ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εμπειρίες και δραστηριότητες για ένα ταξίδι με εφήβους στην Ευρώπη;

    Τα οικογενειακά ταξίδια με παιδιά δεν αφορούν μόνο οικογένειες με παιδιά κάτω των 10 ετών. Παιδιά θεωρούνται και οι έφηβοι. Σε αυτή την ανάρτηση θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε μέρη όπου μπορούν να ευχαριστηθούν και οι έφηβοι κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού με τους γονείς τους. Θα δούμε παρέα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σε ένα ταξίδι με εφήβους στην Ευρώπη.

    Τι θα ενδιέφερε τα παιδιά μας σε ένα ταξίδι;

    Πάντα είχα την άποψη ότι ένα ταξίδι με την οικογένεια πρέπει να οργανώνεται και να προσαρμόζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις όλων των μελών της. Αν δηλαδή ταξιδεύουμε με παιδιά προσχολικής ηλικίας, θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να επισκεφτούμε έναν μεγάλο ζωολογικό κήπο ή ένα ενυδρείο. Με παιδιά ηλικίας δημοτικού και προεφηβείας θα είχε ενδιαφέρον ένα διαδραστικό μουσείο ή κάποια δραστηριότητα με αθλητισμό. Αν πάλι ταξιδεύουν μαζί μας έφηβοι τότε θα πρέπει να βρούμε έναν προορισμό που θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον… με τη δική τους, πάντα, λογική.

    Τι μπορεί να αρέσει στους έφηβους σε ένα ταξίδι;

    Οι έφηβοι, ανάλογα βέβαια και με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις τους, θα έδειχναν ενδιαφέρον για κάτι το οποίο θα τους ανέβαζε την αδρεναλίνη, κάτι για το οποίο θα φλεξάρανε αργότερα στους φίλους τους, κάτι το οποίο θα είχε ενδιαφέρον ως story στο instagram, βρε αδερφέ.

    Στο χέρι μας βέβαια είναι να τους πείσουμε και για τη μοναδικότητα κάποιου αξιοθέατου ή δραστηριότητας. Ποιος έφηβος δεν θα έβρισκε ενδιαφέρον κάποιο λούνα πάρκ με το μεγαλύτερο roller coaster της εκάστοτε ηπείρου ή κάποιο θεματικό πάρκο, όπως το minimundous όπου θα μπορούσε να δει όλα τα αξιοθέατα του κόσμου σε μινιατούρες κλίμακας 1:25 ή ακόμα και το να βουτήξει σε κάποια λίμνη ενός εθνικού πάρκου, να περάσει κάτω από έναν καταρράκτη ή να κάνει μια ξενάγηση σε μία πόλη με scooter ή segway ή ακόμα και να κάνει μια ξενάγηση σε κάποιο αξιοθέατα ή γήπεδο με γυαλιά VR;

    Μήπως τελικά από το να ικανοποιούμε μόνο τις δικές μας επιθυμίες ή το να περνάμε τις ώρες μας σε κάποιο εμπορικό κέντρο θα ήταν καλύτερο να βρίσκαμε πρωτότυπους τρόπους για να διασκεδάσουμε οικογενειακώς;

    Σίγουρα σε κάθε χώρα υπάρχουν ενδιαφέροντα αξιοθέατα ή μουσεία ακόμα και για τους εφήβους αλλά εμείς θέλουμε να προτείνουμε κάτι πιο πικάντικο στο οποίο κανένας έφηβος δεν θα μπορούσε να αντισταθεί. Πάμε να δουμε λοιπόν!

    Tip για την επιλογή δραστηριοτήτων: Κι αν εσείς δεν είστε adventure τύποι και σκέφτεστε πώς θα νιώθετε εσείς τότε έχετε μπει ήδη στη θέση τους όταν τους λέτε ότι θα πάρετε αμπάριζα όλα τα μουσεία της πόλης που θα επισκεφτείτε. Μια ωραία ιδέα θα ήταν να μοιράσετε τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα. Κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να κάνει τη δική του έρευνα πριν το ταξίδι και συζητώντας αλλά βάζοντας κάτω και το κόστος των εισιτηρίων να καταλήξετε σε κάποιες δραστηριότητες που οι μισές θα ικανοποιούν τα παιδιά κι οι άλλες τους γονείς. Έτσι, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι!

    Σε παλιότερη ανάρτηση σας προτείναμε θεματικά πάρκα στην Ευρώπη για μικρά και μεγάλα παιδιά. Σήμερα θα σας προτείνουμε περισσότερο εμπειρίες και δραστηριότητες που θα ενδιέφεραν πιθανόν τους εφήβους μας. Πάντα φυσικά οι τελικές επιλογές θα γίνουν από εκείνα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, όπως προανέφερα, έτσι ώστε να περάσουμε όλοι καλά! Φύγαμε για Ευρώπη σε ένα ταξίδι με εφήβους.

    Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους στο εξωτερικό

    Θεματικά πάρκα στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείτε εάν ταξιδεύετε με παιδιά!

    12 tour σε γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη

    Ταξίδι με εφήβους στην Αγγλία, Λονδίνο

    London: Climb The Roof of The O2 Arena (8-17 ετών και ενήλικες)

    Ταξίδι με εφήβους στο Λονδίνο: Το Up at The O2 είναι μια εμπειρία 90 λεπτών με ξεναγό που σας επιτρέπει να ανεβείτε 52 μέτρα πάνω από ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια του Λονδίνου για θέα 360° στον ιστορικό ορίζοντα της πόλης και στον Τάμεση. Επιλέξτε από μια ημερήσια ανάβαση, μια αναρρίχηση στο ηλιοβασίλεμα ή μια ανάβαση στο λυκόφως. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται!

    Δείτε παρακάτω διαθεσιμότητα για να κλείσετε ή κλείστε από εδώ.

    ArcelorMittal Orbit: Skyline Views And The Slide

    Το ArcelorMittal Orbit είναι το ψηλότερο γλυπτό του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ύψος 114,5 μέτρα και προσφέρει εκπληκτική θέα στο Λονδίνο σε απόσταση έως και 20 μιλίων. Το κτίριο-γλυπτό είναι 22 μέτρα ψηλότερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας και ζυγίζει όσο 1.136 μαύρα ταξί! Με μήκος 178 μέτρα, η τσουλήθρα στο Arcelor Mittal Orbit είναι η ψηλότερη και μεγαλύτερη τσουλήθρα-τούνελ στον κόσμο με φωτεινά ή σκοτεινά σημεία. Η τσουλήθρα στρίβει και περιστρέφεται 12 φορές, συμπεριλαμβανομένου ενός σφιχτού τμήματος τιρμπουσόν και τελειώνει με μια ευθεία διαδρομή 50 μέτρων προς το έδαφος. Στο συναρπαστικό ταξίδι των 40 δευτερολέπτων, αναμένεται να πετύχετε ταχύτητες έως και 15 μίλια την ώρα! Θα το τολμούσανε τα παιδιά σας; Ή μήπως θέλετε να δοκιμάσετε κι εσείς;

    Εδώ οι εναλλακτικές είναι δύο:

    1. Επίσκεψη μόνο στο Arcelor Mittal Orbit
    2. Επίσκεψη μόνο στο Arcelor Mittal Orbit και μία χρήση της τσουλήθρας

    Εναλλακτικά δείτε τη διαθεσιμότητα κι εδώ:

    Στο Brighton Zip Line Experience Ticket σε ένα ταξίδι με εφήβους

    Στο Brighton είχα βρεθεί πριν από χρόνια και το λάτρεψα. Πάντα ήθελα να επιστρέψω. Μήπως να το κάνω μαζί με τα παιδιά τελικά ειδικά με αυτή τη δραστηριότητα που ανακάλυψα; Πρόκειται για το μεγαλύτερο και γρηγορότερο zip line στη νότια Αγγλία. To Brighton Zip Line Experience είναι σίγουρα μια δραστηριότητα που θα θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε μαζί με τους εφήβους σας. Τι λέτε για μία κοντρίτσα στο διπλό zip line πάνω από τη διάσημη παραλία του Brighton;

    Κλείστε το μια θέση γι αυτή την υπέροχη εμπειρία εδώ. (Επιλέξτε μονό ή διπλό zip line)

    London: Harry Potter Warner Brothers Studio Tour και μεταφορά

    Ζήστε για κάποιες ώρες στον υπέροχο κόσμο των μάγων του Χάρι Πότερ στο στούντιο Warner Brothers. Δείτε τα παρασκήνια των πιο επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών από τα παρασκήνια. Κατευθυνθείτε στην Πλατφόρμα 9 ¾ και οδηγήστε το Hogwarts Express. Ξαναζήστε τη μαγεία των ταξιδιών του Χάρι στο Χόγκουαρτς ποζάροντας με ένα καρότσι αποσκευών ακριβώς πριν εξαφανιστεί μέσα από τον τοίχο και μετά περπατήστε μέσα από το βαγόνι του τρένου.

    Μπείτε στα διάσημα λιθόστρωτα της Diagon Alley, με τις βιτρίνες των Ollivander’s Wand Shop, Flourish and Blotts και Wizard Wheezes του Weasleys. Περιηγηθείτε στα παρασκήνια και ανακαλύψετε σκηνικά, κοστούμια και σκηνικά. Μάθετε μερικά για τα ειδικά εφέ και τα animatronics που έκαναν τις ταινίες του Χάρι Πότερ τόσο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Δείτε εμβληματικά στηρίγματα όπως το Harry’s Nimbus 2000 και τη μοτοσικλέτα του Hagrid. Ανακαλύψτε την αίθουσα του Γκρίφιντορ, τον κοιτώνα για αγόρια, την καλύβα του Χάγκριντ και την τάξη Potions.

    Κλείστε τα εισιτήριά σας από εδώ.

    Δείτε εδώ τη διαθεσιμότητα και κλείστε τα εισιτήριά σας:

    Ταξίδι με εφήβους στην Liverpool: British Music Experience Ticket

    Όποια ηλικία κι αν είσαι, και σε όποια ηλικία κι αν είναι το παιδί σου, υπάρχει κάτι εδώ για σας. Στο μουσείο υπάρχουν ρούχα καλλιτεχνών όπως ο Freddie Mercury, ο Dusty Springfield, τα Spice Girls και ο Adam Ant και μουσικά όργανα που παίζουν μερικοί από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του κόσμου από τον Noel Gallagher μέχρι τους Sex Pistols. Εκεί θα δείτε περισσότερα από 600 αντικείμενα, όπως χειρόγραφους στίχους τραγουδιών από την Adele, τα αυθεντικά αγάλματα από τους Brits και την εξώπορτα της Apple Corp από τη Saville Row. Περιηγηθείτε σε μια αποκλειστική σειρά δώρων, ρούχων, βιβλίων και αναμνηστικών από το κατάστημα και ξεκουράσετε με νόστιμα σνακ και γεύματα στο Star Café.

    Βρείτε εδώ την ημερομηνία που θέλετε ή κλείστε σε μέρα με έκπτωση στα εισιτήρια:

    Ταξίδι με εφήβους στην Ισπανία

    Mallorca: Forestal Park Family or Sport Course Adventure

    Ζήστε τη διασκέδαση και τις συγκινήσεις στο Forestal Park Mallorca, περπατώντας από δέντρο σε δέντρο, απολαμβάνοντας δραστηριότητες σε επίπεδα κατάλληλα για τους νέους της οικογένειας καθώς και για τους ενήλικες. Επιλέξτε ανάμεσα σε 2 μαθήματα διαφορετικού ύψους και δυσκολίας.

    Πατήστε εδώ για να δείτε λεπτομέριες ή για να κλείσετε τα εισιτήριά σας.

    Βαρκελώνη: Camp Nou

    Για την επίσκεψή μας στο Camp Nou, το γήπερο της Barcelona σας έχουμε μιλήσει. Δεν περίμενα ποτέ πως ως ενήλικας και μάλιστα μη ποδοσφαιρόφιλη θα ενθουσιαζόμουν τόσο πολύ με μια επίσκεψη σε έναν τέτοιον χώρο. Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει με τους εφήβους που θα επισκεφτούν το γήπεδο, τα αποδητήρια και το μουσείο του Camp Nou!

    Περισσότερα για τη δική μας επίσκεψη θα δείτε εδώ.

    Κλείστε τη δική σας ξενάγηση πατώντας εδώ.

    Μια διαφορετική εμπειρία με γυαλιά VR μπορείτε να κλείσετε από εδώ.

    Ταξίδι με εφήβους στην Ευρώπη; Τι μπορεί να τους ενδιαφέρει;
    Ταξίδι με εφήβους στην Ευρώπη; Ακόμη κι αυτούς που δεν τους αρέσει το ποδόσφαιρο το camp nou θα τους ενθουσιάσει.

    Caminito del Rey: 3.5-Hour Guided TourΜάλαγα

    Περπατήστε στο περίφημο Caminito del Rey. Απολαύστε την εκπληκτική θέα στα ηλιόλουστα φαράγγια στο φαράγγι Γαϊτάνες Ακούστε εκπληκτικές ιστορίες και γεγονότα για το Caminito del Rey από τον οδηγό σας και επισκεφθείτε τη διάσημη «Καρέκλα του Βασιλιά» Κάποτε γνωστό ως «το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο», το Caminito del Rey έχει ανακαινιστεί σύμφωνα με τα υψηλότερα σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, αλλά η απίστευτη θέα, η ιστορία και η εντυπωσιακή φύση του παραμένουν αναλλοίωτα.

    Αυτός ο πεζόδρομος μήκους 3 χιλιομέτρων είναι λαξευμένος στο εκπληκτικό φαράγγι Desfiladero de los Gaitanes, που βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα βόρεια της Μάλαγα. Το φαράγγι δημιουργήθηκε από τον ποταμό Guadalhorce πριν από πολύ καιρό και η εξαιρετική φυσική του ιστορία και οι ιστορίες του θα αποκαλυφθούν από τον οδηγό σας καθώς περιπλανηθείτε κατά μήκος του μονοπατιού που προκαλεί ίλιγγο.

    Κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ.

    Εναλλακτικά δείτε τις επιλογές για ημερήσια εκδρομή με ξεναγό και επίσκεψη στο Campinito del Rey με οδηγό από τη Σεβίλλη ή την Μάλαγα. Μια ξεχωριστή εμπειρία για όλη την οικογένεια με παιδιά στην εφηβεία!

    Ταξίδι με εφήβους στην Ισλανδία

    Reykjavik: FlyOver Iceland Experience

    Ζήστε την απόλυτη ιπτάμενη βόλτα και ανακαλύψτε τις ομορφιές της Ισλανδίας από πανοραμική θέα, μπροστά από μια σφαιρική οθόνη 20 μέτρων, ενώ μια ταινία σας παρασύρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Ισλανδία. Πετάξτε πάνω από τη γη, τη θάλασσα και τον πάγο. Κινηθείτε με τους αρκτικούς ανέμους. Αυτή είναι μια καθηλωτική εμπειρία πτήσης. Η βόλτα χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για να σας δώσει την αίσθηση ότι πετάτε. Τα ειδικά εφέ, όπως αέρας, ομίχλη και μυρωδιές, συνδυάζονται με την κίνηση της διαδρομής για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Η συνολική εμπειρία θα διαρκέσει περίπου 35 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των 8,5 λεπτών που θα ξοδέψετε στη διαδρομή.

    Κλείστε από εδώ τα εισιτήριά σας

    Ελβετία

    Ταξίδι με εφήβους- Seilpark Interlaken Climbing

    Ζήστε μια περιπέτεια αναρρίχησης 3 ωρών στην υπέροχη ύπαιθρο στο Seilpark Interlaken (Ελβετία, Ιντερλάκεν) . Απολαύστε την αιώρηση από δέντρο σε δέντρο ψηλά πάνω από το δάσος, περνώντας πάνω από γέφυρες και zipline στην επόμενη πλατφόρμα.

    Κλείστε θέση γι αυτή την μοναδική εμπειρία από εδώ. (ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται)

    Ταξίδι με εφήβους στην Ευρώπη; Τι μπορεί να τους ενδιαφέρει;
    Κάτι παρόμοιο ζήσαμε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική στο Sani Treetop AdventureSani Resort.

    Ταξίδι με εφήβους στο Βέλγιο

    Brussels Atomium Admission Ticket

    Το Βέλγιο είναι επίσης γεμάτο από «περίεργα» πράγματα που ο έφηβός σας θα εκτιμήσει, όπως το τεράστιο Atomium ύψους 102 μέτρων, ένα υπέροχο σκηνικό Instagram. Κατασκευασμένο για την Παγκόσμια Έκθεση των Βρυξελλών το 1958, το Atomium, ύψους 100 μ. προοριζόταν αρχικά ως μια προσωρινή γιορτή της επιστημονικής ευρηματικότητας. Όμως, όπως και ο Πύργος του Άιφελ, οι ντόπιοι αποφάσισαν ότι τους άρεσε περισσότερο και το Atomium είναι από τότε ένα μόνιμο στοιχείο του ορίζοντα των Βρυξελλών. Μέρος μουσείου, εν μέρει εκθεσιακός χώρος και εν μέρει πλατφόρμα προβολής, μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την ιστορία του Atomium και να ενημερωθείτε για την πιο πρόσφατη τέχνη υψηλής ιδέας στους τεράστιους εκθεσιακούς χώρους.

    Κλείστε το εισιτήριό σας από εδώ.

    Εναλλακτικά δείτε διαθεσιμότητα στις ημερομηνίες που θέλετε και κλείστε από το παρακάτω widget:

    Ταξίδι με εφήβους στην Κρακοβία

    Κρακοβία: Αλατορυχείο Wieliczka

    Μοναδική εμπειρία για όλη την οικογένεια πόσο μάλλον με εφήβους θα είναι η επίσκεψή σας στο Αλατορυχείο της Κρακοβίας. Έχοντας μια προσωπική εμπειρία τα ίδια τα παιδιά δεν θα μπορεί να τα διαψεύσει κανείς! Γιατί μου έτυχε κι αυτό καθηγήτρια του γιου μου να μην πιστεύει ότι το αλάτι μπορούμε να το πάρουμε και ως ορυκτό και όχι μόνο από τη θάλασσα!!

    Κλείστε την ξενάγηση με ξεναγό πατώντας εδώ.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Στο αλατωρυχείο Wieliczka στην Κρακοβία, μια μοναδική εμπειρία

    Ταξίδι με εφήβους στην Ευρώπη; Τι μπορεί να τους ενδιαφέρει;
    Το πιστεύετε πως όλα αυτά είναι από αλάτι;

    Ταξιδέψτε μαζί με τα παιδιά σας! Όπως έχω γράψει και παλιότερα τα ταξίδια είναι προίκα για τα παιδιά μας. Ένα ταξίδι με εφήβους έχει να τους προσφέρει πολλά. Τα ταξίδια έχουν να τους μάθουν πολλά, μπορούν να δέσουν περισσότερο μια οικογένεια, να δημιουργήσουν μοναδικές αναμνήσεις και να βάλουν το μικρόβιο του ταξιδιού στα παιδιά μας δημιουργώντας ενήλικες με ταξιδιωτικά ενδιαφέροντα.

    Pin in for later

    Εμπειρίες και δραστηριότητες για ένα ταξίδι με εφήβους στην Ευρώπη; 4
    Εμπειρίες και δραστηριότητες για ένα ταξίδι με εφήβους στην Ευρώπη; 6

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης