Καρέκλες και παγκάκι κουζίνας σαν… παλιά!

Kathy
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Ελπίζω να είχατε ένα όμορφο και καλοκαιρινό Σ/Κ. Οσο για εμάς μπανάκια και άγιος ο Θεός. Δεν σας ξεχνάω όμως κι έτσι ετοίμασα για εσάς την παρακάτω ανάρτηση… ελπίζω να την απολαύσετε και να σας εμπνεύσει!

Στο πρώτο σπίτι που μείναμε με τον άντρα μου όταν παντρευτήκαμε δεν είχαμε την δυνατότητα να έχουμε ξεχωριστή τραπεζαρία και τραπέζι κουζίνας λόγω χώρου. 
Όταν λοιπόν μετακομίσαμε επειδή βαρεθήκαμε να χρησιμοποιούμε την καλή τραπεζαρία καθημερινά (στρώνε ξεστρώνε… καταλαβαίνετε!) και ήδη είχαμε δύο παιδιά, χρειάστηκε να πάρουμε ένα τραπέζι για την κουζίνα.
Ζορισμένοι όμως οικονομικά εκείνη την περίοδο, βολευτήκαμε με ένα παλιότερο τραπέζι  κουζίνας των γονιών μου με τέσσερις καρέκλες. Ήταν η αλήθεια λίγο στενό και κάθε τόσο ρίχναμε μια ματιά και σε κάποια καταστήματα μήπως πετύχουμε κάτι που μας αρέσει σε λογική τιμή. Απογοητευμένοι αποφασίσαμε να μείνουμε με αυτό κι όταν πετυχαίναμε  μια προσφορά να την αρπάζαμε από τα μαλλιά!

Πράγματι ένα πρωί με παίρνει ο μπαμπάς μου τηλέφωνο και μου λέει «τρέχα ΙΚΕΑ, βρήκα με 50% ένα τραπέζι κουζίνας» στις ευκαιρίες! Τρελάθηκα! Δεν ήταν μόνο καλή η τιμή του, αλλά και το τραπέζι ήταν αυτό που βλέπαμε από καιρό και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση! Φυσικά το πήραμε!

Οι καρέκλες, όμως…. παρέμειναν οι ίδιες,

και προστέθηκε κι ένα παγκάκι από την πλευρά που κάθονται τα παιδιά περίπου σαν κι αυτό που είχαμε φτιάξει για την αυλή (Δειτε εδώ. Και εδώ την μεταμόρφωσή του.) Όμως ο συνδυασμός ήταν άστα να πάνε και εμείς λεφτά για καρέκλες δεν είχαμε! Αποφασίσαμε  να βάψουμε λοιπόν παγκάκι και καρέκλες! Περίμενα όλο το χειμώνα!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η στιγμή που περίμενα! Να βάψουν ο μπαμπάς με τον Γιώργο τις καρέκλες και το παγκάκι! Το παγκάκι ήταν άβαφο ενώ οι καρέκλες λουστραρισμένες. 

 Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει ήταν να τριφτούν!

με το χέρι….
 
ή με το τριβείο

Μετά ήταν η σειρά του βαψίματος. Θα περνούσανε 2 χέρια. Πρώτα την βάση και μετά το κυρίως χρώμα γιατί το αποτέλεσμα θέλαμε να δείχνει σαν παλιό.

Οι μπογιές που χρησιμοποιήσαν είναι οι παρακάτω και τις πήραμε από το Leroy Merlin. 
Η βάση μπορεί να γίνει άσπρη ή σκούρα καφεχακί και κοστίζει γύρω στα 12 ευρώ.  
Για δεύτερο χέρι υπάρχουν περισσότερες επιλογές αλλά είναι πιο ακριβές. (γύρω στα 18-20 ευρώ ανάλογα με το χρώμα). 

Φυσικά χρειάζεται κι ένα πινέλο φαρδύ.

 

Το πρώτο χέρι στεγνώνει σε 30 λεπτά περίπου.

Έπειτα περάσανε το 20 χέρι με το βασικό χρώμα

 

 

Αφού στεγνώσει το 2ο χέρι τρίβουμε με σφουγγαράκι-γυαλόχαρτο σε διάφορα σημεία ώστε να δείχνει παλιό. 

 Και ιδού το αποτέλεσμα!

Το καλό είναι ότι μετά το τελικό αποτέλεσμα το ξύλο μπορεί να καθαριστεί. Οπότε δεν αγχώνομαι για τυχόν ατυχήματα των παιδιών. 
 

Μπορεί να μην είναι κάποια πανάκριβη τραπεζαρία αλλά είναι η δική μας τραπεζαρία. Καλή συνέχεια στο καλοκαιράκι σας και keep creating!

Kathy