ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    15 ιδέες για γλυκά κεράσματα γάμου

    Aναζητάς ιδέες για γλυκά κεράσματα γάμου; Είτε πρόκειται για ατομικά κεράσματα είτε για μπουφέ, τα κεράσματα στον γάμο είθισται να είναι λευκά. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει και τα παλ χρώματα στα γλυκίσματα όπως οι μπεζέδες. Τα γλυκά που θα πρέπει να επιλέξεις δεν είναι μόνο για την ημέρα του γάμου. Αν ακολουθήσεις τις παραδόσεις, θα χρειαστείς αρκετά γλυκά και για τις προηγούμενες μέρες. Το στρώσιμο κρεβατιού, ο χορός του νυφικού, το γλέντι πριν τον γάμο, τα κεράσματα ανήμερα του γάμου στο σπίτι, ο μπουφές έξω από την εκκλησία ή το καλωσόρισμα στο τραπέζι του γάμου. Αν θέλεις να φροντίσεις κάθε λεπτομέρεια του γάμου σου τότε τα γλυκά είναι το σημείο που πρέπει να προσέξεις.

    Ωραία και τα χειροποίητα γλυκά, δεν λέω, αλλά ο γάμος έχει τόση κούραση που πιθανότατα να χρειαστείς βοήθεια από τους ειδικούς των γλυκών. Τα ζαχαροπλαστεία άπειρα και σίγουρα θα βρεις με μια μικρή αναζήτηση όλα όσα ψάχνεις. Τι, δεν ξέρεις ακόμα τι ψάχνεις; Ε, τότε προχώρα παρακάτω και σίγουρα στο τέλος του κειμένου θα έχεις αποφασίσει πώς θα γλυκάνεις τους καλεσμένους στον γάμο σου.

    Γλυκά κεράσματα γάμου

    Κουφέτα

    Διαβάζοντας τη λέξη κουφέτα το μυαλό μας πάει στην μπομπονιέρα αλλά τα κουφέτα είναι ένα γλυκό κέρασμα που δεν λείπει από τα σπίτια του γαμπρού και της νύφης μέρες πριν τον γάμο. Το έθιμο λέει πως πρέπει να παίρνουμε 2 κουφέτα μαζί όταν μας κερνάνε γι αυτό και πολλές φορές δεν θα τα δείτε σε φοντανιέρες ή σε κρυστάλλινα βάζα αλλά δυο-δυο σε τούλι ως ατομικό κέρασμα.

    Τα κουφέτα παραδοσιακά έχουν ένα αμύγδαλο στο εσωτερικό τους. Ωστόσο όταν κεραστήκαμε πριν χρόνια τα κουφέτα με γέμιση σοκολάτας μείναμε άναυδοι, θυμάμαι. Τα τελευταία χρόνια η ποικιλία σε κουφέτα στην εμφάνιση αλλά και τη γέμιση δεν έχει τελειωμό και μπορείτε να τα συνδυάσετε και με το ύφος του γάμου. Κουφέτα βότσαλα για έναν καλοκαιρινό γάμο σε νησί, κουφέτα πέρλα για ένα γάμο πιο ρομαντικό, κουφέτα με σαμπάνια, κουφέτα χρωματιστά και η λίστα δεν τελειώνει!

    15 ιδέες για γλυκά κεράσματα γάμου
    Το κουφέτο είναι ο βασιλιάς των κερασμάτων σε ένα γάμο. Οι γεύσεις ποικίλουν όπως και το εξωτερικό τους.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Ιδέες και συμβουλές για τον γάμο σας!

    Λίστα γάμου για πελαγωμένες νύφες!

    Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους του γάμου σας

    Τα παραδοσιακά κεράσματα για γάμο

    Παραδοσιακά κεράσματα του γάμου υπάρχουν ανά περιοχή σε όλη την Ελλάδα. Σκαλτσούνια, δίπλες ή ξεροτήγανα στην Κρήτη, μελεκούνι στη Ρόδο, αμυγδαλωτά στις Κυκλάδες κ.α Πολλά από αυτά έχουν γίνει μόδα και σε άλλες περιοχές. Παραδοσιακά κεράσματα θεωρούνται και τα λουκούμια. Με μια μικρή αναζήτηση βρήκαμε πολλές προτάσεις σε ατομικά γλυκίσματα με λουκούμια όπως μπισκοτολούκουμα, γκοφρετολούκουμα, ταρτάκι με λουκούμι, λουκούμι σε χωνάκι παγωτού που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική.

    Ανάλογα με την εποχή και τον χώρο που γίνεται το κέρασμα φροντίστε να κερνιούνται με τέτοιον τρόπο ή σε ανάλογη συσκευασία που να μην φέρνετε σε δύσκολη θέση του καλεσμένους. Πώς να φάει κάποιος δίπλες φορώντας τα καλά του ρούχα;

    Τα κλασικά κεράσματα για γάμο

    Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λευκά γλυκά για γάμο και ίσως και τα πιο οικονομικά είναι οι μαρέγκα ή μπεζές. Προσωπικά τα λατρεύω σε όλες τις εκδοχές τους. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τη διαφορά και με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής να τα μεταμορφώσει ο ζαχαροπλάστης που θα τα αναλάβει σε χρωματιστά μαρεγκάκια σε παλ χρώματα της επιλογής σας. Αν ωστόσο δεν είστε φαν του μπεζέ τι θα λέγατε για λευκά τρουφάκια (χιονούλες) ή τρουφάκια λευκής σοκολάτας;

    15 ιδέες για γλυκά κεράσματα γάμου
    Αγαπημένοι μπεζέδες, ιδανικό γλυκό για γάμο

    Ακολουθήσετε το Ανθομέλι στο instagram και στο facebook.

    Τα μοντέρνα κεράσματα για γάμο

    Πιο μοντέρνα κεράσματα για γάμο είναι τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα. Τα σχέδια πολλά! Κοστούμι γαμπρού και μπούστο νυφικού, καρδιές με βέρες, αρχικά ονομάτων του ζευγαριού, στρόγγυλα με τριανταφυλλάκια ή χρωματιστά για πιο τους πιο εκκεντρικούς γάμους είναι λίγα από αυτά.

    15 ιδέες για γλυκά κεράσματα γάμου
    Η διακόσμηση μπισκότων είναι πλέον τέχνη!

    Κέικ ποπς ή cup cakes είναι άλλες δύο επιλογές. Κεράσματα που μπορεί να σταθούν σε μπουφέ αλλά και ως ατομικά κεράσματα για τον μπουφέ έξω από την εκκλησία.

    15 ιδέες για γλυκά κεράσματα γάμου
    Λευκά τρουφάκια ή κέικ pops

    Τα macarons είναι new endry τα τελευταία χρόνια στα κεράσματα γάμου. Δεν ξέρω αν εδώ στην Ελλάδα τα φτιάχνουν τόσο νόστιμα όσο στη Γαλλία αλλά είναι κομψά για έναν elite γάμο. Λευκά με χρωματιστή γέμιση ή χρωματιστά είναι εντυπωσιακά ειδικά αν στολιστούν σε πολυόροφη πιατέλες σερβιρίσματος δημιουργώντας μια χρωματική παλέτα;

    15 ιδέες για γλυκά κεράσματα γάμου
    Χρωματισμένα macaron ως κέρασμα σε γάμο

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Ένας γάμος με νησιώτικο άρωμα

    Ένα πρωτότυπο αναμνηστικό από τον γάμο σας

    Smile! It’s Selfiebooth! (Photobooth for weddings and social events)

    Τα πρωτότυπα γλυκά γάμου

    Πάμε και στα πρωτότυπα γλυκά γάμου. Οι νύφες ψάχνουν κάθε φορά να εντυπωσιάσουν με κάθε λεπτομέρεια που θα επιλέξουν για τον γάμο τους. Τι θα λέγατε για παστέλια; Σας φαίνεται ξένο για γάμο; Είναι σίγουρα παραδοσιακό γλύκισμα αλλά το κατατάσσω στα πρωτότυπα. Στην ίδια κατηγορία κι ακόμα ένα γλύκισμα παραδοσιακό που δεν είναι άλλο από την βανίλια υποβρύχιο που κερνιέται συνήθως ως κέρασμα στο candybar έξω από την εκκλησία μετά το μυστήριο.

    Θα χαρώ να μας γράψετε σε σχόλιο και τις δικές σας ιδέες ή σε κάποιον γάμο που έχετε πάει! Όπως και να ΄χει να έχετε μια γλυκιά ζωή με τον άνθρωπο που επιλέξατε να έχετε στο πλάι σας!

    Pin it for later

    15 ιδέες για γλυκά κεράσματα γάμου 6

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης