθηκα Κάλη!!! Εμείς πληρώσαμε νομίζω 80 ευρώ στα ΙΚΕΑ για να πάρουμε τον κόκκινο πάγκο και εσυ μια απλή βόλτα στα σκουπίδια αλλά και το βασικό συστατικό….ένα χρυσοχέρη σύζυγο!!! Φτου φτου φτου μην τον ματιάσω:)

    16. Κοπελιά μου.Το παγκάκι που βρήκατε είναι δικό μου! Η Μελίτα εχει το παγκάκι μου…θα κάνω πετρα την καρδιά και θα το δεχθώ πίσω βαμμένο….τυχερό το Μελιτάκι σας που έχει εσας τους δημιουργικούς ανθρωπους για γονείς…είστε θαύμα!

    17. δικαιως είσαι περηφανη Κάλη μου η φωλιτσα είναι όνειρο το θεμα είναι να σου κανει την τιμη η Μελιτα να μπορεις να παιξεις μαζι της , οσο για το παγκακι ζουλεψα ζουλεψα πολυ α και που εισαι το καλαθι των κουμπαρονοννων θα το χρησιμοποιειται για πολλα πολλα χρονια θα δεις ( εμενα οι κορες βαζουμε τωρα τα σανδαλια τους και το χειμωνα τις μποτες ) σε γλυκοφιλω

    18. Πολύ ωραία η ιδέα σου Κάλλη μου….και η υλοποίηση της δε….ωραιότερη!!
      Το παγκάκι που δεν έχετε ακόμα αξιοποιήσει…..μήπως να μου το στέλνατε; χαχαχα!!
      ….και τα μαξιλαράκια απίθανα!!
      …..και μπράβο και στον μπαμπά σας βέβαια.
      Φιλιά!!

    19. Αφού θα καταλάβουν που θα καταλάβουν το σαλόνι μας ας το κάνουμε με στυλ.χιχι!Δεν έχει νόη μα να αντιστεκόμαστε. Μελίτα να χαιρεσαι τη φωλίτσα σου!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης