ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    1-2-3-4 και φτιάξαμε σιμιγδαλένιο χαλβά

    Ένα από τα γλυκά που έχω συνδυάσει με τον χειμώνα είναι ο χαλβάς από σιμιγδάλι. Η μαμά μου είναι μαστόρισσα σε αυτό το γλυκό και σήμερα μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για το ΤΕΛΕΙΟ σιμιγδαλένιο χαλβά. Ένα από τα μυστικά είναι το σωστό καβούρδισμα του σιμιγδαλιού κι ένα άλλο το πόση ώρα θα βράσει μαζί με το σιρόπι. Η μαμά Μαρία τον φτιάχνει με την συνταγή 1-2-3-4 που για πολλούς είναι γνωστή. Όσοι όμως από εσάς δεν την γνωρίζετε δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω και να εκτυπώσετε την καρτέλα της συνταγής πατώντας απλά το PRINT. Μετά αγοράστε τα υλικά και δοκιμάστε να τον φτιάξετε! 

    1-2-3-4 και φτιάξαμε σιμιγδαλένιο χαλβά

    Τι είναι όμως η συνταγή 1-2-3-4; Ονομάζετε έτσι εξαιτίας της δοσολογίας των τεσσάρων υλικών της. Τα τρία από αυτά είναι σίγουρο πως τα έχετε στο σπίτι. Το τέταρτο είναι πάμφθηνο και εύκολο να το προμηθευτείτε. Να τα υλικά μας:

    1. Ηλιέλαιο
    2. Σιμιγδάλι
    3. Ζάχαρη
    4. Νερό

    Θα μου πείτε πόσο από το κάθε υλικό να χρειαστώ; Για μια δόση χαλβά που θα χωράει στις συνηθισμένες φόρμες χαλβά χρησιμοποιούμε 1 ποτήρι ηλιέλαιο και τα υπόλοιπα υλικά τα μετράμε με το ίδιο σε μέγεθος ποτήρι. Δηλαδή, δύο ποτήρια σιμιγδάλι, 3 ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό. Ωστόσο, αν τύχει να έχετε λιγότερα υλικά, για παράδειγμα 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο, τότε και τα υπόλοιπα υλικά τα μετράμε με το ίδιο φλιτζάνι. 

    Χαλβάς σιμιγδαλένιος. 1-2-3-4 και φτιάξαμε σιμιγδαλένιο χαλβά

    Χαλβάς σιμιγδαλένιος-συνταγή

    Πάμε να δούμε την κάρτα με τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής έτσι όπως μας έμαθε να τη φτιάχνουμε η μαμά Μαρία. 

    halvas_simigdalenios_1

    1-2-3-4 και φτιάξαμε σιμιγδαλένιο χαλβά

    Total Time 1 hour 10 minutes
    Course Brunch, Γλυκά, ΠΡΟΪΟΝΤΑ

    Χτες έκανα τον σιμιγδαλένιο χαλβά για να κεράσω κάποιους φίλους μας που μας επισκέφτηκαν στο σπίτι. Χρησιμοποίησα την αγαπημένη μου, πλέον, φόρμα από σιλικόνη, της Silicomart, την οποία ως τότε χρησιμοποιούσα για να φτιάχνω κέικ. Το αποτέλεσμα με τον χαλβά ήταν εντυπωσιακό! Αυτό τουλάχιστον εξέλαβα από τα λόγια των φίλων μας. Ευτυχώς για μένα βέβαια, ήταν το ίδιο κολακευτικά και τα σχόλια για την γεύση του χαλβά και όχι μόνο για την όψη του! 

    1-2-3-4 και φτιάξαμε σιμιγδαλένιο χαλβά

    Διαβάστε περισσότερα:

    Αναμνήσεις σαν το γλυκό κεράσι (+συνταγή)

    Εύκολο γλυκό με φράουλες για να υποδεχτούμε τον Μάιο

    Εύκολο σοκολατένιο γλυκό

    Να σας κεράσουμε γλυκό του κουταλιού περγαμόντο;

    Σοκολατένιο Μπισκοτογλυκό

    Τροπικό γλυκό με ανανά. Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό

    Μπισκοτογλυφιτζούρια…!


    Το καφεδάκι μας συνοδεύτηκε κι από το brownie που λατρεύουν τα παιδιά μου. Όσο για τη φόρμα που χρησιμοποίησα δεν είναι άλλη από την φόρμα σιλικόνης I LOVE CHOCOLATE της SILIKOMART

    To Φθινόπωρο είναι εδώ και ο Χειμώνας πλησιάζει. Είναι καιρός να βρεθούμε με αγαπημένους μας φίλους και να περάσουμε όμορφα στα σπίτια μας! 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ε λοιπόν κι εγώ έχω συνδυάσει τον χαλβά με τον χειμώνα, αν και για να πω την αλήθεια τον τρώω και παγωμένο το καλοκαίρι. Κλασσικές ανεπανάληπτες γεύσεις!
      Κι η μαμά μου τη συνταγή 1-2-3-4 κάνει!

      • Αυτό με τον χαλβά στο ψυγείο δεν το κάνω και συμπτωματικά μου το είπε και η φίλη που είχα καλεσμένη σπίτι μου και της τον κέρασα. Θα πρέπει να το δοκιμάσω. Αν και προσωπικά ο ζεστός χαλβάς δεν συγκρίνεται με τίποτα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Βαθμολογία Συνταγής




    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης