ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona

    Ποδοσφαιρόφιλη δεν με λες! Το αντίθετο μάλιστα! Είμαι παντελώς άσχετη με το ποδόσφαιρο και γενικότερα με όλα τα αθλητικά! Αλλά αυτή τη φορά ήταν αλλιώς! Η επίσκεψή μας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στην Ισπανία στο γήπεδο Camp Nou της Barcelona αλλά και στο Μουσείο της με ενθουσίασε! Μη φανταστείτε βέβαια πως άρχισα να παρακολουθώ φανατικά ποδοσφαιρικούς αγώνες όταν επέστρεψα αλλά ως τουρίστρια η ξενάγηση στο μουσείο της Barcelona αλλά και περιήγηση στο γήπεδο της Barcelona θα μου μείνει αξέχαστη. Προτείνω την επίσκεψή σας εκεί και πιο συγκεκριμένα το Camp Nou Experience Tour (ξενάγηση στο Camp Nou) ακόμα κι αν δεν είστε φανατικοί της ομάδας ή του ποδοσφαίρου γενικότερα.  Άλλωστε το Camp Nou είναι ένα από τα top αξιοθέατα της Βαρκελώνης!

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 1

    Ο Γιώργος υποστηρίζει την ομάδα της Βαρκελώνης και δεν υπήρχε περίπτωση να πάμε στη Βαρκελώνη χωρίς να πάμε στο Camp Nou. Ακόμα πριν το ταξίδι μας στην Ισπανία, όταν ακόμα οργανώναμε τα αξιοθέατα και τα μουσεία τα οποία θα επισκεπτόμασταν, έψαχνε να βρει τι είδους ξενάγηση να επιλέξει. Από το μυαλό μας είχε περάσει ακόμα και το να επιλέξει μια ακριβότερη ξενάγηση που θα ήταν ίσως πιο ολοκληρωμένη και να μην μπω εγώ μέσα, αλλά τελικά δεν μετανιώσαμε για την επιλογή μας να επιλέξουμε την πιο οικονομική ξενάγηση (self guided tour) και να μπούμε μέσα και οι δύο μαζί. Μάλιστα κάποιες στιγμές ήμασταν και οι τέσσερις μαζί αφού κάναμε βιντεοκλήση στα παιδιά που ήταν στο σπίτι για να δούνε κάποια σημαντικά σημεία της ξενάγησης και κυρίως το γήπεδο! Τι σου είναι η τεχνολογία! Είχαμε πολύ πλάκα!

    Το μόνο για το οποίο μετανιώσαμε (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, ω ναι!) είναι που δεν βόλεψαν οι ημερομηνίες του ταξιδιού μας ώστε να κλείσουμε και εισιτήρια για ένα ματς! Είμαι σίγουρη πως θα ήταν μοναδική εμπειρία ακόμα και για μια άσχετη όπως εγώ που δεν έχω πάει ποτέ σε ποδοσφαιρικό αγώνα!

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 3
    Μπαίνοντας στο γήπεδο ένιωθες πως πήγες σε κάποιο mall! Δεξιά και αριστερά φαστφουντάδικά και μετά από τη μια μεριά η είσοδος για το tour και η μπουτίκ ενώ από την άλλη τα ταμεία για τα εισιτήρια και το γήπεδο μπάσκετ της ομάδας.

    Ξενάγηση στο Camp Nou

    Επισκεφτήκαμε το Camp Nou τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής μας στη Βαρκελώνη. Εκείνη την ημέρα είχαμε κλείσει ξενάγηση με το hop on hop off λεωφορείο*. Πάμε παρέα να δούμε τα πάντα γύρω από την επίσκεψή μας στο Camp Nou

    *Extra Info: Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πώς οργανώσαμε την επίσκεψή μας εκεί αλλά και για τα hop on hop off λεωφορεία θα τις βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου.

    FC Barcelona-Megastore

    Τρεις ώρες κράτησε η ξενάγηση στο γήπεδο μαζί με την επίσκεψή μας στην τεράστια τριώροφη μπουτίκ της Barcelona για τα απαραίτητα ψώνια. Ε, πώς να το κάνουμε! Μπαμπάς και γιος είναι φανατικοί της ομάδας, δεν θα έπαιρναν το κάτιτις τους; Μα ακόμα και να μην είσαι φανατικός ο τρόπος που είναι όλα στημένα στην boutique σίγουρα θα σε κάνουν να ψωνίσεις κάτι έστω και για δωράκι.

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 5
    Μπαίνοντας στην μπουτίκ αντικρίζεις αυτή την εικόνα!

    Όπως ανέφερα παραπάνω η μπουτίκ είναι τριώροφη αν και εξωτερικά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Όταν λοιπόν μπαίνεις και αντικρύζεις την παραπάνω εικόνα σίγουρα εντυπωσιάζεσαι. Στο ισόγειο υπάρχουν τα γυναικεία και ανδρικά είδη, στον πρώτο όροφο τα είδη για μπασκετμπολίστες ενώ στον κάτω όροφο τα παιδικά. Και τι δεν μπορείς να βρεις εκεί! Ρούχα, παπούτσια, καπέλα, τσάντες, παιχνίδια, μπάλες, σχολικά είδη, αλλά και άλλα είδη πιο εξειδικευμένα για αθλητές. Στο ισόγειο, στο κέντρο του κτιρίου υπάρχει ένα εντυπωσιακό άνοιγμα με κυκλικές οθόνες και σκαλοπάτια-κερκίδες απ’ όπου φαίνονται και οι τρεις όροφοι αλλά και επικοινωνούν μεταξύ τους οι δύο κάτω. Εκεί μπορεί κανείς να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει αλλά και να δει βιντεάκια με στιγμιότυπα στις οθόνες.

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 7
    Στο κέντρο του Barcelona Mega Store

    Info: Το Megastore βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο αλλά μπορείτε να το επισκεφτείτε και χωρίς να μπείτε μέσα στο ίδιο το γήπεδο για κάποιο τουρ ή αγώνα. Στη Βαρκελώνη υπάρχουν πολλά official stores όμως κανένα δεν συγκρίνεται σε μέγεθος και ποικιλία με το Megastore. FC Βotiga που υπάρχει δίπλα στην Sagrada Familia .

    Δίπλα στο Barcelona Mega Store υπάρχουν μαγαζιά με fast food και φυσικά το σημείο απ’ όπου ξεκινάει το τουρ με το οποίο επισκέπτεσαι το μουσείο αλλά και το γήπεδο. Το Camp Nou experience tour! Από εκεί και μέσω ενός υπερυψωμένου τούνελ (όπως αυτά που μπαίνεις στα αεροπλάνα) μπαίνεις μέσα στο γήπεδο της FC Barcelona. 

    Camp Nou experience tour

    Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε ούτε λεπτό στις ουρές για να κόψουμε εισιτήριο για το tour και σαν κύριοι ξεκινήσαμε την ξενάγησή μας γιατί είχαμε ήδη αγοράσει το skip the line εισιτήριό μας online από την πλατφόρμα του Ανθομέλι.

    Το εισιτήριο που είχαμε επιλέξει ήταν για αυτοκαθοδηγούμενη ξενάγηση που σημαίνει πως δεν είχαμε κάποιον ξεναγό (Camp Nou Experience). Οδηγούμασταν στο επόμενο σημείο της ξενάγησης με ειδικά βελάκια ή ταμπέλες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδευτείς και να χάσεις κάτι. Μπορείς να μείνεις σε όποιο σημείο θέλεις για όση ώρα θέλεις αλλά δεν μπορείς να γυρίσεις προς τα πίσω. Υπάρχουν και ταμπέλες, κάποιες μάλιστα και με QR codes, για περισσότερες πληροφορίες για το τι βλέπεις κάθε φορά. Αν ωστόσο θέλετε κάτι παραπάνω στην ξενάγηση υπάρχει η skip the line guided tour ξενάγηση (Camp Nou: Guided Tour).

    Εισιτήρια skip the line για το Camp Nou

    Κλείστε skip the line εισιτήρια για την επίσκεψή σας στο Camp Nou από την πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Get Your Guide. Πατήστε στο link για να δείτε τη διαθεσιμότητα σε μέρες και ώρες. Εναλλακτικά μπορείτε να κλείσετε και από την πλατφόρμα μας σε συνεργασία με την Tiqets (σε έκπτωση). Πατώντας στα link θα δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνουν τα εισιτήρια.


    Μουσείο FC Barcelona

    Πρώτα μπαίνεις στο μουσείο της ομάδας. Χαμηλός φωτισμός και βιτρίνες με κύπελλα της ομάδας μετάλλια και άλλα αναμνηστικά και προσωπικά αντικείμενα παιχτών της ομάδας. Φυσικά ξεχωριστή θέση έχουν τα χρυσά παπούτσια του Μέσι (πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη) και οι χρυσές του μπάλες (καλύτερος ποδοσφαιριστής) .

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 13
    Μουσείο FC Barcelona
    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 15
    Οι χρυσές μπάλες του Messi στο Μουσείο Barcelona

    Αναμνηστικό άλμπουμ

    Οι άνθρωποι ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα πάντα με πολύ έξυπνο και ωραίο τρόπο! Από την αρχή της ξενάγησης και σε όλη τη διάρκεια της ξενάγησης υπήρχαν 4-5 σημεία όπου σε έβγαζαν φωτογραφία (αν ήθελες φυσικά) με πράσινο φόντο. Μία με καπέλα και κασκόλ, μία με κύπελλο, μία με τον αγαπημένο σου παίχτη (μοντάζ) κλπ. Στο τέλος της ξενάγησης σου έδιναν τη δυνατότητα να αγοράσεις ένα σπιράλ άλμπουμ-βιβλίο με χοντρά φύλλα που περιλάμβανε και αυτές τις φωτογραφίες εκτυπωμένες. Παρόλο που απολαύσαμε τις φωτογραφίσεις τελικά δεν το αγοράσαμε γιατί οι τιμές είναι τσουχτερούλικες. Για να καταλάβετε οι τιμές για το άλμπουμ είναι γύρω στα 70 ευρώ και η οικονομικότερη επιλογή είναι να πάρεις 1 φωτογραφία με 30-35 ευρώ. Δυστυχώς δεν έχει επιλογή για ψηφιακή αποθήκευσή τους. Είχαμε βγάλει όμως τόσες πολλές με τα κινητά και την φωτογραφική μας και ευτυχώς κρατηθήκαμε!

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 17
    Το άλμπουμ σου το δίνουν να το δεις λίγο πριν την έξοδό σου και δεν περιλαμβάνει την τελευταία φωτογραφία (με τον αγαπημένο σου παίχτη). Περιμένεις για να πας σε κάποιο από τα ειδικά γκισέ και να σου τις δείξουν σε υπολογιστή όπως και να σου πουν και τις τιμές και τι επιλογές έχεις. Εκεί αποφασίζεις αν θα το αγοράσεις ή όχι.

    Στο στάδιο Camp Nou

    Μετά το μουσείο σειρά είχε το γήπεδο. Το Στάδιο Καμπ Νου (Camp Nou), προφέρετε σωστά στα καταλανικά ως Καμπ Νόου που σημαίνει Καινούργιο Γήπεδο, είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βαρκελώνης. Κατασκευάστηκε το 1957, αντικαθιστώντας το παλιό γήπεδο Λες Κορτς (Camp de les Corts), ενώ η τελευταία ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το 2008.

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 19
    Ρυθμίσεις για την καλύτερη φώτο στο γήπεδο…

    Με χωρητικότητα 99.354 θεατές είναι το μεγαλύτερο γήπεδο σε χωρητικότητα στην Ευρώπη ενώ παγκοσμίως είναι το 2ο σε μέγεθος. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 21
    Στο γήπεδο Camp Nou (ξενάγηση)

    Ιδρώσαμε να καταφέρουμε να βγάλουμε φωτογραφίες με φόντο το “més que un club” (κάτι περισσότερο από ομάδα) που σχηματίζεται με τα χρώματα από τις καρέκλες των θεατών αφού λόγω της ώρας και του σημείου που ήταν ο ήλιος βγαίναμε ή εμείς σκοτεινοί ή θολό το φόντο αλλά τελικά τα καταφέραμε!

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 23
    Mes que un club

    Η Barcelona θεωρείται κάτι περισσότερο από μια ομάδα αλλά το Camp Nou για τους Καταλωνούς είναι κάτι περισσότερο από ένα γήπεδο (“més que un estadi”) αφού σε μια εποχή όπου το ένοπλο τμήμα της ισπανικής αστυνομίας που ήταν υπεύθυνο για τη διατήρηση της τάξης μπορούσε να τιμωρήσει οποιονδήποτε μιλούσε Καταλανικά, ο χώρος αυτός αποτελούσε το μόνο μέρος όπου μπορούσε να ακουστεί η τοπική γλώσσα, χωρίς τον φόβο της σύλληψης.

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 25
    Στο γήπεδο FC Barcelona

    Μετά σειρά είχαν η αίθουσα τύπου και τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων ομάδων ενώ στη συνέχεια βγήκαμε στο γήπεδο μέσω του τούνελ από το οποίο περνούν οι παίχτες για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Αχ, αυτό το σημείο είναι που μου άρεσε πολύ! Ανατρίχιασα λέμε! Καλά… εσείς με λέτε τώρα υπερβολική αλλά καθώς κατεβαίνεις τα σκαλιά κι αφού περάσεις στα δεξιά σου το παρεκκλήσι, νιώθεις πολύ έντονα συναισθήματα! Από τα μεγάφωνα ακούς το πλήθος να ζητοκραυγάζει και φαντάζεσαι πώς νιώθουν και οι παίχτες όταν βγαίνουν στο γήπεδο.

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 27
    Βγαίνοντας στην “αρένα” της ομάδας της Barcelona
    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 29
    Εκεί που είναι οι άνθρωποι, κάτω από το σκέπαστρο βρίσκονται οι “πάγκοι”.

    Λίγα ακόμα σκαλιά και φτάνεις στο ύψος του γηπέδου. Φυσικά δεν μπορείς να πατήσεις στο γήπεδο αλλά μπορείς να καθίσεις στους πάγκους των αναπληρωματικών. Σίγουρα η καλύτερη θέση για να βλέπεις τον αγώνα!

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 31
    Ξεκούραση πολυτελείας λίγων λεπτών στους “πάγκους” και έπεται συνέχεια…

    Virtual Experience Tour

    Περνώντας από τις θέσεις που βρίσκονταν ακριβώς πάνω από τους πάγκους συναντήσαμε και μια ομάδα ξενάγησης Virtual Experience. Η ξενάγηση σε κάποια σημεία γίνεται με γυαλιά VR. Αν θα είχα τα παιδιά μαζί μου ίσως να επέλεγα αυτή την ξενάγηση.

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 33
    Ξενάγηση με γυαλιά VR στο Camp Nou

    Skip the line εισιτήρια για την Virtual Experience FC Barcelona μπορείτε να αγοράσετε από τις πλατφόρμες του Ανθομέλι με συνεργασία με την Tickets εδώ.


    Στα δημοσιογραφικά θεωρεία

    Με σκάλες ή με ασανσέρ ανεβαίνεις στα δημοσιογραφικά θεωρεία όπου βρίσκονται οι δημοσιογράφοι. Και αν εξαιρέσεις τα μεταλλικά παράθυρα (χωρίς τζάμι) η θέα προς το γήπεδο είναι εκπληκτική.

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 35
    To camp nou από ψηλά

    Και είχε και συνέχεια!

    Όμως δεν τελειώσαμε ακόμα! Υπάρχουν πολλά ακόμα για να δεις στην ξενάγηση σε οθόνες ή σε φωτογραφίες. Για να πω την αλήθεια μου εγώ η άσχετη από ποδόσφαιρο δεν ήθελα να τελειώσει η επίσκεψή μας εκεί. Καλά είναι μαγικό! Μου το έλεγε η φίλη Έλλη και δεν το πίστευα! Ένιωσα ακριβώς έτσι!

    Ένα ακόμα αγαπημένο μου σημείο ήταν η μακρόστενη αίθουσα με τις γιγαντοοθόνες. Στις οθόνες που βλέπετε παίζει ένα βίντεο με στιγμές της ομάδας, με στιγμιότυπα από τους παίχτες κλπ. Από την μία πλευρά είναι οι οθόνες ενώ από την άλλη κάποια παγκάκια για να δεις ξεκούραστα την ολιγόλεπτη προβολή. Το ιδιαίτερο είναι πως οι οθόνες δεν προβάλουν πάντα την ίδια σκηνή και αυτό κάνει την προβολή ακόμη πιο ιδιαίτερη. Οι φωνές των speaker, η μουσική, το πλήθος που ζητοκραυγάζει σε συγκινούν σε κάνουν να θέλεις να δεις όλη την προβολή! Σημαντικό στιγμιότυπο ήταν κι αυτό του Αντρές Ινιέστα που αποχαιρέτησε το αγαπημένο του γήπεδο καθισμένος στο γρασίδι χωρίς τα παπούτσια του.

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 37
    Camp Nou experience tour

    Η ξενάγησή μας έλαβε τέλος! Ικανοποιημένοι πλήρως και με χαμόγελα ως τα αυτιά φάγαμε ένα σαντουιτσάκι στα γρήγορα και βγήκαμε στη στάση ακριβώς έξω από την είσοδο του γηπέδου για να πάρουμε το Ηop on Ηop off λεωφορείο μας και να συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη της Βαρκελώνης. Είχαμε πολλά ακόμη να δούμε!

    Διαμονή στη Βαρκελώνη



    Booking.com


    Extra Info για το ταξίδι σας στη Βαρκελώνη

    Για όσους θέλετε να πάτε στην Βαρκελώνη και ειδικά για όσους θα μείνετε μόνο 2-4 μέρες καλό θα είναι να διαβάσετε και τις παρακάτω πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση του ταξιδιού σας.

    Εμείς εκείνη την ημέρα θα κάναμε ξενάγηση με το Hop On Hop Off ξεκινώντας από τη στάση της Sagraga Familia. Με χρήση της διαδρομής hop on hop off είχαμε αποφασίσει εκ των προτέρων να επισκεφτούμε (εσωτερικά) το πάρκο Guell  και το Camp Nou. Στις υπόλοιπες στάσεις είτε θα κατεβαίναμε για φωτογραφίες είτε απλά θα περνούσαμε βγάζοντας φωτογραφίες από το λεωφορείο.

    Είχαμε φυσικά κλείσει από την Ελλάδα τα online εισιτήριά μας για το hop on hop off από την πλατφόρμα του Ανθομέλι σε συνεργασία με την Tiqets κι έτσι ξέραμε τι ώρα θα έπρεπε να είμαστε στη συγκεκριμένη στάση αφού και το εισιτήριο για το πάρκο αλλά και το Camp Nou είχε ακριβή ημερομηνία και ώρα. Για το Πάρκο Guell όμως και τη Σαγκράδα Φαμίλια θα σας μιλήσω σε ξεχωριστή ανάρτηση.

    Τι είναι το Hop On Hop off λεωφορεία

    Όπως σας έχουμε πει και άλλες φορές το hop on Hop off είναι ένα διώροφο τουριστικό λεωφορείο με συγκεκριμένη φυσικά διαδρομή και στάσεις σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Τα λεωφορεία ξεκινάνε στις 9 περίπου το πρωί και τελειώνουν στις 7 ή στις 8 ανάλογα με την εποχή. Είναι ο πιο εύκολος και ξεκούραστος τρόπος για να δεις μια μεγάλη πόλη αφού δεν χρειάζεται να ψάχνεις διαδρομές μέσω του μετρό και να ανεβοκατεβαίνεις σκάλες ή να περπατάς από τη στάση του μετρό ως το μουσείο. Τσουπ! Σε αφήνει στη στάση κοντά στο αξιοθέατο που θέλεις! Μετά ανάλογα με το πρόγραμμά σου μπορείς να επιλέξεις αν θα κατέβεις απλά για φωτογραφίες ή να επισκεφτείς και εσωτερικά το μουσείο ή γενικά να κάνεις μια βόλτα στην περιοχή. Εννοείται πως όποτε θέλεις και με το ίδιο εισιτήριο μπορείς να ανέβεις και πάλι για να συνεχίσεις τη διαδρομή στην ίδια ή σε άλλη στάση. 

    Στην πρώτη στάση που θα ακυρώσεις το εισιτήριό σου δίνουν ακουστικά τα οποία συνδέεις στην ειδική υποδοχή δίπλα από τη θέση σου ώστε να ακούς και την ξενάγηση (δυστυχώς ανάμεσα σε τόσες γλώσσες που μπορούσες να επιλέξεις δεν υπήρχαν τα ελληνικά οπότε αρκεστήκαμε στα αγγλικά). Σου δίνουν επίσης χάρτη της διαδρομής με τις αποστάσεις μεταξύ των στάσεων και με τις διευθύνσεις της καθεμιάς για να ξαναοδηγηθείς σε αυτές εύκολα, αλλά και πληροφορίες για κάθε αξιοθέατο. Η συχνότητα των λεωφορείων στις στάσεις είναι συνήθως 5-10 λεπτά.

    To hop on hop off bus για τη Βαρκελώνη μπορείτε να το κλείσετε online πατώντας εδώ ή στην εικόνα που ακολουθεί:

    Barcellona Card

    Η κάρτα είναι ατομική και περιλαμβάνει:

    • Skip-the-line entry σε μουσεία και αξιοθέατα.
    • Χωρίς όριο δωρεάν χρήση του TMB metros και λεωφορείων, το FGC city και suburban trains, τραμ, τρένο από/προς αεροδρόμιο και τα Renfe suburban trains zone 1 (for the duration selected).
    • Χάρτη της Βαρκελώνης
    • Οδηγό πόλης σε 6 γλώσσες

    Το Barcelona Pass μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ. 


    Ελπίζω να σας έδωσα μια μικρή γεύση από αυτά που είδαμε στο μουσείο και στο γήπεδο FC Barcelona ώστε να ξέρετε λίγο πολύ τι πρόκειται να δείτε κατά την ξενάγησή σας εκεί.

    Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail μας ή γράφοντας ένα σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση για να σας βοηθήσουμε περισσότερο με περισσότερες διευκρινήσεις.

    Σύντομα θα σας έχω έτοιμη και άλλη ανάρτηση για το ταξίδι μου στην Βαρκελώνη. Ως τότε όμως μπορείτε να συμβουλευτείτε τον πλήρη οδηγό για τα αξιοθέατα της πόλης και όλα όσα πρέπει να δείτε στην Βαρκελώνη από τη μαμά Μαρία.

    Εσείς έχετε επισκεφτεί το Camp Nou; Ποια ήταν η δική σας εμπειρία;

    Κατερίνα

    Pin it for later

    Ξενάγηση στο Camp Nou, το γήπεδο της Barcelona 39

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης