Καναπές από παλέτες… κόκκινος της φωτιάς!

Kathy

Καλημέρα!! Επιστρέψαμε για λίγο πριν ξαναφύγουμε για μερικές ημέρες και φυσικά δεν θα μπορούσα να σας αφήσω έτσι… άλλωστε μου λείψατε πολύ! Τη λατρεία του άντρα μου για τα εργαλεία και τις παντός είδους κατασκευές την ξέρετε! Ειδικά με τις παλέτες έχει ασχοληθεί πολλές φορές ως τώρα αλλά νομίζω πως αυτή του η κατασκευή ήταν αυτή που ευχαριστηθήκαμε περισσότερο. Και θα σας εξηγήσω παρακάτω το γιατί (Εδώ θα βρείτε το πρώτο καναπεδάκι, κι εδώ το δεύτερο). Επίσης σας έχω ήδη πει ότι κάνουμε διακοπές σε τροχόσπιτο εδώ και πολλά χρόνια, οπότε ο αντρούλης μου ήθελε φέτος να μας ανανεώσει. Εγώ ως συνήθως «ξινή», γκρίνιαζα και έλεγα να μην κάνει τίποτε… και να μην κουραστεί …και μας είναι παραπανίσιο… και θα είναι μεγάλο… και… και… και….Τι μιλάω κι εγώ αφού στο τέλος ενθουσιάζομαι; Εκείνος όμως απτόητος (ευτυχώς)! 

Ένας καναπές από παλέτες

Αρχικά αγόρασε δυο καινούργιες παλέτες με 16 ευρώ. Στη συνέχεια, ένας φίλος του, που είχε πρόσφατα ανακαινίσει την καφετέριά του, του έδωσε μαξιλάρες έτοιμες δερμάτινες και κατακόκκινες. Ε, δεν θέλει και πολύ…ο καναπές  από παλέτες  ήταν έτοιμος στο πι και φι!
 

Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ο Γιώργος ήταν να βάλει στο πίσω μέρος των παλετών κάποια σανίδια για να φρενάρουν τις μαξιλάρες της πλάτης και κάποια τακάκια στο κάτω μέρος των παλετών για να το ευθυγραμμίσει μιας και η θέση του τροχόσπιτου ήταν ελαφρώς κατηφορική. Ωστόσο, σε περίπτωση που θέλετε να κατασκευάσετε μόνοι σας τη βάση και την πλάτη, είναι αρκετά εύκολο… απλά σίγουρα θα ανεβάσει το κόστος.  

Ο καναπές, να φανταστείτε, είναι τόσο φαρδύς που μπορείς άνετα να ξαπλώσεις και χωρίς να βγάλεις τις μαξιλάρες τις πλάτης. Το μήκος του δε είναι 2.40!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Τελικά, όπως τις περισσότερες φορές, ο αντρούλης μου είχε δίκιο! Δεν περιμέναμε ότι θα μας είναι τόσο χρήσιμος ο καναπές! Είχαμε και παλιότερα ένα ξύλινο κρεβάτι με μεγάλες μαξιλάρες για να μοιάζει με καναπέ αλλά αυτός έχει και ντιζάιν και… χρώμα!!! Δεν ήταν μόνο στυλάτος (κατ’ εμέ τουλάχιστον) αλλά και πολύ χρήσιμος. Σε αυτόν τα παιδιά παίζανε μόνα ή με φίλους, ξαπλώνανε ή… μαλώνανε! 

Σε αυτόν χουζουρεύαμε, συζητούσαμε, γελούσαμε και πίναμε το καφεδάκι μας διαβάζοντας κάποιο βιβλίο. Μια φορά μάλιστα η Κάλη κοίμισε και την Μελίτα κατά την διάρκεια ενός μπουρινιού γιατί φοβότανε από τις αστραπές. 

Σε αυτόν κοιμόμασταν κατά την διάρκεια του 3G 2013! Η Κάλη δηλαδή, γιατί εγώ προτίμησα το ράντζο! Ε, είπαμε μεγάλος αλλά δεν μας χωρούσε και τις δυο! Έτσι κοιμόμασταν οι αδελφούλες, και η μαμά με τα 3 εγγόνια της μέσα στο τροχόσπιτο! 

Ε, καλά μην φαντάζεστε ότι ήμασταν και συνέχεια σαν αεροδρόμιο! Τόσα άτομα σ’ ένα τροχόσπιτο καταλαβαίνετε πως κάνουν τα πράγματα λίγο πιο στενάχωρα.Οπότε έναν χαμό τον είχαμε!

Τελειώνουν σιγά σιγά οι διακοπές αλλά σίγουρα οι αναμνήσεις μένουν για πάντα… κι αυτός ο καναπές φέτος μας πρόσφερε πολλές!!!

Kathy