ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Φάβα και ελληνική σαλάτα… παρέα

    Χθες βλέποντας “Μην αρχίσεις την μουρμούρα” γέλασα όταν ο άντρας του ενός ζευγαριού επιθυμώντας να νηστέψει την Μ. Βδομάδα έφτιαξε μια τρελή λίστα για την γυναίκα του με ένα σωρό ωραία μεν αλλά μπελαλίδικα νηστίσιμα φαγητά που της άλλης της ήρθε ντουβρουτζάς! χαχα! Έτσι θυμήθηκα ότι πριν δύο εβδομάδες που είχα τραπέζι στους κουμπάρους μας δοκίμασα κάποιες καινούργιες συνταγές νηστίσιμες που τις βρήκα στο pinterest… αλλάζοντάς τες όμως λίγο. Μία από αυτές ήταν η ελληνική σαλάτα… αλλιώς… παρέα με φάβα! (η αρχική συνταγή ήταν παρέα με χούμους) Και τώρα θα μου πείτε, ε, κοπελιά δεν ανακάλυψες και την πυρίτιδα! Oh yes, I know! Όμως τα έχετε σερβίρει ποτέ και τα δύο μαζί ως ένα πιάτο; 

    fava_elliniki_salata_3

    Η πανδαισία των χρωμάτων σε συνεπαίρνει και θες μόνο να βουτάς. Να βουτάς είπα… και να μην ξεχάσω να σας πω να έχετε οπωσδήποτε μαζί κρακεράκια ή ψωμί ή κριτσίνια…. κάτι τέλος πάντων γιατί αυτή η σαλάτα θέλει βούτες! Τα συγκεκριμένα κρακεράκια βέβαια που πήρα εγώ έσπαγαν αρκετά εύκολα και ενώ ήταν πολύ νόστιμα μας δυσκόλεψαν στις βούτες. Οπότε εσείς αυτοσχεδιάστε!


    Nηστίσιμες συνταγές


    Για την Φάβα (ακολουθήστε αν θέλετε και την συνταγή πάνω στην συσκευασία που θα αγοράσετε):

    1. 250 γρ. φάβα
    2.  1 κρεμμύδι
    3. Περίπου 700-800 ml νερό
    4. αλάτι- πιπέρι
    5. 1 κλωνάρι θυμάρι (προαιρετικά)

    Σε βραστό νερό  ρίχνετε μέσα την φάβα με το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Συνολικά θα χρειαστείτε 20-30 λεπτά βράσιμο (εμένα έβρασε σε λιγότερη ώρα απ’ ότι έλεγε η συσκευασία της φάβας που αγόρασα). Μόλις μαλακώσει η φάβα, αφαιρείτε το θυμάρι και πολτοποιείται με την ειδική ράβδο. Μην φοβηθείτε αν βγει πολύ υδαρής μιας και σφίγγει όσο την αφήνετε να κρυώσει. Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και υπολογίζετε την γεύση σύμφωνα με το γούστο σας. 

    fava_elliniki_salata_4

    Info: Ακολουθήστε με στο pinterest εδώ και δείτε τον πίνακά μου με τις συνταγές που θέλω ή έχω δοκιμάσει. Ακολουθήστε μας και στο Pinterest του Ανθομέλι εδώ.

    Για την Ελληνική σαλάτα:

    1. Ντομάτες ή ντοματίνια

    2. Αγγουράκι

    3. Κρεμμύδι ξερό

    4. Ελιές (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσι)

    5. Πιπεριές σε πολλά χρώματα

    6. Φέτα σε κομμάτια (αν νηστεύετε την παραλείπετε!)

    Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά και τα ρίχνετε πάνω από την φάβα που όμως έχετε αφήσει λίγο να κρυώσει γιατί διαφορετικά ενδέχεται να βουλιάξουν μέσα στην ζεστή φάβα. 


    Δείτε και άλλες συνταγές για σαλάτες εδώ:


    Θα χαρώ να μάθω πως σας φάνηκε και φυσικά αν την φτιάξετε πώς την καταβροχθίσατε. 

    Καλή συνέχεια. Τα λέμε σύντομα!

    Κάλη


    Pin it for later

    Νηστίσιμη συνταγή: Φάβα με ελληνική σαλάτα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    7 ΣΧΟΛΙΑ

      • Οντως κι εγώ ποτέ πριν! Πάντως όλα μαζί είναι πολύ όμορφος συνδυασμός και άκρως ελληνικός. Σε ευχαριστώ Ρένα μου για το σχόλιό σου.

    1. Την φάβα τη λατρεύω και την τρώνε και τα μικρά, είτε σαν φαγητό είτε σαν σαλάτα, οπότε τη συνταγή εγώ θα την τιμήσω σίγουρα!!! Καλή συνέχεια και στις δυο σας και καλή Ανάσταση!!!

      • Κική μου σε ευχαριστώ πολύ! Εγώ δεν το είχα ποτέ με την φάβα… μόνο έξω καμιά φορά γιατί μια από τις αγαπημένες ταβέρνες την φτιάχνει υπέροχα. Αλλά τελικά είναι πανεύκολη και για το σπίτι. Εχεις δίκαιο! Σ ευχαριστώ πολύ.

    2. Ότι θα έτρωγες φάβα και μάλιστα θα ήταν μέρος τραπεζιού για καλεσμενους σου,ούτε που θα το πίστευα.Και όμως έγινε και αυτό και μάλιστα με πολύ όμορφο τρόπο. Εμένα επειδή μου αρέσει η φάβα,άσχετα που δεν την μαγειρευω είμαι σίγουρη πως θα εμπαινα…..μεσα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης