ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους στο εξωτερικό

    Θυμάστε μια ανάρτηση που ειχα γράψει παλιότερα με τα 13 καλύτερα ελληνικά νησιά σύμφωνα με το ποια ψηφίσατε εσείς τα δικά σας αγαπημένα; Ε, ήρθε η ώρα να κάνω κάτι αντίστοιχο για τους αγαπημένους σας προορισμούς στην Ευρώπη για ταξίδι με τα παιδιά! Η απόφαση ήρθε τυχαία όταν προχθές στο instagram σε μια από τις όμορφες online συζητήσεις μας μου στείλατε τους προορισμούς, που αν μπορούσατε να φύγετε αύριο, θα επιλέγατε να πάτε μαζί με τα παιδιά στην Ευρώπη. Οπότε τα συγκέντρωσα όλα και πάμε να τους δούμε. Φυσικά πολλούς από αυτούς τους είχατε επιλέξει περισσότερα από ένα άτομα αλλά εγώ επέλεξα να τους βάλω με τυχαία σειρά! Φύγαμε για 10 ταξίδια με παιδιά και εφήβους!

    Κι επειδή ταξίδι και ειδικά με παιδιά σημαίνει και οργάνωση σας παραθέτουμε για κάθε προορισμό τα link για να κλείσετε τα skip the line εισιτήριά σας για μουσεία και άλλα αξιοθέατα, τις ημερήσιες εκδρομές στα περίχωρα, αλλά και τα εισιτήριά σας με hop on hop off μέσα από τις αγαπημένες μας πλατφόρμες Tiqets και Getyourguide. Αν δεν τις γνωρίζετε δεν έχετε παρά να μας ρωτήσετε σε σχόλιο ή σε e-mail.

    Ταξίδια με παιδιά και εφήβους στο εξωτερικό

    Λονδίνο, Αγγλία

    Παρόλο που θεωρώ ότι όλη η Αγγλία είναι υπέροχη και έχει εξαιρετικές πόλεις να δείτε με τα παιδιά σας, καταλαβαίνω ότι η πρωτεύουσα είναι πάντα πόλος έλξης για τα παιδιά και για τους εφήβους. Από μιούζικαλ, μουσεία, Ηarry Potter έως το London Eye και τo μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tyssauds υπάρχει άραγε κανείς που δεν αγάπησε το Λονδίνο;

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους
    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους στο εξωτερικό 20
    • Τα διάσημα λεωφορεία ξεκίνησαν από το Λονδίνο πριν εμφανιστούν σε άλλες χώρες του κόσμου και είναι ο καλύτερος, γρηγορότερος και ο πιο ξεκούραστος για να εξερευνήσετε μια μεγαλούπολη και τα αξιοθέατά της: London: Big Bus Open-Top Hopon Hop off, Hop-off Sightseeing Tour.
    • Για τους λάτρεις του Harry Potter προτείνουμε Harry Potter Guided Walking Tour, το Tickets for Harry Potter Tour with Platform 9 3/4 και το εισιτήριο για τα Harry Potter Warner Bros Studios with Coach Transport from London. Ενδιαφέρον έχει επίσης και το παιχνίδι στους δρόμους της πόλης που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας και να ανακαλύψετε μέρη και στοιχεία που σχετίζονται με τον Harry Potter: World of Wizards and Harry Potter Locations Tour. Αν έχετε είστε τετραμελής οικογένεια με 2 παιδιά κάτω των 15 ετών σίγουρα σας συμφέρει αυτό το οικογενειακό εισιτήριο με μεταφορά.
    • Προετοιμαστείτε για μια αξέχαστη εμπειρία 90 λεπτών ανεβαίνοντας πάνω από την εικονική οροφή του πιο δημοφιλούς χώρου ψυχαγωγίας στον κόσμο. ΟΙ νέοι και οι έφηβοι θα ενθουσιαστούν με αυτή τη διαφορετική πλευρά της πόλης με απίστευτη θέα. Climb The Roof of The O2 Arena
    • Οι λάτρεις και οι οικογένειες του LEGO for βρίσκονται σε μια μέρα γεμάτης ενέργεια διασκέδαση σε ένα ταξίδι στο LEGOLAND® Windsor. Θα ταξιδέψετε από το Λονδίνο με άνετο πούλμαν και θα απολαύσετε περισσότερες από 55 βόλτες και αξιοθέατα με τον δικό σας ρυθμό! LEGOLAND® Windsor Tickets: Full-Day from London
    • Μεταφορά από το Λονδίνο και είσοδο στο πάρκο της αγαπημένης Πέπας θα βρείτε εδώ: Peppa Pig World Entrance Ticket and Transfer
    • Η είσοδος στο Βρετανικό Μουσείο είναι δωρεάν αλλά αν θέλετε να κάνετε κάτι ιδιαίτερο με τα παιδιά επιλέξτε μια ειδική ξενάγηση: London Private Family & Children British Museum Tour
    • SEA LIFE London Entrance Ticket

    Παρίσι και Disneyland, Γαλλία

    Για το Παρίσι και τη Disneyland σας έχουμε μιλήσει εκτενώς, οπότε η Πόλη του Φωτός σας περιμένει. Μην τα λέω λοιπόν ξανά. Διαβάστε περισσότερα εδώ στα άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει στο Ανθομέλι μετά την επίσκεψή μας στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

    Αξίζει να διαβάσετε:

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους
    Τις τσαχπινιές μας τις κάναμε μπροστά από το Λούβρο και τις Πυραμίδες του.

    Για ταξίδι στο Παρίσι με παιδιά και εφήβους προτείνουμε:

    Συμφέρουν:

    Ρώμη, Ιταλία

    Η Ρώμη νομίζω είναι must ειδικά για όσα παιδιά είναι στην Ε’ τάξη του δημοτικού και άνω μιας και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ανήκει στην ύλη της ιστορίας που κάνουν σε αυτές τις μεγάλες τάξεις. Οπότε αν είστε σαν κι εμάς που αναρωτιέστε πώς να είναι το Πάνθεον ή το Κολοσσαίο από κοντά, τότε βάλτε το στα πλάνα σας.

    Αξίζει να διαβάσετε:

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους
    Ρώμη, Ιταλία

    Για ταξίδι στη Ρώμη με παιδιά και εφήβους προτείνουμε:

    • Έχουν δει τα αγόρια σας την ταινία Gladiator; Τότε σίγουρα θα λατρέψουν αυτή τη δραστηριότητα στη Ρώμη: Rome: 2-Hour Gladiator School. Γίνετε εσείς ή τα παιδιά μονομάχος σε ένα σχολείο στη Ρώμη. Το διασκεδαστικό δίωρο μάθημα θα σας διδάξει πώς να πολεμάτε σαν πολεμιστής της Αρχαίας Ρώμης, ενώ μαθαίνετε για τη ζωή στην αυτοκρατορική πόλη, τα ρωμαϊκά όπλα και πολλά άλλα. Εναλλακτικά επισκεφτείτε το πάρκο Rome World.
    • Θέλετε ένα τουρ στο Κολοσσαίο με vr για να δουν τα παιδιά πώς πραγματικά ήτανε; Επιλέξτε: Colosseum Skip-the-Line Self-Guided Virtual Reality Tour
    • Ποιο παιδί δεν ξέρει τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Σίγουρα θα ήθελε να μάθει περισσότερα γι αυτόν εδώ: Leonardo da Vinci Exhibition Entrance Ticket.

    Δρέσδη, Γερμανία

    Με εντυπωσίασε η αλήθεια είναι που δεν επιλέξατε το Βερολίνο που θεωρείται must για παιδιά στην εφηβεία αλλά τη Δρέσδη αλλά εδώ φαίνεται τι καταπληκτικούς αναγνώστες έχουμε. Κι επειδή η Μαμά Μαρία είναι πολύ μπροστά, διαβάστε την ανάρτησή της:

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους στο εξωτερικό 4
    Δρέσδη

    Για ταξίδι στη Δρέσδη με παιδιά και εφήβους προτείνουμε:

    • Self-Guided Smartphone Scavenger Hunt Walking Tour. Απολαύστε μια οικογενειακή περιπέτεια (scavenger hunt) για να γνωρίσετε με τα πόδια τη Δρέσδη με τη βοήθεια του smartphone σας.
    • 1.5 ώρα Advent Tour. Απολαύστε μια κλασική περιήγηση στην πόλη σε συνδυασμό με μια περιήγηση στις υπέροχες χριστουγεννιάτικες αγορές της Δρέσδης. Σε αυτή την περιήγηση 1,5 ώρας μπορείτε να ζήσετε την εορταστική ατμόσφαιρα και να ανακαλύψετε τα όμορφα κτίρια της παλιάς πόλης.

    Μάλτα

    Η Μάλτα είναι ένας ωραίος προορισμός για οικογένειες παρόλο που θεωρώ ότι επειδή θέλει αυτοκίνητο έχει μια δόση κούρασης για αυτόν που θα οδηγεί. Αλλά δεν πειράζει, να κάνει κάτι κι ο μπαμπάς! Κοντά, σχετικά οικονομικά και φυσικά με εικόνες, φύση και μέρη που δεν αντιστοιχούν με κάτι άλλο! Ιδιαίτερος προορισμός.

    Διαβάστε τα άρθρα μας εδώ:

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους
    Μάλτα Ταξίδι με παιδιά

    Εμείς για τη Μάλτα προτείνουμε:

    Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

    Την Πόλη των Πόλεων τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Ιστορία, πολυπολιτισμικότητα, καλό φαγητό, μουσεία και εμπορικά κέντρα για εμάς που αγαπάμε τα ψώνια.

    Έχουμε γράψει για την Πόλη οπότε… βουρ για διάβασμα:

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους
    Κωνσταντινούπολη, Αγιά Σοφιά

    Ταξίδι με τα παιδιά στην Πόλη:

    Εκτός από τα αξιοθέτα που θα βρείτε στα παραπάνω άρθρα μας και έχουμε επισκεφτεί εμείς προτείνουμε επίσης:

    Συμφέρουν:

    Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

    Η κόρη μου μας έδωσε προθεσμία μέχρι το 2030, δηλαδή περίπου μέχρι να τελειώσει το σχολείο, για να πάμε ταξίδι στην Αμερική. Not bad… έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας να ετοιμαστούμε και να μαζέψουμε χρήματα. Εσείς τι λέτε; Θα το κάνατε το ταξίδι στην Πέμπτη Λεωφόρο, στο Μανχάταν και στο Άγαλμα της Ελευθερίας μαζί με τα παιδιά σας ή θα το επιλέγατε μόνο για πάρτη σας;

    Έτοιμη για ένα ταξίδι με τα παιδιά στην Ν. Υόρκη;
    Ταξίδι στη Ν. Υόρκη

    Προτείνουμε ειδικά με εφήβους:

    Συμφέρουν:

    Βιέννη, Αυστρία

    Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Βιέννη με τις χριστουγεννιάτικες αγορές της μυρίζει βόλτες όσο τίποτα άλλο. Και μπορεί για την Βιέννη να μην έχουμε γράψει ακόμα αλλά έχουμε υπέροχες αναρτήσεις για τα προάστια και άλλα μοναδικά αξιοθέατα της Αυστρίας. Ωστόσο εγώ θα σας πρότεινα να επιλέξετε, εκτός από Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ και Ίνσμπουργκ και γιατί όχι και μερικά χωριά της που φημίζονται για τα χιονοδρομικά της, όπως το Seefeld.

    Περισσότερα διαβάστε στα άρθρα μας εδώ:

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους
    Minimundus

    Για ταξίδι με τα παιδιά στη Βιέννη προτείνουμε:

    Συμφέρουν:

    • Vienna Card: Εξερευνήστε τη Βιέννη με δωρεάν, απεριόριστη χρήση των γραμμών του μετρό, του τραμ, του τρένου και των λεωφορείων της πόλης. Περιηγηθείτε στην πόλη γρήγορα και εύκολα. Απολαύστε αμέτρητες εκπτώσεις σε δημοφιλή αξιοθέατα, μουσεία, καταστήματα και πολλά άλλα.

    Βαρκελώνη, Ισπανία

    Ποιος δεν θέλει να δει από κοντά τη Σαγκράδα Φαμίλια, που θα εντυπωσίαζε ακόμα και τον πιο “βαρύ” έφηβο, αλλά και τα υπέροχα κτίρια του Γκαουντί καθώς και το Πάρκο Γκουέλ. Θέλω να διακτινιστώ τώρα! Κι επειδή ούτε εγώ ούτε εσείς μπορείτε, διαβάστε τις αναρτήσεις μας για να εμπνευστείτε.

    Πατήστε στα παρακάτω link για να διαβάσετε τα άρθρα μας στο Ανθομέλι:

    Ταξίδι στη Βαρκελώνη με παιδιά και εφήβους
    Πάρκο Guel, Βαρκελώνη

    Για τη Βαρκελώνη προτείνουμε:

    Συμφέρουν (πατήστε για να δείτε τι περιλαμβάνει το κάθε pass):

    Δωρεάν: Spain Free Tours by Tiqets


    Ένα ταξιδιωτικό podcast με το Ανθομέλι

    Δεν θα το πιστέψετε αλλά πριν λίγες μέρες είχα τη χαρά να φιλοξενηθώ στο podcast της Μαίρη Ρετσίνα “Ticket to Ride” και να μιλήσω για το family travel, δηλαδή τα οικογενειακά ταξίδια και μέσα από τις εξαιρετικές ερωτήσεις της να σας δώσω tips και συμβουλές για ταξίδια με τα παιδιά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πάτα το Play και απόλαυσε μας.

    Συμβουλές στο απόλυτα family friendly travel pod cast με την Μαίρη και την Κάλη.
    Ευχαριστούμε Μαίρη για την υπέροχη φιλοξενία στο στούντιο και φυσικά για το εκπληκτικό αποτέλεσμα του podcast!

    Κοπεγχάγη, Δανία

    Αν θα διάλεγα μία χώρα των Βόρειων Χωρών για να επισκεφτώ αύριο κιόλας νομίζω ότι θα ήταν η Δανία και συγκεκριμένα η Κοπεγχάγη. Μην ρωτάτε γιατί! Δεν ξέρω, αλλά από την άλλη χαίρομαι που συμφωνείτε μαζί μου γιατί εντελώς τυχαία κι εσείς αυτήν επιλέξατε. Είναι το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, οι Βίκινγκς, η φύση και το Hygge και το Lykke, σίγουρα πάντως πιστεύω ότι τα παιδιά θα δουν έναν εντελώς διαφορετικό πολιτισμό και τρόπο ζωής που ενδεχομένως να τους αρέσει και γιατί όχι να βρουν και ένα από τα δεκάδες καλά πανεπιστήμια της χώρας που να τους αρέσει και να το επιλέξουν και ως μελλοντικό όνειρο ζωής! Φιλική προς τις οικογένειες και το περιβάλλον, ιδανική για γνωριμία με το διαφορετικό!

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους
    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους στο εξωτερικό 21

    Πράγα, Τσεχία

    Μέσα στα σχέδια μας και η Πράγα καθώς είναι υπέροχη και τον χειμώνα αλλά καλοκαίρι. Το μαύρο θέατρο, οι σούπες γκούλας, το αστρονομικό ρολόι και γιατί όχι ένα ζεστό spa μαζί με τα παιδιά! Αν είναι στην εφηβεία θα το απολαύσουν να είστε σίγουροι! Η γέφυρα του Καρόλου είναι εντυπωσιακή και μαγευτική ειδικά για τις ρομαντικές ψυχές αλλά αξίζει την επίσκεψή σας και το κάστρο της Πράγας.

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους στο εξωτερικό 13
    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους στο εξωτερικό 22

    Επίσης προτείνουμε για την Πράγα:

    Διαβάστε περισσότερα στα άρθρα μας στο Ανθομέλι:

    Βουλγαρία

    Να και η ταπεινή μας Βουλγαρία στη λίστα μας και γιατί όχι αφού είναι πολύ κοντά στην Β. Ελλάδα και πολλοί την προτιμούν ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή (σας το λέω εγώ που το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν!). Επίσης έχει και υπέροχα χιονοδρομικά για να ξεκινήσουν τα παιδιά σκι αλλά και οικονομική σχετικά διαμονή και φαγητό. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη Σόφια. Μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα διάσημο χωριά της όπως το Μπάνσκο και να περάσετε υπέροχες χειμερινές διακοπές.

    Για τη Βουλγαρία προτείνουμε:

    Ξενάγηση στη Σόφια (Περιλαμβάνει μεταφορά από και προς το κατάλυμα σας εντός της πόλης, ξεναγό στα αγγλικά, πάρκινγκ και εισόδους) Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε το link.

    Bansko ιππασία. Δεν θα ενθουσιαστούν με ιππασία στα χιόνια ακόμα κι αν είναι αρχάρια;

    Bansko ενοικίαση σετ για σκι (δείτε πατώντας το λινκ τον ακριβή εξοπλισμό).

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους
    Βουλγαρία, Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι

    Για την οργάνωση των ταξιδιών σας μπορείτε να εμπιστευτείτε και τις πλατφόρμες:

    • Booking.com για τη διαμονή σας:



    Booking.com

    • Airport tranfers για να κλείσετε ταξί από και προς το αεροδρόμιο σε όλο τον κόσμο.
    • DiscoverCars για να βρείτε τις πιο οικονομικές προσφορές για ενοικίαση αυτοκινήτου σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου

    Το DiscoverCars.com είναι πρωτοπόρος στις online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτωνΣυγκρίνει προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων από πολλές εταιρείες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για το ταξίδι σας. Περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωτικές χρεώσεις, φόρους και πρόσθετα στην αναγραφόμενη τιμή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις όταν φτάσετε στο γραφείο ενοικίασης. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνονται επιλογές ώστε να διαλέξετε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε και βέβαια να βρείτε την τιμή που σας συμφέρει! Στο DiscoverCars μπορείτε αναζητήσετε την οικονομικότερη επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου.

    10 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους στο εξωτερικό 1610 τοπ προορισμοί για ταξίδια με παιδιά και εφήβους στο εξωτερικό 18

    • Αegean airlines για τα πιο family friendly ταξίδια με αεροπλάνο.




    Δεν θέλω να το παινευτώ αλλά αν εξαιρέσεις τις 4 από τις 10 χώρες, σας έχουμε πολύ υλικό για να διάβασμα, έμπνευση, έρευνα και πληροφορίες. Και τώρα που το σκέφτομαι και τα άλλα 4 είναι παιχνιδάκι για εμάς μιας και έχουμε πάει σε όλα. Οπότε Κατερίνα και Μαμά Μαρία… εμπρός λοιπόν καλά μου χέρια (λογοπαίγνιο για τους λάτρεις των 90s και του αστυνόμου Σαϊνη! Δεν πιστεύω να είστε τίποτις μικροί;) γιατί οι αναγνώστες μας είναι σαΐνια!

    Καλά μας οικογενειακά ταξίδια!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Σ ευχαριστούμε Καλη για την πολύ ενδιαφέρουσα ταξιδιωτική ανάρτηση. Την πάσα την πήρα και επειδή εγώ δεν χαλάω χατίρι, τρέχω να γράψω μια ανάρτηση για την Βιέννη που την έχω στην καρδιά μου. Θα είναι προσφορά προς τους αναγνώστες του ανθομελι για τα Χριστούγεννα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης