ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Νηστίσιμη συνταγή για καλαμαράκια με κους κους

    Σήμερα σας έχουμε ωραίο φαγητάκι νηστίσιμο και θρεπτικό, το οποίο μπορείτε να σερβίρετε και ως μεζέ για ουζάκι. Καλαμαράκια με κους-κους! Η ιδέα γι αυτό το φαγητό ήρθε πριν λίγες εβδομάδες όταν, μη έχοντας πάει στο σούπερ μάρκετ, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα ρύζι για να φτιάξω το κλασικό φαγητό με το καλαμαράκι και το ρύζι στην κατσαρόλα και έτσι έπρεπε κάπως να αυτοσχεδιάσω μιας και βαριόμουν να τρέχω μέχρι το σούπερ! Έτσι, βγήκε αυτή η πολύ νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή που όμως έφαγε με το ζόρι η Μελίτα καθώς δεν τρώει καλαμαράκια και η “ψαρογεύση” του κους κους την χάλασε. Διαβάσαμε όμως μερικά παραμύθια και έφαγε τουλάχιστον το μισό! Εγώ όμως με το Κώστα το τιμήσαμε δεόντως και σίγουρα θα ξαναμπεί στην κατσαρόλα μας.

    Νηστήσιμη συνταγή για καλαμαράκια με κους κους
    Καλαμαράκια με κους κους

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι: Ιδέες για νηστίσιμες συνταγές (Σαρακοστιανά)

    Τα πράγματα είναι απλά ειδικά για όσες κάνετε το ίδιο φαγητό με ρυζάκι. Όμως να ξέρετε ότι η τελική γεύση θα είναι διαφορετική καθώς το κους κους από μόνο του έχει ιδιαίτερη γεύση. Επίσης, όπως όλα τα ζυμαρικά, είναι πολύ πιο νόστιμα όταν τα τρώτε την στιγμή που είναι ζεστά. Αν αργήσετε πολύ θα χάσουν τα υγρά τους και θα σφίξει το κους κους. Μην χάνουμε καιρό, λοιπόν, πάμε να δούμε την συνταγή κατευθείαν στην εκτυπώσιμη μορφή της. 

    Νηστίσιμες Συνταγές που θα βρείτε στο Ανθομέλι:

    Πώς σας φάνηκε η εκτέλεση; Ευκολάκι για τις ανθομελονοικοκυρές μου, ε; Σας εύχομαι καλή όρεξη και καλή δύναμη εάν νηστεύετε!

    Κάλη 


    Pin it for later

    Νηστίσιμη συνταγή: Καλαμαράκια με κους-κους από το anthomeli.com

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μεγάλο ποσοστό όταν από τους 3 τρώνε οι 2,5.
      Είσαι τυχερή. Εμείς δεν περνάμε έξω από ψαραδικο…..
      Μοιάζει τόσο λαχταριστό το φαγητό στο φωτογραφία.

      Καλή Μεγάλη εβδομάδα & Καλή Ανάσταση!

      • Κρίμα μωρέ που δεν σας αρέσει το ψάρι. Κι εγώ δεν είναι ότι το ζητάω κάθε μέρα αλλά μια φορά την εβδομάδα ή στις δέκα μέρες το παλεύουμε να τρώμε γιατί κάνει καλό και σε εμάς και στην μικρή. Μου αρέσουν όμως τα μεγάλα ψάρια και όλα αυτά τα μαλάκια. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης