ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ένα πρωτότυπο αναμνηστικό από τον γάμο σας

    Καλεσμένη στον γάμο της κουμπαρούλας μου, της νονάς του γιόκα μου ετοίμασα μια μικρή έκπληξη για το ζευγάρι! Κάτι που δεν περίμενε κανείς τους! Η έκπληξη περιλάμβανε μία κορνίζα ευχών (ευχολόγιο) και photo props για τη φωτογράφιση στο τραπέζι μετά τον γάμο. Τα στόλισα όλα σε ένα τραπέζι ευχών και όλοι, συγγενείς και φίλοι, ενθουσιάστηκαν!

    Πολλές φορές όταν θέλουμε να κάνουμε δώρο σε ζευγάρι που πρόκειται να παντρευτεί “κολλάμε” και καταλήγουμε στα τετριμμένα. Ναι, δεν λέω, είναι πολλά αυτά που θα χρειαστούν δύο άνθρωποι όταν ανοίγουν ένα νέο σπιτικό, ειδικά αν δεν συγκατοικούν από πριν γι αυτό και είχαμε ετοιμάσει στο Ανθομέλι μία λίστα με δώρα γάμου. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια με τις λίστες γάμου και τις καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς έχουμε βγει από τη δύσκολη θέση να διαλέγουμε κάτι θα πρέπει να τους είναι απαραίτητο, που θα ταιριάζει στο σπίτι τους, που θα είναι του γούστου τους ή που δεν θα τους το έχει αγόρασε κάποιος άλλος.

    kadro_eyxwn_gamou_1

    Ο γάμος ήταν πολιτικός και για μένα αυτό ισοδυναμεί με έναν, επιτρέψτε μου να πω, “εναλλακτικό γάμο”. Εγώ είμαι λίγο πιο παραδοσιακή αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό! Το κάθε ζευγάρι ονειρεύεται τον γάμο του εντελώς διαφορετικά! Δεν ήξερα τι είχαν ετοιμάσει αλλά πραγματικά όλα όσα ετοίμασαν ήταν πολύ όμορφα και ξεχωριστά, για έναν πολιτικό γάμο μάλιστα που δεν συνηθίζεται να του δίνουν τόση έκταση όση σε έναν θρησκευτικό, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τους καλεσμένους τους, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη στην Καρδίτσα για χάρη τους. 

    politikos_gamos_2
    Σαμπάνια ως κέρασμα κατά την είσοδο στο δημαρχείο, κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα αντί για μπομπονιέρες και παραδοσιακά σκαλτσούνια για κέρασμα.

    Πού μπορεί να απευθυνθεί κανείς για να βρει πρωτότυπα αντικείμενα για γάμο; Πατήστε τα παρακάτω link και θα καταλάβετε:

    Η κορνίζα για ευχές ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου και πραγματικά το λάτρεψα. Αυτό που μου έλειπε ήταν κάτι για να το συμπληρώσω και σαν άνθρωπος που λατρεύει τα πάρτυ αλλά και τις φωτογραφίσεις βρήκα και επέλεξα photo props για γάμο

    photo_props_gia_gamo

    Για καλό και για κακό όμως κι επειδή πραγματικά δεν ήξερα τι είχαν ετοιμάσει για μετά τον γάμο, πήρα και τη μαμά της νύφης για να πάρω το ΟΚ (αν και μεταξύ μας η γλυκιά μου Τ. δεν κατάλαβε καν τι είχα σκοπό να κάνω! Χιχι!). 

    Εκείνη την ημέρα και αμέσως μετά τον γάμο φύγαμε “σφαίρα” από το Δημαρχείο με τον Γιώργο και τα παιδιά για να πάμε γρήγορα στο ξενοδοχείο μας όπου και είχαμε μείνει αποβραδίς και θα γινότανε το τραπέζι, για να ετοιμάσω την έκπληξη! Δεν είχα πολλά πράγματα στη διάθεσή μου.

    Τραπέζι ευχών γάμου

    Το τραπέζι ήταν ένα μικρό γυάλινο τραπέζι που στήθηκε δίπλα στην πόρτα απ’ όπου οι καλεσμένοι έμπαιναν μέσα στην αίθουσα της δεξίωσης. Το κάδρο το τοποθέτησα επάνω σε ένα καβαλέτο που δανείστηκα από τον μπαμπά μου, που πιθανότατα θα γνωρίζετε πως είναι και ζωγράφος. Μπροστά του έριξα τις ξύλινες καρδούλες και τα μαρκαδοράκια ενώ δίπλα του μπήκαν δύο όμορφα γυάλινα βάζα στολισμένα με τούλι με τα photo props. Τα λευκά και κόκκινα τριαντάφυλλα ήταν στην ουσία οι μπομπονιέρες του γάμου και ταίριαξαν απόλυτα με τα λευκά και ροζ τριαντάφυλλα που υπήρχαν στα βάζα επάνω στις ροτόντες. 

    kadro_eyxwn_gamou_5

    Για όσους δεν κατάλαβαν πώς ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό να πω το εξής: Το πακέτο περιλαμβάνει ένα λευκό κάδρο με μία σχισμή στο πάνω μέρος του και 70 ξύλινες καρδούλες. Οι καλεσμένοι καλούνται να γράψουν πάνω σε ξύλινες καρδούλες μια σύντομη ευχή για τους νεόνυμφους και μετά να την ρίξουν στην σχισμή. Οι καρδούλες μετακινούνται και αλλάζουν θέση αλλά όποια μπαίνει μέσα δεν ξαναβγαίνει οπότε θέλει λίγη προσοχή! 

    kadro_eyxwn_gamou_6

    Κάδρο ευχών

    Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τα παιδιά μου που με βοήθησαν όχι μόνο στο στήσιμο του τραπεζιού αλλά και μετά. Γιατί αν και οι καλεσμένοι ενθουσιάστηκαν με το όλο στήσιμο και δέχθηκα πολλά συγχαρητήρια για την πρωτότυπη ιδέα μου, χρειάζονταν και λίγη… παρότρυνση! Έτσι, η Μαρία και ο Θάνος ανέλαβαν, παρόλο που ήξεραν ελάχιστους μέσα στην αίθουσα, να πηγαίνουν από τραπέζι σε τραπέζι και να ζητούν από τον κόσμο να γράφει την ευχή του. Μετά όλο χαρά έριχναν τις καρδούλες στη σχισμή και λίγο λίγο γέμισε το καδράκι. Έτσι, τα κουμπαράκια μας θα έχουν ένα όμορφο αναμνηστικό από τον γάμο τους. 

    kadro_eyxwn_gamou_4

    Όσο για τα photo props… τα τιμήσαμε κι αυτά! Αυτή τη φορά είχα βοηθό μου μια φίλη της νύφης που είχε αναλάβει και αυτή μαζί με μένα χρέη φωτογράφου και τους ξεσηκώσαμε όλους από τα τραπέζια για να τους βγάλουμε αυθόρμητες φωτογραφίες με τον γαμπρό και τη νύφη. Και προς έκπληξή μου… λίγο σπρώξιμο μόνο θέλανε! Μετά δεν τους προλάβαινα στις πόζες! Κι άλλα photo props να είχα δεν θα πήγαιναν χαμένα!

    kadro_eyxwn_gamou_2
    photo_booth_thea

    Μπορεί photo booth να μην ετοίμασα αλλά το φόντο με την θέα της λίμνης Πλαστήρα από τις τεράστιες τζαμαρίες του εστιατορίου του ξενοδοχείου ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να υπάρξει! 

    kadro_eyxwn_gamou_3

    Κ. και Β. σας εύχομαι κι από εδώ βιόν ανθόσπαρτον και μια ζωή γεμάτη χαμόγελα σαν κι αυτά που έχετε πάντα στα χείλη σας! 

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Υπέροχο και πρωτότυπο δώρο γάμου! Εύχομαι οι ευχές των καλεσμένων τους να τους ακολουθούν για όλη τους τη ζωή και εσύ έκανες πραγματικοτητα με αυτό το δώρο να τις θυμουνται για πάντα.

    2. Καταρχάς εύχομαι να ζήσουν τα παιδιά και να είναι πολύ ευτυχισμένα στη νέα ζωή που τους περιμένει. Οσο για το δώρο μοναδικό και ανεκτίμητο. Αλλωστε το Happy Teapot μόνο τέτοια υπέροχα προιόντα φέρνει! Μπράβο για την ιδέα σου και μπράβο και στα παιδιά που δεν άφησαν τον πολιτικό γάμο να περάσει απρόσωπα. Κάλη

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης